יש פיתרון

מסלינה

New member
אז למה אתה לא עוזב היום?

מוזר! דווקא כשהמצב מנוגד לעמדתך אתה בוחר להשאר, ואילו לכשתיתגשם האידיולוגיה שלך אתה תבחר שלא לחיות בתוכה.איך זה מסתדר?מה ההיגיון באידיולוגיה שאפילו אתה אינך חושב שטובה בשביל עצמך?אגב, אם הנופים פה לא יפים ובכלל אין בארץ הזו שום אטרקציה, אז למה אתה או הוריך או הסבאים שלך באו לכאן? האם רק בשביל להשמיד את הציונות?

מי אמר שהחלפת הציונות

היא האידאל שלי? אני מעוניין בפירוק הלאומים, ולא בהתחלפותם. האיסלמו- פאשיזם לא נראה לי כתחליף הולם ליודו- פאשיזם. קראי את ההודעות לפני שאת מגיבה. נ.ב. סבי עלו לכאן מתוך אשליה ציונית פונדאמנטאליסטית, שטפו להם את המוח בשקרים על ארץ זבת חלב ודבש, אילצו אותם לעזוב את בתיהם ואת כל רכושם לטובת המעברות, הדיכוי, הכיבוש והממסד הציוני. יש בארץ אטרקציות (שוב לא קראת את הטקסט, או שפשוט הבנת הנקרא נשגבה מבינתך), אבל הן בהחלט שוות פחות מחיי ומחיי אחרים.

מסלינה

New member
אבל ביטול הציונות בארץ

לא יביא לשום פירוק לאומים אלה יביא להחלפתם, זאת אומרת אלו החלופות היחידות שיש לך ורק מתוכם אתה יכול לבחור. זה יפה מאוד שאתה רוצה כל מיני דברים דימיונים, אבל במציאות, תוצאת דרכך זה משהו שגם אתה מתנגד לו, זאת אומרת אתה מוכן להקריב מסגרת החשובה ואפילו חיונית להמון אנשים, קורבן שכשלעצמו יתבצע תוך הרבה שפיכות דמים, ובסופו של דבר גם אתה לא מגשים בכך את חזונך. אז בשביל מה זה טוב?

כמו שאמרתי כבר...

מבחר האפשרויות שלנו מוגבל אך ורק ע"י דמיונינו. אנחנו מסוגלים לבטל את הלאומים, חלקנו פשוט לא רוצה בכך. אנחנו מסוגלים להגיע לשלום אישי ולשלום איזורי, אבל אנחנו לא מעוניינים בכך. דרכי, אם מאיזו- שהיא- סיבה נחשבת לעניינך, היא בכיוון חיסול הלאומים (והציונות בינהם) והיאחזות בחיים ע"י התנגדות לפאשיזם וללאומים. תוצאתה יכולה להיות אך ורק מטרותיה או כלום. כששולט עלי דיכוי ציוני, אני מתנגד אליו (לא רק אליו, אבל גם). אם וכאשר ישלוט בי שלטון מוסלמי, אני אתנגד אליו. יפה איך שאת מתארת את המצב עכשיו כמושלם. כאילו המצב כרגע אינו שפיכות דמים ואכזריות. כאילו הרעב במחנות הפליטים, האלימות של הצבא והמשטרה, חבירת ההון לשלטון, הרס הסביבה, ההפרטות, הקפיטליזם, הגלובאליזציה, דיכוי הנשים, דיכוי המזרחים, המלחמות התקופתיות, השטלתות התאגידים, הצרכנות, שואת בעלי החיים ושאר דברים לא נחשבים לרעה, כל עוד הציונות קיימת. but enough about me... מה לגבייך? לך אין עמדה פוליטית שיכולה לעלות לדיון? או שאת פשוט אוהבת את הטקטיקה השפלה והמיושנת של תקיפת עמדת האחר בלי טיעונים ממשיים?

מסלינה

New member
אני מסודרת

יש לי את הציונות וטוב לי עם זה. אין לי שום כוונה לתקוף אותך. אני פשוט מנסה להבין. אתה זה שאומר שעם ציונות אתה נישאר ובלי ציונות להערכתך אתה תעזוב, כך שלא מדובר על הערכות שלי אלה הערכות שלך לגבי האפשרויות. עכשיו, אם אתה כל כך בטוח שיחסלו אותנו (את הציונות בארץ) ולהערכתך כשזה יקרה אתה תבחר לעזוב, אז למה לא לעזוב עכשיו, כל עוד ניתן לצאת עם רכוש ועם הזדמנויות בחול, לעומת המצב העתידי בו לא בטוח אם במקומות אחרים ישמחו לקבל אותך (גם אתה תחשב לפליט, ועמדותיך האישיות לא יעזרו לך)? בנוסף לכך, למה להתחיל דברים במקום שאין בו עתיד מבחינתך, ובסופו של דבר לא תוכל לקטוף את פרות עמלך? לא עדיף כבר עכשיו לבנות את חייך בחול, ואז לא תושפע מחיסול הציונות?

