יש לי שאלה...

Aviraman

New member
אמממ, קשה להסביר אבל...

טאבים זה תווים, רק שהם מסומנים כמספרי הסריג שאתה צריך לנגן על מיתר מסויים כלשהו... הקווים הם מיתרים בעצם. תווים זה סימונים על ידי כמה צורות מסויימות שקובעות את משך הצליל שמסומנים על 5 שורות שלא רלוונטיות כל כך לגבי המיקום על הגיטרה אלא על הצליל.

בבא1

New member
ממש לא

טאבים זה ממש לא תווים! טאבים זאת המצאה לעצלנים שנועדה להפוך את התווים לקלים יותר לקריאה, מה שכן ביחד עם זה הם לקחו את כל היתרונות של התווים(כמה זמן לנגן כל תו וכו') ועכשיו אנשים נדבקו לזה ואני מכיר ילדים שהמורים שלהם פשוט לא מדלמדים אותם תווים אלא טאבים... בקיצור להתרחק עד כמה שאפשר מזה..

Master Jewish

New member
אממ לא לגמרי מסכים איתך

הטאבים יכולים לעשות עבודה מציונת אם אתה לא קורא תווים\מתחיל (מדבר מישהו שקורא תווים). ברור שטאבים זה לא דרך לימוד יחידה וגם לא לגמרי מועדפת, אבל היא יכולה להיות מאוד טובה אם יודעים מתי להשתמש בהם.

בבא1

New member
דווקא לא

אני הייתי "מסכים" דווקא למי שכבר יודע תווים שטאבים זה לא הברירה היחידה שלו..

Master Jewish

New member
תראה

תחשוב שאתה מישו שמחליט להתחיל לנגן, אין לך כסף למורה אבל מצד שני אתה ממש רוצה לנגן איזה סולו אבל פשוט אין לך מושד איך לעשות אותו, מה תעשה?? או שאתה לא מתחיל, ואתה לומד איזה קטע (מתווים שמיעה לא משנה מה) ויש קטע שאתה פשוט לא מבין מה הגיטריסט עושה. מה אתה עושה?? קיצר טאבים הם שימושיים מאוד כשיודעים מתי להשתמש בהם. *כל זה לא אומר שטאבים עדיפים על תווים, אני אישית לומד קטעים כמעט רק מתווים אבל טאבים עוזרים לי בהרבה מקרים.*

RoieL

New member
זה לא סותר

לדעתי האלטנטיבה הכי טובה זה דף עם טאבים ותווים. אני בד"כ לומד את הטאבים, אבל מבחינת אורך צליל מסתכל על התווים. תאמין לי שהרבה פחות מסובך לקרוא טכניקות של נגינה בגיטרה בטאבים, שהם מיוחדים לגיטרה ובהם תוכל למצוא סימנים של טכניקות שיעזרו לך לנגן את הקטע טוב יותר, מאשר תווים, שהם שפה אמנם אוניברסלית, אבל לא נותנת את המיטב לגיטרה בד"כ, לפחות למתחילים.

Mr Boggy Man

New member
הבעיה בקטע זה

שטאבים מבטלים לך את הידע התאורתי שבגיטרה. בעוד שבתווים, שפה אוניברסלית שחיה כמה מאות שנים והשתכללה עם הזמן והוסיפה לעצמה כמות עצומה של מידע, מראה לך שכשאתה נוחת על מי אתה יודע מה ישמע טוב ומה לא ומה יהיה מוצליח ובאיזה סולם אתה צריך לנגן ובעצם אם אתה מאלתר - מה לעשות טוב!. אבל כשאתה רואה שאתה צריך לנחות על מיתר 3 בסריג 12 - איפה אתה לעזאזל? כל היכולת התיאורתית, שחשובה מאוד למי שמאלתר או מלחין נעלמת לו בזמן שהוא מנגן על "סריגים" ולא על "תווים". טאבים הם שימושיים, כן. אבל הם לא מחליפים את התווים כשרוצים למצות את כל היכולת התיאורתית, שלפי דעתי זה חלק חשוב מאוד בגיטריסט טוב. בקיצר - זה הכל תלוי במה אתה צריך. לשנן קטע, או ליצור משהו מאולתר יותר, או עבודתי יותר (הירמון קטעים, אילתור בקונצרט ג'אז כשלא בא לך סתם לעשות משהו מחורבן ושטויות כאלו).

