יש מאין?

PooKiPsiT

New member
יש מאין?

אם מרחיקים שני קווארקים אחד מהשני, הכוח ביניהם גדל, כלומר האנרגיה גדלה, ולכן אם נרחיק אותם אחד מהשני מספיק תהיה מספיק אנרגיה בשביל ליצור שני קווארקים חדשים (עד כאן זה נכון?) אז מה קורה כאן בעצם? אנחנו יכולים ליצור חלקיקים חדשים מכלום? (או יותר נכון מאנרגיה) העניין הזה מספיק מעשי בשביל ליצור אטום? מולקולה? ליצור עוד יקום?
או שאני מפספסת משהו?

volkanian

New member
זה נכון

ישנם מקרים והם לא נדירים שבהם פוטון הופך לאלקטרון ופוזיטרון לדוגמא

giladt02

New member
שימור אנרגיה

בכל הניסויים/תיאוריות, אנחנו דורשים כלל אחד והוא שימור אנרגיה. נכון שכרגע כמו שאנחנו רואים כי הכוח בין שני קוורקים גדל כשהם מתרחקים, אבל באותה מידה נכון לעכשיו לא ניתן למצוא קוורק בודד. אולי הסיבה לכך היא שאין בנמצא מספיק אנרגיה כדי להרחיק אותם זה מזה באופן מורגש. בכדי להרחיק את הקוורקים נצטרך להשקיע אנרגיה חיצונית, תבוא בכל צורה שהיא- כאשר הם יתקרבו בחזרה אז נקבל את האנרגיה הזו והיא יכולה להתבטא בכל מיני צורות - היווצרות זוגות של חלקיק-אנטי חלקיק, פוטונים, או אנרגיה קינטית של חלקיק זה או אחר. יצירת זוגות הל חלקיק - אנטי חלקיק היא תופעה שנצפית כל יום במעבדות. זה לא נושא מפתיע. כמובן שכדאי לזכור כי האנרגיות שדרושות לייצור חלקיקים כבדים יותר הן גדולות הרבה יותר, אם אלקטרון "שוקל" חצי מגה אלקטרון וולט, פרוטון או ניוטרון שוכלים ג'יגה אלקטרוןן וולט בערך. הקוורקים up & down הם הקלים ביותר, וגם הם לא קטנים כלכך באנרגיה שלהם.

avinamal

New member
מה שאנחנו "דורשים" הוא אדישות

לבחירת מערכת קורדינטות. "שימור אנרגיה" (נדמה לי ש"שימור וקטור תנע-אנרגיה" זה שם יותר מקובל היום) הוא תוצאה של מערכת חוקים אדישה להזזה בציר הזמן.

deathcaster

New member
תגובה

את לא מפספספת כלום.... וכך למעשה אפשר במחי יד להוריד את הטיעון הלא הגיוני שאלוהים עשה קליק באצבעות ופוף נהיה עולם.

avinamal

New member
זו סוג של סניגוריה על הפורום

למקרה שלא שמנו לב, זה אינו פורום לבירור מעמדם האונתולוגי של ישים קונטינגנטיים [1] [1] כן, זה שאני מכיר את המלה הזו מוכיח שאני צודק.

PooKiPsiT

New member
תודה, אבל הרעיון לא שלי

הוא לקוח מספר עם עוד המון שאלות פילוסופיות כאלה. זאת פשוט אחת האהובות עלי

ailag

New member
אנרגיה זה לא אין

אם כי אני לא מבינה בקוורקים עדיין

גיא רון

New member
לא מפספסת

אכן הכוח בין שני קוורקים גדל לינארית עם המרחק ביניהם (חלק מתופעה הנקראית Color Confinement) ואחראית לסיבה בגללה לא ניתן לראות קוורק בודד אלא רק בתוך חלקיק. לא צריך להיות מופתעים שניתן ליצור מסה מאנרגיה, איינשטין כבר אמר את זה ופצצות אטום (בין היתר) כבר הוכיחו את ההיפך, ברגע שעדיף אנרגטית לייצר זוג קוורק-אנטיקוורק מאשר להמשיך להחזיק את המערכת הראשונה במרחק גדול הם ייוצרו (שין כאן בעיה של שימור מטען/מסר בריוני וכו' מכיוון שלאנטיקוורק מספרים הפוכים מלקוורק).

למעלה