יש עוד מישהו

jeblesh

New member
יש עוד מישהו

שמרגיש כמוני שתיסנאות רדיו נירעת כמו חבורה של תייסים ולא תיסנאים הקבנה הי שכולם קונים קיתים ותיסנים מוחנים ואף אחד לא מתחנן ובונה ? הקתה הו שלפחות לי תיסנאות לא אומרת התסה למרות שאני מעדיף שהתיסנים שלי איהיו תיסניי רדיו ברגה שניחנסתי לחנות תחביב צפוני (וזות רק דוגמה) וראיתי מה יש לו להציעה אני דיי היסתיגתי אני לא מחפס צעצועה שאני קונה והו מוחן תוך 7 שעות וילה ממריאים ההתסה הי חלק דיי שולי מבחינתי אני לא מיתקבן להעליב תיסנאים שקונים תיסן מוחן או קית ואומר שהם מסחקים בצעצועה אבל בכול זות זה לא מה שאני מחפס דיברתי איתו ראיתי תיסנים בחנות והכול מוחן בקושי שיש לו בלזה שמה לפי דאתי אחלה בנדם ומי שרוצה ליקנות תיסן מוחן ולילמוד הכול יפה לומדים על סימולתור להתיס קונים תיסן מוחן ככה שאתה לא תיצתרך לדעת ביכלל אייך לאזזל הקנפיים עובדות הכול יפה והמוחר החי נחמד בכרמיאל אים כול הזמן שבעולם לדבר איתך אחלה זה יפה אבל בחול זות זה לא מה שאני מחפס אז לא ממש מצתי סיבה להמשיך לבקר שמה מיצתאר אריה :) מה שקלוב תעופה אוסה יותר מענין אותי אפילו אים זה קשור למחלקות של החופשיסתים אני מעוד יסמח לבו להרצאה על חומרים מורקבים ועל אבירוניבאותיקה ליראות תוצעות של ניסויים במיהרות רוח וכול זה הרבה יותר מענין מי מערחות רדיו למרות שאני מישתמש באחת ועוד כמה חודשים אני יצתרך ליקנות חדשה כי אני בונה תיסן חדש שיצתרך יותר מי 2 ערוצים :) הבעיה הגדולה הי שתיסנאות רדיו היום זה יותר קשור לתייס מאשר לאבירוניבאותיקה והנדסה רוב התיסנאים החדשים לא בנו כלום ולא יודעים כלום על הטיסן שלהם חוץ מי להתיס אותו פגשתי בחנות טיסנים בחור ששמעה אותי מדבר אים המוחר על חומרים כמו סיביי פחם ופיבר גלאס והו לא הבין למה בחור שיש לו תיסן 2 ערוצים שהו בנה מי דיקת צפצפה אים מנועה חשמלי שבקושי סוחב אותו רוצה לילמוד על חומרים קעיילה הו אמר לי קודם תתיס אחריי זה תיבנה (כמו כול תיסנאי שפגשתי חוץ מי אחד עד אחשב) אני אישית אפילו קית נירעה לי דיי משעמם אני רוצה לתחנן וליבנות את התיסנים שלי זה הרבה יותר מושך אותי אבל לצערי תיסנאיי רדיו לא מדברים על זה ביכלל אפילו שלקח לי 3 חודש ליבנות את התיסן (למעסה חודש וחצי אבל בניתי אותו מחדש אים המון שינויים ביגלל שלא היה ממש מישהו שיעזור לי לתחנן אותו והרישון היה ממש אסון) ואפילו שהביצועים שלו לא אוברים את ההמראה מי היד והקפות וכול זה בתניי שהרוח לא חזקה קבר ריסקתי אותו ביגלל רוח פעם אחת...:) אני לא יחליף אותו בשום תיסן אחר פשות עיין לו מחיר אני בניתי אני תיחננתי (אחריי בדיקה של המון תוחניות של תיסנים באינטרנט) ואני נהנה מימנו יותר מימה שהייתי נהנה מי דיאבלו (אים היו לי הקישורים להתיס אותו) בקיצור אני מחפס הרצעות\כורס\ספר\בנדם בתחום הבינה והתיחנון של טיסנים שיעזור לי ויתאים לבקשות שלי מצידי שלא איהיה קשור לתיסנאות רדיו בנתיים אני לבד אוסה ניסויים ומחפס חומרים רק אתמול מצתי פוליאוריתן מוקצף אים תחוניות דיי נחמדות הו לא גמיש כמו רוב הסוגים של החומר הזה למעסה מעוד קשה והרבה יותר קל בכמה בידיוק אני לא יודעה אני אחשב מחקה שתבנית שאסיתי מי גבס תיתיבש בישויל לעמוד את המישקל שלו יש עוד מישהו קמוני שמוחן לחלוק את הידע והניסיון שלו איתי?

