יש רק "עצמי" אחד

ינוקא1

New member
ככה :

1. מתנסה. בעיקר בזמן שאני מטפל , אני חש תחושות רגשות ומחשבות של מי שמולי. אחרת לא באמת הייתי מסוגל לטפל.
2. לא כל הזמן ולא בכל רמה. למשל אינני חש את היד שלך עכשיו , כי לא הגעתי לרמת אחדות כזאת איתך. ואינני מכיר גם מישהו שנמצא באחדות כזו עם כל דבר בכל מקום ובכל זמן.
רק ההוויה יודעת את הכל מכך שהיא יודעת את עצמה. וכפי שכתבתי לא פעם , נוכל להשיג קצת מהאור היוצא ממנה , אך לעולם לא נוכל להשיגה כפי שהיא.

יש רק אחד

אז אין שיעור קרמה או מקרמה, אין דבר עדיף על משנהו, ואף אחד לא בא לשדוד את רמנה.

אני לא עושה לעצמי שום דבר, כי דרושים שניים כדי שאעשה משהו לעצמי. אולי אפילו שלושה. העושה, זה שעשו לו, וזה שמתבונן עליהם.
שנאמר "דרושים שלושה לטנגו" (בנימין נתניהו, ראש ממשלת היהודים)

לא ידוע לי אם זו התפלספות

אם היא נתפסת ככזו, אז היא כזו.

אבל במציאות אחת, כל התייחסות שלי לאחר או לעצמי היא דמיון בלבד.
ההודעה הראשונה פה מלאה בהתייחסויות שכאלה, ויצרה מגוון נפשות פועלות - אני, עצמי, בודהה, ישוע, רמנה, תלמידים, גנבים, מישהו כמפעל לייצור קרמה, ינוקא. אם כי כותרתה הייתה נפלאה. יש רק עצמי אחד

אך אל דאגה, ההודעה הזו או כל הודעה אחרת, אינן שייכות לאף אחד

lightflake

New member
שוב, כי השאלה מה מטרת ההודעה

לא אמרתי שמה שכתבת אינו נכון, הוא נכון מאוד, אבל ההודעה לא מתייחסת רק לאמת אבסולוטית כי היא מתחשבת בעובדה שהמודעות שקוראת את ההודעה מאמינה שהיא מישהו מסויים ומזה נובעת התנהגות שמפרידה ומתייחסת ל"אחר" בצורה שונה מאיך שהיא מתייחסת ל"אני" ... אחרי הכל מבחינת האמת המוחלטת אין מה לעשות, אין מה להבין, אין מה ללמוד, אין צורך בשום מדיטציה או כל טכניקה שהיא, אין בכלל מה לאמר... הכל אותו דבר, אבל... מה אבל ? זה כמו ההוא שמאמין שהוא רואה נחש, אז בא מישהו שיודע שזה רק חבל, ואומר לו תפתח את האור, - כאן נכנס אדם שני, ואומר לו, אין לך מה לפתוח את האור, כי אין שום נחש, בשביל מה לפתוח את האור? בשביל לראות חבל? הרי בשביל לפתוח את האור אתה מחזק את האמונה שזה נחש - לזה אני קורא התפלספות, לא כי זה לא נכון, אלא כי אם אדם מאמין שזה נחש אז לפתוח את האור (מתוך אמונה שזה נחש) יעזור לו לראות שאין נחש, למרות שאף פעם לא היה נחש, אבל מה שחשוב הוא להתייחס למה שאדם מאמין בו... בעעעאאאעעע.... עדלאידע שמח גם לך

למעלה