יש לי ש&#1

bozi

New member
אמיתי

דבר ראשון על מה אתה מדבר שאתה אומר על כל תלמיד חכם מישראל? דבר שני רבי נחמן אומר בסיפרו שמי שאומר שהוא לא מבין את ספריו הוא אפיקרוס. דבר שלישי הרבי הגדול ביותר הוא רבי נחמן בעצמו! דבר רביעי לי אתה אומר רד לעם חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח! ועוד היום חידשת לי שיש אנשים שמשתמשים בספרי רבנו בשביל לחלוק עליו

אמיתי 21

New member
אז אתה חושב שאתה מבין ?

עמ"י עש"ו אתה רוצה הגדרה ששל תלמיד חכם ? זה אדם הלומד כל חלקי הפרד"ס ומנהיג עצמו עפ"י תלמדו ,אסור לדבר עליו אפילו חצי מילה כי אתה מסתכן ודמך בראשך . אני הצעיר הקטן לומד עץ חיים וליקוטי מוהר"ן כמה זמן ימים ולילות ועדיין לא הצלחתי להבין חצי ממה שרבי נחמן אומר ולרדת לסוף דעתו אז מה אתה מדבר על מי שלא מבין אותו הוא אפיקורס כי אין לאף אדם הבנה בחיים ותכלית ההבנה זה האי ידעה אז מה אתה מדבר ? ורבי נחמן אומר שם לחפש צדיק בחיים ולא צדיקים שנפטרו מהעולם מבין למדת תניא פעם ?

bozi

New member
מבין ולא מבין

אני לא מבין ממך כלום תחליט אתה מבין את רבי נחמן או לא מבין מצד אחד אתה אומר "אני הצעיר הקטן..........................." ומצד שני "רבי נחמן אומר..............................." ועם מדברים על מה שרבי נחמן אומר תמשיך לקרוא עד שתגיע למקום בו רבנו אומר שלחפש את הצדיק דהינו לחפש את הרוח קודש שלו.ובזמן שאתה קורא ומחפש אולי תמצא גם את מה שכתבתי למעלה. ואם תבקש ממש יפה אני יגיד לך בדיוק איפה זה כתוב. ובקשר לעם למדתי תניא עם תחשוב טוב תדע את התשובה

ידידי בוזי ....

שוב אהיה לך למזכיר . ליקוטי הלכות , הלכות תולעים הלכה ה סעיף ז בסופו . ועיקר שם תלמיד חכם הוא מי שמקורב להחכם והצדיק האמת כי על שם זה נקרא תלמיד חכם שהוא תלמיד של החכם שהוא הצדיק האמת ולהפך עמי הארצות נקרא מי שלא שימש תלמיד חכמים כמו שאמרו רבתינו ז"ל. כי כשאינו מקורב להחכם והצדיק האמת הוא בכלל עם הארץ כי אין לו כח לקבל חכמה שהוא השגת אלקות אפילו אם הוא למדן וחכם ואפילו אם יש לו מעשים טובים כי אל התכלית הנצחי שהוא השגת אלקות אי אפשר לבא כי אם על ידי צדיקי אמת הנ"ל ותלמידיהם םותלמידי תלמידהם וכו´:

אמיתי 21

New member
אין בן אדם לבוש ובשר ודם יכול להבין

עמ"י עש"ו דברים הגנוזים בעתיק יומין ? כל עוד אחנו בעולם הזה אין הבנה כלל ובגלל זה צריך לזהר מאוד בהצרות שאין בהם הבנה ושגה. כמו שאתה אומר לחפש רוח הקדוש של רבי נחמן ? מה פרש את הדברים ? אתה יודע תלמידי חכמים נקראי משה רבנו אתה יודע ? וכל אחד הוא מסוגל לעלות למעלה של שלו אז איך אפשר לומר תלמיד חכם זה הוא יותר גדול מתלמיד חכם אחר הרי גם רבי נחמן אומר בכמה מקומות שיש כמה בחינות של תלמידי חכמים ואין לעשות בינהם השווה . וחלק מהנגות של זה מתי שמדברים על גדולים וענקי עולם לומר "אני הצעיר " ועוד משהו דאתה שרבי חיים ויטאל זצ"ל אב הקבלה אמר בכמה וכמה מקומות שהוא לא הבין את דברי רבו אז מה אחנו ק"ו ובן בנו של ק"ו לא מבנים דבריהם הטהורים והקדושים שלהם ואחנו לומדים רק בגלל שחיבו אותנו ולומדים כקוף אחרי אדם ואין הבן וזה אחד מהכללים להשגת חכמה. אני מקווה שהבנת את כוונתי אז מה תשובה שלך

bozi

New member
שיחות הרן שיחה שח

איפה שמעת אותי משווה בין צדיק לצדיק אני משווה בין צדיק לרשע ועם זיכרוני לא מטעה אותי לך היה חקירות בין צדיקים (הארי מוהרן) ותקרא את השיחה ואז נשמע יש לך להגיד

