יש לכם אולי...

יש לכם אולי...

ככה: אני עושה לחניכים פעולת "הצופים בידיים שלכם",כשבגדול המטרות הן שהם יפנימו סופסוף שכל דבר שאני עושה-הם עומדים לפניי, שאני לא מדריך לא בשביל כסף, תהילה, כבוד, פירסום, ציון בתעודה וכו'-אלא רק בשבילם ולמענם ות'כלס שהם מאוד חשובים לי, ושהצופים זה לא תעשיה או מפעל להזרמת כספים אלא הכי חשוב הוא שהם יהנו ושעכשיו זה באמת ביידים שלהם-שהם הולכים להשפיע על איך הקבוצה והשנה תראה מעכשיו ושביחד נוכל ליצור דברים מדהימים. הפעולה היא לבנים בכיתה ו',קצת מופרעים... תודה גדולה מראש!

היתה קבוצה כזאת בשבט שלי שנה שעברה.

יש דרך אחת פשוט תמצא מה הם אוהבםי לעשות ותעשה את זה לא תצ ליח לשנות אותם זה ברור נגיד הם אהבו מחניים וככה הם שיחקו כל פעולה וזה מה שהם אהבו הם עשו מה שבא להם

charry15

New member
בולשיט. וחבל לי שככה אתה רואה את

הכוח של אנשים לשנות. הכל אפשרי, אם רק מנסים מספיק חזק. ואם המדריך/ה מספיק רוצה- הוא יכול להגיע עם החניכים שלו לכל דבר שהוא... ואני לא סתם זורקת ססמאות באוויר... ניסיון עבר של מישהי מהצוות שלי...

היתה קבוצה כזאת בשבט שלי שנה שעברה.

יש דרך אחת פשוט תמצא מה הם אוהבםי לעשות ותעשה את זה לא תצ ליח לשנות אותם זה ברור נגיד הם אהבו מחניים וככה הם שיחקו כל פעולה וזה מה שהם אהבו הם עשו מה שבא להם

freak2100

New member
וזה יתן להם בדיוק את ההרגשה של

"אנחנו עושים מה שאתם רוצים, העיקר שתבואו" לא ככה? נשמע לי... אין לי שום רעיונות. לא יודע איך לעזור לך. אני גם לא מאוד קשור להדרכה ככה שבכלל אני לא משהו בזה
אבל נשמע לי מאוד חושב מה שאתה עושה. בהצלחה.

charry15

New member
כיוון מחשבה...

תחשוב אולי על להראות להם שהשבט הוא בעצם סניף ואתה השליח (סניף ושליח של תנועת הצופים, עם כל מה שעומד מאחוריה...), ואז תבחר לך סיפור מסגרת מגניב כמו מפעל קרמל או מפעל קורסונים או מפעל ______ (פריט מזון שכיף להכין עם חניכים).... תן לכל אחד תפקיד, משימות, ויחד הם יצטרכו לעבוד כדי להשיג את המוצר... במהלך הפעולה אתה תהיה מנחה וצופה מהצד, בלי להתערב יותר מדיי, ומדיי פעם תפיל עליהם קשיים (נגמר השוקולד במפעל, מישהו חיבל במפעל או משהו כזה...) אהה... ואם אתה רוצה לשפר את האפקט, תדבר עם אחד החניכים לפני הפעולה ותגיד לו להפריע ולחבל בפעולה הקרובה, ואז תקטע אותם באמצע, תסביר להם מה ניסית להראות להם, ותדון איתם ב מה הם חושבים על העניין ומה דרכי הפיתרון שלהם... ברגע שהחניכים שמים לב לבעיה, הרבה יותר קל לפתור אותה... אה... העניין במפעל הוא שבסופו של דבר, אחרי השיחה, כולכם מסכימים על עקרונות מסויימים, אולי גם ניסחתם תקנון או עשיתם טקס השבעה לאחווה מגניב שכזה, וככה אפשר "לייצר" את המוצר שלכם... וכשתשבו בנחת ותאכלו אותו, תסביר להם שבעצם מאכל האלים הזה זה מה שיכול לצאת אם כולם ישמרו על הכללים, לא יתפרעו יותר מדיי, ויבינו שאתה כאן בשבילם והם כאן אחד בשביל השני... (אה.. כמובן יש את המשחק הבנאלי של לתת למישהו להעביר משחק ושכל הקבוצה תפריע לו, אבל לדעתי זה לא יוצר שומדבר חוץ מריבים... )

אנהלה

New member
אתה יכול לשלוח לי אותה? אני לא מתכוונת להעביר אותה.. או משהו כזה.. פשוט מעניין אותי לראות איך בנית פעולה כזאת..

midge

New member
לגבי הלתת לחניכים להעביר..

אם עושים את זה מגניב זה עובד, וכל כך טוב
אני אישית עשיתי את זה לפני חודש בערך לקבוצה שלי.. בנות פקצות ומופרעות בכיתה ו' וזה הלך טווווב.. ושילבתי את זה עם פעולה אחריה עם בלונים
.. שנותנים להם לעשות משהו מבלונים וכשהם מסיימים פשוט באים ומפוצצים זה קצת חזק.. אבל אם אין ברירה אז.. אין ברירה
ולי אישית זה ממש עזר

למעלה