Mr MAG

New member
זה נכון רק בתנאי אחד

שאתה מה שנקרא "נגן מדורות" שרק התשלט על ההיבט הטכני של הנגינה ובאמת רק עושה מה שכתוב על הדף. אני למשל יודע תווים ויודע תאוריה אך עדיין משתמש בטאבים פשוט כי יש בהם שירים שאני מעוניין ללמוד, כי נוח לי לרשום ככה את מה שאני כותב וכי בסופו של דבר כשאני רואה שריגים 12 ואז 15 במיתר E הדק אני כן יודע בראש שזה מי וסול ושרוב הסיכויים שהתו לה בשריג 17 יישמע טוב בתור המשך לזה. או בקיצור כן צריך ללמוד ולהבין את התווים כי זה חלק בלתי נפרד מהבנה של מה זה מוזיקה, אבל זה לא אומר שברגע שלמדת אתה מכחיש כל קשר לטאבים ושורף כל דף שעליו 6 שורות במקום 5 ...

RoieL

New member
../images/Emo45.gif

ברגע שאתה לומד תיאוריה [שמבחינתי חלק בלתי נמנע זה קריאת קצב ותווים] גם הטאבים יכולים להפוך בקלות ליותר מדף לגיטריסטים ולהתחבר לתיאוריה. את המודוסים לדעתי יותר קל להתחיל ללמוד בעזרת טאבים [אני מדבר על הנגינה שלהם, פיזית], למרות שמבחינה תאורטית את המבנה שלהם יותר קל לקלוט בעזרת תווים.

hadarsy

New member
וואו...

לא הבנתי מכל זה את ההבדל...אבל תודה בכל מקרה... בכל זאת לפי מה שהבנתי עדיף להתחיל עם תווים ואז ללמוד טאבים, נכון? כי יש לי מורה חדשה עכשיו והתחלנו ללמוד תווים (אני יודעת לנגן יונתן הקטן שזה ממש מפליא בהתחשב בעובדה שלא ראיתי תווים מאז כיתה ג שלמדתי חללית...) וזה נחמד והכל אבל עם המורה הקודמת שלי למדתי טאבים ויצאו צלילים הרבה יותר מגניבים... אז על מה כדאי להתמקד יותר...?!

RoieL

New member
הצלילים המגניבים לא יוצאים מהדף

אלא מהידים שלך

RoieL

New member
נצל"ש HC

גם לכם האיזור של הסיקורים לא עובד כבר כמה שעות?

