יש נישואים אחרים?

המתייעץ

New member
יש נישואים אחרים?

התחתני לפני 6 שנים, נולדה לנו ילדה יפיפיה ומדהימה לפני 4 שנים. לפני הלידה, הכל היה בסדר גמור, לא מצויין! אבל זה בסדר, ככה הם החיים, לא הכל מושלם. אחרי הלידה הרוב השתנה לרעה. אמנם לא רחוק מהסיפורים של מרבית הזוגות הנשואים, אבל עדיין בשבילי זה כנראה לא מספיק טוב. למה "כנראה"? מכיוון שיש לי שאלה שמנקרת לי בראש בכל פעם שבה אני מעלה מול עצמי את השאלה "אולי הגיע הזמן לסיים?". והשאלה היא: אם באמת אתגרש, האם באמת עם אחרת זה יהיה אחרת? האם שאר הנשים לא מתנהגות באותה הצורה? כמובן שאינני מתכוון לכל צורות ההתנהגות, אך האם לדוגמא הולדת תינוק, עדיין משאירה אצל חלק מהנשים את הרצון בזוגיות, במין עם הבעל, או שהמערכות הביולוגיות של הנשים לא מאפשרות להן להתמקד גם בתינוק וגם בבעל? והאם זהו דיננו של הגברים שמרגע הולדת הצאצא, חסל סדר זוגיות ומין בריא ועלינו לקבל את רוע הגזרה ולומר לעצמנו "זה מה יש, שתוק ותמשיך לסחוב"? מה לעשות ונולדתי זכר, וככזה יש לי צרכים שלא פוחתים (ברוך השם עדיין) והתחתנתי עם "אוהבת מין" והיום לאחר 4 שנים וקצת אני מוצא את עצמי במצב מביך אישית שבו רוב יחסי המין מתבצעים עם "עצמי" במקום עם אשתי. האם לעבוד על עצמי להפנמת המצב וללמוד לחיות איתו? או שיש סקס אחר? אולי ישמע לכם מעט מוזר שדווקא מכל הנסיבות הסקס ממלא מקום לא קטן, אך אני מוצא בו את מרכז הרעה הזוגית שלנו, חוסר יחסי מין, מובילים לריחוק גופני, שמוליד לריחוק מנטלי, שמוביל לרצון נקמה שמוביל לתסכול של הצד השני שמוביל לירידה נוספת ברצון ליחסי מין, ומכאן מתפתח לו גלגל שאין לו סוף. והשאלה היא: האם זהו גלגל שאין לו סוף וצריך לחיות איתו או שצריך להחליף גלגל?

במטאפורה של הגלגל

ניסית לתקן את הפנצ'ר? האם היתה לך ולאשתך שיחה רצינית על הצרכים שלך, שלה, של שניכם ועל הפערים שבהם? האם ניסיתם לזהות את שורשי הבעיה ואם כן - האם ניסיתם לחשוב על דרכי פתרון (או השלמה)? להחליף גלגל תמיד אפשר (תלוי כמובן איך הג'ק עובד
)

המתייעץ

New member
בהמשך למטאפורה על הגלגל

כן! הנקודות הובהרו על ידי שנינו, הובטחו הבטחות על שינויים, על סוויצ'ים בראש, על היכולת לאבד אחד את השניה, אך בפועל הדברים לא עולים בקנה אחד עם ההבטחות שניתנו. למרבה הפלא, למרות כל ה"תובנות" וה"הארות" שהושגו, בפועל הזיכרון מאוד קצר ולאחר כמה ימים "חזל"ש" כמו שהיינו מדווחים בצבא.

seeyou

New member
אומרים שהאנשים מתחלקים ל קבוצות

1-אנשים שאוכלים כדי לחות 2-אנשים שחיים כדי לאכול גם ביחסי מין אפשר לראות את המחנות 1-מתחתנים על מנת להקים משפחה כולל סקס 2-מתחתנים עם פרטנרית "אוהבת מין" כאשר זה תמצית הזוגיות! אתה צודק בכול הטענות שלך... בזוגיות, תדירות יחסי מין יורדת עם הזמן, מהרבה סיבות-אחד מהם-- ילדים... אין לזלזל בתהליך הביולוגי שעובר גוך האישה כתוצאה מזה גם ה"טעם" שלה,להרבה דברים משתנה...ביניהם סקס עם הבעל! מה שהיה "מתאים" קודם מבחינה פיזית לפני הלידה לא מתאים לאחר הלידה... השאלה האם להתגרש ולהתחתן מחדש... מאחר ואתה לא כותב ...אוהב אותה"... אני חושב שאם מה שחסר לך זה רק מין, יש היום אפשרויות רבות "לרכוש" אישה (אפילו סטודנטיות) מבלי להתחתן איתה..וכול כמה זמן אפשר לעשות TRADE IN ! All men make mistakes but married men find out about them sooner. יוסי

