יש רק "עצמי" אחד

ינוקא1

New member
אגב , אתה גם בחייך קרוי מת

בגלל שדרכך הרוחנית היא דרך המוות.

הכלל הוא מאוד פשוט -
איחוד של פיזי ורוחני זה חיים.
הפרדה של פיזי ורוחני זה מוות.

כך שלא משנה אם מבחינתך "הפיזי" זו "אשליה" , או "הרוחני" זו "אשליה" , כאשר מבטלים אחד מהם וטוענים לבלעדיות של האחר , זו דרכו של המוות.
מאחר ודרכך היא באופן קבוע לבטל את המימד הפיזי , לכן דרכך היא דרכו של המוות.

לעומת זאת כאשר אתה מחבר את הפיזי והרוחני ומעניק לפיזי משמעות וחיבור להוויה , זו דרך החיים.

lightflake

New member
אתה אומר "גוף" בלי להבין שאתה מפרש תחושות

זה הכל
ואתה אומר "אדמה" בלי לשים לב שאתה - נחש מה - מפרש תחושות... זה הכל...
איפה כאן "היקום החומרי" איפה כאן "פיזי" לעומת "רוחי" ?
רק בפרשנות שלך
מה לא הגיע הזמן כבר שתשים לב לזה ?

ינוקא1

New member
אין בעיה - מפרש תחושות.

האם זה שאני מפרש תחושות הופך זאת לפחות אמיתי ?

לדוגמה :
עיוור איננו חש \ רואה צבעים.
האם זה אומר שאין צבעים ?

מי אמר לך שזה שאלו "תחושות" , זה אומר שזה לא אמיתי ? מי אמר לך שאין יקום מחוץ לך ?

אתה יכול להגיד שקיימת מציאות פנימית , אך אם קיימת אצלך רק מציאות פנימית אז אתה אוטיסט.
אתה יכול להגיד שקיימת מציאות חיצונית , אך אם קיימת אצלך רק מציאות חיצונית אז אתה רובוט.

lightflake

New member
פרשנות ותחושות - מה פיזי פה ? זה רק רוח

זה בדיוק כמו בחלום, אתה יכול לדפוק על הקיר ולהרגיש אותו היטב - זה לא הופך את החלום לאמיתי או לחומרי - זו רק פרשנות שהמיינד נותן לחוויה מסויימת, זה הכל, אין כאן שום הוכחה לשום דבר שקיים מעבר לתחושה ולפרשנות ולאמונה שלך בפרשנות של השכל שלך, זה בדיוק כמו ש"השמיים כחולים" - זה נראה ככה, אבל תטוס לשמיים ותמצא שאין שמיים, זה רק אויר, אטמוספירה, ואין כחול, זה רק אשליה אופטית, כמה פעמים אני צריך להסביר לך את אותה נקודה וכמה הראש הקשה שלך לא מוכן לקלוט את זה ?

lightflake

New member
קודם כל תבין את הנקודה הזו

אין לך מושג כמה היא קריטית למסע הפנימי
אל תקפוץ ישר לשאלות נוספות שנובעות כולן מפרשנויות, אני לא מדבר על מה יש או אין מחוץ להשגה שלנו, אלו פרשנויות, חובה להבדיל בין פרשנויות/מחשבות/דמיונות/הסקות לוגיות, לבין מה באמת יש, כלומר, החוויה עצמה, אל תתחיל ישר בשאלות, קודם כל תבין את הנקודה הזו לעמקה, אין לך מושג איזה שינוי יחול בכל החיים שלך ובטח ובטח שבדרכך הרוחנית (אתה תבין שעדיין לא צעדת מילימטר כי רק הקשבת לדיוני המחשבות שלך בעניין רוחניות - וזוהי ידידי פילוסופיה, זו עדיין לא רוחניות באמת), שים לב לפעולה האוטומטית של המיינד שלך, אתה במיוחד חייב לשים לב לזה כי זו נטייה נורא חזקה שלך, ישר ללכת שוב לשאלות שכל ההנחות שלהן נובעות מפרשנויות ונסיונות להבנת המציאות באמצעות מחשבות - מה חווה עיוור ? האם בעולמו של עיוור אין צבעים ? אתה לא עיוור, אתה לא יודע מה זה עיוור, אתה רק יכול לדמיין מה זה, אבל זה שוב מחזיר אותנו לדמיון, אמרתי לך לפני שלוש שנים בערך, אתה לא מבחין בין מציאות לדמיון, זה הבסיס של חיפוש רוחני, וזה חשוב וקריטי, אחרת אתה רק חי בפרשנויות, רק חולם...

