יש לי שאלה

Dror Bar

New member
יש לי שאלה

האם אפשר ללמוד לדבר בלחשנית או שזה בה רק עם אתה צאצא של סליתרן?

Jemma7

New member
זה לא קשור לצאצא של סלית'רין.

עובדה שהארי הוא לא צאצא של סלית'רין. זה תכונה מולדת. אי אפשר ללמוד לדבר לחשננית, אתה נולד עם זה.

Jemma7

New member
אה, וואלה../images/Emo122.gif

הוא קיבל את זה עם הצלקת. אבל אי אפשר ללמוד את זה נכון?

LiRs Lullaby

New member
מעניין אותי לדעת

איך דמבלדור יודע את זה? או שהוא מספיק חכם כדי ללמוד את זה לבד(ויש מצב) או שהוא ... סליתרין?

ToryMaster

New member
איך דמבלדור יודע מה?

דמבלדור לא מבין לחשננית. וגם אם כן, יש עוד לחשננים מלבד צאצאים של סלית'רין...

קושתוש1

New member
לא מבין?

למרות הכל הוא דווקא כן מבין! כשהם היו בבית של גונט הוא לא ביקש מהארי תרגום לנאמר שם!

sprqy

New member
היה לו מספיק זמן

להיכנס לזכרון הזה המון פעמים ולבקש ממישהו שיתרגם לו או שפשוט ישתמש במילון לחששנית-אנגלית...

Jemma7

New member
אין מילון-לחשננית אנגלית

כי אנשים שמדברים לחשננית לא שמים לב שהם מדברים לחשננית, אז הם לא יכולים לתרגם. יכול להיות שדמבלדור הבין מה הלך שם בגלל המצב, הבעות הפנים וכאלה...

ToryMaster

New member
למה לא שמים לב?

וולדמורט שולט בזה, גם הארי יוכל לשלוט בזה אם הוא רק ינסה. אני דוברת אנגלית כשפת אם, ואני בהחלט שמה לב כשאני מזפזפת בינה לבין עברית, למרות שאלו פעולות תת הכרתיות.

sashkashurik

New member
אתמול סיימתי (שוב)

את הספר השני, אז אני יכולה לענות לך: לדבר לחששנית, או איך שקוראים לזה בעברית, זה לא אותו דבר כמו לעבור בין אנגלית לעברית או לכל שפה אחרת. הארי היה צריך שיהיה נחש אמיתי לידו על מנת שהוא יוכל לדבר איתו. כשהוא ניסה לפתוח את חדר הסודות, היה שם ציור של נחש, והארי לא הצליח בהתחלה לדבר לחששנית, אלא כשהוא ממש ממש התאמץ ודימיין לעצמו שזה נחש אמיתי.

ToryMaster

New member
הארי היה צריך

כי הארי עוד לא למד לשלוט בזה, אבל לחשנן קצת יותר מוכשר [מבחינת כישורים, לא מבחינת מוצלח], אין שום סיבה שלא ידע לשלוט בזה.

הם כן שמים לב.

זה הארי שלא שם לב, כי הוא לא נולד אם התכונה הזאת. הוא קיבל אותה עם הצלקת. מי שנולד עם השפה גם שם לב אליה.

קושתוש1

New member
אבל אין מישהו שיתרגם לו את

זה! דמבלדור אמר שזאת תכונה מאוד מאוד נדירה (לחשננות) והלחשנן היחיד שחי היום בנוסף אליו זה וולדמורט. בדיוק בגלל זה כולם נבהלו וכעסו בספר השני כשהתברר שהוא מבין לחשננית.

sprqy

New member
אני מניח שדמבי

מכיר מישהו אחד לפחות שיודע לחשננית לא? בקשר למילון זה משהו כזה: סססס - עזוב אותי ססססססס - בא לפה ססססססססס הההה - ערוף לו את הראש

אתה לא מביא את הלחשננית הספרותית.

כך זה הלחשננית הספרותית והמקורית מתורגמת לאנגלית. SSSSSSSSSSSSSSSSSS- שבוע טוב. SSSSSSSSSS- נעים מאד. SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS- אני אפת'ח ך' ת'תחת. עכשיו גם מילה בלחשנננית עיברית. SSSSSSSSSSSSSSSSSSS- ב'ונא זה הרבה כסף.

sprqy

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo6.gif

יש לי עוד אחת בעברית: SSSSSSSSSSS - 'רבאק

למעלה