יש תחליף לחווייג'?

Mירב

New member
יש תחליף לחווייג'?

שרית! רונית! הצילו... מתכון (ישראלי) קורא לחוואייג' (לא חובה, אבל מוסיף טעם) ולא הספקתי להגיע לחנות הישראלית... יש לזה תחליף? ממה זה עשוי בכלל?

hello all

New member
חוואג' זה *ה* תבלין

אל תוותרי עליו, הוא מוסיף את כל הטעם למנה. זה תבלין תימני מדהים. אין מרק שאני עושה בלי מעט חוואג'. תשקלי לוותר על המנה, מה שהיא לא תהיה, אם כתוב בה לשים חוואג' כנראה צריך. יום ראשון תקפצי לקנות. אצלנו רק בחנויות של הישראלים מצאתי. בסופרים הרגילים אין.

sirpad

New member
אולי אני טועה (ומטעה)

אבל על פי מה שאני יודע, חוואיג' זה לא תערובת תבלינים מסויימת, חוואיג' זה שם כללי ללקחת כמה תבלינים יחד ולהרכיב מזה תבלין אחד שניתן להשתמש בו. יש חוואיג' למרק, ויש חוואיג' לקציצות ויש חוואיג' לדגים.

saritoosh22

New member
אתה לא טועה.

חוואייג' התימני כמו הבהרט העירקי הוא שם לתערובת תבלינים. יש גם חוואייג' לקפה.

hello all

New member
יש תבלין שנקרא ALLSPICE

שהוא טיפה מזכיר את החוואג'. את יכולה לנסות אם זה נורא דחוף.

Mירב

New member
תודה, מותק

נראה אם יש... בכל אופן ממה מורכב חוואייג'? מישהו פה יודע? (בהנחה שזו תערובת תבלינים)

Mירב

New member
ענק.

נראה מה מאלה יש לי בבית, ונזרוק למרק...

saritoosh22

New member
חוואייג' בייתי.

1 כף פלפל שחור טחון 1 כף כמון טחון 1 כפית הל טחון 1 כפית כורכום 1 כפית כוסברה מיובשת טחונה.

saritoosh22

New member
גיהנום, מה לא?

Cardamom בדר"כ קשה למצוא טחון אלא אם כן, תמצאי חנות שטוחנת תבלינים במקום. אני מקווה שהכל בסדר אצלך, אני חושבת עלייך הרבה.

Ronit FL

New member
../images/Emo189.gifפינת המלאך: תבלינים יבשים

כשמבשלים עם תבלינים יבשים כדוגמת חוויג', פפריקה, כמון וכל השאר, בשביל לפתוח את הטעמים יש לטגן אותם במחבת עם שמן ורק אח"כ להוסיף את הנוזלים לתבשיל.

CillDara

New member
איך מטגנים פפריקה???

או שאני לא מבינה, או שלא ברור לי איך מטגנים את האבקה האדומה אדומה הזו.

למעלה