אני לא בטוח

שאתחיל עמל אמיתי או קריירה בישראל בכל מקרה. גם אם חיסול הציונות יקח יותר שנים משאני מצפה, וגם אם יש האפשרות שכולנו נזדקן פה ביחד, אני עדיין לא בטוח שלא אעדיף להתחיל חיים במקום אחר. אולי מקום עם שמאל אמיתי, כמו מרכז אירופה או דרום אמריקה. אבל שוב, אני מרגיש שהסברתי את עצמי מספיק. ומצד שני "יש לי את הציונות וטוב לי עם זה" לא ממש מספק אותי. פרטי בבקשה (לא שאני מאמין שהדבר הוא מענייני, אבל מאחר והגענו לשלב בו שיטחתי את תכניותי לעתיד בפנייך, יהיה זה רק הוגן שתעשי את אותו הדבר). האם טוב לך עם כל הציונות? או רק עם החלקים שנראים לך לעין? מה לגבי גירוש 800,000 פלסטינים מבתיהם, ויצירת אחת מאוכלוסיות הפליטים הגדולות בהיסטוריה (נכון להיות, כשלושה מליון)? מה לגבי השלטון הכפוי על מליוני פלסטינים ברצועת עזה ובגדה, זה נראה לך הוגן? מה לגבי הביקורות המאסיביות על הציונות (אפילו מצד האו"ם, ע"ע החלטה 3379) הרואות בה גזענות לשמה? מה לגבי דיכוי המזרחים? האם בעיניך הציונות מושלמת?

s k y b l u e

New member
זה שקר שאנחנו גירשנו 800 אלף

ערבים. הנכון הוא שהערבים גרשו את *כל* היהודים מהמקומות שהם כבשו - כלומר את אלה שנשארו בחיים אחרי השחיטה, כמו בכפר עציון. חוץ מזה שהם רצחו אלפי יהודים וגרשו 900 אלף יהודים ממדינות ערב וגרשו וטבחו מיליונים רבים של בני אדם אחרים מהאוקיאנוס ועד למפרץ ועד מרכז אפריקה (דר' סודאן). נכון גם שיחידות SS מוסלמיות עם מתנדבים ערבים שהוקמו ע"י המופתי הפלסטיני ואנשיו רצחו אלפי יהודים בבלקן במלה"ע ה-2 ולצידם גם רבבות סרבים וצוענים.