אתה לא חייב עכשיו מיד לקפוץ ולהגיב, זו לא מלחמת גרסאות

ינוקא1

New member
ומי אמר לך שבכלל יש "תחושות ופרשנויות" ?

אולי כל התחושות והפרשנויות הן בסך הכל תגובות כימיות במוח , והתגובות הכימיות הן המציאות האמיתית ואילו התחושות והפרשנויות לא ?

אולי כל מה שכתבת עכשיו זו בסך הכל פרשנות שלך ?

lightflake

New member
גדול

האם זה משהו

שאתה מבין (כמו שאתה מכנה את זה "פילוסופיה") או משהו שאתה מתנסה בו?
במידה ואתה מתנסה בזה, האם זה קיים אצלך לגבי כל מה שקיים בבריאה וכל הזמן.
(גם כשאתה כועס, למשל?)

בעולם הרוחני

כמו שאני מבין אותו, לתוכן אין הרבה חשיבות.
ולכן אני קובל על כך שרוב הפורום הזה עוסק כמעט רק בתכנים.
הדבר האמתי ברוח הוא ההתנסות.
לא האינטלקט שמבין.
האינטלקט הוא דבר חביב.
רק הבנה, בלי התנסות, מאוד מוגבלת.
התנסות זה משהו ש מ א ו ד חסר כאן.

lightflake

New member
אתה יכול לקבול אבל זה מה שעושים פה בין השאר

מחפשים רוחניים מוזמנים לדבר בפורום מדיטציה על נושאים רוחניים גם אם הם רק איפשהו בדרך ולא מוארים, ומה לעשות דניאל, אתה מדבר פה כל היום עם "המוחלט" אבל אתה לא מואר ולמרות שאתה חושב שאתה מתנסה במוחלט, מצטער לבשר לך, אין דבר כזה להתנסות במוחלט, זה כמו שטיפת מים תגיד שהיא מתנסה באוקיינוס, אבל ברגע שטיפה נוגעת באוקיינוס היא לא קיימת יותר ונותר רק האוקיינוס, אותו דבר, מוחלט זה מוחלט, אין מישהו נפרד ממנו שיכול לומר "אני מתנסה בו" כיוון שאז זהו לא מוחלט באמת, רק חוויה רוחנית, כאלו יש הרבה...

לדבר על רוחניות

רחוק מאוד מ-"להיות" רוחניות.

לך אין כלי כלשהו לקבוע אם אני מואר או לא.
אז את הספקולציות שלך אתה יכול לשמור לעצמך.

זו התעלומה הגדולה ביותר של הבערות (מצב שבו אדם לא בהארה).
איך היחסי משתלט על המוחלט.
הדוגמה שהבאת היא מעולה.
איך טיפה יכולה לכלוא בתוכה אוקיאנוס אינסופי.
אגב.
אותה טיפת מים, באה מאיזה מקום שהוא (נהר, גשם...).
בשבריר השנייה שהיא נוגעת באוקיאנוס, היא עדיין טיפה והיא כבר אוקיאנוס.
זו בדיוק המשמעות של ל ה ת נ ס ו ת במוחלט.

lightflake

New member
חח גליקר גליקר

הרי אמרת פה בעצמך כמה פעמים, שלא הגעת להארה, אז למה המשחקים האלה עכשיו ? אמרת שהאסטרולוג אמר לך שתגיע להארה בגיל 97! ולא שזה מעניין אותי מה אמר האסטרולוג, אלא שעצם זה שאתה מאמין שהארה זה דבר שיקרה מתישהו בעתיד כבר פוסל אותך מלהיות ער בהווה (עבור ער פשוט אין עבר ואין עתיד - הוא רואה שאלו רק דמיונות)...

