הדיבר האחד-עשר:
לא תצא פרייאר הדיבר הכי חשוב בדת הישראלית! ומכיוון שאין פה פירוש רשי, אסביר לך שהדיבר הזה מדבר גם על: 'הוא התחיל', 'הוא אשם', 'נצל את כל העולם' וכמובן - 'עבוד על כולם' [כל האלמנטים הנל בהקשרים חיוביים ושליליים כאחד]. אני בעד ציניות וחושבת שזה נפלא שאתה מוצא סיפוק (כולשו) בחייך. מה שאני לא מבינה: מה הבעייה שלך? אתה רוצה שנגיד לך שאתה טועה? אתה רוצה שנסביר לך כמה הדרך שלנו צודקת? אתה רוצה חיזוקים חיובים לדרכך (הלא יחודית בעליל: להיכן שלא תירק באיזור מגוריך [יהיה אשר יהיה] תמצא מוסד חינוך דתי כלשהו ואיש [אחד לפחות] מחופש ממש כמוך [ואגב, לא כל כך קשה לזהות אותם, זה מפתיע אותך?]? אני יכולה רק להגיד לך, שאת התקופה הזאת - של: לעבוד על כולם, ללמוד פרק במינפולציה ובלשקר ללא מורא - כולם עוברים (אולי לא כולם, אבל סטטיסטית באחוזים גבוהה), ובדרך כלל בגיל הרבה יותר צעיר (אני מניחה שאתה בן 21). זאת תקופה כזאת - שתעבור לך (שוב מבחינה סטטיסטית, יש אנשים [באחוזים קטנים] שנתקעים חזק]. מעבר לכל, זה עניין של מחיר, יש אנשים (שלא כמוך) שמוכנים לשלם את כל מלוא המחיר של כל מלוא תקופת המשבר רק שלא לעשות שקר בנפשם, ויש אנשים שמעדיפים חיי צביעות כי מחיר התמודדות עם האמת גבוה להם מדי. ואומנם באופן אישי אני שונאת מחופשים, אבל כל הדרכים טובות, כי המחירים משתנים מאדם לאדם, לא רק בגלל אמות מידה שונות ולא רק בגלל אמות מוסר שונות, אלא בראש ובראשונה בגלל הכנסות שונות. >ספל חמאה לא מתפלאה<