המתייעץ

New member
הסבר

אני גבר, וככזה המושג אהבה מחובר בעבותות למושג מין. אמנם זו קלישאה אך אין טוב ממנה כדי לתאר את המצב בין המינים: "אשה נותנת מין כדי לקבל אהבה, גבר נותן אהבה כדי לקבל מין" וכשהוא לא מקבל מין? עד כמה אפשר לצפות שהוא ימשיך להעריף אהבה? מה זו אהבה אם אין משיכה פיזית? איך מתבטאת אהבה אם שני בני הזוג מנוכרים פיזית אחד לשני? ביננו כן? נראה לך שפעם בחודש זו תדירות שמתאימה לשימור אופטימלי של רף האהבה?

seeyou

New member
../images/Emo6.gif"קניתי" את המשפט שלך....

"אשה נותנת מין כדי לקבל אהבה, גבר נותן אהבה כדי לקבל מין"... מה זו אהבה אם אין משיכה פיזית? יש משהו במה שאתה אומר אבל אני חושב ש: Love is a matter of chemistry, but Sex is a matter of physics. וזה מה שהשתבש אצלכם זה ה:physics אילו היה לכם גם מנה גדולה של : "chemistry" המצב היה שונה... מסכים איתך שקשה לתפקד כבעל עם "פעם בחודש"... יוסי נ.ב מין זה הנשק הסודי של כול אישה לכן,אופציה שתמצא אישה אחרת(במעמד של נשואים) ש"נותנת" רק לפי הצרכים שלך,במשך החיים...שואפת ל-אפס...... עם "מאהבת" יש לך סיכוי יותר או בתשלום-"הסדר"...

רונתי

New member
מתייעץ יקר

האם בררת איתה את שורש הבעיה? האם אתה מנסה והיא דוחה אותך? יש הרבה פעמים שבהם , אחרי לידה קשה במיוחד אבל גם אחרי לידה רגילה, שבתת המודע של האישה יחסי מין מתקשרים עם ילד ומיכוון שהיא לא מעונינת בילד היא סולדת ממין. שווה יעוץ אמיתי לדעתי. ילדה בת 4 זה כבר חיים "קלים" יחסית, אין שום סיבה להקדשה טוטאלית לילדה אתם חייבים לברר את זה.

3שרונית

New member
מנקודת מבטה של אישה.....

האישה קמה בבוקר, מטפלת בילדה ןלוקחת אותה לגן/מטפלת. הולכת לעבודה. חוזרת מהעבודה, אוספת את הילדה, מנקה, מטפלת, מבשלת מקלחת משכיבה, מסדרת עוד כמה דברים בבית. ששששקט, הבית נקי, הילדה ישנה, עכשיו הזמן שלה. למה אתה חושב שהיא מצפה?????

המתייעץ

New member
מנקודת מבטו של גבר...

הבעל קם בבוקר, מלביש את הילדה ולוקח אותה לגן, הולך לעבודה, חוזר בשעות הערב המוקדמות, מסיים את הכלים שבכיור, דואג לקפוץ לאוטו לסדר את הפיוז שנשרף, חוזר הביתה מקלח את הילדה, עובר על החשבונות והתשלומים של הבית. שששקט, הבית מסודר, הילדה ישנה, עכשיו הזמן שלו עם אשתו אחרי המרוץ המטורף של היום, למה את חושבת שהוא מצפה??? * רמז: לא, הוא לא מצפה לגלות שעם הילדה גם האשה הלכה לישון. ** ועוד רמז: הוא לא מצפה לגלות שעם הילדה האשה הלכה לישון וזה כבר הערב השתיים עשרה ברציפות שזה קורה.

3שרונית

New member
חחחחחחחחחחחחחח

חייבת לציין שהצחקת אותי.. יפה לאישתך אם כך נראים הדברים. אפשר לאמץ אותך???? ועכשיו ברצינות...לדעתי יחסי מין מורכבים מהרבה יותא מאשר המעשה עצמו. אולי תנסה לתת קצת יותר...מילות אהבה סתם בלי סיבה, קצת חיזור, תראה אכפתיות, תלטף תעסה ללא שום קשר למין, אולי זה חסר לה??????????

מצטרפת לנקודהשל שרונית

לפעמים אישה רוצה לדעת שלא כל ליטוף יביא ישירות לסקס. לפעמים היא זקוקה לכמה לילות של ליטופים ושכיבה יחד ללא חדירה, כדי להיענות אחר כך לבעלה לצרכים שלו. ובקשר לנושא הלידה: אולי נוצר לה איזה פצע/ שפשןף וכדומה, שגורם לה אי נעימות בחדירה, אפילו בלי שהיא יודעת להגדיר את זה... היא ניסתה לבדוק אצל רופא הנשים את הנושא הפיזיולוגי?

