יש רק "עצמי" אחד

ינוקא1

New member
אתה רק מוכיח את מה שאני אומר.

הגיאומטריה שימשה בימי יוון בעיקר להתפתחות רוחנית.
(אני חושב שמסופר כי על הדלת ב"בית המדרש" של אפלטון היה כתוב כי "אין כניסה למי שלא עוסק בגיאומטריה").

השראה רוחנית אמיתית מגיעה למי שקודם כל עובד קשה בכלים שלו - במדיטציה , בחקירה שכלית , בעבודת תנועה ועוד.

בסופו של דבר אכן כל ראיה אמיתית היא פיזית והיא רוחנית באותה מידה.

אך כדי להגיע לשם , צריך לעבוד עבודה איטית ומדורגת לא מתוך מטרה "להשיג מצבי תודעה גבוהים" , אלא פשוט מתוך מטרה של התפתחות.

neophile

New member
אנחנו מסכימים על דבר אחד שזה כבר טוב

לגבי ההערה האחרונה שלך . אני חושב שכן צריך לשאוף להגיע לשינוי במצב התודעה וזה לא בהכרח אומר להגיע למצב תודעה גבוה - כמו שזה אומר - הרבה פעמים - להמנע ממצב תודעה נמוך ...

אני לא אומר את זה בתור מורה שאני ממש לא מתיימר להיות אלה בתור תלמיד בדרך - שדרוש איזה שהוא שכנוע על גבול האמונה בדרכנו - נעשה ונשמע כי אנחנו בכלל לא על הדרך כשאנחנו מתחילים .

כשעלינו על הדרך אז אפשר לדבר על מצבי תודעה גבוהים אבל עד אז צריך להמנע מהנמוכים ככה שבמובן הזה - יש בינינו הסכמה .

neophile

New member
זה שלב של עבודה שהרבה אנשים ישתעממו ממנו

ואי אפשר לדעת בכלל כמה זמן יקח לנו לעבור אותו אם בכלל ...צריך סבלנות .

ינוקא1

New member
האם הסוס בציור

הוא אחד עם הציור ? כן.
האם זה אומר שאין הבדל בינו לבין שאר הציור ? לא.

האחדות אמיתית והנפרדות אמיתית - הכל יחסית למה.

זה מראה שוב

שההבנה שלנו של ההוויה, של המוחלט, ושל ההארה, היא מאוד שונה.
בהוויה, במוחלט, אין יחסי.
אז אין אפשרות של משהו הוא "יחסית למה".

lightflake

New member
זה עיוות הדוגמה

תשאל, אם בציור הסוס משתין
האם הבד שעליו הוא מצוייר - נרטב ?

לכן לא ניתן לחבר שתי זויות ראיה

lightflake

New member
עכשיו אתה אומר

בדיוק את מה שכתבתי בהנחה הראשונה שביקשתי שנסביר מהן נקודות המבט השונות ושלא ניתן לחבר ביניהן, נקודה שלא קיבלת כשענית "אמת שלימה כוללת מבחינתי גישור וקישור של כל נקודות המבט באופן הרמוני."

נדמה שאינך יודע בכלל מה אתה כותב ודיעותך נעות כמוץ אשר תידפנו רוח...

ינוקא1

New member
הגישור והקישור של כל נקודות המבט

זה לקחת כל אמת ונקודת מבט פרטית" , ולהניח אותה בדיוק במקום בו היא נכונה.
כך מגיעים לאמת הגדולה יותר , הכוללת את כל הנקודות.

כך שאין סתירה , ואתה יכול לישון בשקט.

lightflake

New member
זו בדיוק זוית הראיה

של כלל 99% האנושות, ראיה של 100% הזדהות עם "אני הגוף-מיינד"
אין כאן שום דבר חדש, ואין כאן איזה מסר שינוקא צריך להעביר, זהו רק דקלום ממוחזר של הראיה הבנאלית ביותר והנפוצה ביותר על פני הפלנטה
(בינתיים מה שהיא מביאה לנו זה רואים בחדשות כל יום)

ינוקא1

New member
ומה חדש אצלך ?

