יש לי ש&#1

הבהרה ......./images/Emo18.gif

צודקים !! צודקים כל אלה שהזהירו אותנו מלשון הרע , רכילות ושאר דברים חמורים שעוקרים את האדם משני עולמות . ניסיתי להטות את הדיון מפסים אישיים לפסים כלליים , ע"י הבאת המאמר מליקוטי הלכות (ראה למעלה ) . אני שב ומחזק את דברי כל ידידי פה , אין לנו לדבר בגנות שום יהודי !! את כוונת הבן אדם יודע רק השם יתברך . צדיק כמו ר´ נתן , יכול בדבריו (הכתובים למעלה) להאיר לכל אחד ואחד ממה עלינו להתרחק ואיך להנצל מהבעל דבר , שהתחכם והשתכלל עם השנים , לתת לנו תכסיסי מלחמה חדשים שיעזרו לנו להתמודד עם תחבולותיו וערמומיותו שעיקר מטרותם הוא , לרחקנו מהצדיק האמת , משורש נפשנו , מחיותנו היחידה בדור חשוך זה . אני מאחל לכל ידידי , שנזכה לעמוד במלחמה בכבוד , ללא נפילות ומעידות במצודת "לשון הרע" שהבעל דבר פרש לרגלנו .

פראזניק

New member
כל מה שאמרו, עליו או על אחרים...

זה שיש להזהר מאד... היום, כל אדם שלישי הוא באבא וטוען שיציל את העולם, ורק גורם לחילול ה´ ולאמלל אנשים תמימים ויקרים. לכן כל(!!!) אדם שטוען שהוא מציל נפשות, יש לנקוט לגביו בדרך "כבדהו וחשדהו". אף אחד לא אמר שהוא רשע או שקרן, אלא שצריך להזהר בבדיקה.

bozi

New member
לעני כולם

אתם כנראה לא הבנתם את ההודעה של S.R אז ככה כלבוטק תפס אותו על חם מתחיל עם נשים. כל עם ישראל שמע ראה את זה חוץ מפורום ברסלב בבשרות טובות

אמיתי 21

New member
אחי פראזניק אתה יודע מי כמנו מכיר

עמ"י עש"ו את הבעיה החמורה של באבאות , אבל בטח אתה מכיר את נתן העזתי שר"י תלמיד של שבת"י צב"י שם רשעים ירקב משיח שקר שהוליך את עמ"י שולל ועד שיצא כנגדו בנדוי וחרם היה שנים מרובות מאוד שהחילטו כתר תורה דאז לנדתו אחרי חקירה גדולה והבנה גמורה שהוא עשה כת משיחית ומושך אחריו אנשים ולמה זה רק בשל החשש שמא הוא כשר והרי ספרו "חמדת ימים" שכתב תלמידו נתן העזתי שר"י רבי יהודה פתיה זצ"ל כתוב שנתן העזתי שר"י ומוכיח בצורה בררה שזה הרשע הזה , ועדיין חסידי בית אל לומדים ממנו ואתה יודע למה כי יש בעיה לומר על יהודי שאין שמץ של קדושה . אז נגיד שהוא טועה אבל בע"ה יחזור בתשובה והוא עדיין בין החיים .

זיסער

New member
אמיתי...

נכדינו עוד יספרו לנו על ה´תפוזאים´ שהיו פעם ו...? (זה כבר תלוי בנו:)

אמיתי 21

New member
השם ירחם מה הם יאמרו איזה סבאין

עמ"י עש"ו כל ימי בחרותם גולשים ברשת חחחחחח על חטא שחטאנו

JFK3

New member
חשוב לדעת בענין

שלום לכולם עלפי היסודות של ברסלב המדד העיקרי לבחינת צידקותו של אדם היא מידת הענווה שבו. דבר זה עןלה מעיון הן בליקוטי הלכות והן בסיפורי מעשיות של רבנו במעשה "ממלך עניו". לצערנו קימים בימנו המון מפורסמים של שקר וברור שצדיקים אמיתיים בורחים מכל פירסום בגלל ענונותם וצידקותם. אני לא מתיחס בדברי לאותו רב שכן אינני מכירו וכל התיחסותי היא לכלים שנתן לנו רבנו להכיר במעלתו של אדם.

bozi

New member
ועוד

רבנו הקדוש אמר 3 דברים פעלתי אצל השם יתברך: א)את הגבהות שבכם כבר שברתי ב)עברה תעלה לכם ביסורים לא תגרם לכם נחת רוח. תעשו עברה תהא בלי ידים ובלי רגלים ג)מפרסמים של שקר לא תסתכלו עוד בפניהם כבר טעמתם מיין ההונגרי

bozi

New member
סיפור היין הונגרי

אמר משל שפעם אחת נסע סוחר גדול עם יין טוב אינגרישער(הונגרי) פעם אחת אמר המשרת והבעל עגלה להבעל הבית : הלא הנו נוסעים בדרך הזה עם היין הזה ואנו סובלים הצער כל כך תנו לנו לטעם מעט ונתן להם לטעם מזה היין הטוב לאחר ימים נתגלגל שזה המשרת נתועד יחד עם שותי יין בעיר קטנה ושתו יין ושבחו אותו מאוד ואמרו שהוא יין אונגרישער אמר המשרת הנל תנו לי לטעם ונתנו לו ואמר אני יודע שאין זה יין טוב אונגרישער כלל וגערו בו ודחפו אותו והוא אמר הלא אני יודע שאין זה יין אונגרישער כלל כי הלא אני הייתי אצל סוחר גדול כזה וכו, והם לא השגיחו עליו. ואמר אבל לעתיד כשיבוא משיח אז ידעו כשיתנו יין המשמר אזי לאחרים יכלו להטעות ויתנו להם יין וואליחשין, סטראוויצטיר ויאמרו להם שהוא יין הטוב המשמר אבל לאנשי שלומנו לא יוכלו להטעות כי אנחנו טעמנו היין הטוב וכו

nirdagan

New member
מפיץ כרוזים רבים בשכונות חילוניות

ברמת גן. ככל שהבנתי מהכרוזים שלו, הוא מנהיג של כת שמשלבת שיטות קלאסיות של כתות מחזירים בתשובה עם שיטות של כתות שמקורן במזרח אסיה (בעיקר סוגים שונים של מדיטציה והיפנוזה).

למעלה