יש למישהו מושג ?!?!?!

../images/Emo45.gif../images/Emo54.gif

הספר מושי-מושלם ואני חולה עליו, אבל הסרט באמת מזעזע, וההמשכים אפילו יותר גרועים. כלומר, מי האידיוט שחשב שלהחליף את השחקנים יעזור? ובקשר לשר הטבעות - אהבתי מאוד את הספרים, ואהבתי מאוד את הסרטים. אבל עד כמה שאני אוהבת את הסרטים הם לא מגיעים לקרסוליים של הספרים, שאמנם ארכניים במקצת אבל הרבה יותר מעמיקים. ובקשר לרוה"ד - אני לא ממש מתלהבת מהרעיון של סרט, אני לא אוהבת שעושים סרט על ספר שאהבתי. רק לעתים רחוקות יוצא משהו סביר. זה הורס לי את הדימיון - כבר עכשיו אני מתעבת את הציורים [במיוחד את מי-נהר, שיצא מכוער תחת, ואת הבגדים של לאורנה]. אני גם לא מתה על הרעיון של סרט מצוייר, זה באמת קצת פונה לילדים. כל הקטע של להעביר ספר לסרט זה להראות דברים שאי-אפשר להראות בספר. לכל מדיום יש את היתרונות והחסרונות שלו, ובגלל זה יכול להיות דווקא מעניין לראות סרט על רוה"ד, גם אם יצא גרוע. [אוף, כתבתי המון ואני בכלל לא בטוחה שיש איזושהי פואנטה.]

1984alive

New member
דבר נוסף

מעוף הדרקונים-flight of dragons ספר נהדר שנכתב בשנת 1979 ע"י הסופר פיטר דיקנסון בויים ישירות לסרט אנימציה בשנת 1982 ויצא ישירות לווידיאו לאחר 4 שנים ששהה בספריות הווידאו וצבר מעריצים רבים הוא יצא לקולנוע בשנת 1986. הסרט יצא ממש נהדר ולמעשה הערוץ הראשון הקרינו מדי שנה בפסח על מלפני 10 שנים. הערוץ הראשון הפסיקו להקרין אותו בגלל שאחד הצופים טען כי האף של המכשף הרע אומדון עוצב כאף יהודי(אולי סטאהרד יוכל לאשר) בכל אופן הצפיה בסרט בתור ילד היא זו שהכניסה אותי לעולם הפנטזיה וכם גם רבים בארץ ובעולם. לפני שמלעיזים על העברות של סרטים-מבוססי-ספרים תראו את מעוף הדרקונים ממש מומלץ. דרך אגב כדאי לחכות במהלך השנה לגירסאות הקולנוע של הספרים הבאים:ארגורן,ההוביט,חומריו האפלים:המצפן המוזהב,הארי פוטר ומסדר הפיניקס,הנסיך כספיאן(נרניה)תוכמובן הגירסה המצויירת של רוה"ד. שנה מושלמת לכל חובב פנטזיה. ביקורת על הסרט "מעוף הדרקונים" http://www.imdb.com/title/tt0083951/

אני מסכים איתך לגבי הסרט.

גם אני בדעה שלא צריך לשלול לפני שרואים את התוצאה. אבל אני לא מסכים איתך בעניין הקטע עם גדילן. ( וזה בלי קשר ליוזר שלי ), בלי השטויות הקטנים של גדילן היה מאד משעמם ברומח הדרקון, אחרי הכל הוא הגיבור הכי חשוב מגיבורי הרומח. וכל קטע שלו קורע אותי מצחוק כל פעם מחדש, ואין שום דבר רע בלהיות קצת ילדותיים לפעמים. לולא הייתי קצת ילדותי לא הייתי מתקרב לאף ספר פנטזיה ומדע בדיוני, כי בתור ילדים הדמיון הרבה יותר עשיר.

רק דבר קטן...

