יש מדינה לאהבה?

יש מדינה לאהבה?../images/Emo23.gif

מאחר ואני חדשה כאן, אין לי מושג באם הנושא עלה כאן אי פעם לדיון, אבל אשמח לשמוע את דעתכם. היש דבר הנקרא גבר/אישה אידיאלי/ת? האם לא תתנו צ'אנס למישהו שאינו עונה על דרישותיכם או על "רשימת המכולת" שלכם? רבים מאיתנו מחזיקים בדמיונם תיאור של בן-זוג אידיאלי. אבל כל מי שחווה אהבה, או אפילו רק שמע עליה, יודע שהמציאות מזמנת לנו - אם התמזל מזלנו - אהבות שאינן תואמות את אותו אידיאל מבחינת מקום מגורים, מצב משפחתי,גיל, השכלה, עיסוק, מצב כלכלי, תחביבים או מראה חיצוני. כשצומחת אהבה בין שני אנשים, זה קורה לרוב למרות שבכל אחד מהם יש משהו החוצה את ''הקווים האדומים'' המוצהרים של האחר: למרות מרחק גיאוגרפי גדול מדי; למרות רקע משפחתי מסוים; למרות שהגבר נמוך מדי לטעמה של האשה או שיש לו קרחת, ואילו היא מלאה מדי לטעמו או שהחזה שלה קטן מדי; למרות שהיא מעדיפה אנשים רגועים והוא סוער כמו אוקיאנוס בעת סופת הוריקן. נראה שלרוב, מי שיצליח למצוא את האידיאל שלו על ידי סינון לפי קריטריונים, יחוש לכל היותר תחושת התאמה! אבל ישלם כפי הנראה בהיעדר אהבה. ומי שימצא אהבה, יגלה כמעט תמיד שאין היא תואמת את האידיאל שלו. האם קרה לכם שהאהבה שמצאתם היתה שונה מכל מה שרציתם או דמיינתם? ואיני מדברת על פשרה! אלא שאהבתם מישהו למרות ועל אף!!

פוסעת.....יש מדינה לאהבה?

בדמיון מצטיירת לי אהבה כזאת אידילית.הבעיה שזה נשאר בדמיון
. הזדהיתי עם דברייך ש:"נראה שלרוב,מי שיצליח למצוא את האידאל שלו עי' סינון לפי קריטריונים,יחוש לכל היותר התאמה,אבל ישלם בהיעדר אהבה " אין טעם להתאמה כזאת לדעתי. וכן...קרה לי שמושא אהבתי היה שונה ממה שרציתי.זה כבר ענין של כריזמה באישיות.

מה זה בכלל אהבה אידיאלית?

מה שאידיאלי עבורי לא אידיאלי לשנייה...אני לא מחפשת אידיליה..היא קיימת רק באגדות..אני שואפת לקוביה הונגרית...ככה אני רואה מערכת יחסים...מרימים, מורידים, לימין ,,,לשמאל למעלה למטה, עד שמוצאים את הנוסחה הנכונה...ללכת לכל זה מתוך פתיחות,סבלנות, סובלנות,כבוד הדדי [למרות שנשמע כקלישאה ] הידברות.ונאמנות ...אין לי סטראוטיפ מסוים....קריטריונים? מתאימים לקבלה למקום עבודה...לא לאהבה....אני חושבת שאנשים שמציבים "קריטריונים"כותבים, מדברים, ולא עושים כלום בנדון..בכלל לא רוצים בעצם זוגיות..ה"קרטריונים" הם מנגנוני הגנה בלבד מהפחד להכנס לקשר שוב...וזה לגיטימי..אבל אחרי שברון לב כזה או אחר צריך לקחת את הזמן כל אחד לפי צרכיו...ולהמשיך הלאה.... היום ראיתי מחלון ביתי את השכן שלי בן 70 אלמן כבר 5 שנים עם בת זוג חדשה..היה נחמד לראות זאת...

מסכימה איתך

אני לא מתחברת לאהבה שמצטיירת בשירים .כזאת יפה ומושלמת.אם היה כך כל הזוגות שנישאו היו חיים עד עצם היום הזה באושר ואושר. החיים דינמיים ומה שהתאים בגיל מסויים לא מתאים בגיל אחר.מה שאידאלי לאחד לא אידאלי לשני וכו'. החיבור עם x למרות האהבה משפיע בצורה מסויימת לא מוצלחת[תלוי בדינמיות וההשפעה של כל אחד מבני הזוג אחד על השני]ועם y החיבור עשוי להיות מוצלח יותר.

ספטון1

New member
לצביקה פיק בשיר בטוח יש מדינה לאהבה

שזה אחלה שיר. אבל צריך לרדת קצת בשאיפות כדי שלא להתאכזב. כגודל הציפיה גודל האכזבה. גם אני מאמינה באהבה אחת אמיתית ויחדיה, אך את הגבר האידיאלי לא מצאתי. והגברים גם משחקים תפקיד ומשנים את עצמם לפי התיאוריות שלך. דרך אגב את יכולה לקרוא בבלוג שלי כאן בתפוז ,את כל מה שכתבתי על כך ספטון1

ben 911

New member
הגברת ספטון היקרה..

