יש מצב לעזרה עם שאלה בגנטיקה מתרגיל בית?

littlerunaway

New member
יש מצב לעזרה עם שאלה בגנטיקה מתרגיל בית?

את האותיות למעלה אני הוספתי, אבל אני לא מבינה באמת למה זה נכון (אם זה נכון בכלל).

Gidi Shemer

New member
היות והסימון הוא של dna,

אז סימון חזק יותר (ימינה על ציר ה- X) מעיד כל כמות גדולה יותר של dna, נכון?

עכשיו, תנסי לחשוב באיזה שלב במחזור התא אנחנו מוצאים יותר dna?
רמז- מתי ה- dna מוכפל?

Gidi Shemer

New member
צודקת.

בשלב ה- s תהיה הכפלה, חלק מהתאים יהיו עם שני סלילים וחלק עם אחד. בשלב הקודם לו- כולם יהיו עם סליל אחד, ובשלב שלאחרי שלב ה- s: כולם יהיו עם שני סלילים.

עכשיו זה מסתדר?

עכשיו תעברי לציר ה- y. שם מפורטים מס׳ התאים שמראים סימון כזה או אחר. איפה קיים מספר התאים הרב ביותר מבחינת הסימון (סימון חלש, בינוני או גבוה)? מה זה אומר מבחינת השלב בתא שבו נמצאים אותם תאים?

littlerunaway

New member
אז רגע,

אחרי שלב M יש את מס' התאים הגבוה ביותר עם סליל אחד ולכן הסימון השמאלי הוא G1?
הייתי מצפה למשל שאחרי שלב S הסימון יהיה הכי חזק כי הסלילים כפולים אבל התאים עוד לא התחלקו אז המספר שלהם לא גבוה יחסית. אז למה הכי ימני הוא לא G2?
וגם את האמצעי לא ממש הבנתי

Gidi Shemer

New member
את צודקת לגמרי לגבי ה- G1

שימי לב שמספר התאים לא משתנה, בהנחה שהם לא המשיכו להסתכל לאורך זמן, אלא הסתכלו על אוכלוסיית תאים מעורבת (מעורבת מבחינת הזמן שבו התאים נמצאים).
ההנחה שלי, ואולי אני טועה, היא שהכי ימני הוא שילוב של G2 ו M (רובם ב G2 כי m הוא קצר מאד) ובאמצע יש את s שבו חלק מתאים עדיין לא השלימו את ההכפלה

littlerunaway

New member
אוקיי, הבנתי.

ולגבי סעיף ב' וג'? אפשר להגיד שרוב התאים הם בשלב G1? זה נראה לי חשוד מדי.
אם שלב S מעוכב, לפי סעיף ג', זה אומר שהגרף לא יגיע כל כך "ימינה" כמו בגרף הקודם, כי תאים לא ישתכפלו ולא יהיה להם סליל כפול? איך בעצם ייראה הגרף?

Gidi Shemer

New member
למה חשוד מדי?

ולגבי השאלה השלישית את צודקת, אבל מה יקרה לחלק השמאלי של הגרף?

littlerunaway

New member
חשוד כי זה נראה פשוט מדי.

לגבי החלק השמאלי, חשבתי שאם התאים לא משתכפלים אז בעצם גם לא תהיה חלוקה. אבל אז זה לא אומר שכל התאים "יתקעו" בשלב מסויים (G1) והגרף יהיה סוג של פיק אחד ממש דק בחלק השמאלי של הגרף? לא יודעת

C H 4

New member

כל מי שסיים את שלב S לא יושפע מהמעכב, יגמור את המיטוזה שלו ויתקע לפני שלב S הבא.
זה מאוד פשוט, את לא צריכה להבהל מהפשטות.

C H 4

New member
הגרף הימני ביותר הוא אכן שילוב של G2 וM

אלו שני השלבים שהDNA מוכפל
כדי להבדיל בין השניים צריך להוסיף עוד מבחן- להסתכל על התאים, להוסיף עוד סמן לאנליזה בפקס וכו'.
יתרה מזאת, מיטוזה היא תהליך מאוד קצר- 30-60 דקות, תלוי בסוג התא. למעשה רוב התאים בקבוצה הימנית הם בשלב G2 פשוט כי סטטיסטית זה שלב שנמשך זמן רב יותר.
&nbsp
לגבי עיכוב של שלב S, ברמת העיקרון כשמעכבים את השלב הזה התאים שכבר נמצאים בשלב S נתקעים באמצע. אז הרוב הכמעט מוחץ של התאים יהיו באמת בG1 אבל יהיו אחוזים בודדים גם בS. לא ממש רואים אותם בפקס. כן רואים אותם בניסוי שאמור לסנכרן את התאים, אבל אלו כבר תיסכולים של דוקטורט

למעלה