יש משהו שמשגע אותי בכמותי

a p p l e m a n

New member
יש משהו שמשגע אותי בכמותי

זה בטח קורא פה להרבה אנשים. כשאני מתחקר את המתכונות שלי אני מגלה בכמותי שהטעויות שלי בכמותי הם דביליות לגמרי. זה מגיע לרמות שבמבחן האחרון היה לי שני תרגילים בגיאומטריה ששאלו מה הקוטר ואני חישבתי את הרדיוס. והמסיח היה רדיוס וטעיתי פעמיים. וזה ממשיך לשאלה בציר המספרים שאמרו לסובב משהו 270 נגד כיוון השעון וסובבתי עם כיוון השעון. וזה ממשיך ושאלה בממוצעים ששאלו כמה מרוויחים שני אנשים ביחד. (כל אחד מהם מרוויח אותו סכום) ואני חישבתי חצי מהסכום וזה היה המסיח.או שאני מחשב בהשוואה כמותית בגיאומטריה שמשהו נראה לי יותר גדול. ואני "מתעצל" לוודא את זה בחישוב פשוט שלוקח 15 שניות. ואז אני מגלה שזה עלה לי בטעות. לא יודע פשוט טעויות הכי מפגרות בעולם. קורה גם שבכל השאלות האחרונות שצריכות להיות קשות יותר אני לא טועה בכלל ואני נופל על הדברים הכי מפגרים בשאלות הראשונות. זה משגע אותי. מה דעתכם? יש רעיונות איך לעבוד על זה?

מוכר, המפתח הוא תחקור מקיף

אחרי כל סימולציה תרשום לך את התחקור בסעיפים ולא רק בע"פ. אני מעדיף לעשות את זה בדו"ח אקסל. תעבור מדי פעם על הטעויות שכתבת בניתוח הסימולציה, תנסה להפנים אותם ולשים לב כשתתקל בשאלות דומות בפעם הבאה. אמנם לא חידוש, אבל אחרי כמה פעמים רואים תוצאות.

a p p l e m a n

New member
אחי אני אונס את עצמי בתחקירים

כל מבחן אני רושם תחקור של כל פרק. וכמובן פחות דגש על אנגלית ומילולי.(מילולי זה קורה הרבה פחות כי אין בעצם יותר מידי אפשרויות לטעויות כאלה) ויש לי סיכום בפנקס נפרד שבו אני רושם נגיד שאלות ובעיות 1-11 וכמה טעויות מתוך כמה. איזה נושאים טעיתי ולמה. אבל ממש מבאס אותי לטעות טעויות מפגרות אני מנסה לחשוב איך לעבוד על זה וממה זה נובע. אני חושב שזה נובע מתוך זה שהרבה פעמים שואלים אותי למה שווה הקוטר נגיד ושאני קורא את השאלה אני מודע לזה לחלוטין. אבל אחרי זה אני מרכיב משוואה ובסוף יוצא לי R=שורש4*פאי/4. ואז אני ישר מסמן כמו חמור קופץ בראש כי אני רואה שיש תשובה כזאת. באותו רגע אני שוכב שאני צריך קוטר ויש בדיוק את אותו תשובה רק כפול 2. אני חושב שאולי אני אבדוק עוד הפעם מה שואלים אותי לפני כל סימון זה מה שאחי חושב.

רויטל16

New member
../images/Emo45.gif

קורה לי המון. ואני תמיד ממהרת סתם, נשאר לי אחרי זה איזה 10 דקות ובזמן הזה אי אפשר לגלות את הטעויות האלה. אי אפשר לעבור כל תרגיל ולבדוק שלא טעינו בחישוב. זה לא יעזור.. אם זה גם המצב שלך ובד"כ נשאר לך מספיק זמן, אז אל תמהר כ"כ בשאלות. תעצור את עצמך ותחשוב אם מצאת את מה שבאמת ביקשו. תודיע לי אם זה עובד

a p p l e m a n

New member
אני מסיים עם השעון בד"כ

אבל קשה לדעת. כי יש שינויים. יש בחינות יותר קשות מהפסיכומטרי ויש יותר קלות. אני עדיין לא הגעתי בכלל למבחנים של המרכז הארצי שזה נחשב קצת יותר קל. ועד עכשיו עשיתי סימולציות יחסית יותר קשות. בכל מקרה, אני לא יכול להסתמך על בדיקה חוזרת. כי אף פעם אי אפשר לדעת איזה שאלות יהיו. חוץ מזה הראש שלי איכשהו מתאים את עצמו לזמן. אני מסתכל כל הזמן בשעון בשביל לראות שאני בקצב לפי הזמן. ואני איכשהו מאט ומגביר את פתירת השאלות ומסיים עם השעון.

הטרחן

New member
לאט לאט

כך את הזמן אל תפתור תרגילים בלחץ, זה לא מתאימים. בטח שהתוצאות יוצאות הפוכות. זה כמו ללמוד נהיגה אחרי השיעור הראשון ולגשת לטסט. תלמד לאט, תפתור בלי להסתכל על התשובות ורק לאחר שאתה רואה שאתה מצליח ב-98% אז תתחיל לרוץ. תנסה לפתור תרגילים מספר אחר כדי לרענן את הזיכרון וגם כדי לקחת מנוחה. לאחר מכן חזור ופתור את כל התרגילים מחדש. תראה שזה יעזור לך.

למעלה