בסרטים מהסוג הזה קודם מדובבים את הדמויות ורק אז משלימים את האנימציה (אחרי שהסקיצות הראשוניות עשויות כמובן). :] ככה שיש עוד לא מעט עבודה.

ועוד מתפלאים על עלייה ברמת האלימות

אני חיבת לציין שלקח לי די הבה זמן לקרוא את השרשור הארוך הזה.... אבל לפני הכול: יש המון אנשים טובים בעלי לב זהב, אנשים שאוהבים לעזור. אם, לדוגמה, טעית בדבר מה, הם יתקנו לך את השגיאוט. והם יעשו את זה שוב, ושוב, ושוב, עד שיימאס לך ממש. ואז כבר לא תרצה להיכנס לפורום, וכל חברי הפורום רק יפסידו כשיהיו לך דברים חשובים להגיד אבל הם לא ישמעו אותם. בקיצור: אני פונה אל כולם אבל במיוחד אל Guybrush Marley ואל Annabel Lee Fairy כשאני מבקשת: די עם ההתנשאות ועם צרות האופקים והמוח שגורמת לכם לגרום כזה נזק. אם לא נאה לכם ההודעה, אתם מוזמנים לא לקרוא אותה. אבל מספיק להיות מרושעים. (וזה נכון לא רק לנושא שגיאות הכתיב, אבל זה פשוט הנושא שהכי הציק לי.ואגב, גם ההוא או ההיא, לא זוכרת מי, שהעלו את ההשערה שהאדם הוא דיסלקט: פשוט תחשבו איך הייתם אתם מרגישים אם היה מתנהל דיון סביב הנושא הבא: אילו הצדקות יש לכך שאדם מסויים כותב כמו שהוא כותב, והאם מדובר במנת משכל נמוכה או בליקוי למידה). ומלבד זאת, במקום שבו נשאל אדם לדעתו האישית, אין תשובה לא נכונה, ואי אפשר לשלול את תשובתו. לשיחה בינינו, גבירותי ורבותי, קוראים ד י ו ן, ואנחנו אמורים לשמור עליו תרבותי.... מה שלצערי הרב לא קורה פה. ואם יש מישהו שעדיין לא מבין את המשמעות של המילים: סבלנות וסובלנות, שיפנה אלי ואסביר לו בשמחה. אני מצטערת אם הייתי קצת בוטה, או אם הארכתי מידי והגזמתי בכתיבה (מה שנכון...) אבל צורת הדיבור נוטה קצת לשלול אנשים ואת דעותיהם, וזה מרתיח את דמי. ובנוגע לסרט: 1. גם שה"ט התחיל כסרט מצוייר.... 2. כשיש סרט המבוסס על ספר, אני משתדלת לראות אותם כשני דברים שונים. ככה, כשאני מודדת את הסר אני מודדת אותו בפני עצמו ולא לפי אמות המידה של הסר. זה עזר לי להנות משניהם וכך להרויח משני העולמות. 3. כשסרט זוכה ב11 פרסי אוסקר זה אומר שהסרט מעולה, אבל זה לא אומר שזה סרט מעולה ביחס לספר... ביחס לספר הוא יכול להיות עלוב למדי. שיהיה לכולם יום נעים!

גבירתי הנכבדה.../images/Emo54.gif

איני מתקנת שגיאות כתיב מתוך רשעות. שגיאות כתיב ותחביר מפריעות לי מכיוון שאני אוהבת מילים, ואני רואה בכך חוסר-כבוד משווע לשפה. אם לאדם כלשהו יש לקות [דיסלקציה למשל] שגורמת לו לכתוב עם שגיאות כתיב, אקבל זאת בהבנה מלאה. אולם לצערי המצב כיום הוא שאנשים רבים כותבים בשגיאות כתיב פשוט מכיוון שלא אכפת להם איך אמורים לכתוב את המילה, ומכיוון שהם לא קוראים ולא יודעים איך לנסח משפטים. זה מציק לי. זה מפריע לי. זה לא נעים לי. לא כיף לי לקרוא תגובות עילגות ולא-מנוסחות. זה גורם לי לפקפק בתבונתו של הכותב. אני לא מתקנת אנשים מתוך התנשאות או רוע-לב. אני בסך-הכל מבקשת כבוד מינימלי למילים ולשפה.