מעולם לא הגנתי על רצחנות פלסטינית

או ערבית. אבל אתה טורח יותר מדי להסביר שחלק מהערבים חולירעות, כשאת הדבר מעולם לא הכחשתי. אבל אתה גם מנסה יותר מדי לשכנע את עצמי ואותך שמאחר והיו ועדיין יש ערבים רצחניים וברבאריים, זה אומר ש(א) כל הערבים חולירעות, (ב) שאין יהודים חולירעות ו(ג) שכל מעשה יהודי כלפי הפלסטינים הוא (מכוח היותם חבורה של רוצחים ברבאריים) לגיטימי. 800 אלף פלסטינים גורשו במהלך מלחמת 48' ויש לכך סימוכין היסטוריים מכאן ועד מחרתיים. קודם כל, אפילו הציוני השקרן הגדול ביותר ומשכתב ההיסטוריה הנבזה ביותר לא יכחיש שאכן "נעלמו" מישראל במהלך המלחמה לפחות 650 אלף פלסטינים. השאלה היא, אם כך, מה היה המניע. מתוך העבודה ההיסטורית המדוייקת ונטולת הנטיות של פרופ' בני מוריס אפשר לראות בבירור את הקו האחיד בשלטון הציוני דאז: לא תיתכן מדינה יהודית עם הכמות הנוכחית של ערבים בשטחה. בני מוריס משחזר בעבודה היסטורית מאלפת דברים שנאמרו ע"י לא אחר מהזקן בכבודו ובעצמו לגבי הצורך שבגירוש המוני. עדויות של חיילים ופלסטינים כאחד מצביעות על כך שיחידת פלמ"ח שבראשה יצחק רבין ריכזה את תושבי רמלה בכיכר המרכזית ואיימו אליהם שאם לא יצאו בשיירה לכיוון רמאללה יבוצע בהם טבח. אינספור עדויות מוכיחות את הפיכת הערים הפלסטיניות לשעבר לגטאות עבור כל הנוטרים. מוריס אוסף, בין השאר, עדויות מדוייקות על לפחות תריסר מקרי טבח. רובם במהלך מבצע חירם. ישנן הוכחות לירי תותחי "דוידקה" ושאר מרגמות על החלקים הפלסטיניים של חיפא, והדבר מוזכר בגאווה כחלק מההיסטוריה של התותח. הקו הציוני עבר בין "עידוד עזיבה בכח" ל"גירוש אקטיבי". כ 30 אלף מתושבי חיפא והאיזור יצאו באוניות מהנמל לכיוון לבנון. האונייות הושטו במבצע שתכננו ובצעו כוחות הפלמ"ח והנהגת הציונות. כוחות הפלמ"ח ושאר חמושים ציוניים הפגיזו בלילה שלאחר כיבוש הקסטל את הכפר קלוניה במטרה "להעזיב" את תושבי המקום יחד עם הלוחמים שהצליחו לברוח מהמבצר. את העדויות להפצצה ניתן לראות בבהירות כשעומדים על מה שנותר מהכפר, כמה מאות מטרים בודדים מביתי. עדויות רבות ניתן למצוא פחות או יותר בכל מקום בארץ אם רק רוצים למצוא אותם. אתה צריך עוד?

s k y b l u e

New member
הרוב ברחו, חלק גורשו - ובצדק !!!

בדיוק מהסיבה שבסוף מלה"ע ה-2 הצ'כים העיפו את הגרמנים הסודטים והפולנים את הגרמנים השלזיים לגרמניה. ערביי א"י פתחו במלחמת השמד נגד הישוב היהודי. ג'מאל אל-חוסייני, היו"ר והנציג המוסמך של הוועד הערבי העליון, הכריז בניו יורק ערב החלטת החלוקה באו"ם שאם ההחלטה תעבור הערבים יטביעו את פלסטין בדם. למחרת החלטת החלוקה הם פתחו בשביתה כללית ובהתקפה כללית על הישוב היהודי - התחבורה היהודית, השכונות היהודיות, מקומות העבודה היהודיים וכד' והתחילו להחדיר אלפי 'מתנדבים' מארצות ערב 'להציל' את פלסטין מהיהוד. עד שהיהוד עברו להתקפת נגד, במרץ 48', נפלו בצידנו מאות חללים, על ירושלים הוטל מצור אכזרי עם הפגזות בלתי פוסקות ויישובים יהודיים הותקפו ע"י נחילי כנופיות. אסור היה להשאיר את הערבים - אוכלוסיית אוייב פעילה ומזויינת המכילה כנופיות של טרוריסטים ורוצחים - בתוך גבולות החנק של החלוקה ובאזורי החזית. לכן, בצדק רב, תוכנית ד', שהיתה התקפת הנגד של הישוב לפרוץ את עניבת ההשמדה, קראה לגירוש אוכלוסיית האוייב מכל מקום שבו הם לחמו. לעומת זה רוב הכפרים שנכנעו נותרו על מכונם: ערבה, סכנין, ג'יש, בענה, דיר אל-אסד ורבים רבים אחרים. גם נצרת נכנעה ונשארה. מאיפה אתה חושב צמחה האוכלוסייה הערבית של היום? אבל בחיפה למשל הם סרבו בפקודת המופתי הנאצי ואנשיו בלבנון להיכנע ולמסור את הנשק למרות שזה מה שסוכם במו"מ בתיווך הבריטים, ובמקום זאת ברחו עם שחר בספינות ללבנון. למה שיהיה איכפת לי גורל האוייב המובס? ראיתי צ'כי נורמאלי שיבכה על הסודטים? או פולני שיבכה על השלזים? לעמים האלה היה ברור בתום המלחמה שאחרי מה שקרה הם והגרמנים לא יכולים לחיות במדינה אחת. גם ליהודי ישראל נהייה ברור ב-48 שכל פיתרון אחר מאשר מדינה עברית חופשית הוא חיסול היישוב היהודי. ובאופן עקרוני לא שונה בהרבה המצב גם היום. ב-48' התקיים התרחיש שאתה צופה ולמעשה מייחל לו: כל מדינות ערב וערביי א"י התאחדו כדי להשמיד את המדינה הציונית. ומה קרה? קרה ההיפך: הציונים ניצחו ועשו לאויביהם נכבה. הצבאות הערביים הוכו שוק על ירך והתוקפן איבד חלק גדול ממולדתו, כמו הגרמנים בסוף מלה"ע ה-2 וחלק מאוכלוסייתו יצא לגלות. זאת גם האזהרה ההיסטורית לפורעים של היום ולתומכיהם: זה מה שיקרה לכם אם תנסו לחזור על 48'. והפעם עם תוצאות קטלניות.

