יש פיתרון

יש פיתרון

יש פיתרון לכל הסיכסוך ישראלי פלסטנאי .אנחנו בארץ שלנו והם בשלהם לא יקבלו שום סיוע יש להם מדינה ומי שיעז לחצות את הגבול יקבל כדור בראש ובזה נגמר הסיפור רוצים עצמאות תנו להם .מה הבעיה מדינה להם מדינה לנו ונגמר. אההה שכחתי הם רוצים גם את הבית שליע בחיפה ואת של אחי בת"א ואת של דודה שלי בחדרה ואת של דויד מי שזה לא יהי בירושלים ואת עכו ואת חולון וכו"ל וכו"ל וכו"ל.

יש להם את ירדן

70% מהתושבים שם הם פלשתינאצים. לא נקים מדינת טרור לצידנו.

ל שכזו

New member
והשלטון בדואי.

לא שזה שינה לנו, למשל, כשחיינו תחת שלטון בריטי. לא היו לנו שום שאיפות לאומיות לממש... באמת, חיינו לצד הערבים והבריטים בשלום, לא עשינו בלאגנים, לא רצינו מדינה. כאילו, למה שעם ירצה מדינה משלו? מעבר לזה, שלא רק שיש לפלשתינאים שאיפות לאומיות, אלא אין להם אפילו זכויות אדם בסיסיות.... כלכך פשוט להשליט טרור במצב כזה, נראה לי כמעט אבסורדי להתלונן על זה שהם טרוריסטים. מה, והלח"י לא היה ארגון טרור? ולא בדיוק היינו במצב שאין מה לאכול.

Fasz

New member
להשוות הלח"י לארגוני הטירור

של הברברים הדרום סורים המכונים 'פלשתינאים', אינה נכונה ועם כל הצער שבדבר, גם לוקה בבורות. בא"י בזמנו, דרו החיילים הבריטים ובני משפחותיהם. חיילי האצ"ל והלח"י האמיצים, לא עלו על האוטובוסים אשר הסיעו המשפחות מיישוב ליישוב ופוצצו עצמם למען האידיאל האירוטי של דתם. הם לחמו כנגד חוסר הצדק של המשטר הבריטי, אשר דעתו נטתה לטובת הרוב הערבי, תוך כדי הפקרת דמם של בני היישוב היהודי בא"י לפראים הערבים בסביבה. טירור, במונחו המקובל אשר צמח בעשורים האחרונים, לא הופעל בידי כוחותינו בתקופה ההיא.

ל שכזו

New member
אני לא יודעת איך אתה מגדיר טרור,

אבל גם סתם לשפוך דם של אנשים בשביל להשיג מטרה מסויימת לא נראה לי מוסרי הרבה יותר. לא השוטרים הבריטים היו אשמים במה שקבע המשטר, הם היו ברגים במערכת. בדיוק כמו שחיילים שלנו הם ברגים במערכת שפוגעת בפלשתינאים. הלחימה של ארגוני הטרור, לא שאני מצדיקה אותה, היא בשביל עצמאות מדינית, בשביל לקבל זכויות שנשללו מאנשים, בשביל שידעו מהמצב בשטחים. אם כל זה היה קורה, גורלם של כל ארגוני הטרור היה בדיוק כמו גורל האצ"ל והלח"י. אתה יכול לסלף את המציאות ולכתוב "לוחמים אמיצים" לעומת "ברברים דרום סורים". בסופו של דבר גם מכאן וגם מכאן אנשים שפכו דמים במקום לקבוע הסכם, בין אם הם היו "ברברים דרום סורים" או "לוחמי עצמאות אמיצים".

s k y b l u e

New member
אירגוני הטרור לא לוחמים לעצמאות

אלא לחיסול מדינת ישראל והעם היהודי היושב בציון - בדיוק כמו שהם כותבים באמנה הפלסטינית ובאמנת החמאס. למה את חושבת שאת יודעת יותר טוב מהם מה שהם רוצים?