יקירי

בלי להתייחס במקרה הזה אלי, מי שיאמר לך שהוא בהארה, כנראה שעוד רבה לו הדרך.
אם מישהו יאמר לך "אני בדרך", יכול להיות שהוא כבר מואר ו...יכול להיות שעדיין לא.

כך שמה שאני אומר לך או לא אומר, ב ד י ו ק כמו מה שאתה חושב או לא חושב, אין לזה שום קשר למצבי הנאור או לא.

בבדיקת התאמה לשותפות, אצל אותו אסטרולוג.
חבר טוב שלי מספר שהאסטרולוג בחן את המפה שלו ושל השותף המיועד שלו, שוב ושוב ושוב.
הוא נענע בראשו ואמר "אני לא יודע מה טוב עשית שמגיע לך שותף כל כך מעולה".
לפי המפה הוא היה צריך לקבל שותף הרבה פחות טוב.
לפי מעשיו...

אתה זוכר "הכל צפוי והרשות נתונה".
גם את החיזוי האסטרולוגי, טוב ככל שיהיה, ניתן לשנות.
גם בחיזוי אסטרולוגי נותר עדיין "ה כ ל צפוי".
גם צפונה וגם דרומה.
הארועים עצמם לא ישתנו.
מה שישתנה הוא המועד שלהם.
שוב, לפי העשייה שלנו, זה יקודם או יאוחר.

lightflake

New member
לא מעניינת אותי התחזית האסטרולוגית

דיברתי על עצם העובדה שאתה מאמין שהארה זה משהו שיכול לקרות בעתיד, זה מעיד על בורות ולא על הארה... הנה ביקשת לדון על התנסות אישית ולא על תכנים... ברור לי שאינך מואר וזה גם לא מעניין אותי אבל למה אתה מנסה לזרוע רמזים כאילו שכן? מה הקטע ? תהיה אמיתי זה הכי טוב, יותר טוב ממדיטציה.

לא יקירי

אם הארה איננה משהו שיקרה (לטענתי, לכל אדם ואדם) מתי שהוא בעתיד, פירושו שכל מה שקיים (לא רק בני אדם) כבר בהארה.
אם כל דבר כבר בהארה, לך פעם למשחק כדורגל של מכבי נתניה או של בית"ר ירושלים.
הארה עאלק.

האם מה שאתה טוען זה שאין התהליך של "צמיחה" לעבר הארה?
אז למה אנשים מתרגלים מדיטציות?

אני לא טוען שאני בהארה.
(כתבתי לך כבר, כחלק מהסיבה למה.
למה לא אצהיר לעולם שאני בהארה גם כשאני כבר בהארה או שעדיין לא בהארה).
אתה פרש את זה איך שאתה רוצה/יכול.

אני יכול רק לספר לך התנסויות שלי:
"...אותה הוויה שנמצאת במודעות שלי בזמן הפעילות ובערכים העמוקים ביותר של המדיטציה, אותה הוויה, אותה מודעות טהורה, אותה אטמה, ערה לחלוטין גם בלילה, במה שפעם הייתה שינה.
זו איננה שינה, זו ערנות טהורה, מודעות טהורה, ערות טהורה.
עבורי אין שמץ של שוני מכל סוג שהוא. בין להיות ער או ישן..."

אתה פרש את זה כמו שאתה רוצה.
האם זה משהו שאני חווה כל הזמן?
האם זה קורה לעתים.
שוב, לך הספקולציות.

lightflake

New member
אוקיי הבנתי אותך מצויין,

אבל אין מה לעשות, מי שמאמין שהוא עתיד להגיע להארה - אינו מואר
אין לי בעיה שתמשיך להשלות את עצמך, זוהי זכותך המלאה!

למעלה