יש לי שאלה

miyamoto

New member
לגיטימי?

אולי, תלוי על פי מה אנו מסווגים מה לגיטימי ומה לא.

miyamoto

New member
עוד לא החלטתי.

אני בן 17, יש לי עוד כמה שנים להחליט על הפילוסופיה שלי.

ToryMaster

New member
פילוסופיה זה דבר אחד

אני שואלת אם נראה לך לא לגיטימי שהדעות שלנו שונות ואפילו מנוגדות
עושה רושם שהפילוסופיה שלך דווקא מאוד מגובשת, אגב.

miyamoto

New member
לגיטימי עד מאד שהדעות שלנו שונות או מנוגדות.

והפילוסופיה שלי אולי מגובשת בכל רגע נתון, אך כנפי המחשבה מביאות עמן בכל רגע הבנה חדשה.

ToryMaster

New member
אז היה קצר בהבנה

אני התכוונתי לשאול אם לגיטימי שאני לא מסכימה איתך

P a n Z e r

New member
אולי למלאכים שבסרטים יש

מלאך (על פי היהדות לפחות) זה לא דמות לבנה עם כנפיים והילה מסביב לראשו זה תשאירי לנוצרים הפאנטזיונרים... למלאך אין בחירה חופשית ואין לו רצונות, מציאותו תלויה במציאותם של בני האדם (ליתר דיוק - עם ישראל) המלאכים קדושים אך קדושתם נמשכת מקדושת עם ישראל, הדבר מובן מתוך מכת בכורות (ביציאת מצרים) כשה' רוצה להכות את בכורות מצרים הוא לא שולח מלאך שיעשה זאת אלא "יורד" בעצמו למרכז הטומאה של העולם באותם זמנים - ארץ מצרים "אני ולא מלאך אני ולא שרף אני ולא האחר" השאלה למה? מכיוון שטומאת מצרים היתה כ"כ קשה עד שמלאכים לא היו יכולים לעמוד בה (כך עונים המפרשים) ואז מקשה אחד המפרשים - אבל איך עם ישראל שרד את אותה טומאה קשה והמלאכים לא? ואז מסבירים מאחר וקדושת המלאכים נמשכת מקדושת עם ישראל שהיא נמשכת ממקור הקדושה - הקב"ה שנאמר "והתקדשתם והיתם קדושים כי אני ה' אלוקיכם"

בטח שיש

יש מלאכיות וגם מלאכיתוש ומלאכים זכרים לכולם כנפיים נפלאות ובגד לבו. לילדים שלהם קוראים פיות ופיים וגם הם באים בכל מיני צורות החל מ12 ש"ח על המדף בחנות של ציון.

למעלה