יש מה לעשות

דסי אשר

New member
יש מה לעשות

הי, לא מקובל כאן בפורום להביא תמונות של הילדים, כדי להראות לכולנו כמה אנחנו גאים בהם. אבל, אנחנו באופן טבעי שמחים בהם, ומספרים עליהם הרבה. אני זוכרת שבערך לפני שנה היה כאן דיון על הנושא -חינוך למעורבות בחברה,תרומה לאחר - או איזו כותרת שנתנה לנושא. דיברו עלך תרומות- תרומות לקבצנים בצמתים, על תרומות של בגדים וצעצועים. ואני בכלל חשבתי על משהו אחר, ונדמה לי שכתבתי. המעשה, ההתנהגות של ההורה, כמו בהרבה דברים - משפיעה על הילד יותר מכל מילה. ילד שרואה שהוריו מאד מעורבים בדבר כל שהוא- אם אינו רואה עצמו נפגע מהדבר, קרוב לוודאי שיפנים בצורה חיובית התנהגות ההורה, ואולי יהיה כמוהו בעתיד. לא כל הילדים באותה משפחה, אבל משהו ילך בדרכי הההורים, ולא מתוך לחץ- אלא מתוך בחירה (סתם עולה לי בראש הצייר מיכאל קובנר , בנו של המשורר ומנהיג מרד גטו וורשה- אבא קובנר)או הורים שאוהבים לקרוא, והילד קורא וסקרן כמוהם.... אני מביאה קישור, שגרם לי לדמעות של אושר. צריך קצת לגלגל את הדף- כי זה מדור למכתבים למערכת לעיתון- למוסף "הארץ". כותרתו- כפי שנתן עורך עיתון "הארץ", במדור מכתבים למערכת: "יש מה לעשות". החתום, כפי שתראו מהשם- כיכב כאן הרבה בפורום, דבריו מופיעים באחת הכותרות "הנעות" בראש הפורום: " אמא הייתם הורים נפלאים- לא דחפתם, אפשרתם". כן, הוא ראה וחווה כל השנים מגיל צעיר - את הוריו- את מעורבותם החברתית, למרות שאביו צייר ואמו עובדת סוציאלית.כל אחד בתחומו, היה מעורב מאד- לא היה עסוק רק במקצועו וזהו... הוא נמצא גבוה גבוה מבחינת יכולת ההשתכרות, לכאורה, משום כישוריו- ואכן כבר היום, מיום שהחל ללמוד (כיום תואר שלישי), לא רק שלא משלם אגורה שכ"ל, גם מרוויח יותר מאמוואחותו העובדת בהנהלה של גוף עסקי(רק ממילגות ש"רודפות" אחריו, ומשעור בפיזיולוגיה לרפואנים בסימסטר אחד בשנה...). פעמיים בשבוע, נותן מעצמו, לנערים ונערות אתיופים, יוצר קשר עם משפחותיהם - ונפגש עם העוני והניכור החדשים והנוראים של מדינת ישראל. גם חוג סיור של החברה להגנת הטבע- מכניסה את אותם ילדים לחברה הישראלית... הוא מזמין את כולם- למעורבות חברתית במעשה כשלון נוראי של המדינה שלנו. עכשיו אין לנו התירוץ שהיה בעת הליות המסיטבות והקמת המדינה... דסי, רציתי לכתוב- אמא של... אבל מחקתי. מי שמעונין יקרא.

limori

New member
דסי, כל הכבוד לו! חזק ואמץ, אם היתי

גרה בארץ מבטיחה לך שהיתי מבקרת יחד עם רואי לפחות פעם בשבוע בבית חולים שניידר במחלקת ילדים חולי סרטן ומשחקת איתם. בהזדמנות זאת אני רוצה לספר שיש שם לצערינו הרבה ילדים עם אמהות מוטשות שגם עובדות וגם מטפלות בעוד ילדים שנמצאים בבית וכואב הלב לראות אותן עייפות ומוטשות. ובלילה האבא מגיע להשכיב את הילד = יש לי כבר דמעות בעיניים. אז אם כל אחד יוכל לבקר שם פעם בשבוע או פעם בשבועיים ולשחק עם הילדים לספר להם סיפור זה כל כך תורם לילד להורים ולנו. דרך אגב בבית החולים יש משחקיה עשירה עם המו ןמתנדבים ומתנדבות. שרק נהיה בריאים ומאושרים