לא "גירשו" ולא בטיח, שקר מוחלט

היתה מלחמה. מלחמה שנפתחה על ידי הערבים כדי להשמיד את היהודים. במהלך המלחמה היו גם טבחים/פעולות תגמול משני הצדדים, הערבים הן כתוצאה מפעולות כאלה או אחרות, כתוצאה מהלחימה וכן בגלל הבטחות שווא של הנהגת הערבים ברחו, לא גורשו, ברחו, אנחנו השתלטנו על אותם שטחים שנעזבו כחלק מהיותינו המנצחים, דבר לגטימי לחלוטין, מי שלא ברח - קיבל אזרחות וזכויות, עם כל האפליה שקיימת חייו טובים כאן הרבה יותר מאחיו במדינות ערב. מי שיצר והיום מנציח את הפליטים והפליטות הם הפליטים בעצמם, מדינות ערב והפלשתינים שמסרבות לשקם אותם, כל זאת כדי לממש פנטזיה הזויה וחולנית לשוב יום אחד למקום אותו עזבו ולהציף-להשמיד את המדינה היהודית היחידה. אין כאן הוגן, אין כאן "צודק", דברים לא נוצרו משום מקום, זו לא יוזמה שלנו, זו דינמיקה, היא לא טובה ולא רעה. ה"כיבוש" הוא רע אך רע שאנחנו נתקענו איתו, לא יצרנו אותו, לולא מלחמת ששת הימים הוא לא היה קיים. הוא לא נסתיים גם בגלל ההיסטוריה והדת שלנו במקום והן בגלל ששאיפות הפלשתינים לא נגמרות ב67' אלא כוללות את העלמות המדינה היהודית, אנחנו ציפינו ליחסים של תן וקח, מו"מ, זה לא קרה, לא הגענו עם ניסיונות של 10 שנים לשום מקום, אין פרטנר, אין דין ואין דיין אצל הפלשתינים, לכן עדיין אנחנו תקועים עם ה"כיבוש" הארור שמהותית אינו שונה מכיבוש חיפה ב48' נגיד. ביקורת הוגנת, בונה ומתונה היא לגטמית, שנאה דמוניזציה וקריאה לציונות באופן כולל כ"גזענית" לא לגטימית ומעל הכל לא מועילה, החלטת האו"ם לא היתה ביקורת אלא גזענות לשמה, מי שרואה בציונות גזענות לשמה הוא חסר הבנה הן במושג גזענות והן במהות הציונות, שום קשר, לא לגזע, לא לעליונות, לא לדארוויניזם חברתי כזה או אחר, אפליה לטובת היהודים היא כורח מציאותי, אין לכך רקע/מניע גזעני. לגבי המזרחים היה אומנם דיכוי אך קורבניות ובכי לא מקדמים איש וכן, קורבניות ובכיינות היתה קיימת ועדיין לא מעט בציבור המזרחי, מי שלא התבכיין והתקרבן הצליח! הציונות משרתת תפקיד מסויים, היא לא אמורה להטיב עם כולם, היא לא אמורה לשרת אידיאל של שלמות כזה או אחר. הציונות קמה כדי להחזיר את העם היהודי המפוזר לארצו בה התהווה - והצליחה, היא קמה כדי לייצר חברה והצליחה, היא קמה כדי להחיות את השפה והתרבות - זהו תהליך שלא נגמר ובינתיים היא מצליחה, עכשיו תפקידה לשמר ולפתח את הקיים, לשמור על העובדה שהמדינה תמשיך להתקיים ושבית לאומי יהודי תהיה עובדה נצחית - לפי דעתי התפקיד הקשה מכל, נכון לעכשיו מצליחה, קשה לי לדמיין כשלון מאחר וכשלון = השמדה.

שקר מוחלט?