Merik04

New member
כן כנירא שאת באמת סנובית

כי מה שאמרת עכשיו זה היה אחד הדברים הפוגעים ביותר ששמעתי. "עילגות"?! נירא לך באמת אנשים כותבים ככה דווקה? או משהו בסיגנון.. ואת גם סותרט את עצמך... "אם לאדם כלשהו יש לקות [דיסלקציה למשל] שגורמת לו לכתוב עם שגיאות כתיב, אקבל זאת בהבנה מלאה" "לא כיף לי לקרוא תגובות עילגות ולא-מנוסחות. זה גורם לי לפקפק בתבונתו של הכותב. אני לא מתקנת אנשים מתוך התנשאות או רוע-לב. אני בסך-הכל מבקשת כבוד מינימלי למילים ולשפה" אז בכול זאת את אומרת שדיסלקטים עם עילגים שלא יודעים ליכתוב.. נייס.

meianeko

New member
אתה מסלף את דבריי.../images/Emo54.gif

אנשים כותבים בשגיאות כתיב משתי סיבות: 1. דיסלקציה - אין לי בעייה עם אנשים דיסלקטים, אני לא יורדת עליהם או מתנשאת מעליהם, אני לא אתקן שגיאות כתיב של אדם דיסלקט אלא אם כן הוא ביקש ממני לעזור לו. 2. חוסר-כבוד או טיפשות - את זה אני לא מוכנה לסבול, ואני לא מוכנה להיות סובלנית לאנשים שאין להם שום לקות או בעייה, וכותבים עם שגיאות כתיב פשוט מתוך חוסר-כבוד בסיסי למילים. אני מניחה שאנשים לא כותבים ככה בכוונה תחילה, אבל זה עדיין מרתיח אותי.

אני כזאת מפגרת.../images/Emo54.gif

נכנסתי מהמחשב של ביה"ס ושכחתי שהוא על יוזר של מישהו אחר. ><

Wing Chan

New member
אבל טליה - איך את מחליטה מה זה

דיסלקציה ומה זה "חוסר כבוד לשפה" ? האם את מאבחנת? לא. יש בך התנשאות מסוימת. אני לאו דווקא אומר שזה רע (או טוב) אבל יש - למשל ההודעה שהגבת לבוני קוץ רגל, כול אחד יכול לראות שכתבת בכזו שפה גבוהה כדי להדגיש את הפואנטה שלך ושאת לא כותבת או מדברת בכזה אופן ביומיום.

strahd

New member
יש לי חברים שהם דיסלקטיים

ואני מדבר אתכם על בני שלושים פלוס שעדיין כותבים עם המון שגיאות כתיב. זאת לא בושה. אני מודה שגם אני בתור מתרגם וסופר אוהב מילים וזה קצת יכול לשגע, אבל יש פתרון עבור כולם שהצעתי לחברים שלי והם עושים את זה. חלקם אפילו מהנדסים, אז לא לזלזל. לפני שהם שולחים מייל או כותבים בפורום, הם מעבירים אותו לוורד ומבצעים בדיקת איות. לחיצה קלה על F7 פותרת את כל הבעיות. אני לא בא לזלזל בדיסלקטים, חס ושלום, אבל אני מבין את שני צדדי הדיון ולפי דעתי הפתרון שלי יכול להשכין שלום ובטחון באזור.

אני לא מחליטה.../images/Emo54.gif

יש אנשים שהם לא אני, שלמדו לאבחן דיסלקציה. אני לא מתיימרת לאבחן שום דבר, אבל אני מבקשת מאנשים שהם לא דיסלקטים לא לכתוב בשגיאות כתיב! זה יותר מדי לבקש? כתבתי בשפה גבוהה כדי להראות שזה באמת לא דורש הרבה מאמץ. משקיעים טיפה מחשבה ויוצאת תגובה מנוסחת ורהוטה.

