יש תחליף לחווייג'?

Ronit FL

New member
בשמן, אחותי, בשמן!

את לא מבינה איך הטיגון "פותח" את הפפריקה (וכאמור, גם תבלינים אחרים), זה משפר פלאים את התבשיל. הו, יפה שביקשת דוגמאות. אורז אדום, דג בסגנון חריימרוקאי (שילוב של חריימה ודג מרוקאי-המצאה שלי), גולש.

CillDara

New member
שמן זית הולך?

כי אם כן, כבר מחר אני מטגנת פפריקה לאורז אדום

Ronit FL

New member
לא יודעת לגבי שמן זית

אני משתמשת לטיגון רגיל בשמן קנולה שהוא בעל אותן תכונות אופי מצוינות כשל שמן הזית. אם את מכינה בד"כ עם אורז עם שמן זית, אני לא רואה בעיה, רק שקשה לי לדמיין אורז עם שמן זית.

שמן זית הולך מצוין עם אורז

ממליצה לטגן בשמן את התבלינים, להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן תוך בחישה ורק אח"כ להוסיף את המים.

CillDara

New member
../images/Emo45.gif

עד היום לעיתים הייתי מטגנת קצת בצל קצוץ בשמן זית (עד שקיפות), מוסיפה את האורז (2 דקות טיגון בבחישה) ואז תבלינים ומים. היום אטגן התבלינים, אורז ואז מים. מבטיחה לספר אם אכן יש שיפור....

saritoosh22

New member
אם את משתמשת בשמן זית

בשל סגולותיו הרבות (הקטנת הכולסטרול הרע ועליה בכולסטרול הטוב, מניעת מחלות לב, דם ושאר בעיות בכלי הדם, סיוע בספיגת סידן ועזרה לגוף בבנית תאים הנוגדים התפתחות תאים סרטניים), אז רצוי שתדעי שכל הסגולות הללו מצויות בשמן בעודו קר, ברגע שהשמן מגיע לנקודת רתיחה הוא מאבד את סגולותיו. שמן זית יש להוסיף לסלטים או לשתות רבע כוס ביום, עוזר גם במקרים בהם יש האטה או עצירה של פעילות מעיים. ודבר הכי חשוב, שמן זית קונים רק בכבישה קרה (extra virgin).

stevie1

New member
רצוי שלא

הוא מתחמצן בטמפ' גבוהות (גם בבינוניות) ולכן לא מתאים לבישול וטיגון, בנוסף הוא גם מאבד את הטעם. עדיף להשתמש במקום בשמן קנולה (RAPESEED), יש בסופר.

saritoosh22

New member
לא בחריימה ולא במרק.

בדג חריף לעולם לא מטגנים את הפפריקה! זה הורס את כל הטעם והמרקם. מה שעושים זה, מבשלים את הדג ללא פפריקה ושמן, בקערית מערבבים פפריקה ושמן לפחות רבע שעה. הפפריקה צובעת את השמן ואחרי שהדג מוכן מוסיפים את השמן והפפריקה ומבשלים עוד 5 דקות. הרבה יותר טעים ככה! לכל שאר התבשילים מטגנים את התבלינים למעט מרק, אחרת הם משתלטים על המרק.

Ronit FL

New member
את טועה ומטעה, כהרגלך!

(ססססתם! אני מתה על המשפט הזה) אני כן מטגנת את הפפריקה לדגים. כמו שכתבתי, אני מכינה דגים שהם לא בול מרוקאים או תוניסאים אלא מין שילוב של שניהם ויוצאים לי דגים מעולים שצלחו בהצלחה מבחני טעם אצל מרוקאים גאים. ואאוטינג ל G שמכינה את החריימה הכי טעים בתבל!!!! לגבי שאר התבלינים, למשל כמון שאני מוסיפה למרק עדשים אני גם מטגנת, אני לא שמה הרבה כמון מכיון שזה יכול להרוס את המרק, אבל כמות קטנה משבחת אותו לגמרי.

saritoosh22

New member
רגע! נודניקית..............

במרק עדשים, גם אני מטגנת את הכמון יחד עם פלפל שחור ושום ומוסיפה בסוף למרק. וחוץ מזה, אם כבר עשית אאוטינג עכשיו תביאי מתכון לדגים (גם שלך וגם של G), אצלנו מותק יש לפחות 5 מתכונים שונים בבית ש"רצים" בסבב בערב שישי, עוד אחד מתקבל כאן בברכה ואהבה.

Ronit FL

New member
נו טוב...

הדגים שלי: מטגנת בשמן שום (שיניים שלמות או חתוכות גס או כתושות) חצי דקה-דקה כדי שהשמן יקבל את מה שיש לשום לתת. מוסיפה 2-3 כפות גדושות של פפריקה ומטגנת חצי דקה. מוסיפה קופסא גדולה של רוטב (לא רסק) עגבניות. מלח, חלפיניו לפי הטעם וצרור כוסברה קצוצה. נותנת לרוטב להתבשל 15 דקות, מוסיפה את הדגים ומבשלת עוד כ-20 דקות. לפעמים מוסיפה 2-3 גזרים פרוסים. אפשר לסחוט לימון טרי על הדגים כשהם בצלחת. *לא מוסיפה מים! יוצא רוטב סמיך, עשיר וטעים טעים. לגבי המתכון של ענת, אין לי אותו אך הוא די דומה למה שאיירדין נתן בתוספת קימל טחון, אאל"ט ולימון סחוט בהגשה.

saritoosh22

New member
א. אני חצי עירקית (החצי השני פולני)

ב. יש הבדל בין ללמד לבשל לבין לתת מתכון, זה שאני יודעת לבשל שניים וחצי דברים לא הופך אותי לאיזו מאמא שיודעת הכל (יש כאן אחת כזו, זו לא אני). ג. דג חריף זה בכלל מרוקאי ומרוקאי, אמא שלי מתוך עיקרון לא בישלה, לא עזרו מאחותינו הרבות, היא פשוט לא!

airdene

New member
../images/Emo13.gif עם כל הכבוד למרוקאים, ויש הרבה

חריימה, (אם עדיין השיחה הזו סובבת סביב מנת דג זו), אינו שייך למטבח המרוקאי. זוהי מנה טריפוליטאית/תוניסאית. המטבח המרוקאי לא מת על דגים, חריפים ככל שיהיו, צפים גלמודים ברוטב. הוא מעדיף לראותם מלווים בפלפלים, עגבניות, גזר, ולפעמים בתוספת, לימון כבוש, כוסברה, זיתים, והכי הכי חשוב המון, המון שמן...

Vdrums

New member
חופשי שמן, אם היה אפשר

גם בקולה הם היו שמים שמן...

למעלה