יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

לפני מספר ימים קיבלנו
מכתב מעובדת-סוצייאלית ממחוז חיפה. ובו נאמר שבמהלך החודש הקרוב,יתקיים מפגש הכרות,מטרת המפגש הוא:הכרות מעמיקה יותר,איתנו הורים מיועדים
שאלתי היא,לשם מה ההכרות חשובה כל כך?הרי בסך הכל התפקיד של העובדת הסוציאלית,מסתכם במסירת צו-הורות לא? מההכרות שלי עם זוגות אחרים,לא ידוע לי שהתקיים מפגש כזה! אשמח לקבל תשובות

angel Mom

New member
אני אנסה לענות

גם אנחנו נפגשנו עם עובדת סוציאלית בשבוע ה30 אם אני לא טועה. זוהי פגישת היכרות עם הפונדקאית וההורים. בפגישה הזו עליכם להביא תעודות זהות , ולומר לה היכן אתם מתכוונים ללדת, בשבועות המתקדמים האלו כבר בטח שהחלטתם. ועוד עליכם להביא - את המסמך שנתנו לכם בחתימה בוועדה שהינכם יכולים להתחיל בטיפולים עם הפונדקאית שאיתה חתמתם. היא תתן לכם מסמך שבו רשום שהלידה הזו היא לידת פונדקאות , כדי שתתנו אותו בכניסתכם לחדר לידה בעז"ה. בעקבות הפגישה הזו היא תכין את כל המסמכים הדרושים ללאחר הלידה שלא יהיו שום עיכובים למתן צו ההורות. זו היא רק שיחה ,והצגת מסמכים ולא מעבר לכך. הרבה הצלחה - מפה אפשר לראות רק את הסוף המשמח!

מירבי*

New member
היכרות מעמיקה יותר

לאחרונה, החלו פקידות הסעד הארציות להיפגש עם הזוגות בביתם לפני הפגישה המשותפת עם הפונדקאית. כעקרון זו אכן פגישת היכרות, אין צורך להתכונן אליה ובבוודאי לא להילחץ ממנה. לאחר הפגישה איתכם, תיפגש פקידת הסעד עם הפונדקאית ואיתכם ואז בפעם הבאה שתיפגשו איתה זהכבר יהיה לאחר הלידה. בהצלחה ושבוע נפלא!

מירב - אפשר לפרט בבקשה

מדוע החלו לאחרונה להיפגש גם עם הזוגות בניפרד? לא מספיק כל האבחונים, כל הבירוקרטיה שעברנו למול הוועדה? הרי המדינה אישרה.... מההיכרות שלי עם פקידות הסעד של השירות למען הילד יש להם סף ריגושת לגבי ההורים מאוד נמוך (בלשון המעטה) ויש לי חשש מאיך שהן יכולות לראות את תפקידן במגרש הלא כל כך מוכר להן הזה של פונדקאות.. החשש שלי הוא שהן לא יעשו אבחנה בין אימוץ לפונדקאות ובכך יגרמו לנו הזוגות עוגמות נפש בלתי נחוצה.... הרי כבר הפסדנו מספיק ימי עבודה על התהליך אז עכשיו גם צריך 2 פגישות ????

