יש לי שאלה

yifatushtush

New member
יש לי שאלה

האם גם אצל המלאכים יש אבא ואמא? האם יש ילד קטן מלאך? אם אתם לא יודעים, בבקשה, לכל המתקשרים, תשאלו את מדריכם ותענו לי השאלה הזו ממש מציקה לי אור ואהבה

../images/Emo24.gifאיזו שאלה יפה../images/Emo99.gif

אני לא יודעת.... מקווה שמישהו כאן מהחברים יוכל לעזור

angelitush1

New member
סיבה אחת לדוגמא....../images/Emo3.gif

לנסוע בלילה סגרירי ברכב... להגיע לצומת שלך יש זכות קדימה....להיכנס לצומת... ולראות בשבריר שנייה רכב מתקרב במהירות מטורפת מצד שמאל...ללא כוונה לעצור בכלל... מהפחד ...להפסיק לנשום.. ואז...אין מושג איך להסביר.... אני אחרי הצומת...מביטה אחורה רואה את פנסיו האחוריים של הרכב.. ממש מרחוק..... אין מצב שזה נגמר בלי התנגשות!!! זה כאילו שמישהו הרים את האוטו שלי...... הרכב המוטרף עבר... ואז הניחו אותי בחזרה על הכביש.... אין לי הסברים...לאן "נעלמתי" ...לכמה רגעים וחזרתי..... והייתה איתי עוד מישהי ברכב...לא דמיינתי ולא חלמתי.... וגם היא חשה תחושה מוזרה של...מה קרה פה????? זו דוגמא קטנה....אבל בשבילי.. יש..בטח שיש..מלאכים...

miyamoto

New member
מובן שישנו הסבר הגיוני המניח את הדעת,

אמנם, כמה נוח לך להאמין שאין. לכן יצרת לך בראשך בשותפות עם זו ששהתה איתך ברכב בעזרת קצת wishful thinking תרחיש אשר אינו ניתן להסבר, לכאורה. הגיוני יותר ששכחת את הרגעים הללו מפני שיש לנו נטיה להדחיק חוויות טראומטיות במובנים כאלו. עוד הסבר הגיוני נוגע לכימיקלים בגופנו. כאשר אנו לחוצים, ישנה הפרשה מוגברת של כטכולאמינים (אדרנלין) ועוד כל מיני מתווכים, מחקרים הראו שחומרים אלו גורמים לנו לתחושה שהזמן עובר לאט יותר,אך בפועל הזמן הוא קצר יותר ממה שאנחנו חושבים, כמו בלקיחת סמים למשל. לכן יתכן שנראה לכם כי הרגע בו "נעלמתן" היה ממש פיסת זמן מכובדת, כשלמעשה היה עשירית השניה כאשר עצמתן לרגע עיניים מפחד. מה גם, יהיה מעניין לשמוע כיצד ייצור אמטריאלי (שאגב, אינו ברור מהיכן שואב את האנרגיה שלו או כיצד חשוב, שכן אין לו את הכימיקלים הדרושים לביצוע חשיבה, בטח לא הפעילות החשמלית) יכול להשפיע על העולם המטריאלי.

סוזי10

New member
חשבת פעם על ילדים למשל?

כמה פעמים נופלים אוטוטו על הקצה של השולחן? או מתגלגלים במדרגות ומישהו מגיע פתאום, או כמעט נוגעים במשהו חם. אם לא המלאכים שומרים עליהם אז מי.בכלל אלוהים לא יכול להיות בכל מקום לכן יש מלאכים הם שליחיו אני חושבת. לא???????

miyamoto

New member
איך זה קשור?

לא בכל נפילה ישנו סיכוי של 100% לפגיעה מסוכנת, ניתן אפילו לחשב זאת ווקטורית בעזרת מעט מכניקה. נהפוך הוא, רוב הנפילות אינן נגמרות בדבר-מה רציני (לפחות אצל ילדים). אף אחד לא שומר עליהם, פשוט לעיתים נופלים ונפגעים ולעיתים לו, הדבר תלוי במסלול הנפילה, מהירות וכו'. לא למלאכים. אגב, מה עם כל הפעמים שהילדים הללו כן נפגעים? לפתע הפעמים הללו אינן נחשבות? כמתנדב במגן דוד אדום יצא לי לא אחת להיפגש עם מקרים לא נעימים. לפני זמן מה הגענו לתינוקת שנכוותה כוויות דרגא ב' ב-70 אחוז מגופה. עם מלאכים כאלו... מי צריך קסאמים...

yifatushtush

New member
הקדוש ברוך הוא כן יכול להיות בכל מקום. עובדה

שאנחנו מתללים אליו שמונה עשרה כל אחד לחוד והוא מה שנקרא: אוזן לפה

miyamoto

New member
אלו דבריך,

אמנם, אם כל-יכול הוא גם יכול הוא להיות לא בכל מקום מבלי להתכוון לכך או לרצות כך או לגרום לכך, הרי הוא כל יכול.