המלחמה לא הייתה נגד הנשים, הילדים והזקנים שגורשו, במקרה הטוב המלחמה היתה נגד כל הגברים הפלסטיניים, וגם טענה זו לא יכולה להסביר את הגירוש של כפרים שבאופן מוצהר ומוסכם לא נתנו מקלט ללוחמים (כגון דיר יאסין). הסברים לתנאי הגירוש תוכל למצוא בהודעה שלי בדיוק מעל התגובה שלך. באופן עקרוני להגיד שהפלסטינים ברחו ולא גורשו שקול ללהגיד שתושבי גוש קטיף ברחו ולא גורשו (שהרי הרוב המוחלט של התושבי בגוש לא גורש בכח) הרטוריקה המאוסה שלך, כאילו כל קרבן אשם בעוול שנגרם לו, היא חסרת הגיון ובלתי מועילה. יש גם עוולות בעולם. וכל השטויות "החלום האמריקאי" שלך וכל ה"מי שלא רואה בעצמו קרבן מצליח" לא עובדות עלי. לגבי הפליטים: מאז 48', בכל מקום שאליו הגיעו פליטים התיחסו אליהם (ובצדק חלקי) כצרה (בעיקר במובן הכלכלי). את המדיניות הזאת ניתן למצוא בכל מקום, מירדן של שנות השבעים, פאתי ביירות, פאתי רמאללה, ג'נין ואפילו עיריית ירושלים ויחסה למחנות הפליטים ענתא ושועפאת שבשטחה. לגבי המזרחים: היתה ועדיין יש אפליה כלפי המזרחים בישראל. כל אדם בר דעת יודע שהמערכת הקפיטליסטית משמרת את עצמה, ושלתושבי קטמון (איך שלא תעוות את זה) אין סיכוי שווה להצליח כלכלית כמו לתושבי טלביה. מי שרואה בעצמו קרבן ומתעורר לפעולה נגד העוול שנעשה לו, לוקח אחריות אמיתית על חייו. "נסיונות שלום של עשר שנים"? הרי הכיבוש קיים כבר ארבעים שנה. מעניין שעבור רוב מי שמדבר על נסיונות שלום עם פלסטינים, ההיסטוריה מתחילה באוסלו. אינני שונא ואני בודאי שלא עושה דמוניזציה לציונות. אני כן שונא פאשיזם, גזענות, כוחנות ואכזריות, ואלה בהחלט דברים שאני מוצא בחלקים משמעותיים בציונות. אני בטח שלא עושה דמוניזציה לציונות, כל אמירה שלי לגבי הציונות שנראית לך בגדר הכפשה היא בסה"כ ראיה מפוכחת וחסרת חיבה מערפלת של הציונות. הציונות אכן מצליחה בצורה ראוייה לציון, וגם אני לא שש להאמין שכשלונה הוא בהכרח השמדה או טרנספר.