Merik04

New member
ולא כולם יודעים ליכתוב ככה..

ויש אנשים שכותבים איך שבא להם ואיך שהם מדברים כי ככה יותר נוח להם, אז את באמת לא צריכה להשוויץ בזה שאת יודעת ליכתוב ככה.. כי כולם יודעים ליכתוב בשפה גבוה, אבל אנשים לא כתובים פה ספר בישביל לדבר שפה גבוה. יש פה אנשים שונים שמדברים שונה.. לא כולם חייבים לכתוב איך שאת רוצה... ובקשר לשגיאות כתיב. יש דיסלקטים ויש כאלה שכותבים עם שגיעות כתיב בטעות אז את לא צריכה ישר שקפוץ ולצעוק ולרדת על כולם. כי תאמיני לי שאנשים לא כתובים דווקה עם שגיאות. HAVE A NICE DAY.

Warpath

New member
יפה אמרת...../images/Emo45.gif

הן לגבי האנשים פה, והן לגבי הסרט!! כל הכבוד לך על זה שהעלית א הנושא בפניהם, נקווה שהם יקראו את זה... שיהיה לך יום מקסים!!!

גם אני

גם אני אוהבת מילים. אוהבת אותן מאוד, בכל צורה וגודל, מכל גזרה, עם כל בניין, עם כל דרך תצורה ושורש ומשקל. אני אישית נהנית לדבר ולכתוב בשפה תקינה. והאמת היא, שגם אני הייתי מתקנת מילים של אנשים - וההרגל הזה היה אצלי אוטומטי, לא חשבתי על זה אפילו. הסיבה שהפסקתי לעשות את זה הייתה כי מישהו חכם מאוד שאני מאוד אוהבת פקח את עיני והראה לי כמה אני פוגעת באנשים. איך שאני גורמת להם לחשוב שאני חכמה יותר, או מתנשאת יותר, או שהם טיפשים יותר - זה משתנה מאישיות לאישיות. ואם כבר אהבה למילים: המילה סובלנות פרושה לקבל את האחר כמו שהוא, בלי לנסות לתקן אותו, את מילותיו או את דרך חשיבתו - פשוט לקבל אותו. (נא לשים לב להבדל בין המילים קבלה והסכמה, שאינן בהכרח חופפות). אחרי שראיתי מה באמת יכולים כאב ופגיעה לעשות, מה זה יכול לעולל לרגשות, לדימוי עצמי, לביטחון עצמי - הבנתי כמה אני לא אוהבת חוסר סובלנות. אני אישית מאמינה בעדינות, ולא בבוטות (למרות שמההודעה הקודמת שלי ניתן להבין דווקא את ההפך, ועל כך אני מתנצלת מאוד), ולדעתי פגיעה באדם אחר היא דבר שיש להימנע ממנו במידת באפשר - גם אם זה אומר, להיות יותר סובלניים. מלבד זאת, אני בטוחה שישנם תחומים בהם כישוריך אינם עולים על כישוריו של אותו מכור אנונימי לקולה, ואולי אף פחותים משלו, או שאולי את פשוט לא כל כך טורחת להקפיד בהם. האם זה הופך אותך לאדם שלא מכבד את אותם התחומים? אני מאוד מעריכה אותך על כך שאת מקפידה כל כך על השימוש התקני והנכון השפה העברית, אבל יותר חשובים מהשפה הם האנשים שמדברים אותה, וזוהי זכותו של כל אחד לדבר איך שהוא רוצה - יש בזה גם משהו יפה, בדרך שבה כל אחד לוקח את השפה העברית והופך אותה לשפה "שלו" - הוא מביא אותה למקום שלפי דעתו מבטא בצורה הטובה ביותר אותו, ולא רק מבחינה מילולית... כמו אומנות, או שירה, גם שפה יכולה להיות דבר שונה בשביל כל אדם ואדם. וכמו שאם את לא אוהבת יצירה מסויימת אינך חייבת להתעמק בה, כך גם אין איש כופה עלייך לקרוא הודעות שאת אופן ניסוחן אינו נושא חן בעינייך. ובנוגע לעצה של סטראד - זוהי עצה טובה, תודה. *כן, גם אני יודעת להתנסח יפה כשאני רוצה. זה לא הופך אותי לטובה יותר מאף אחד אחר...* קצת חומר למחשבה... יום טוב!