Fasz

New member
לטירור יש הגדרה אוניברסלית

הטירור אינו מוגדר ע"פ השקפות עולם סובייקטיבית המשתנות מאדם לאדם. הטירור מוגדר כשימוש טקטי באלימות, המופנה בעיקר כלפי אזרחים אקראיים וחפים מפשע לשם השגת מטרות פוליטיות. לא הלח"י ולא האצ"ל פגעו באזרחים תמימים וחפים מפשע (להוציא אירוע מלון המלך דוד, אך יש לציין כי קודם לפיגוע, התקשרו המפגעים למלון והזהירו מפני העתיד לקרות), על אף שיכלו לעשות זאת בנקל. הניתוח שלך פשטני להחריד, וניכר כי עליך להפחית את כמות הצפייה בסרטים אמריקאים, כך תוכלי להימנע מקלישאות בנוסח:" הם בסך הכל היו ברגים במערכת". כולנו ברגים במערכת כלשהי, וזה הוא הסדר הטבעי. אם תעמיקי לחשוב, תגלי כי באם פלוני מהווה פרט במערכת סדורה המורכבת מפרטים רבים כמותו, המבצעים יחדיו פעולות כלשהן, אזי הוא יקרא 'בורג במערכת', ואנו, כאינדיבידואלים מהווים 'ברגים' במערכות רבות שונות ומגוונות. כך שמה כבר אפשר להסיק מהטיעון הזה? אין הוא רציונלי. עם כל הכבוד, על מנת להבין מהי מטרתם של ארגוני הטירור, עליך לקרוא את מצען והשקפת עולמן בשפת המקור, או בשפתך באם אין לך הזמן המספיק ללמוד ערבית. כמו כן, טרם תגבשי לעצמך דיעה בכל הנוגע ללוחמת גרילה וטירור, יהיה עליך לקרוא מעט חומר רקע בנושא. על רקע ההשוואה, תוכלי לנסות ולבסס תיזה משלך על הנושא, ולא להפגין פשטנות מעין זו שהפגנת. כך נוכל לפתוח בדיון מעניין. כעת, אם אתייחס לכתביך, נראה כי אתבוחרת בדרך הקלה ביותר בה ניתן להתמודד עם המציאות- ביטול עמוד השדרה הלאומי שלך, והצמחת מוסר אוניברסלי. ל'פלשתינאים' אין שום זכויות על האדמה, שכן אין הם קולקטיב בעל שיוך לאומי סטבילי. גם להורים שלי, שכיום גילם הוא בן 8 עשורים לבערך, יש אזרחות פלשתינאית. האם הם פלשתינאים כמו ה'בחורים הטובים' מעזה? הרי זה מגוחך. מכאן, בהתחשב בעובדה כי חטאנו בעת הקמת המדינה ועל מנת להשוות לעצמנו תדמית הומנית, לא גירשנו מכאן את אחרוני הערבים, הפיתרון הריאלי יהיה חלוקה קונפדרטיווית. אך זה נושא אחר לדיון. בכל הנוגע לממשלת החמאס- ובכן, נראה כי הוכית באור סנורים אם את חושבת כי לאחר כל הזמן הזה, כל שהם חפצים בו הוא בעצמאות מדינית. הרי הייתה להם ההזדמנות בעת בה רה"מ לשעבר אהוד ברק הציע להם הכל, פרט ל'שיבת הפליטים', והם סירבו ופתחו באינתיפאדה כשהם ניצלו את ביקורו של שרון בהר הבית (שלא היה הראשון). זאת הם עשו כשרמת החיים בעזה צמחה בקצב מדהים (מגמה שנמשכה עוד לאחר אוסלו). כך שלא היה זה המצב הכלכלי בהכרח, ולא השאיפות הלאומיות- המלחמה כאן, היא פשוט על עצם קיומנו כישות מדינית באזור. הסכמים? איזו בדיחה מצחיקה. תיאורטית, אם אנשים היו חושבים פחות על חילוקי הדעות ביניהם ויותר על נקודות ההסכמה ביניהם, העולם אמנם היה מתאפיין בהרבה יותר נדיבות והרבה פחות כעס. אך כל אדם אשר פתח בעבר ספר היסטוריה יגלה כי לא היה מעולם הסכם שלום בין שתי ישויות מדיניות, אשר החזיק מאות שנים. כמה מאבקים אתניים וכמה מלחמות היו באירופה לאחר מלחמת העולם השנייה? עשרות. אף סקנדינביה לא שקטה, ומלחמות בין שוודיה לרוסיה, רוסיה לפינלנד וכיו"ב אפיינו את המאות הקודמות. אז על אילו הסכמים את מדברת? השלום אינו יותר מאשר תקווה ערטילאית בקרב אנשים אשר להם היעדר חכמת חיים מספקת. ההסכמים לא שווים את הנייר העלוב עליהם הם נחתמים, וזאת הוכיחה ההסטוריה. את מוכנה לאנוס את ההיסטוריה ולירוק על דמויות היסטוריות ככל שתרצי, אך האמת היא אחת ויחידה, למרות שהיא נתונה לפרשנויות שונות ורבות.