לא יפה להכליל את כלל הגברים כ"משחקים תפקיד ומשנים את עצמם לפי התיאוריות שלך" מה אנחנו זיקיות? יש לנו "ראש" לכל השטויות האלה.? נכון שאנו מייפים מעט את רקע הרזומה שלנו... זה לגיטימי בגדר הסביר. אבל להגיד שאנו משחקים תפקיד? באמת!!!
על החתום..יו"ר האגודה להשבת כבודם וזכותם של אבירי הסוס הלבן. ( | )

ben 911

New member
פוסעת..שלא ימכרו לך סיפורים..../images/Emo13.gif

אישה אידיאלית בעיניי.. יפה כמו דוגמנית אבל טיפה יותר מלאה.. כנועה.. צייתנית.. רכה. מבושמת. סקסית. מינית. בודדה. ממעטת בדיבורים. מרבה במעשים. משתכרת שכר בעל 4 ספרות לפחות.. שלא הביאה ילדים לעולם..(כדי שתטפל רק בי) בשלנית.. קונדיטורית. טכנאית שיניים. אחות רחמניה. אחות חרמניה. חובטת שטיחים. שוחטת חבטנים. כותבת מכתבים. צובטת ישבנים. מאחר ואין כזו...
בינתיים באין אהבה גדולה.. אסתפק באחת שתהה מקסימה.. שתהה טובה אלי... אהיה טוב אליה.. אכבד אותה.. היא אותי.. במקלחת תשפשף לי את הגב.. וכך נתקרצף, נתקרצץ אחת לשני.. מה רע בהתאהבות?

ספטון1

New member
איזה דרישות יש לך לאישה אידאילית

כמובן שכבודך במקומו מונח אין כזה בנמצא אישה מושלמת בכל המעלות הנ"ל וכמובן לא גבר הרי צריך שוויון באידיאל. אבל התמונה מקסימה. מחזירה את כבוד הנשים הרגילות אגב יש לי בלוג כאן ספטון1 אתה יכול לקרוא ולראות אולי יש לאישה גם מעלות אחרות חוץ ממה שציינת

ben 911

New member
ספטון אמרתי את זה בציניות..../images/Emo4.gif

נכנסתי פעם אחת לבלוג שלך...ולא היה לי הרבה זמן לקרוא. מבטיח לחזור.

ben 911

New member
תרשי לי לנחש..את כותבת מכתבים? ../images/Emo9.gif

גמני צובט לעצמי ישבן כזה או אחר... לבדוק אם אני עדיין חולם.

בטח יש מדינה לאהבה

אני מחפשת את המשעול שמוביל אליה חושבת שיש קוים אדומים או דברים עקרוניים שצריכים להתקיים אחרת הקיום יחד הוא בלתי אפשרי לצערי בתוכי כל כך כואבת בשנים האחרונות אז חושבת שעבורי מדינת האהבה רק מתרחקת ממני

מדינת אהבה קיימת בכל בית

כן...נסיכה....גם אצלך בבית...ותפסיקי להיות סקפטית ...שחכת איך היית מלאה אושר ואהבה לפני מספר ימים כשהקטנטונת הייתה אצלך...ילדים לא באים לבית שבו אין אהבה...ואצלך יש ולכן היא אוהבת לבית של דודה...ולנו...אנחנו זמנית ללא אהבת גבר...וזה יבוא...מי שבאמת רוצה לקבל ולחלוק..היא מגיעה...

s h o o s h a

New member
אם יש מדינה לאהבה?

בטח שיש. לכל אחד מאיתנו יש מדינה קטנה, פועמת וחיה- מדינת האהבה. אלא שליד המדינה הזו חיות לה בשכנות מדינות נוספות- מדינת ההגיון, מדינת הרגש, מדינת החלומות, מדינת השאיפות, ויש עוד מדינות. ויש גם כאלו שרק עברו לידה ולא ממש שמו לב שהמדינה הזו? היא אמיתית, ויש כאלו שהעדיפו להתעלם ממנה, ממדינת האהבה, יש גם כאלו שהחליטו שעדיף להרוס את המדינה - אצלהם וגם אצל אחרים. אבל יש מדינה לאהבה. אצל כל אחד מאיתנו. אם רק נשכיל להסתכל ולראות ולשמור. לרוב משתדלות כל המדינות לחיות זו עם זו בשלום. לא תמיד זה מצליח. ואז יש מלחמות. הרציו חושב x, האמוציו חושב y, אנו חולמים על אחד ושואפים לאחר. האם אפשר לעשות שלום בין כל המדינות שיחיו זו לצד זו בביטחה? אפשר. כיצד? פשרות. אפשר למצוא אהבה גם תוך סינון. לא חייבים ולא מומלץ להתפשר על הכל. כי יותר מידי פשרות ירחיקו את האהבה. ואז, גם אם תימצא התאמה, מה ערכם של חיים בשניים כשאין בהם רגש?

שירקאן12

New member
רשימת המכולת שלי

הרבה יותר צנועה .
וכן בהחלט אפשר לותר על קריטריונים מסויימים. אם יש רגש , ונעימות . וכ"ו הרי מה אנחנו מחפשים בגילנו ? לחלוק את מה שלא חלקנו בעבר או לא ידענו לחלוק נכון והכי חשוב לחוות שוב את הביחד באופן הראוי , והבחירה היא אישית לכל אחד מאיתנו.. הרי אנו בוגרים לא?

למעלה