../images/Emo54.gif

1. אני מניחה שיש דברים ש"מכור אנונימי לקולה" יכול לעשות יותר טוב ממני. האם זה שולל ממני את הזכות לדעת לאיית יותר טוב ממנו? 2. אנשים שכותבים בשגיאות כתיב לא עושים זאת מתוך רצון לבטא את עצמם בצורה טובה יותר, או להפוך את השפה לאמנות. משוררים כמו דוד אבידן מחברים מילים ויוצרים מילים חדשות, אך עושים זאת מתוך הכרה של השפה והבנה. יש לדעת את החוקים לפני ששוברים אותם! 3. כל הכבוד לך על שאת יודעת להתנסח. זה אמנם לא הופך אותם לאדם טוב יותר, אך זה הופך אותך לאדם שיודע לנסח טוב יותר. את לא חושבת שזה עדיף על אדם שלא יודע לנסח? 4. חבל לי אם מישהו נפגע מהביקורת שאני מעבירה עליו. כשמעבירים עליי ביקורת אני מנסה ללמוד ממנה ולהשתפר, או - אם אני לא מסכימה איתה - לחלוק על דעתו של המבקר ולהסביר לו את דעתי. כשברור לי שעשיתי טעות - אני מתקנת את הטעות ומשתדלת שלא לחזור עליה. אני לא מבקרת אנשים כדי להתנשא מעליהם, לרדת עליהם, להראות להם שאני חכמה יותר. אני מבקרת אנשים כדי שהם ישתפרו. האם זה באמת כל-כך רע, לרצות שאנשים יידעו לאיית?

Guybrush Marley

New member
אהמ../images/Emo118.gif

באמת יכול להיות שקצת התנשאתי. צודקת. אבל את יודעת מה, בוא נלך שלב שלב. נתחיל מהפחות חשוב: שה"ט. אמרת שהוא התחיל כסרט מצויר - נכון. הסרט הזה לא הצליח בכלל, אם את לא יודעת. עוד משהו בקשר לשה"ט - 11 אוסקרים - מה שכתבת, "כשסרט זוכה ב11 פרסי אוסקר זה אומר שהסרט מעולה, אבל זה לא אומר שזה סרט מעולה ביחס לספר" נכון לחלוטין. הזכרתי את העניין של ה11 אוסקרים כי אותו מכור אנונימי לקולה אמר שהסרט לא יצא טוב. נעבור הלאה, למשהו קצת יותר חשוב - שגיאות בעברית, השפה היפהפיה שלנו. כן, עברית חשובה לי. אני רואה חשיבות עליונה לכתיבה עברית נכונה. אם לאדם שכותב יש בעיות אמיתיות, והוא לא עושה זאת מתוך זלזול או סתם טפשות, אני אבין ולא אתלונן, כמה שזה יפריע לי. עכשיו, עד כמה השגיאות בעברית מפריעות לי? באותה מידה שלך מפריעה ההתנהגות שלי. כן. כמו שאת יכולה להרשות לעצמך לתקוף אותי ולהתנשא כשההתנהגות שלי לא מוצאת חן בעינייך, ככה גם לי מותר. לסיום - אני חושב שלאף אחד מאיתנו לא מותר להתנהג ככה (אני יודע שזה נשמע כאילו סתרתי את עצמי הרגע, אבל תקראו שוב). אני לא הייתי בסדר, נכון. אני מצטער אם פגעתי במישהו, לא היתה לי שום כוונה כזאת. יום טוב.

למעלה