Nevermind21

New member
איפה למדת היסטוריה?

באוניברסיטת בית לחם?!
שם לומדים שלוחמים הם אלו שמניחים מטען באוטובוס ולאחר מכן הופכים לשאהידים. את התוצאות ניתן לראות במלחמת האחים שהתרחשה ומתחרשת מידי יום בעזה, אין עכבות. אם מחליטים לחסל מישהו, מפוצצים אותו ואת מישפחתו. בכל התקופה ששלושת המחתרות ( אם יש צורך ארשום לך את השמות ) נאבקו אחת בשנייה, לא הגענו למצב כזה. תקני אותי אם אני טועה, ייתכן שאת טובה ממני בעובדות.

אין פתרון

לסכסוך הציוני- פלסטיני. שתי התנועות מנוגדות בהגדרתן זו לזו. לא תקום מדינה פלסטינית כי אין מקום להקים אחת. שני העמים האלה נועדו לחיות ולמות על חרבם עד להשמדת המדינה הציונית. לא יהיה סוף אחר. כל אשליות ה"שלום" מרוקנות המתוכן האלו הם שקרים.

שתי אפשרויות סבירות:

מלחמה כוללת שבה ישראל תנוצח (בהנחה והתמיכה האימפריאליסטית מארה"ב לא תימשך לנצח, מאחר וארה"ב לא תישאר מעצמה לנצח) ע"י המדינות התוקפות, תיכבש, תדוכא עד עפר ואולי אף תעבור טרנספר. האפשרות השניה היא מלחמת אזרחים או התפוררות פרלמנטרית: ישראל תאבד את יכולתה להמשיך ולמנוע ממליוני הפלסטינים שבשליטתה זכויות דמוקרטיות, ותיאלץ לוותר על הרוב האריתמטי של היהודים בפרלמנט. אציין שהאפשרות הראשונה סבירה יותר, אם כי אני לא תומך במלחמה שכזו. אני מתאר את המצבים האלה מתוך התפכחות היסטורית, מתוך ההבנה השפויה והאנטי- פונדמנטאליסטית שהציונות היא בסה"כ עוד כיבוש זמני של חלקת האדמה הזאת, בדיוק כמו הבריטים או העות'מאנים או הביזנטים או הצלבנים או הרומאים לפני הציונות, ולא מתוך תקוה למעשי מלחמה נוראיים. חלק מהעתיד הצפוי אכן תואם את האמונות האידאולוגיות שלי, בעיקר את חיסול הציונות. אבל החלק הזה זניח לאור העובדה שהשלטון שיבוא אחרי השלטון הציוני לא יהיה טוב יותר. נ.ב. תאי גאזים משמידים בני אדם ובעלי חיים, לא מדינות. מדינות הן מערכות חברתיות, פיקציות פוליטיות עם רקע שטלתני. אותן אפשר להרוס בלי לפגוע בשערת ראשו של איש. דמיין לעצמך פירוק של קאנטרי- קלאב במימדים עצומים, לא שואה.

s k y b l u e

New member
פירוק של קנטרי קלאב כמו...

שהערבים התכוננו לעשות כאן במלה"ע בעזרת הנאצים? כדאי שתלמד קצת היסטוריה. ותלמד גם שלפני שהם יפרקו את הקנטרי קלאב שלנו הם ימצאו את עצמם במחנות פליטים בסוריה, כמו ב-1948, אם לא למטה מזה. אתה לא הראשון וכניראה לא האחרון שראה את 'כוחות ההיסטוריה' ע"פ ההזייה המארקסיסטית לצידו ואגב כך זלזל בכוחו של העם היהודי ('הציונות') כשהוא מגן על מולדתו היחידה. משעשע שאתה מזכיר את הכיבוש הרומאי. ממי לדעתך הם כבשו את הארץ? ומי הקים כאן את הקולוניה 'סוריה פלסטינה' - הפעם היחידה שארצנו-מולדתנו נקראה בשם הממזרים הזה?

לא.