MAMALY

New member
יש../images/Emo33.gif

יש אפילו בית קפה לא צריך בבית אין שום זכות אני לא מסכימה

MAMALY

New member
../images/Emo46.gifזו חוצפה וזה מרתיח אותי

עם כל הכבוד את כלהמידע הזה היא יכולה לקבל מהעו"ד או ממירב או אפילו עם האם המיועדת בשיחת טלפון ושליחת מסמכים בפקס אין ליש ום עניין להכיר ום עובדת סוציאלית זה ילד שלי - שלי!!!!!! אישה שיכולה ללדת ועושה את זה לא זוכה לשום ביקור של עובדים סוציאליים מה יש לך לחפש? מה זה ההנחייה הדבילית הזו? מדוע? זה אפילו מעליב אני כבר יודעת שאני אסרב!!! להיפגש עם עובדת סוציאלית היא תקבל את המסכים שלה ופקס ותדבר איתי בטלפון אבל לבית שלי היא לא תבוא למה? כי אין לה סיבה אין לה זכות שהיא יכולה לזמן אותי לבית המשפט אם בא לה ואני אגיד את זה מול שופט במדינת ישראל שמעליב נשים שלא יולדות בעצמן והתינוק הביולוגי שלהן בבטן של מישהו אחר - שיבואו להציץ לי בבית?? לשם מה? מה יש לה לחפש שם? בא לי להקיא ממש מחוסר הרגישות מי נתן את ההנחיה מה הסיבה ההגיונית להנחייה הזו ובאיזה זכות נכנסים לביתש ל אמהות מיועדות ומבלבלים להם ת'מוח? כשיש אמצעים אחרים יותר טובים אההה? מירב עם כל הכבוד את יכולה לשלוח את העובדת הסוציאלית לאלף עזזל לא אתן שישפילו אותי בבית שלי אני מושפלת מספיק גם ככה בגלל המוגבלות שלי ללדת.

MAMALY

New member
ועוד משהו למירב

אני מוכנה לכתוב מכתב כמו שאני יודעת לכתוב לית המשפט לדיני משפחה ולהורות להם לבטל את ההחייה החוצופה הזו מיד מה שצריך אני אעשה אני ממש רועדת מכעס אלי היא לא תבוא

MAMALY

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gifועוד משהו

יש עו"ד נכון? אדון "תעשה לי ילד" תומר הוא עו"ד מספיק אינטיליגנטי וחכם שיעשה משהו ולא אכפת לי שידיעו שאני אמא מיועדת בעייתית ממש לא אכפת לי מי נתן את ההנחייה הזו? ואיך מטפלים בזה? אני לא אנוח עד שזה יפתר זה כבר עלה במפגש נכון? כבר אז זה קומם אותי מאוד הסברתם לי שזה עניין חריג גם העו"S אמר כך לא יתכן שיעשו לנו דבר כזה במקרה שליאימוץ אני מסוגלת להבין את בבגיון במקרה של ילד ביולוגי אין בזה שום דבר הגיוני

היינו שם..

כמי שכבר עברה את הפגישה עם העו"ס, אני יכולה להגיד לכן שזה ממש לא נורא. ישבנו איתה בבית קפה (כי זה היה יותר נוח לפונדקאית שלי) חצי שעה, היא שאלה אותנו שאלות כלליות ובעיקר את הפונדקאית שאלות לגבי מוכנות שלה ללידה ומוכנות הילדים שלה.. וזהו. מטרת הפגישה היא פורמאלית לחלוטין, וכמו שעד עכשיו הברוקרטיה לא ניצחה אותנו, גם לזה נתנו בדיוק את אותו המשקל. ואפילו יותר מזה, בשלב הזה כלום כבר לא יעצור את ההורות שבדרך, גם לא קפה עם עו"ס:) אנחנו החלטנו, שכדאי לשמור את האנרגיות להתרגשות של הלידה ולילות ללא שינה, ולא לזה. בהצלחה ולידה קלה!! אגב, לאחר הלידה העו"ס שלנו הגיעה הביתה כדי לכתוב דו"ח לבית המשפט. הבנתי שגם זה חדש והמלצתי שוב, לא להתרגש. אמרתי לכל החברים שלי שנורא כעסו בשבילי על הרעיון שמישהו בא לראות אם אני מטפלת טוב בילדים שלי (!), שזה שטויות בעיניי. מקסימום תהיה עוד מישהי שתתפעל מכל היופי הזה בעריסה. שום דבר לא יכול לקחת את הילדים שלי (100% שלי שלי ושלי) ממני. מירבי, שלא תחשבי ששכחתי שאת חייבת לי ביקור

לימור ../images/Emo51.gif ששיתפת אותנו

אני שמחה בשבילך שאת יכולה לראות את הדברים בצורה הזאת.. אני יודעת שלי זה יהיה קשה... במיוחד לאור העובדה שאנחנו משקיעים כל כך הרבה מאמצים בכדי שהתהליך יעבור חלק (יעוץ מקצועי לשלושתינו לאורך התהליך לא מספיק?!) אחרי הלידה יש את אחיות טיפת חלב שמגיעות הביתה וזה מספיק ביותר לדעתי... כך היה בילדי הביולוגי הראשון וכך יהיה מבחינתי בילדי הביולוגי השני!!!! (דרך אגב התגובה התוקפנית שלי לא מכוונת בשום אופן ללימור!!!!) קשה לי להאמין עד כמה הרשויות במדינת ישראל יכולים להיות אטומים לגבי זוגות כמונו!! נרקומניות וסוטי מין צריכים צו מבית משפט ע"מ להביא ילד לעולם?!?!?! נשמע כמו סיוט מתמשך שלא נגמר.......

