יש לי שאלה

ק ד ו ש

New member
גנבת מהצבא קסדה?!

את יודעת שבמלחמה למילואימניקים לא היו קסדות? בקושי מכלול בנשק היה להם.

ק ד ו ש

New member
צבא חרא..

מזל שהיתה מלחמה בסוף השירות שלי, ככה ידעתי לקחת ימ"ח קטן הביתה לשעת מילואים.

Jan22

New member
זה לא צבא חרא

פשוט יומרנות עצבנית .כל כך שקעו והפנימו את זה שצה"ל צבא בלתי מנוצח ,עד שהאימונים של פעם פחתו , המודעות של הדרגות הבכירות ירדה ובסופו של דבר קיבלנו מדינה שאיבדה מעל 120 הרוגים ואינספור חיילים בסדיר ובמילואים - מתים! פעם אחד אמר לי WHAT COMES AROUND GOES AROUND.יום אחד אצלהם!

Jan22

New member
טוב שאת פה.בלעדיך

לא הייתי יודע. יודעת מזה DEFAULT?

אזרח111

New member
ג'אן, אני לא מבין מה אתה ננעל על

ההרוגים .... בכל מלחמה יש הרוגים. זה שנהרגו 120 אנשים זה לא איזושהי אינדיקציה לכישלון .... המלחמה הייתה כישלון, זה נכון, אבל ממש לא בגלל מספר ההרוגים.

ק ד ו ש

New member
בוודאי שכן.

וזה נכון שבכל מלחמה יש הרוגים, אף אחד לא באמת ציפה שהצבא ייצא בלי נפגעים. אבל אתה יודע כמה חיילים נהרגו\נפצעו סתם?? יש אינספור מקרים של דו"צים, או חיילים שאם היו יותר מאומנים ספק אם היו נהרגים. אז נכון... תמיד יש דוצ"ים, ובכל מלחמה היו ויהיו.. אבל למה לא ללמוד מזה? זה שהיה ביום כיפור דוצים לא אומר שעכשיו צריך.

ק ד ו ש

New member
ועוד דבר...

לטעמי, הכשלון היחיד הוא ההרוגים. בכל שאר הדברים צה"ל עמד יחסית יפה... חיסל למעלה מ-600 חיזבאלונים, הגיע עד 20 ק"מ מהגדר בלי שהחיזבאללה הצליח לגרום לו לסגת, גרם ללמעלה מ-10,000 חיילים מכל העולם להגיע לכאן, ולצבא לבנון לרדת לדרום, דבר שלא קרה עשרות שנים. אז אוקיי, יש שיגידו שלא הצליחו להחזיר את החטופים... אבל אני באמת לא מבין איך אנשים חשבו שנצליח להביא את החטופים אם נצא למלחמה.

מספיק לקרוא את "האדמה רעדה"

ולשמוע את הסיפורים שחברים ואנשים סיפרו על המלחמה כדי לרצות להכין כרטיס טיסה לחו"ל בסטנד-בי לקראת המלחמה הבאה.

Jan22

New member
כמובן בגלל מספר ההרוגים

והמספר גבוה כל כך מכיוון שהדרגה הבכירה חשבה שאפשר לשחק DOOM3 גם בצה"ל!

למעלה