יש ציונים

...

אני בשוק של החיים..
658.. פעם קודמת, לפני שנתיים, ניגשתי בלי קורס. למדתי איזה חודש את המילון של קידום, עברתי כמה ימים על המילים השכיחות שלהם באנגלית, עשיתי איזה חוברת של קידום אישי וכמה תרגולים בספר השמן שלהם. את כל זה קינחתי בכמה סימולציות של המרכז הארצי שתחקרתי בהן רק את החלק הכמותי ואת האוצר מילים בעברית (כי באנגלית הייתי די מעפאן, ומילולי לא היה לי זין לתחקר..). במבחן עצמו די זלזלתי, הגעתי עם עפרון, מחדד ובקבוק מים בלבד. חידדתי את העפרון במהלך המבחן, יצאתי לשירותים לצידו השני של הקמפוס ובעקבות כך ניחשתי המון שאלות. בסופו של דבר גם קיבלתי ציון די נמוך, 637, ולא הייתי ממש מאוכזב משום שקשה לצפות ליותר עם זלזול כזה. הפעם החלטתי לקחתי קורס, ולא סתם קורס, אחד רציני של היי קיו. ות'אמת, אין לי שום מילה רעה עליהם. כיוונתי, כצפוי, די גבוה, וגם מבחן הפתיחה בישר טובות (באיזור ה600). המדריך ניבא באיזור ה700 בסופו של דבר, אני לקראת סוף הקורס נתתי פוש רציני וראיתי שהשתפרתי ולפני המבחן ציפיתי אף ליותר. המבחן עצמו הלך לי די רע, 4 טעויות באוצר מילים (הפעם כמעט ולא נגעתי במילון כי הייתי משוכנע שמה שאני זוכר מהפסיכו' הקודם יספיק), לפחות 2-3 טעויות סימון ועוד כמה שטויות. עם זאת, עדיין לא ציפיתי לכזה כשלון. ממה הוא נובע? וואלה, לא יודע. בהתחלה חשבתי שיש הסטה, אולם לפי ההתפלגות זה לא ממש מתקבל על הדעת. אז אולי זה הלחץ, ואולי דלקת העיניים שחטפתי ימים ספורים לפני המבחן ואולי טעויות סימון ואולי מכלול של כל הדברים. קיצר, מה שבטוח שבמועד פברואר\אפריל אני הולך שוב לחזור לחרא הזה שנקרא פסיכומטרי.. הציון הנוכחי 658 137 אנגלית (הרבה פחות מהסימ' של המרכז הארצי, בערך כמו בסימ' של היי קיו) 124 כמותי (אני בשוק של החיים, 137 בסימ' של היי קיו, 135 בסימ' של המרכז הארצי, אפילו בפסיכו' הקודם עם מיליארד ניחושים הצלחתי להוציא 126) 127 מילולי (לאור הכשלון באוצר מילים לא ציפיתי להרבה יותר מזה, אבל עדיין זה הכי נמוך מכל הסימו' שעשיתי, גם של המרכז וגם של היי קיו). במילה אחת- א כ ז ב ה! מועד פברואר\אפריל- הנה אני בא... :-\

meetAmeet

New member
לא נורא ../images/Emo4.gif

טיפ לפעם הבאה... המילולית אצלי היה החלק שהיה אפשר הכי לשפר בו בהכי מעט עבודה! כל תרגול על המילים הו נקודות מתנה. בימים האחרונים לפני הבחינה התמקדתי בעיקר במילולית, הרבה מילים, כולל בחנים על המילים, פטלים בשביל הרגעות (שגם תורמים המון), הרבה אנולוגיות! (יש מס' מוגבל של הקשרים לוגיים בשפה העברית) ואפילו כמה שאלות היגיון ואמת ושקר. ותזכור שמילים הם יכולים לתקוע לך בכל קטע בפרק, בעיקר בפ.ט.ל ואנלוגיות, ובד"כ השאלות האלו (עם המילים הקשות) הם הכי קלות ברגע שיודעים את המילה. התרגול הזה גרם לי להוציא 149 במילולי. טעות אחת בכל הבחינה. דבר שהייתי בטוח שיהיה הצד החלש שלי, לא חלמתי אפילו שאני הולך להוציא שם יותר מאנגלית, ולמעשה גם הסימולציות לא רמזו לכך למרות שהראו שיפור בסוף. לסיכום, המילים הם נקודות מתנה, לא משנה אם אתה גאון או טיפש גמור, פשוט צריך להשקיע בהם זמן.

../images/Emo45.gif

לא יודע למה הנמכתי בערכו של אוצר המילים בבחינה הזאת. הרי אפילו בפעם הקודמת כל מה שעשיתי בחלק המילולי זה לשנן את המילון של קידום, כי זה נראה לי הדבר החשוב ביותר, ואילו הפעם, משום מה, החלטתי שאני יודע הכל מראש ולא צריך לשנן כלום.. :-\ בכל אופן, תודה.

meetAmeet

New member
אל תדאג...

תחשוב על פעם הבאה ותדאג לעשות אותה טוב, עדיף שתלמד לקח הפעם ואת הפעם הבאה תעשה ממש טוב ובפעם האחרונה.