MAMALY

New member
לימור זה באמת נורא יפה

שהחלטת לקבל את זה ככה אבל המערכת המשפטית והבירוקראטית צריכה להיות גם הגיונית ולא מטומטמת עד כדי כך אני לא חייבת לקבל את זה אני לא צריכה לקבל את זה וגם אמהות מיועדות אחרות לא צריכות את זה לדעתי ואת יודעת מ ה???? יש לי מספיק כוחות להתמודד עם כל הנושא הזה של פונדקאות אחרי טיפולי תופת יש לי מספיק כוחות לגדל ילד שלי ויש לי מספיק כוחות לגדל עוד 5 ילידם אבל דבר כזה לא יעלה על הדעת מבחינתי ואני אקח את הכוחות שלי לאן שאני רוצה ואעשה איתם מה שאני חושבת שנכון אולי אין לי רחם אבל עדיין יש ל י את כבודי העצמי.

../images/Emo51.gifעל התגובות../images/Emo140.gif

זה באמת מקומם
בלשון המעטה... לא מספיק כל מה שעברנו עד עכשיו? ? ? {ההמתנה הכל כך ארוכה,הביוקרטיה מול הוועדה,הטיפולים הקשים, החשיפה,וכו'} מה לא מספיק? ? ?
חבל שכך מתנהלים הדברים
אני מסכימה עם MAMALY
צריך לשנות

MAMALY

New member
../images/Emo41.gifדיברתי עם אביבה עכשיו

היא מעולם לא שמעה שעובדות הסעד באות לבדוק את האמהות המיועדות בבית שלהן היא הבטיחה לברר את זה והסכימה איתי שזה לא תקין לידיעתכן ואני מבטיחה לכן שאני לא אתן לזה להתרחש לפחות לא בבית שלי. חוצפה שכזו זה דבר חדש כנראה וזה לא בא בחשבון.

תודה MAMALY על התשובה

זה בהחלט מרגיע !!! היתה לי הרגשה שברגע שזה הועבר ללשכות המקומיות (ז"א לשירות למען הילד המקומי באזור המגורים) אלה החליטו לעצמן שהתהליך מצריך את "דעתן המקצועית" כפי שנהוג בתהליך האימוץ... תודה שעירבת את אביבה, אני מקווה שהיא תעשה עם זה משהו.. מירב - אודה לך אם תוכלי גם את לפעול בדרכים שלך מול הוועדה בכדי שלא נצטרך לעבור עוד מפגשים משפילים עם עו"ס.. מספיק עברנו ומי כמוך יודעת מה עובר עלינו.. ואולי יבואו ויגידו לי מה משפיל כל כך? אז אני אומרת לכן שברגע שפקידת סעד מגיעה לבית של הורים מיועדים.. היא מראש מגיעה בתפיסה שהיא בודקת את הכשירות שלנו לגדל ילד !!!!! הן לא יודעות משהו אחר.. חברתי הצפונית, מה את ב
? אני אדבר איתך כבר ב-
יום נהדר לכולכן

