תגובה לביגון
כתבת:...בלתי אפשרי להוכחה) תשובה : זה מראה שאין לך רצון לשמוע את ההוכחות. אני אומר לך שיש אלפי ראיות תן לי אשראי תן לי אפשרות להראות אותם בלי נדר אם אתה מוכן אני יכול להראות לך אותם. כתבת: מה הקשר? אין שום קשר! תשובה: ברור שיש קשר, אם יוצאים מנקודת הנחה שהתורה אמת. ויש בורא לעולם שברא את העולם , אז ברור של מה שהוא אמר נכון והוא אמר לנו דרך משה רבינו שיש רוחניות. וגם את זה צריך להוכיח בלי נדר. כתבת:התורה היא ספר שחלק גדול ממנו הוא פשוט לא נכון. תשובה: מה לא נכון? כתבת :"אין אפשרות לקבוע שתורה לא אמת רק בגלל שאין לך ראיות מצד הארכיאולוגיה" תשובה : יש ראיות מצד הארכיאולוגיה להלן חלק מהראיות. מאמר של פרופסור זרטל . אני לא מביא כאן את כל המאמר. אם תרצה את המאמר שלם ועוד ראיות יש לי בקובץ כי אין אפשרות לתת כמות גדולה של מילים בפורום "תפוז" לכו להר עיבל "מוסף הארץ" 11/11 http://www2.haaretz.co.il/special/bible/21918.asp אדם זרטל שתיקת העולם המדעי לאחר חשיפת המזבח ליד שכם, מוכיחה שהמימסד הארכיאולוגי מתקשה להתמודד עם ממצאים הסותרים את התאוריה המקובלת. פרופ´ אדם זרטל מציב אתגר בפני אלה המכונים בפיו "מכחישי המקרא". תגובה למאמרו של פרופ´ זאב הרצוג הסקר הארכיאולוגי הוא אמצעי ראשון-במעלה לבדיקתם של תהליכים מרחביים. באמצעותו ממפים את היישובים הקדומים מכל התקופות וקושרים אותם - אם המחקר נעשה כהלכה - לגורמים אקולוגיים ונופיים: מים, קרקע, מסלע, דרכים ועוד. כך אפשר לבדוק תהליכי התיישבות ותהליכים אחרים כמו חורבן, כיבושים, השפעות זרות. כניסה אטית מערבה לפני שאביא את תוצאות העבודה, מן ראוי להזכיר את סדר-האירועים כפי שמתאר אותם המקרא. ובכן, ספר דברים, האחרון בחמשת חומשי תורה, כולל חלקים חשובים הקשורים לכניסה לארץ. בספר זה מנחה משה את ישראל לחצות את הירדן ולערוך מעין "טקס יסוד" בהר עיבל. הטקס אמור להערך סביב מזבח מיוחד; ועל פי הכתוב, מצוין במפורש: "היום הזה נהיית לעם ליהוה אלהיך" דברים כ"ז, ט´ . לאחר מכן אמור להערך טקס הברכות והקללות על הרי עיבל וגריזים דברים כ"ז, כ"ח . עוד קודם לכן, בדברים י"א, כ"ט, ל, יש "מדריך" המנחה את הישראלים כיצד להגיע להרי עיבל וגריזים. ביהושע ח´, ל´-ל"ה, מתוארים הקמת המזבח בעיבל וביצוע מצוות משה בנוכחות כל העם. בטקס נכללו הקמת המזבח, הקרבת קורבנות, כתיבת התורה על האבנים, חגיגות עממיות ועוד, בנוכחות "כל קהל ישראל והנשים והטף והגר ההולך בקרבם" יהושע ח´, ל"ח . בסוף יהושע, בפרק כ"ד, מתוארת אסיפת יסוד נוספת בשכם - "וישם לו חוק ומשפט בשכם". תגלית על הכתף המזרחית במסגרת הסקר גילינו על הכתף המזרחית של הר עיבל אתר מוקף בקיר-מתחם, ששטחו 14-כ דונם. מן החרסים במקום עלה שהאתר נוסד בסוף המאה 13-ה והתקיים כחמישים שנה - כרונולוגיה המתאימה לתפיסה ה´קלאסית´ של חדירת ישראל לכנען. בשמונה עונות חפירה 2891-9891 הוברר שבמקום היה מבנה גדול ומורכב, שבמרכזו במת-אבן שעלו אליה בכבש. הבמה הוקפה בקיר סובב ולפניה היו שתי חצרות מרוצפות. סביב המכלול הזה נמצאו כמאה מתקני אבן ובהם מנחות - כדי חרס, תכשיטים וכו´. בתוך הבמה וסביבה נמצאו שכבות אפר ובתוכן עצמות בעלי חיים שהועלו לקורבן, רובם של אלה היו זכרים צעירים מן הצאן, הבקר והעזים, שהתאימו לדיני הקורבנות בתורה. המבנה בהר עיבל, מבנה רבדים מאבן עם כבש עלייה, מתאים בדיוק למזבחות-העולה הישראליים המאוחרים יותר: המזבח המתואר ביחזקאל פרק מ"ג ומזבחות הבית השני שבמשנה מסכת מידות פרק ג´ , אצל יוסף בן-מתתיהו וב´מגילת המקדש´ מים-המלח. הזהות הארכיטקטונית, התקופה ראשית ההתנחלות והמקום הר עיבל זיהו את האתר בסבירות גבוהה מאוד עם המזבח הנזכר בספרי דברים ויהושע. תרבותו החומרית שיטות הבנייה, כלי החרס ושאר ממצא קטן היתה זהה לאתרים הרבים שמצאנו בין הירדן להר שומרון ובכל ההר המרכזי. מכאן אפשר להראות, לראשונה, כי האתרים מתקופת הברזל הראשונה בהר המרכזי השתייכו כמעט בוודאות לשבטי ישראל. ההמשך בהודעה הבאה