פירוק קאנטרי קלאב כמו פירוק קאנטרי קלאב. במלחה"ע השניה לא היתה מדינה ציונית, והנסיון היה למנוע ממנה לקום. יחסית למי שבכל הודעה שניה שלו מציע לאנשים ללמוד היסטוריה, אתה יודע מעט מאוד. מצד אחד יש לך מין תפיסה מוזרה כאילו שההיסטוריה מראשיתה היא ציונית, ומצד שני אתה מאמין שהציונות היא התנועה הפנומנאלית ביותר בהיסטוריה, בכך שהיא תהיה הכיבוש הראשון של "ארץ ישראל" שנמשך לנצח. אתה הוא ההוזה הפונדמנטאליסטי. בדיוק כמו מאמיני דיוויד כורש, אתה נותן לדת ולהזיות לנצח אמת גדולה מהן (שאנחנו לא הראשונים ולא האחרונים שכובשים את המקום הזה) ולהוביל אותך בסופו של דבר לאבדון. אתה גם מאמין, משום מה, שהציונות (קבוצה עלובה בגודלה שלא כוללת יותר מעשרה מליון בני אדם) יכולה לא רק לעצור את גלגלי ההיסטוריה, אלא גם לנצח צבאית את כל מה שיעמוד בפניה בבוא העת, צבאות שגדולים בהרבה ממספר הציונים שמהלכים כיום על האדמה. גלגלי ההיסטוריה הם לפעמים לצידי, אבל הם צמיד נגדך, מאחר והתפיסה שלך יכולה להתקיים רק במקום אחד עלי אדמות, ועוד המקום הנכבש ביותר על הפלנטה, אתה מאמין שהציונות תישאר פה לנצח. ואתה עוד קורא לי הוזה...

s k y b l u e

New member
'גלגלי ההיסטוריה לצידך'?../images/Emo6.gif

רק לא מזמן קרס כל מגדל הקלפים שהמארקסיזם הצליח להקים בדמם של מאות מיליוני בני אדם. מאיפה החוצפה שלך לדבר על ה'ההיסטוריה' כשלכל בר דעת ברור שבמיקרה שלך מדובר בהזייה? אני תוהה לפעמים נוכח עוצמת שנאת ישראל שבה נגוע השמאל הקיצוני מה שמביא אותך לכתוב על הציונות כ'קבוצה עלובה בגודלה שלא כוללת יותר מעשרה מליון בני אדם'. בינתיים, למרבה ההפתעה, התברר שבארה"ב לבדה יש למעלה ממיליון יהודים יותר ממשה שהעריכו עד עתה, כ-6.5 מיליון. ובעזרת השם בעוד דור נגיע למס' היהודים שחיו לפני השואה. בדוק את עצמך, אתה נשמע כמו גזען אנטישמי מהסוג הגרוע ביותר. וכן, אתה תתפלא: 10 מיליון 'הציונים שמהלכים כיום על האדמה' גוברים ויגברו על 'צבאות שגדולים בהרבה' מהם שבהם אתה תולה את תקוותיך לה שמדת המדינה הציונית. אל תיחפז יותר מדי: בינתיים ה'הצבאות' האלה, ערביים ככל הניראה, עסוקים יותר מכל דבר אחר בשחיטה הדדית מהמגרב ועד לעיראק. האם אתה מאמין בתחיית המתים של המצביא הכורדי צלאח א-דין ובגלגול נשמתו לאיסלאמו-פאשיסט מהסוג של בין לאדן או נסראללה?
לא יודע אם הציונות תישאר 'לנצח' או לא. בניגוד לך אין לי כדור בדולח מארקסיסטי שדרכו אני מביט כמו בפאטה מורגאנה ב'כוחות ההיסטוריה' הווירטואליים. אני רק יודע שבינתיים, למרות הרדיפות, החורבנים והשואות העם היהודי מצליח להתקיים כניראה יותר זמן מכל עם אחר ואני די בטוח שהוא ימשיך להתקיים עוד הרבה אחרי שהשמאלן המארקסיסטי האחרון יצטרף אל אבותיו הדינוזאורים - במוזיאון הזנים שנכחדו.

הלעגנות שלך לא מעלה מצדקתך.