אני לא יודע איך אתה מגדיר גירוש

כנראה שיש לך הגדרה משלך. מה שאני יודע שבין השנים 47'-49' לא העלנו פיזית 800 אלף איש לכלי תחבורה וזרקנו אותם מבתיהם, זה לא קרה, כלומר גירוש לא היה כאן, רוצה לראות מה זה גירוש? קח את דוגמת גירוש המחבלים ללבנון של רבין בשנות ה90' (לא שזה דבר רע) המלחמה היתה בין ערבים ליהודים, לא "גברים פלשתינים", זו לא היתה מלחמה מוגבלת בין צבאות, זו היתה מלחמה טוטאלית, מלחמת שמד בין ערבים ליהודים, הערבים, לוחמים, אזרחים, גברים, נשים, ילדים, זקנים מול יהודים - גברים, נשים, ילדים וזקנים. אני לא מכחיש שהיו בזמן הלחימה פעולות תגמול דו צדדיות נגד אזרחים (טבח), היו. דרך אגב: גם תושבי גוש קטיף לא גורשו, הם פונו, הם קיבלו פיצויים, והפינוי שלהם היה לתוך מדינת ישראל, הם לא נזרקו מחוץ לגבולות, למרות שכאן כן נעשה שימוש בכלי תחבורה - גירוש זה לא היה, מי שיקרא לזה גירוש עושה זאת מתוך רצון להתריס, מאחר ולגירוש יש קונוטציה שלילית, הוא רוצה שנסתכל על הפינוי כאל דבר שלילי, יש מאחוריו אג'נדה ברורה. לא כל קורבן אשם בעוול שנגרם לו, מצד שני לא כל מי שמציג עצמו כקורבן או מתנהג ככזה הוא אכן קורבן, דבר ראשון זה בכייני, דבר שני זה לא מועיל, זה לא מקדם, קורבנות נוהגים להאשים את כל העולם מלבד עצמם, הם לא לוקחים אחריות על עצמם ומצפים שמישהו יקח עבורם אחריות...זה לא קורה. אין לי וויכוח עם זה שהפליטים הם בעיה כלכלית ושמתייחסים אליהם ככה, העניין הוא שזו בעיה שלהם, לא שלנו, שהפליטים יחזרו לפלשתין, בכיף, זו מדינתם. אני מודה שהיתה אפליה רבה נגד המזרחים, אבל היום בשנת 2007 כבר נמאס לשמוע על הקיפוחחח', חלאס בכיינות! יש לא מעט מזרחיים מצליחים, אין שום קשר לקפיטליזם, אנחנו מדינה קפיטליסטית (אפילו סקנדינביה קפיטליסטית, גם המזרחים הם חלק מאותה מערכת) ניתן לפעול לשינוי המצב בלי לבכות על קיפוחחח'. כאשר אני מדבר על נסיונות של 10 שנים אני מתכוון לניסיונות לסיים את הכיבוש, אני מדבר על הסכמי אוסלו, חלוקה לשטחי, A, B וC, היו פעימות, יצאנו מכל הערים הפלשתיניות עד לפני האינטיפאדה האחרונה, לפלשתינים היה ממשל עצמאי שם, ברק הציע הצעה מאד מאד נדיבה בקמפ דיוויד, על זה אני מתכוון שאני אומר ניסיונות, מדוע הכיבוש לא הסתיים עד אז? כי ישראל לא קיבלה תמורה, לא על ההסכמים, לא על הפעימות והיציאה מהערים, הפלשתינים לא עשו דבר, זו היתה הקונספציה אז (מוטיעת לטעמי), אנחנו נותנים שטחים ומקבלים ביטחון, לא קיבלנו ביטחון, התהליך נתקע גווע ומת. ברור שאני מתחיל מאוסלו, כי רק באוסלו נחתם הסכם הכרה עקרונית משני הצדדים, אנחנו בהם והם בנו (הסכם חסר משמעות מעשית אלא הצהרתית בלבד). גם אני שונא פאשיזם וגזענות, לא פחות ממך (למרות שאני בספק אם אתה יודע מהו פאשיזם או גזענות). אתה לא יכול לבודד ערכים מהמציאות, מדינה לעיתים חייבת כדי להגן על עצמה, כדי לשרוד לעשות דברים כוחניים ואכזריים ואין מה לעשות, אין אלטרנטיבה אחרת, היא פשוט לא קיימת, בריחה או השמדה הם אינם אופציה. הציונות לא צריכה חיבה כזו או אחרת, הציונות היא פשוט הבסיס הקיומי כאן לכל, היא בפועל הביאה אותנו לכאן, בניית המדינה היא הגשמתה והמשך הקיום הוא המשך הציונות, לכן כשאומרים למישהו שהוא אנטי-ציוני מתכוונים לכך שהוא מתנגד לקיום מדינת ישראל כבית לאומי לעם היהודי (שדרך אגב זו הדרך היחידה להתקיים כאן). כשלונה = החלפת הבית הלאומי היהודי בבית לאומי פלשתיני, זה אומר בהכרח השמדת המדינה.

מסלינה

New member
לא מדובר על צדק

אנשים הם שונים אחד מהשני ומה שמתאים לאחד לו דווקא מתאים לשני. בשבילי ההישתייחות לעם היהודי זה חלק מהאני שלי, ודרכו אני רואה את העולם, את עצמי, את ההיסטוריה וכדומה. אני לא רואה את עצמי כפריט תלוש אלה כחלק מקולקטיב, וכפי שברצוני להגשים את עצמי כבן אדם יש לי גם רצון להגשים את עצמינו כקולקטיב. אתה שואל אותי איזה מין ציונות היא זו המספקת אותי, כאילו יש לי תוכנית סדורה על איך הדברים צריכים להיות, אבל לא זה העינין. הציונות מבחינתי זה להתפתח ולחפש את דרכינו ביחד, מתוך מטען ההיסטורי והתרבותי שקיים בתוכינו. אני מבינה שאתה לא מרגיש ככה ולדברים האלה אין להם שום משמעות בעינך. בסדר גמור. לא קשור למי צודק ומי טועה אלה איך כל אחד רואה את עצמו. אשריך שאתה יודע מה אתה רוצה ואין שום סיבה שלא תגשים זאת, אבל לא מקובל עלי שעל מנת להגשים את עולמך תהרוס לאחרים. אתה לא יכול להקריב את המדינה הזאת שכל כך חשובה להרבה אנשים למען שאיפותיך האישיות.

