יש לי שאלה...

Warpath

New member
יש לי שאלה...

היום הייתי בספירייה העירונית, על מנת להשאיל את הספר השני של הרשומות... עכשיו הספר הזה נראה מאד ישן גם העטיפה והכל... עכשיו יש למישהו מושג אם התוכן הוא אותו תוכן או משהו קצת שונה???

RoCKeR121

New member
זה אותו תרגום ולכן - אותו תוכן

בטח הגירסה שמצאת היא מהוצאת מיצוב ז"ל ונצל"ש בקשר למה שאמרתי פעם על RD&D אז RD&D זה D&D אבל במציאות שהמציאו חבורות של ילדים חולים אי שם בתחילת שנות ה90 הם היו מכינים חרבות מעץ ונלחמים אחד בשני... אח שלי היה פעם באחת מהחבורות האלה והוא אמר לי שזה אחד הדברים הכי מצחיקים שיש מישהו רוצה לנסות? BT' אני לא מדבר על אנשים כמו בסרטון RD&D ב-יוטיוב ששמעתי שיש...

Landei

New member
כדאי לקרוא את הישן

לדעתי התרגום החדש של אופוס לא מגיע לקרסוליים של הישן. כמובן שעדיף לקרוא באנגלית... אבל אם לא, אז התרגום של מיצוב עדיף.

strahd

New member
יש בעיה אחת קטנה

אין הבדל בין שני התרגומים. התרגום של מיצוב זהה לתרגום של אופוס. ד"ר עמנואל לוטם תרגם את הרשומות ואין איש מלבדו. כלומר, כל אות וכל פסיק נשארו בשתי הגרסאות בדיוק באותו המקום. חבל לומר דברים אם ממש לא יודעים אותם, ככה סתם מטעים אנשים. הדבר היחידי ששונה הוא הציור של הכריכה, שאת שניהם צייר לארי אלמור, אבל את השני הוא עשה 10 שנים מאוחר יותר לכבוד עשור לרומח הדרקון. אותו הדבר ניתן לומר גם על האגדות שיצא בכריכה חדשה, אבל אותו הספר. הפעם הכריכה צוירה על ידי מאט סטאוויקי.

Landei

New member
טוב, אז ככה

לגביי רשומות - לא יודעת. אבל את האגדות קראתי בשני התרגומים ויש הבדל.

strahd

New member
אני אבדוק את זה

אבל לא נראה לי שיש הבדל בין שתי הגרסאות. לא ישקיעו כל כך הרבה כסף בשביל זה.

גם אני קראתי את

שני התירגומים ואני לא מצאתי הבדל כולשהו וחבל שכך,יכלו לפחות באמת לתרגם את שמות המקומות בקרין במקום לכתוב אותם כמו שהם נשמעים באנגלית. וגם אפשר כבר להוריד את הקטע בסוף שבוא הסופרים מודעים ש"אגדות" זה הספר האחרון של רומח הדרקון, מה שהתברר בסוף כלא נכון. ( טוב, אולי בשעתו זה כן היה נכון אבל די ברור שלא עכשיו )

RoCKeR121

New member
הם לא אומרים שזה הספר האחרון

הם אומרים שזאת הסידרה האחרונה שהם יכתבו בעולם הזה מה שלא קרה כי הם באו כבר פעם כדי לנסות להציל את העולם עם סידרה חדשה שלהם(ומה שקורה עכשיו עם הרשומות האפלות זה משהו דומה) מעניין כמה זמן זה יחזיק את העולם הזה מעל המים מה שבטוח, הסרט לא יזיק לפופולריות של הסידרה BTW פה במיאמי לרוב האנשים אפלו אין מושג מה זה DL ואין להם מושג שיש לזה ספרים וזה לא רק עולם של מוד(אני מדבר אפילו על הספרניות בספריות כאן) בכלל אמריקאים הם עם דיי טיפש

למעלה