כדי לא ליפול להזדהות עם הגוף , החלטת לטמון את ראשך בחול ולטעון שאין גוף ולהתעלם מהמימד הפיזי. אז 99 אחוז מתעלמים מהמציאות הרוחנית , ואתה מתעלם מהמציאות הפיזית - שזו טעות מאוד דומה.
ראיה נכונה ובעלת ערך יודעת לראות איך הרוחני נכנס בפיזי , ולהוריד את ההבנה הרוחנית המופשטת עד למציאות הפיזית ולגופך.

lightflake

New member
זה לא משנה כמה פעמים תגיד את אותה טעות

או תצעק אותה או תדגיש אותה, היא לא תהפוך פתאום לאמת
גם בלילה בחלום יש לך גוף שהולך ועושה דברים
גם זה גוף שיכול להפצע ויכול לגרום לכאב
אם יבוא אליך מישהו בחלום ויגיד לך "אתה חולם, והגוף שלך הוא חלק מהחלום" אתה תצעק עליו שזה לא נכון, "עובדה, אפשר להפצע, עובדה, צריך לאכול..." ואז פתאום תתעורר ותגלה... שזה היה רק חלום

ינוקא1

New member
עובדה שיש הבדל

חלמתי כשהייתי קטן הרבה פעמים שאני נפלתי לתוך תהום , ותמיד קמתי בבוקר. אך אם הייתי נופל במציאות הזו לתוך תהום , כנראה שלא הייתי קם.
ואם לדעתך כן "תתעורר" אחר כך , אז אתה מוזמן לקפו
מהגג הכי גבוה באיזור מגורך.

lightflake

New member
"כנראה"... אז איך זו "עובדה" ?

אתה ממש מדבר כמו ילד, כמו ינוקא...

lightflake

New member
מספיק להיות תינוק

בעצמך דיברת על גלגולים שאתה זוכר... כמובן שזה היה רק דמיון אחרת היית מקבל איזושהי הבנה עמוקה יותר, אם יש גלגולים משמע אין דבר כזה מוות, רק מעבר לגוף-מיינד הבא, כלומר, מעבר מחלום אחד לחלום אחר, אבל אצלך הכל רק בירבוריזציה של תינוקות. לי אין שום סיבה לקפוץ מהגג ולעבור לחלום נוסף, אולי לך זה דווקא יעזור

ינוקא1

New member
דווקא יש דבר כזה "מוות".

ובגדול זה מאוד פשוט :

יש את ההוויה , שהיא נצחית וקיימת לעד.
ויש את עולם התופעות והשינויים שהוא משתנה כל הזמן , וכל היצורים אוכלים אחד את השני.

אז מי שנדבק בהוויה , (נקרא לזה : חי חיים בעלי משמעות אמיתית מעבר לקיומו האגואיסטי) אז הוא חי גם אחרי מותו.
ועליו נאמר "ואתם הדבקים בה' אלוהיכם חיים כולכם היום". ועליו נאמר כי "צדיקים במיתתם קרויים חיים".

ואילו מי שנדבק רק בקיומו האגואיסטי , ומשמעות חייו היא אכילה ושתיה משגל וכסף , אז אחרי מותו יקרה לו מה שקורה לכל יצור גופני - האדמה תאכל אותו. והוא מת.
ועליו אומרים כי "רשעים אפילו בחייהם קרויים מתים".

מכיוון שברובינו יש חלקים כאלו וחלקים כאלו , אז החלקים האגואיסטיים יתעכלו , ואילו החלקים הלא אגואיסטיים יעלו למעלה.

השאלה היא רק "כמה מת וכמה חי ?"

lightflake

New member
איך שאתה עושה סלט איך שבא לך באותו רגע

איך שיתאים לך לעולם הפנימי שלך... משהו...

למעלה