אני לא מאמין!

ההודעה שלך היתה שקולה וכמעט הגיונית עד הסיום, ובסוף לא רק שהכפשת אותי למרות שכבר הסברתי שאני לא תומך בסוף הנראה לעין של הציונות, אלא ששיקרת שקר גס הן לגבי כוונותי והן לגבי אפיה האמיתי של הציונות. קודם כל, כלל לא ענית על השאלות שלי, וזאת מתוך תפיסה כמעט קבליסטית של הציונות. את כל כך מפחדת לערער על יפיה וחשיבותה של הציונות, שאת נמנעת אפילו משיחה פשוטה על חסרונותיה. ההודעה שלך גדושה בתפיסות פאשיסטיות ומסוכנות, שגורסות את ביטול היחיד אל מול המדינה והפאשיה. אני מציע לך לזהות דפוסי חשיבה כאלה בעצמך ולהיזהר מהם כמו מאש. יש מעט מאוד דברים שהוכיחו את עצמם כמסוכנים יותר מתפיסות כאלה. אני מבקש שתחזרי ותגיבי לשאלות שלי בהודעה הקודמת. ולגבי הסיום השקרי שלך, איך את מעיזה להגיד שאין לי זכות לעשות דבר כזה? הרי הציונות (מלבד היותה חשובה לקבוצת אנשים מסויימת ובעלת אינטרס) קיימת מאז תחילתה על הגב של כל מי שנקרה בדרכה. האם חשיבות המדינה האמריקאית למתיישבים האירופאים יכולה להצדיק את טבח האינדיאנים? האם התנגדות לעוולות איננה לגיטימית כשעוולות אלה הן ציפור נפשם של אנשים אחרים?

מסלינה

New member
אתה לא תומך בסוף הנראה לעין של

הציונות? אם ככה לא הבנתי אותך נכון. אם אין לך התנגדות להמשך קיומה של ישראל כמדינה יהודית וציונית אז אחלה. לגבי אופיה האמיתי של הציונות, אני תארתי איך אני רואה את הציונות, כפי שאתה ביקשת. אם אתה רואה את הציונות אחרת אז זה לא בעיה שלי. איזה חסרונות יש לציונות? מבחינתי אין לה חיסרונות. איני גורסת ביטול היחיד אל מול המדינה אלה גורסת שיש מקום לאפשר קיום מדינה לקבוצה הרואה את עצמה כקולקטיב מתוך רצון חופשי ולא כהתבטלות. הציונות מעולם לא היתה קיימת על גב של אף אחד, ואם בעבר נעשה עוול לאינדיאנים אז לא ניתן להחזיר את הגלגל אחורנית ויש לראות את המציאות על פי הקיים בהווה והשאיפות לעתיד.

אני תומך בחיסול הציונות.

ולא בהחלפתה, החלפתה היא הסוף הנראה לעין. חיסולה הוא חלק ממערכת שלמה של התנשלות כללית מאשליית הלאום. הסיבה היחידה שבגללה אני מתנגד למדינה יהודית ודמוקרטית היא שאני מאמין באמת, וזהו שקר גס שאפשר לנהל מדינה על בסיס לאומני/ גזעי/ דתי ולקרוא לה דמוקרטית. את באמת מאמינה שהציונות מושלמת? אני מציע לך לבדוק אמירה זאת מחדש. אני אזכיר לךשא"י/ פלסטין לא היתה ריקה לפני הציונות. היתה פה חברה משגשגת ועשירה (מבחינה תרבותית) שנחרבה כליל ע"י הציונות. הציונות לא היתה יכולה להתקיים ללא חיסול זה.