המתייעץ

New member
אין בעיה פיזית!

אמנם זה היה תירוץ מצויין שהחזיק מעל שלוש שנים, אך הוא התפוגג עם ביקורה אצל הגניקולוג שהפריך כל חשש לבעיה פיזיולוגית המונעת קיום יחסי מין או בעיה פיזיולוגית כלשהי. בשביל לחבק מישהו כל לילה בלי מין לאורך זמן כל כך ארוך, אפשר גם לקנות דובי, לא צריך להחזיק בעל בשביל זה.

ואולי זה לא תרוץ

בתור אם למספר ילדים אני לא רואה קשר בין האמהות לחוסר רצון לזוגיות ויחסי מין (כך שזו לא אקסיומה) יחד עם זאת אולי חווית הלידה עבור אישתך היתה מאוד קשה וטראומטית -ונשאר בה איזה חשש שאתה מציין כתרוץ -אז הדרך היא לדבר איתה לנסות להבין מה גרם לשינוי ההתנהגותי שלה -אולי גם לה עצמה לא ברור -מדוע היא לא רוצה קשר מיני, אולי משהו מפחיד אותה . ואין כמו לדבר בשיחה פתוחה .

meshi4

New member
ממש לא נשמע

מוזר.בדרך כלל חוסר יחסי מין זה מרכז הרעה בין זוגות שמוביל לכל מה שתיארת.לי מוזר לשמוע על זוגות צעירים שזה מצב רגיל אצלם.בעיני זה מין חוסר התחשבות האחד בצרכיו של השני.גם לא למהר לפתרון קל[לכאורה]-להתגרש.לא צריך לשתוק ולסבול .ההפך לשוחח איתה על הבעיה.לומר לה בדיוק מה שמציק לך.לשמוע מה מציק לה.וביחד להגיע לפתרון. בהצלחה.

מתייעץ יקר!

יושבת מול המחשב וחושבת על שאלותיך. מה לענות? היות ולא היו לי נישואים אחרים רק אלה שיש לי כבר 31 שנה, קשה לי להציע לך איך אפשר לעורר את נישואיך הקצרים שכבר צולעים. נראה לי שעליך לבקש הסבר שוב ושוב ולא להניח לדברים שסיפרת לקרות שוב ושוב. אולי בכל זאת משהו מציק לה! אל תוותר תדבר איתה ואם היא עייפה כל הזמן, כתוב לה מכתב!! האמן לי שהיא תקרא אותו יותר מהר ממה שאתה חושב! ככל שתקדים לנסות לפתור את העניינים כך ייטב!! ככל שהזמן יחלוף יגדל הריחוק ביניכם ולא תוכלו לגשר על הפער. ככה זה במערכות יחסים. שמע, לא פשוט. האם היא עובדת כל כך קשה שלא נותר בה כח לסקס? אולי אתה משעמם אותה? תבין, זה שאתה רוצה סקס לא אומר שהיא עדיין מתלהבת לסקס כמו פעם! העניינים לא זורמים באותו הקצב - בעייה!

ועוד משהו

אם היו לך ציפיות שהסקס שלכם יהיה תמיד בסדר טעית! יש עליות ויש ירידות! ככה זה! זאת עובדה קיימת! אם בקשת כאן לגיטימציה לבגוד בה, מצטערת לא תומכת ברעיון!

האם ניסית

לדבר איתה גם על האפשרות, שהועלתה פה, של "השלמה" של צרכיך המיניים אצל חובבת מין פעילה? אולי זה דווקא ימצא חן בעיניה? בניגוד למה שאתה אולי סבור, מספר הפונות לפורום בנושא זה אינו קטן ממספר הפונים. מסתבר, שגם נשים רבות עומדות בפני מצב זהה, וגם הן עומדות בדרך כלל על סף הגרושין עקב חוסר היענות של בני זוגן לצרכיהם המיניים.

המתייעץ

New member
עד כמה שזה ישמע מוזר

דווקא כן. באחת השיחות שאלתי אותה מדוע להתפתל סביב עצמנו? מדוע להמציא סיבות ותירוצים, הרי יש אפשרות שהחיים בשבילה יהיו קלים יותר. אני אמצא לי מישהי מהצד שכל מהות הקשר איתה יבוסס על מין. אני אהיה מרוצה, היא לא תצטרך להסביר ולתרץ והתא המשפחתי ישמר שלם. כמובן שההצעה הזו הועלתה כהקנטה ולא ציפיתי לקבל תשובה חיובית (מישהי כן היתה עונה תשובה חיובית לבעלה על הצעה שכזו?). ונקודה שחשוב לי להעלות כדי שלא תצטייר תמונה של "סקס מניאק" שחושב עם ה... במקום עם הראש, תדירות יחסי המין שאליה הייתי שואף אינה עולה על 3 פעמים בשבוע.

למעלה