Xenox

New member
גבר גבר

תתנחם בזה שאתה לא לבד ועד אפריל יש המון זמן. אל תשכח - מה שלא הורג, מחשל. יאללה ברעל

b_noga

New member
730

כמותי- 141שיפור של 9 נקודות מילולי- 146שיפור של 2 נקודות אנגלית- 129 ירידה של 6 נקודות
ואני הייתי בטוחה שהלך מעולה באנגלית הפעם סה"כ שיפור של 18 נקודות מהפסיכו הקודם, ולצערי חייבת לגשת שוב באפריל. מזל טוב לכולם!

nomad21

New member
737

135-אנגלי (לפחות פטור) 148-כמותי (אני עדיין לא מאמין..) 139-מילולי (ציפיתי לקבל בו כמו שקיבלתי בכמותי) היה טוב.. במיוחד בהתחשב בזה שלא לקחתי קורס ואני בי"ב...

dos2000

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif 719 ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

מילולי- 145 כמותי- 135 אנגלית- 133 (איך? למה?
) מועד פברואר- Here we come!

Xenox

New member
654 ו...כן, אני מאוכזב

ציון כללי 654 אנגלית 133 מילולי 124 כמותי 127 לא יודע אם לצחוק או לבכות. הפסיכו הקודם (לפני 4 שנים כמעט) היה 656 מה שמפתיע הוא: אנגלית: 119 => 133 מילולי: 114 => 124 כמותי : 145 => 127 תכלס, התכוננתי לעשות באפריל ולכן אני מתייחס למבחן הזה כמבחן פתיחה (כמו שעוברים בקורס). הציון ממש לא מספק אותי אבל היי... למדתי בקושי 3 שבועות אז... זה לא רע כמו שזה נשמע נכון? נ.ב גם ירד עלי גשם ובאתי לבחינה ספוג מים (אבל זה סתם תירוץ עלוב
) יאללה, נתראה בפורום

slashon1

New member
מה שמוזר לי זה....

אני לא יודע זה אופנה או מה פתאום אני רואה אנשים שמקבלים ציונים בשמיים כמו 740 וכו' ואפילו 720 וציונים ממש ממש גבוהים והם בוכים ועושים הצגות בסדר אני מבין שיש פה ושם כאלה שרוצים נגיד רפואה או משהו כזה ו-710 נגיד לא מספיק לזה אבל איך יכול להיות לעזעזל ש-95 אחוז מהאנשים בפורום שקיבלו ציונים מעל 700 לא מרוצים פשוט משהו לא בססדר מה גם שאני בספק שכל מי שכתב כתב את הציון שלו באמת יש כאלה וותיקים וכאלה שהשתתפו שאני מאמין להם אבל הרבה נראה לי סתם כתבו הייתי חייב פשוט לשתף בזה כי זה מוזר מה גם שכל ילד שני שכותב עבר ת 720 האם כל האנשים במדינה שעברו את ה-700 כותבים בפורום הזה??? מי יודע ואני בספק שהציונים שכתובים כאן של כולם אמיתיים

FuryUri

New member
אנשים לא מרוצים מהציונים האלה

בס"ד. כי ההבדל הוא פשוט מעצבן! שתיים-שלוש תשובות משנות את הציון בהמון! וזה פשוט מעצבן הקטע הזה. ואתה יודע שאתה יכול לקבל ציון הרבה הרבה יותר גבוה, אם היית עושה עוד שלוש תשובות. ואתה יודע שאתה יכול לעשות אותם. כי מי שעבר את ה700 זה מראה שהוא ידע את הרוב, פשוט או נפל בדבר אחד מסויים, או נפל בטעויות חישוב קטנות ומעצבנות. וזה ממש מעצבן ומאכזב...

slashon1

New member
אתה צודק חלקית

אני מבין שיש כאלה שקיבלו 710 נגיד וצריכים!!! איזה 740-750 אבל איך יכול להיות ש-95 אחוז מכל אלה שכתבו פתאום רוצים איזה 780 יש הבדל בין רוצים לצריכים אני רוצה 800 אבל אני יודע שלרפואה נגיד עם תעודת הבגרות שיש לי גם 740 יספיק נגיד ואם אני אקבל 740 ולא 800 אני לא אבכה פשוט נראה לי שהרבה לא צריכים אפילו את מה שקיבלו אבל סתם בוכים כדי להראות שהם תותחים ועוד מה שציינתי יש אנשים שהשתתפו הרבה בפורום והם פעילים ולהם אני באמת מאמין אבל 70 אחוז מאלה שכתבו את הציונים שהם מעל 700 וגבוהים נכנסו פעם ראשונה ואני בספק שהם באמת קיבלו ת ציון הזה

dos2000

New member
מתעצבנים, כי זה מעצבן.

תיראי, אני יודע שלקטר על ציון מעל ל-700 זה אולי נשמע רע, אבל כמו שהיית מקבלת קיטורים של אנשים שבמקום 650 קיבלו 620, כך גם את צריכה לקבל תלונות של אנשים שבמקום 750 קיבלו 720. אני בשלבי השלמה מתקדמים עם הציון שלי, אבל עדיין, אין ספק שאני ניגש למועד פברואר. מקווה שעניתי.

מיידלע21

New member
672 ../images/Emo7.gif

מילולי- 133 אנגלית- 129 כמותי- 128 (נפילה...) אוףף אני צריכה לשפר ב-15 נקודות בשביל רוקחות..

רויטל16

New member
עכשיו אני מרגישה עוד יותר סתומה.

כל אחד פה עם ה-700+ שלו. ואלו שקיבלו בסביבות ה-650 אומרים שהם לא השקיעו בכלל. אני השקעתי את הנשמה שלי וקיבלתי ציון ממש נמוך ואני לא אחת שמקבלת ציונים נמוכים!! אוף זה כזה מרגיז!
!

למעלה