הכל על לחשננות
באופן כללי, לחשננות היא תכונה מולדת. (איזה שם דפקו לזה בעברית :/) איך אני מגיע למסקנה הזו..? כשהארי מדבר לחשננית, הוא לא מרגיש בהבדל בינה לבין אנגלית (או עברית, או צרפתית, או ספרדית.. תלוי איזו מהדורה אתם קוראים) - משמע, זה משהו שנעשה יותר בתת מודע מאשר במודעות. הוא לא יכול לתרגם מילים מאנגלית ללחשננית מהסיבה הפשוטה שהוא לא מרגיש שהוא מדבר שפה שונה ואני די בטוח שהוא גם לא יכול לכתוב אותה. ראיתי כבר פיקים בהם אפשר ללמוד לחשננות, ובהן הארי משתמש בשפה במודעות - אבל בתכל'ס, זה לא נראה לי הגיוני במיוחד. למה זה אומר שהיא שפה מולדת..? אם אתה לא שם לב להבדל בשפה, אתה לא יכול לתרגם אותה ואתה לא יכול לכתוב אותה - אתה בטח לא יכול ללמד אותה. ואני לא רואה שום דרך ללמוד את שפה שפועלת בתת-מודע. אני מניח שייתכן ויש פולחנים מסוימים שיכולים להקנות את היכולת הזאת, אבל אי אפשר לדעת כי למרות שהעולם של רולינג ענקי, היא נותנת לנו רק מידע קטן, בעיקר על מה שקורה בהוגוורטס, ואנחנו לא יודעים הרבה על סוגי קסם שהארי לא למד. איך הארי יודע לחשננית? הארי לא למד את השפה. הוא פשוט קיבל את היכולת כשוולדמורט קילל אותו. באותה צורה אני מניח שאם מישהו יעשה פולחן מסוים עם הדם של הארי (או וולדמורט), כמו אותו פולחן מ'גביע האש' שהחזיר את וולדמורט לתחייה, ייתכן מאוד שהיכולת תעבור גם אליו. בנוגע לשושלת סלית'רין: היכולת אינה בלעדית לסלית'רין ולצאצאים שלו, אבל עד כמה שידוע לדמויות בספרים של רולינג, רק צאצאים של סלית'רין זכו ביכולת (מלבד הארי.) צריך להניח שהקוסמים בבריטניה בדרך כלל לא מתעניינים במה שקורה בשאר העולם, כך שגם אם חצי מאמריקה דוברים לחשננית, אני בספק אם מישהו בבריטניה יידע על זה. ואם מישהו בבריטניה בכל זאת יודע לדבר לחשננית, והוא לא צאצא של סלית'רין, אפשר להבין למה הוא ירצה להחביא את היכולת הזאת בחברה שבה יאשימו אותו כפושע בגלל שהוא יודע לדבר עם נחשים. בנוגע לדמבלדור: דמבלדור בהחלט לא יודע לחשננית. ב'הנסיך חצוי הדם' הוא אומר במפורש שהוא לא מבין את השפה כשמורגין מדבר עם הנציג ממשרד הקסמים שבא לדבר איתו.