חיסול הציונות=חיסול המדינה

זו לא דיעה, זו עובדה. האשלייה היא שלך, לאום הוא דבר אנושי ובסיסי, הוא תמיד היה קיים בפורמט כזה או אחר רק שפעם קראו לזה שבטיות, קמונה, בני אדם תמיד בידלו וייחדו את עצמם, היום זה תחת לאום, במדינות לאום הלאום הוא כבר קיים וקים לעצמו מדינה, במדינות אזרחיות, הלאום מתגבש ונוצר רק לאחר קום המדינה, רק אז מתגבשת איזושהי תודעה קולקטיבית. דמוקרטיה היא שיטת ממשל, יש זכויות, יש לבחור ולהבחר, יש חוקי ייסוד - יש דמוקרטיה, דמוקרטיה לא חייבת להיות "שיוויונית" (השיוויון היחידי שקיים לכאורה זה דווקא במדינות קומוניסטיות - כולם שם עניים) או נטולת אפליות, אם משטר עונה על מספר קריטריונים הוא דמוקרטי, אין דמוקרטיה אחת, לכל מדינה הדמוקרטיה שלה. לגבי ש"היתה כאן חברה משגשגת ועשירה", בחיים שלי לא שמעתי קישקוש יותר גדול מזה
לא היה כאן כלום לפני שהגענו, היה חבל ארץ ריק, שומם, מיושב בדלילות, ביצות, מלריה חול וחולירע. שום דבר לא "נחרב כאן על ידי הציונות", הציונות לא החריבה דבר ולא באה להחריב היא באה לבנות, לבנות מדינה וחברה עבור היהודים בארצם, לא על חשבון אף אחד, כי לא היה כאן שום דבר, לא מדינה, לא תנועה לאומית, לא מוסדות, לא התארגנות, לא שום דבר!

MapePle

New member
בולשיט

איך אתה יכול להשוות בין לאום לשבטיות?, בשבטיות אין תפישה קולקטיבית, זאת בסך הכל התארגנות משפחתית רחבה של קבוצת אנשים שחיים מכירים נולדים מתפתחים ביחד, ההתארגנות של שבט הוא לא סביב גוף מארגן והיררכי אלא סביב תרבות והכירות אמיתית. לא נשכח גם שלאום מגיע למספרים של עד מאות מליונים בעוד ששבט הוא בערך 500 איש. סתכל סביבך, מבתי קברות עד לבתים נטושים, כפרים שלמים שאף אחד לא טרח לפרק כדי לבנות במקומם. אם לשם התפארות או מכל טעם אחר, השמות של המקומות שאתה נמצא בהם, רק צריך לחשוב מעט יותר ולא להסחף אחרי המסרים הישנים של הטלויזיה החינוכית, כמו שאומרים בנוער מרצ- הטל ספק. זה מעבר לרמזים, מחקר שטחי ופשוט יגלה לך על מה שהמקום הזה נהג להיות.

פירוק לאומים - לא הגיוני, לא ראלי

בלתי אפשרי. בני אדם, משחר האנושות, חיו בשבטים, קומונות, קבוצות, התבדלו אחד מן השני על פי שיוכים משפחתיים, מנהגים, מסורות, לאחר מכן דתות, תחילה פאגאניות לאחר מכן מונותיאסטיות, התגבשו גם סביב היסטוריה משותפת, אתניות משותפת, שותפות גורל ושאפו ועדיין שואפים לייחוד והגדרה עצמית, לא רק בתור אינדיבידואל אלא גם כחלק מקולקטיב, אחרי הכל בני האדם הם יצורים חברתיים. לכן לאומים לא מתפרקים, הם מקסימום מתחלפים באחרים, אם הציונות תתפרק כאן אז הפלשתינים פשוט יבואו ויחליפו אותה בתוך ישראל/פלשתין, זה הכל. אין כאן "פונדמנטליזם" סתם מילה מפוצצצת ודרמטית שלא לצורך. אף אחד לא אילץ אף אחד לעלות לכאן, יהודים שרצו לעלות עלו ומי שלא רצה נשאר או עבר למדינה אחרת. ארץ זבת חלב ודבש היא תיאור ציורי-תנכ"י, מי שבאמת ציפה לגן עדן אז ההוא כנראה טיפש או תמים. "הממסד הציוני" הוא שאיפשר את התקבצות היהודים כאן, הוא גם הקים את כל היסודות למדינה מאפס, מה רע בממסד? אז מוותרים קצת על חופש, חופש לכשעצמו הוא גם ככה אוברייטד. צא מפנטזיית "פירוק הלאומים", זה לא יקרה, אנשים לא יפסיקו להגדיר את עצמם, זה אפילו קורה במדינות אזרחיות כמו קנדה/ארה"ב/אוסטרליה מתגבשת תודעב משותפת לאנשים שלכאורה אין שום דבר משותף בינם לבין עצמם.

למעלה