אני אינני מרקסיסט, מעולם לא ראיתי את גלגלי ההיסטוריה לצד המרקסיזם, המרקסיזם נכשל. העניין הוא שבכל ההתלהמות שלך נפלת בכל כך הרבה סתירות לוגיות שהאדם הישר יכול רק להעלות גיחוך מריר אל מולן. א. אתה פונה ל"יהודי" ול"ציוני" כדבר אחד, כלמעשה מליוני יהודים ברחבי העולם אינם ציונים כלל. ב. אני אולי "נשמע" כמו כזען אנטישמי, אבל הרי אתה הוא זה שחוזר פעם אחרי פעם על הצהרות גזעניות קיצוניות. הדמיון היחיד ביני לבין האנטישמים הוא סמנטי, בעוד שהדמיון בינך לבינם הוא מהותי: הגזענות. ג. מעבר לשיוך שלי לאיסלמו- פאשיזם (כן בטח), באיזו זכות יודו- פאשיסט שכמוך מעז להתיימר להיות טוב יותר מבן- לאדן או נסראללה? הרי אם היתה לך האפשרות היית נוהג בדיוק כמוהם. ד. החלשות הדתות במאות האחרונות תהיה בדורות הבאים קטלנית ליהדות. אין דרך להתחמק מכך: האנטישמיות והרדיפות בגולה הן החמצן שעליה נושמת הדת היהודית. בלעדיהן לא היה פאשיזם יהודי וגם לא רצון ללכידות, וכך אם החלשות האנטישמיות, תתפוגג גם הדת היהודית, בניגוד להבטחות הנצחיות שלך.

s k y b l u e

New member
אולי אתה לא מארקסיסט מודע, אבל...

הטיעונים שלך, במידה שיש, שאובים מפח האשפה המארקסיסטי. אתה נראה, נשמע ומתנהג כמארקסיסט - אז מה אתה? גם המארקסיזם והמארקסיסטים רוצים 'לבטל את הדת', לפרק את הלאומים ושטויות מהסוג הזה - מעניין רק שהם תמיד רוצים להתחיל ביהדות, לא בערביות למשל. כך למשל מארקס, בחיבורו האנטישמי 'לשאלת היהודים' דיבר על 'שחרור האנושות' כ'שחרור מהיהדות'. לנין לא הפסיק להתפלמס עם אנשי ה'בונד' (לפני שהוא כלא אותם במחנות ריכוז) על כך ש'אין לאום יהודי'. טרוצקי הוציא פסק דין מוות על היהדות כעם וכדת וסטאלין ניסה לחסל אותה בכיתות יורים ובגולאגים. אפילו קאוטסקי, 'האפיפיור המארקסיסטי' שהיה למעשה סוציאל-דמוקרט, ראה בעיני רוחו את התחסלות היהדות. נסה להשיג וללמוד את מחקריו של ההיסטוריון היהודי אדמונד זילברנר על עמדות הסוציאליסטים והקומוניסטים לדורותיהם בשאלה היהודית ותחכים קצת.

s k y b l u e

New member
אתה מתכוון לחלומכם הרטוב על 'חיסול

הציונות'?
תהיה לכם בעייה כמו לאלה לפניכם שחלומם הרטוב היה 'חיסול הקפיטליזם' ונאלצו לחזות בעיניים כלות בקריסתו של 'עולם המהפכה' שלהם. כמה מאלה, אגב, נפרדו מחייהם ההזויים בעולם הזה וכמה נחתו במחלקות סגורות. פעם, אגב, ביקרתי אחד כזה שהיה בגיל מתקדם, שאמר לי: אתה יודע מה הדבר הכי נורא בשבילי? שהחיים שלי היו לשווא.

אם זה באמת מעניין אותך...

אני לא מרגיש רגשי אהבה עזים למקום הזה, האנשים סבבה ויש כמה מקומות מדהימים, אבל כל הזמן מתפוצצים פה דברים והאכיטכטורה בכלל לא משהו. במילים אחרות, אני מניח שכשהדבר יקרה, אני אהיה על הטיסה הראשונה לאירופה או לדרום אמריקה. אני מניח שלא יהיה לי קל לעזוב, אבל אני לא הולך להרוג או להיהרג בשביל להישאר פה.

s k y b l u e

New member
למה שתחכה ליום הדין?../images/Emo129.gif

אתה עוד עלול ח"ו להישאר תקוע כאן איתנו. ואולי לא תהיה לך בכלל 'טיסה ראשונה' כי לא יהיה למטוס שלך איפה לנחות.
אל תדחה למחר מה שאתה יכול לעשות היום. תפוס יוזמה כבר עכשיו... כל עוד אירופה קיימת.

למעלה