וזו דעתי../images/Emo13.gif

מהרגע שנכנסתי לברר על התהליך של הפונדקאות אז דברים היו נראים לי הזויים ויותר נכון לא הוגנים!!! אז את עניין של פגישת פקידת הסעד אני מצרפת לעוד תת "עיצבון" שצריך לעבור בשביל להגיע למטרה
לחכות לועדה המון זמן... לפגוש פסיכולוג שצריך לפשפש ביחסים שלנו בשביל לתת את האישור והחותמת שאנחנו ראויים ומסוגלים.... ועוד הרבה דברים אחרים אז אני יודעת ומעריצה אותך MALMALY על האמביציה ועל הכעס והעלבון מל הנושא, אבל יחד עם זאת שאני מכירה גם אותך ויודעת כמה קושי וסבל עברת כמוני וכמו עוד בנות כאן אז אני מוכנה לקבל את זה, רק בגלל שלי נמאס להילחם מול הטמטום שקורה במשרד הבריאות ומול החוקים הדביליים והמשפילים שלהם. אז הם ניצחו!! כל כך הרבה דברים/ רופאים וכו' היו בכל תהליכי ההפריות שעברתי אז כל שאר הטמטום שלהם מעצבן אותי כמובן, אבל מראש אני יודעת שזה להילחם מול תחנות רוח! שתבוא פקידת הסעד אליי תקבל כוס מים תיתן לי לחתום על מסמכים ותצא כמו שנכנסה. למה מה קרה שאפגש איתה בבית קפה?
, במקום זה אקנה עוד בגד לתינוקי
לכו תדעו אולי חסרה עבודה לפקידות סעד וישבו כמה דפוקים לחשוב איזו תוספת אפשר לספק להן?
אוהבת אתכן

need1

New member
לא שמעתי על זה

בשבוע הבא אנחנו ניפגשים עם העו"ס במשרד שלה (בת"א) עם הפונדקאית. וממה שאני הבנתי זה רק כדי להבהיר את מה שהולך להיות בע"ה בלידה. ופגישה כזו בהחלט נשמעת לי הגיונית לאור הנסיבות

הי לכולם,

אנחנו עברנו פגישה עם עובדת סוציאלית שכל כולה זה הכנה ללידה ומה שאחריה. בנות יקרות אמהות לעתיד, כשמסתיים תהליך הפונדקאות, קורה איזשהוא משהוא רגשי פסיכולוגי טעון טיפול. הפונדקאית היקרה עוברת לידה, חששות, סוג של התרוקנות וחייבת הכנה לכך, העובדות הסוציאליות אינן לוקחות בחשבון שחלק נכבד מהפונדקאיות עוברות ליווי מסודר, הן תפקידן לעזור לסיים את התהליך שהוא הטריימסטר האחרון בהריון, בשלום, והלידה. לא מעניין אותן התאמת ההורים או צורת המחיה שלהם, זה בכלל לא הענין, רק סיום התהליך בצורה נכונה בירוקרטית ונפשית.לנו היא מאוד עזרה כיוון ששירי שלנו היתה בשמירה והיא ידעה לשוחח עימנו ועימה, כמו כן עזרה מאוד בהחתמה בבית החולים על "ויתור ומסירה" ועזרה בסיום המוצלח של התהליך כולל הגשה יום אחרי הלידה לצו הורות בבית המשפט בחיפה, תוך 24 שעות מהלידה של הבנות הן היו שלנו גם חוקית, אז אני שבדרך כלל נגד כל התערבות בחיים שלנו, בעניין הזה מאוד בעד בעיקר בשביל הפונדקאית שזקוקה מאוד לאחר הלידה לסיום רגשי מוחלט.. מה שכן, מה שהרס אותי ולא תאמינו ,, שמאיה וגילי שלנו היו פגות, תחת השם של הפונדקאית והשתחררו מבית חולים תחת שמה, וזה הטריף אותנו, 3 שבועות להמשיך לראות מדבקות, עם השם שלה על הילדות ולא לקבל מנוח, היום בגלל זה ההסטוריה הרפואית שלהן כפגות יושבת תחת השם שלה וזה מדהים הלוא שם הפונדקאית חסוי ואסור שידעו עליה ושתהיה הסטוריה כזו, בזה צריך לטפל, ואכן פניתי לפניות הציבור ברמב"ם והחלו לטפל בזה לפני שנה. זה הרס אותנו, כ"כ הרבה עברנו ואפילו לשחרר את הקטנות שלנו על שמנו לא היה אפשר. מדינה מפגרת. אני זוכרת שהתקשרו לעובדת הסוציאלית שמטפלת בכל הנושא בחיפה - מרים, והיא ענתה בצורה כ"כ מטומטמת שבבית החולים התיאשו ממנה בעניין, אני הפכתי את רמב"ם בצעקות והסכימו לעזור לפנים משורת הדין "לאמא המשוגעת"....וואחר כך כשהגעתי למיון בגלל שפעת שלהן בגיל מאוחר יותר, הם שינו במחשב הכל על שמנו, חלם פשוט.

למעלה