יש סקר חדש!

freedom rider

New member
יש סקר חדש!

המשיבים לסקר מוזמנים להרחיב ולנמק את בחירתם בשרשור זה. הבחירה שלי היא גיאומטריה אנליטית. אף פעם לא התחברתי לנושא, ובדרך כלל הייתי מסתבך במשוואות מייגעות וכמובן טועה באיזה פרט קטן... ולי אף פעם לא היה כח לזה.

שלג19

New member
סטטיסטיקה והסתברות - ../images/Emo31.gif

ובכן, אני בחרתי בסטטיסטיקה והסתברות... פשוט לא כל כך מדבר אלי. להתחיל לנתח תוחלת, שונות, מקדמי מתאם על נתונים שונים... גררר!
בקשר לאנליטית, אני מזדהה עם ה
בכל הנוגע למשוואות שם :) מה שכן, הגיאומטריה האנליטית וגם המתקדמת יותר (דיפרנציאלית, לא אוקלידית וכולי) מצטיירת בעיני כנושא מאוד מאוד מעניין. להבין כל מיני גופים במרחב בעל כל מיני מימדים, ואיך כל מיני טרנספורמציות משנות אותם... וואו!
מעניין אם זה קשור באופן יישומי זה או אחר לקשר מוביוס (שכחתי את המונח המדויק)... ויש עוד דוגמה ידועה: המשטח הזה שמתקפל לתוך עצמו, באיזה מרחב ארבעה-מימדי... (אגב-לא צריך לשנות את כותרת הנושא של הסקר בדף הראשי?)

arcsinus

New member
ססטיסטיקה, הסתברות וקומבינטוריה.

ממש משעמם ולא מעניין (אותי).

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

מנהל
תגיד, אף פעם לא חשבתי שהגיוני שבן אדם יאהב גיאומטריה וישנא טריגו
למה לעזאזל אתה שם אותם יחד
פושע

1ca1

New member
הבחירה שלי היא מקומות גיאומטריים

כלומר גיאומטרייה אנליטיתת הנושא הזה דיי דפוק אין בו סדר אמיתי וכו´ כאילו אם אתה רואה את המקום אז סבבה ואתה יכול למצוא את המשוואה שלו בקלות אם לא אז נדפקת (למשל אני היה לי היום קדם מתכונת, אז לא ראית את המקום שהוא פרבולה אז הייתי צריך להסתבך בחקירה לוגרימית מסובכת עם פרמטר..... אהההההההההההההההה)

josef007

New member
...

אני מסכים שהנושא הכי מגעיל ברמה של תיכון הוא גיאומטריה אנליטית פשוט גועל

zimes

New member
טענות

אני שנאתי טריגו, ודיברתי גיאומטריה שוטפת. נותרתי בלי קטגוריה מתאימה. בלית ברירה סימנתי "סטט והסת" בגלל כמה שבתיכון נושאים אלה נראו לי תפלים (טפלים? אני אבדוק במילון אח"כ) (אולי כי הם ניתנים על קצה המזלג).
השחלה לפריד: אני צריכה פשוט לקפוץ לאפי?

freedom rider

New member
סטט והסת?

בררר.... מזל שאני לא למדתי בתיכון סטטיסטיקה והסתברות (פרט לשיעורי ביולוגיה כשלמדנו על גנטיקה וחוקי מנדל). וגם אף פעם לא למדתי קורס כמו מבוא לסטטיסטיקה למדעי החברה או משהו דומה. שבתיכון ובקורסי המבוא למינהם מלמדים סטטיסטיקה באופן שמשניא את הנושא על כל אחד

idanyd

New member
למען האמת,

אני דווקא די מתחבר לסטטיסטיקה. לא למדתי את זה בתיכון, אבל למדתי קורס מבוא לתלמידי מדעים, וזה היה קורס גם חביב וגם קל. בעבודה אני בונה כל מיני טבלאות באקסל, ומחשב בעזרת זה דו"חות מצב של פרוייקטים, זמני סיום משוערים וכו´. זה כלי טוב, אם יודעים איך להשתמש בו (סטטיסטיקה, לא אקסל. בעצם, גם אקסל). אני בחרתי גיאומטריה וטריגו´, לא בהכרח כי זה היה קשה במיוחד, אבל הדרך בה מלמדים את זה בתיכון - זוועה. והתרגילים כאלה חסרי מעוף, שהתלמידים בטוחים שטריגו´ זה עונש שהוטל עליהם בגלל משהו שהם עשו בגלגול הקודם... היום עזרתי לאחותי בכמה תרגילים בזהויות, והפתרון כל-כך שבלוני שזה מדהים.

zimes

New member
החלטתי

שסטטיסטיקה הוא נושא מענין רק כשלמדתי קורס מתקדם בסטטיסטיקה. והסתברות - זה נהיה מענין בקורס "גיאומטריה קומבינטורית". מענין מאוד. בתיכון לא למדתי נושאים אלה, כי הם היו ל 4 יח"ל ולא ל 5. אבל הם היו בסביבה, ושנואים...

למעלה