אמיתי 21

New member
בוזי לא חקירות ישוב סוגיות זה הבדל

עמ"י עש"ו קטן מאוד
אז איך מחפשים את רוח הקדוש של רבי נחמן ?

bozi

New member
עם הפה והלב

ולקוטי תפילות. ואני מקווה שקראת את שיחה שח

jack0

New member
יש הרבה יהודים שעוסקים בקירוב

אבל הם לא חושבים להכתיר את עצמם בגלל זה לאדמורים. כשאדם מחליט על עצמו לפתע שהוא "צדיק גדול" שראוי לשאת את התואר אדמו"ר. האם באמת כוונתו לשם שמיים, או שמא יש פה נגיעות של רדיפת כבוד?אצלינו בברסלב מאד רגישים לנושא הזה, כי רבינו לימדנו להתרחק משקר. וזו הערה כללית מבלי להתייחס דווקא לאדמו"ר מרחלין שאיני מכירו.

s.r.

New member
היזהרי, שלא יכניסך לאיזה

"חדר ליטופים", בדומה למה שהראו בכלבוטק ??!!

כמו שאמר אחד מכאן

שהדבר הכי חמור זה לשון הרע, מחלוקת, והוצאת שם רע. אל לאף אחד לשפוט האם הוא כן יכול לעזור או לא. מכאן יוצאת המחלוקת בפסילה של הזולת. וכי יש מישהו שיכול לדעת כמה פלוני צדיק או לא צדיק? יצה"ר מתלבש בדברים כעעין אלה ומפתה בכך את האדם שהנה הנה הוא זה שיציל את העולם מפלוני שבטח אין כוונותיו לשם שמים! אבל תיזהרו מפיתוי זה כמו מאש! וכדאי מאוד להיזהר לא לפסול איש כל עוד לא ידוע עליו בוודאות (לא משמועות סרק!) שכוונותיו או מעשיו אינם טהורים. כל יהודי ממלא איזה שליחות בעולם, ואסור "להתערב" בשליחות זו ולפסול את התפקיד שהוא ממלא, אלא אם אתה יודע בוודאות, שיש כוונות שאינן טהורות שמנסים להסתיר מעיני הבאים אליו. מחלוקת, לשון הרע, הוצאת שם רע ורכילות הם הדברים הכי חמורים שיש לעשות הכל הכל כדי להתרחק מהפיתוי שיש בהם! לפעמים דברים אלה גם מתלבשים ב-"לשם שמים", אך היזהרו מה-"לשם שמים" הזה כמו מאש!

bozi

New member
שלום לך ידידי../images/Emo6.gif../images/Emo13.gif../images/Emo8.gif

דבר ראשון העברה הכי גדולה זה לחלוק על צדיק האמת עם תקרא את המאמר שלמעלה אולי תבין את זה דבר שני כן אפשר לדעת מי צדיק ומי לא מאחר ורבנו נמצא בעולם אז מי שמקרב אותך לרבנו הוא צדיק ומי שמקרב אותך לעצמו הוא לא. אדרבא הוא הפוך וכל מי שרוצה להגיב על דברי תעשו לי טובה תקראו את המאמר שחברי ידידי היהודי כתב למעלה זה יתן לכם הרבה תשובות

לא מכירה בדיוק..

את האדמור אבל מה שאני כן יודעת, זה שפעם היה לי חוברות שלו, ומישהו מבני המשפחה שלי, אמר שאסור לקרוא את הדברים שלו, ולקח את זה לגניזה...

התרנגול

New member
אם הוא לקח את זה לגניזה זה כבר טוב

ראיתי שעושים עם זה דברים הרבה פחות מכובדים... ואני שוב חוזר ואומר- אני לא מכיר את האדמו"ר, ולא יודע אם הוא מושך אל עצמו או משהו כמו שאמרתם, אבל אני נזהר מאוד בלשוני, מלהגיד דברים על אנשים שאני לא מכיר... אנשים חושבים 5 פעמים לפני שהם אוכלים נמלה, ולא חושבים פעם אחת לפני שהם אוכלים בן אדם... כל עוד אני לא מכיר אותו, אין לי זכות להגיד עליו דברים, במיוחד לא מה שאמרתם פה, עם כל הכבוד.....

למעלה