Mr MAG

New member
הסבר

בוא נתחיל מנקודה עיקרית: הדבר היחיד שדומה בטאבים ובתווים שהם שיטות לרישום מוזיקה. ועכשיו נסביר על כל אחד בנפרד כי אי אפשר לבצע השוואה: טאבים זו שיטה לרישום מנגינות, שמתבססת על עקרון מאוד פשוט - הרישום יגיד לך איך אתה מנגן, פיזית, את המנגינה שרשומה. בתאוריה היה ניתן ליישם את השיטה לכל כלי, אך למשל אם מדובר בפסנתר היינו צריכים למספר כל אחד ואחד מהקלידים, או לפחות למספר כל קליד באוקטבה וכל אוקטבה.. ואז לרשום, תנגן באוקטבה 3 קליד 5 ואז קליד 2 ויחד עם זה קליד 7 של אוקטבה 1... מה שהיהלא נוח בעליל. השיטה כן שימושית בכלי מיתר עם שריגים כמו גיטרה, באס, יוקללה, בנג'ו וכו' כי אכן יש מספר לכל שריג וניתן פשוט לרשום באיזה מיתר, איזה שריג יש לסגור ולפרוט. השיטה שימושית גם לתופים. הרעיון הוא גם להשתמש בתווי ASCII שקלים להקלדה במחשב מה שהופך אותה למאוד נוחה ונגישה באינטרנט. תווים זו השיטה המקורית לרישום מוזיקה ומקובלת בכל העולם. תווים תקפים לכל כלי. הרעיון מאחורי תווים הוא שאתה מספק לנגן 2 פריטי מידע עיקרים: גובה הצליל (התדר, pitch) והאורך היחסי שלו. תו הוא בעצם סימן, סוג התו אומר לך כמה זמן הוא צריך להמשך ביחס לשאר התווים ביצירה, והמיקום שלו על גבי מבנה החמשה אומר לך מה יהיה התדר. אתה כנגן צריך להבין לבד איך ליצור את הצליל המדובר באופן מוחשי, למשל איזה קליד בפסנתר יפיק את התדר הזה או איזה שריג בגיטרה. כמו כן אתה בוחר את הקצב שבו תנגן, בד"כ מיוצג ע"י מדידה של פעימות בדקה (BPM) כשהתווים שלפניך קובעים חלוקה של היצירה לבתים, כמה פעימות יהיו בכל בית ומה אורכה של כל פעימה ( זה המספרים שרשומים זה מעל זה בתחילת התווים). למשל נאמר לך לנגן בקקצב של 60 BPM, אז תהיה פעימה כל שניה. נאמר לך שבתיבה יש 4 פעימות, ושאורכה של פעימה היא רבע. אתה עכשיו יודע, שתו שאורכו היחסי הוא "רבע" יימשך שניה אחת, ואורכה של תיבה יהיה 4 שניות. אם רשום לך תו באורך "שמיניה" תנגן אותו במשך חצי שניה.. וכך הלאה. אחרי ההסבר המפרך הזה ניתן להציג כמה יתרונות וחסרונות בסיסיים: טאבים - קל יותר לפרסם באינטרנט בגל לשהם נכתבים כטקסט פשוט, כשבתווים יש צורך בתמונה ותוכנות מיוחדות. קל יותר לייצג טכניקות נגינה ספציפיות כגון לגאטו ומתיחות פשוט בעזרת סימנים כמו \ או אותיות כמו H או B כשבתווים שמנסים להיות ג'נריים לכל הכלים אין פרוט שכזה. לא דורש למידה רק צריך להבין את העקרון ו"לעקוב אחר ההוראות" משמע לא צריך לדעת איזה צליל כל שריג מפיק כי נאמר איפה צריך לנגן. תווים - תקפים לכל כלי ולא מחייבים עריכה על מנת לננגנם על כלי אחר. בגלל שהאורך היחסי של כל תו מצוין ברישום ניתן לנגן את המנגינה מבלי לשמוע אותה מעולם מכיוון שהקצב ידוע לך בעוד שבטאבים אין בד"כ סימון לקצב וצריך לשמוע את השיר שמנגנים ולעקוב איתו על הטאבים. רוב הגיטריסטים מתחילים משימוש בטאבים כי הם נגישים, קלים ומאפשרים נגינה של מנגינות מההתחלה ללא למידה מוקדמת. כמו כן ניתן למצוא מבחר רב יותר של רישומי מוזיקה מודרנית בטאבים מאשר בתווים. מה שכן לכל אחד ששואף להיות מוזיקאי ולא רק "לדעת לנגן" כדאי ללמוד תווים לפחות ברמה בסיסית על מנת להבין את האופן בו נהוג לרשום מוזיקה, לשפר את הבנתו בתיאוריה ולשפר את יכולתו לתקשר עם מוזיקאים אחרים.

למעלה