P a n Z e r

New member
ואלו הם (רק) דבריך....

זה בדיוק שאלת האבן המפורסמת של אותם המנסים לטעון שד' הוא לא כל יכול. וזו השאלה (עבור מי שלא מכיר): האם ד' יכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים? הרי אם הוא יכול לברוא אבן כזו אז הוא לא יכול להרים אותה - יש פה חוסר יכולת ואם הוא לא מסוגל לברוא אבן כזו - יש פה שוב חוסר יכולת אז הרי כמה תשובות: א. נניח שד' ברא אבן כזו, והוא לא יכול להרים אותה - מה הבעייה? אין עוד מקרים שהקב"ה הגביל את יכולתו? ד' הבטיח שהוא לא יביא עוד מבול, וזה לא חוסר יכולת. הבחירה החופשית היא האבן שד' לא יכול להרים, הוא הגביל את יכולתו ונתן לבני האדם לעשות כרצונם מבלי להתערב בבחירתם ממש כמו שאתה בוחר לכפור עכשיו ואין שום כוח עליון שמונע ממך לעשות זאת.(כך אומר בעל הצמח צדק) ב. מי שהמציא את חוקי השח מט לא יכול להזיז את הצריח באלכסון? זה לא מגבלה פיסית או במשחק כי הוא יכול לשנות את החוקים. כך גם מה שנראה לנו מתוך ההגיון האנושי שלנו כסתירה פנימית זה רק ההגיון שלנו שאותו קבע ד', לפי הגיון אחר לא יהיו סתירות. ג. אנחנו מבינים בכלל מה זה כל-יכול?! לקחנו תואר לא מובן ולא הגיוני עבורנו ויחסנו אותו לד' ואחרכך אנחנו באים בקושיות? יש ששואלים כדי לשאול ויש ששואלים כדי לקבל תשובה, תבחר לאיזה סוג אתה משתייך

angelitush1

New member
what ever ../images/Emo3.gif

אני מניחה שמלאכים מגיעים למלאכים.. אצלך... עדיין לא ביקרו....

miyamoto

New member
כמה נוח שאצל הסקפטים אנם מבקרים, מה?

זהו כשל לוגי מסוג "השערה מבטלת".

פנינה101

New member
miyamoto ../images/Emo24.gif

יש לי הרגשה שאת נמנעת בכל מחיר מהמקום של הרגש והחוויה כאילו את מתגוננת על ידי עובדות של כימיקלים והפרשות שמופרשות למוח וכו' את כאילו בורחת ממשהו בתוכך. ועכשיו, מה נולד קודם? למה ההפרשות מופרשות? למה יש אדרנלין ועוד כל מיני? מי גרם להם להיות מופרש? אפשר הכל להסביר בדרכים מדעיות אבל גם זה סוג של "מלאכיות" כי עצם העובדה לראות את זה מראה על "נס" קטן... כשאנחנו קשובים לגוף, הוא מספר לנו סיפור אחר לגמרי מאשר "המוח" וה"זיכרון" כאבים מחלות וכו' מספרים לנו את הספור של הנשמה כשאנחנו קשובים לגוף ולכל מה שקורה מסביבנו אנחנו יכולים להיפגש עם המלאכים לי זה קצת קשה כי לפעמים הלב תפוס לי או הפחד אוכל אותי, ההתמודדות קשה לי אבל כשאני מצליחה לשחרר ציוצי הצפורים חוגגים באוזני הפנימיות. נסי לשחרר, ולהרפות..יקח זמן ותחושי במלאכים.

miyamoto

New member
דווקא אני תומך גדול של רגש וחוויה...

פשוט אני חושב שיש מקרים שעדיף שלא לתת להם לשלוט. מבחינתי לעיתים השכל עדיף על הרגש. אפלטון אמר שצריך לאכול מהבטן ולחשוב מן הראש, כך איבר יעשה את מה שאמור לעשות בזמן המתאים לו. כך אני חושב. ובכל זאת, כאשר נניח בטיול אני מוצא חרק יפה, או פותר בהנאה תרגילים במתמטיקה, או פיזיקה, אני מרגיש. רגש כזה נאצל, אני לא יודע איך לתאר אותו... אני חושב שאורגזמה שכלית זה התיאור הכי טוב
מצורפת תמונה שצילמתי באחד הטיולים שלי... (אני אוהב לצלם).

פנינה101

New member
אני חושבת שמה שאתה עושה

זה גם חלק מהאמונה, מהחוויה, רק בצורה אחרת. והרגש הנאצל שאתה מרגיש כל כך יפה ונכון כל אחד מתרגם פשוט אחרת את הרגשות שלו ומקריאת דבריך בתגובות נוספות אני חושבת שהעולם שלך מאד עשיר מאד נכון מאד יפה.

למעלה