ניתמר

New member
התנדבות

אני כבר המון זמן רוצה להתנדב ולא מוצאת את הדרך ( למרות שאני עוסקת בחינוך ומשקיעה בכך את נישמתי). אולם אני כבר שלושה שבועות נכנסת ויוצאת מבתי חולים עם בנותי ואבי וכמו שתארו למעלה ניתקלתי בהמון מתנדברים אבל רובם ככולם דתיים. אמהות עם 8 ותשעה ילדים שומרות בתורנות על פג מאושפז כשלהן יש בבית שמונה ילדים משלהם ( הרי האחיות לא מסוגלות לעשות זאת - אני הופתעתי עד כמה זה בלתי אפשרי לעזוב ילד/ תינוק אפילו לדקה בהשגחת האחיות). מחלקים אוכל, ממתקים, מפעילים את הילדים מדהים!!! גם אני וגם בינזוגי יצאנו כרגיל בהצהרה - שעדיין לא קוימה שגם אנחנו חייבים להתנדב...

דסי אשר

New member
ניתמר- אכן,זוהי דרך חיים במגזר הדתי

ואני לא דתית. נכון, זו מיצווה- אבל היא אכן הופכת לאורח חיים. נכון, לא לכולם, אבל עובדה, שנבדקה-כמות העמותות בירושליים, יחסית למספר האוכלוסין, גבוהה ביותר באופן משמעותי מכל יישוב בארץ. כאשר עבדתי כאחות בבני ברק- עם נשים חרדיות, בתפקיד מאד אינטימי כאחות- הן טענו שאני דתיה לא פחות מהן- משום מילוי המצוות שבין אדם לחברו...... אתמול דיברתי עם בני, על תוצאות הבחירות, והאמת המשותפת לשנינו -ברור מאליו - בדבר הפעילות הכה חשובה בתחום החברתי, וכיצד מפלגות יכולות לתרגמה למעשה = אין לי תשובה... הזכרתי לו : 1. היום כבר אין תנועות נוער כמעט... אחת מגולשות הפורום בעבר, אתה התכתכבתי באופן אישי, סיפרה לי שבמסגרת תנועת הנוער "בני עקיבא" התנדבה בחצרות יוסף = מילה יפה ומודרנית למעברות של פעם..... שם חיו האתיופים בקראוונים.... היא ספרה לי ששם הכירה את מי שהפך לימים לבעלה. שנהם היו חניכים ב"בני עקיבא", שניהם עבדו עם האתיופים. הם גרים ברעננה, ובעלה עד היום נוסע לאתיופים - לפעול עבורם ואתם- בירושליים. 2. בנות השרות הלאומי- שאינן מתגייסות לצבא מטעמי דת ומצפון- עושות "עבודת קודש"- נשמע מוזר שחילונית כמוני כותבת זאת... הן עובדות במשך שנה עד שנתיים, בתחומים חברתיים שונים. אני הכרתי את אלה שעבדו במקום- שרבים/ות מכם/ן לא היו מעיזים/ות לבקר בו אפילו...(בצדק..). כן, ישנו פער בין אמירה ומעשה. הפער הוא גדול מאד. אני חושבת, שאני באופן אישי "ירשתי" עשיה זו כמובנת מאליה, מהורי. אומנם חיינו במשק, אבל כנראה אופיים של הורי וסוג העיסוק שלהם, הביא אותי לתפיסת עולמי החברתית. אימי ז"ל הייתה האחות במשק. בימים של אז- תפקיד האחות היה מקיף תחומים רבים. האחות במשק הייתה דמות מאד משמעותית. אבי ז"ל- עבר כמה תפקידים במשק- כולל מזכיר פנים- שגם הוא תפקיד חברתי. אני מאד מאמינה בעשיה שלנו כהורים, ובאם עשיה זו, כפי שכתבתי- לא גורמת לילדים התנגדות, הילדים ממשיכים בה, באהבה. דרך אגב, הבן סיפר שעיתון הארץ צינזר/ערך את מכתבו, הוריד שליש, ובין השאר הוריד את העובדה הבסיסית שהוא עצמו עובד עם האתיופים..... אין פורום להורים מאושרים מילדיהם הבוגרים........... דסי

מירי,

New member
../images/Emo32.gif המעברה בחצרות יסף עדיין קיימת

אנחנו רצים אחרי עצמנו במסלול של החיים ולא מוצאים זמן לתת מעצמנו קצת לאחרים - וחבל!

מירי,

New member
../images/Emo32.gif המעברה בחצרות יסף עדיין קיימת

אנחנו רצים אחרי עצמנו במסלול של החיים ולא מוצאים זמן לתת מעצמנו קצת לאחרים - וחבל!

עירית ל

New member
../images/Emo45.gif

זה הרי החלום של כולנו - להעריך את ילדינו כבני אדם ולגלות שאכן "דוגמא אישית" עובדת.

למעלה