arthur69

New member
תגובה

קראתי רק את החלק הראשון של מה שכתבת , ובעצם אתה אומר שאנשים לא בונים אלא קונים את הטיסנים . אז רציתי להודיע לכל חברי הפורום בגלל שזאת לא הפעם הראשונה שהנושא הועלה שבב"ש לא קונים טיסני arf , והמפונקים ביותר מרשים לעצמם לקנות קיטים. (כשאני אומר ב"ש אני מתכוון לחברי קלוב התעופה ב"ש). יתרה מכך אני בתור חניך מתחיל בניתי את הטיסן הראשון שלי מקיט ואת שאר הטיסנים מתוכניות , את הטיסן השלישי שלי כבר תיכננתי לבד ואת הרביעי גם כן (טיסני מנוע 25) , אני בטוח שאתם חושבים שהטיסנים היו קקה אבל הטיסנים היו מוצלחים ביותר ובסטנדרט מאוד גבוהה (הטיסנים שתיכננתי) הם טסו מאוד מדויק והיו משוגעים בדיוק כפי שתיכננתי אותם. חלק מהכיף של לבנות טיסנים לבד הוא בחירת החומרים , חיתוך החומרים , עשיית שבלונות לכנף הכנת פרורילים ......... ולא להיות נעולים למה שהייצרן החליט (שומעים את זה שוב ושוב אבל תחשבו על זה , כשבונים לבד קובעים איפה צריך לחזק ואיפה לא לאיזה משקל רוצים להגיע ...). אחרי שבניתי טיסני מנוע התנסתי בתבניות ובחומרים מורכבים , אני בטוח שאתם לא משערים לעצמכם לבנות טיסן שכולו יצוק אם בכלל אתם לא בונים טיסן מנוע פשוט , אבל את זה עשיתי בגיל 14 עם עוד 2 חברה והטיסנים טסו מדהים (טיסני צוקים). עכשיו בגיל 16.5 אחרי ניסיון רב אני יוצק ברמה מאוד גבוהה , אין הבדל בין היציקות שלי לבין הטיסנים שמוכרים בעולם אלא ההבדל הוא בכך שהטיסנים שלי קלים ביותר וחזקים הרבה יותר מהדרוש . אולי אתם בשלב הזה כבר חושבים מה הוא רוצה מאיתנו כל הכבוד לשחצן הזה ... המסר הוא : מהניסיון הרב שרכשתי אני מדריך טוב יותר ומעביר לחניכים שלי ידע רב , וכל זה הודות למדריכים שהיו לי ולאנשים שלימדו אותי והשקיעו בי חוץ מזה אני בטוח שההתקדמות האישית שלי ע"י זה שבניתי לבד את הטיסנים השפיע גם על החשיבה שלי ועל ההבנה שלי בעוד תחומים ודברים , ועל היכולת המוטורית שלי , אני עדיין מתכנן טיסנים ומשפר את כל מה שאפשר ,אפילו טיסנאים וותיקים מיתיעצים בי . ידע= כוח . אולי הסיבה שבב"ש לא קונים היא בגלל שאין לכולם כאן כסף להשקיע בטיסנים קנויים ובנייה היא חלופה זולה יותר , אני בטוח שאם המצב כאן היה יותר טוב אז היו קונים יותר אבל אצלנו זו דרך העבודה המקובלת (בנייה). דרך אגב שילוב הלמידה של הבנייה עם למידת תאוריה (אווירודינמיקה) היא חשובה ביותר להבנת התנהגות הטיסן ככה גם יודעים איזה מאמצים פועלים על הטיסן ואיך לבנות אותו. בקיצור אני מעודד אתכם לבנות לבד ולקחת יוזמה ולהיות כמה שיותר מיקצועיים מניסיון אני יודע שזה משתלם . אני מצטער אם כתבתי אולי לפעמים קצת בלי קשר כי הפריעו לי הרבה וסליחה על המחסור בסימני פיסוק . ארטור ב"ש

jeblesh

New member
היה נחמד ליקרו אבל

אני מחפס אנשים בידיוק קמוחה רק שקצת יותר קרובים אליי (כרמיאל) וחוץ מזה ביקשתי המלצות על אתרים\ספרים\קורסים בנוסה ולא רק לדעת אים יש מישהו שמחפס מה שאני מחפס ...

Y99

New member
פדיחה.

אני קורא את כל הכתוב וממש מתבייש. כמות כזאת גדולה של שגיאות כתיב אפילו בכוונה לא היה מצליח לי רק שחברים בפורומים אחרים לא יכנסו לכאן זה יהרוג אותנו. אז חברה תבדקו את עצמכם לפני או תנו למישהו אחר לכתוב עבורכם.

למעלה