יש לי שאלה

Shame in you

New member
יש לי שאלה

פינק פלויד, אליס אין צ'יינס, פורקיופיין טרי- נחשבים רוק אלטרנטיבי או מתקדם? ומה ההבדל ביניהם בכלל?

Black Rose

New member
איך הכנסת את Alice in Chains לשאלה?

הם גראנג', בכל מקרה... או רוק אלטרנטיבי (כאלטרנטיבה ל"רוק" שיש היום ב-MTV וכאלה... בזמנו הם, פרל ג'ם ונירוונה היה הרוק שהופיע ב-MTV.) אני בטוחה שמישהו שמכיר את פינק פלויד ופורקיופיין טרי יותר טוב ממני יענה לך בקרוב...

yonia3334

New member
אמממ

לא משנה אך את מגדירה אותם (AIC), הם עדיין שייכים לסגנון הגראנג'( אם נטיה לכיוון המטאל), לרוק המתקדם אין להם ממש קשר.

Rudess

New member
הם ג'ראנג' ועוד איך

בכל מקרה, זה לא הפורום הנכון לדון על AIC.

Pftt

New member
חחח

אליס-אוהבת-סאדו-מאזו זה פרוג?! הם האפיטום של הגראנג', הגראנג' הישן, האולד סקול של סיאטל. מה פרוג בהם? נראה לי שאהדתך כלפיהם + חשיבה 'אתנוצנטרית' כלפי פרוג משטים בך. נ.ב רודס, השאלה אם Alice in Chains הם פרוג כן רלוונטית לפורום.

FunkyMonk

New member
פורקיופיין ופינק פלויד

שתי הלהקות נחשבות בכלליות כרוק מתקדם. אם מסתכלים טיפה יותר לעומק, מגלים כי פורקיופיין טרי עלולים להיחשב שרוק אלטרנטיב מתקדם. פינק פלויד זה עוד יותר מסובך. בשנותיהן הראשונות, הפינק פלויד נחשבו לפופ בריטי ממוצע פחות או יותר, עם הזמן הם התפתחו לפסיכדליה בריטית אשר השפיעה על רבים. עם הועזבותו של בארט מהלהקה, הלהקה התחילה לקבל תפנית בסגנון שלה. תחילה הם עוד היו עושים פסיכדליה (SOS, אומהגומא), אך מהר מאד הם פנו לכיוון הפרוג. עם אלבומים כגון AHM, MEDDLE, DSOTM ועוד. אח"כ, כאשר ווטרס התחיל להשתלט על הלהקה הם עשו תפנית לרוק יותר "פשוט", יותר מיינסטרימי, כבר לא נחשבו כל כך לפרוג (תלוי את מי תשאלי). לאחר עזיבתו של ווטרס, הפינק פלויד עברו לרוק הרבה יותר פשוט וקליל, שמזכיר somehhow (לדעתי) את היצירות המוקדמות שלהם, Fat Old Sun, San Tropez, A Pillow of Winds, Summer 68', אם כי פחות "מתקדמות", פחות פורצות דרך (כי את הדרך כבר פרצו, הם בעצמם). אבל תחכי למישהו שבאמת מבין שיתקן אותי בכל מיני טעויות שבוודאי שזורות פה.

Pftt

New member
אכן הם פנו כלפי הפרוג

אך אף פעם לא החשבתי אותם כאלה פרוג.. DSOTM הוא בכלל אלבום שאותו הייתי מסייג כאלבום עם נטיות לפרוג, אך לא הפרוג בהתגלמותו. היו להם רגעים, אך רגעים אלו חלפו כלא היו. נ.ב אשמח אם תגיד לי אילו פריצות דרך במוזיקה הם למעשה פרצו. הם תמיד נשארו בגבולות, אך פשוט הביאו קסם וצורת לחנים חדשה, קלה וקליטה ששבה המוני אנשים.

FunkyMonk

New member
DSOTM

הינו פרוג לחלוטין. אין פה "נטייה לפרוג". לא יכלת לבחור אלבום יותר "פרוגי" ממנו. "איך הם פרצו גבולות"? נתחיל בסיד, שהיה הבסיס (יחד עם הביטלס של אותן שנים) לפסיכדליה של אז וגם של היום. נעבור לכך שהם המציאו את המונח "אלבום קונספט". סרג'נט פפר בזמנו היה קרוב, עם רעיון מרכזי מאחוריו אך ללא מימוש רציני של העניין. זה התחיל ב-AHM, עבר לMEDDLE וקיבל את הצורה הכי "אמיתית" שלו, כמו שרובנו מכירים אלבומי קונספט, בצורתו של DSOTM. אחרי סיד, הם פנו החלו ליצור מוסיקה יותר מתקדמת, והיו חלק מהלהקות שהיוו את הבסיס ליצירת הפרוג, ב-70', יחד עם להקות כמו King Crimson, Genesis, Yes ועוד. לאורך כל הזמן הזה ווטרס פרץ שוב ושוב את גבולות הליריקה שהיו בזמנו, השתמש בשיר להעביר מסרים, מחאה, סיפורים, ביוגרפיה אישית ועוד. הם היו מפורצי הדרך עם הסינתיסייזר. כן, אם תשאל אנשים מסויימים הם יגידו לך שהסינתיסייזר היה קיים עוד משנות ה-50. אבל אני אישית לא קורא לקופסא ענקית ומלאת כפתורים כלי נגינה. ההתפתחות המאוחרת שלו, כפי שניתן לראות אותה בסרטון על מאחורי הקלעים של הDSOTM בפומפיי, הייתה יצירה של הלייט 60'. הפלויד היו מהאמנים הראשונים להשתמש בסינתיסייזר, ובוודאי היו האשונים להלחין בעזרתו שיר שלם (שכולו מבוסס סנית' - OTR). נמשיך לחומה, פה אני אפילו לא חושב איפה אני צריך להגיד שהיא פורצת דרך. ועוד לא דיברתי אפילו מילה על פריצות הדרך של הנגנים עצמם, מייסון גילמור בעיקר. שוב, חכה שמישהו יעבור לתקן שגיאות לפני שאתה מסתך על תגובה זו.

The Cabana Boy

New member
כמה דברים

סיד ממש אבל ממש לא היה הבסיס לפסיכדליה. הם לא המציאו את המונוח פסיכדליה, פרנק זאפה עשה זאת קודם. "השתמש בשיר להעביר מסרים, מחאה, סיפורים, ביוגרפיה אישית ועוד." מסרים? בוב דילן עשה זאת ועוד הרבה אחרים. מחאה? הנדריקס, דילן, ג'פרסון איירפליין ורבים אחרים עשו זאת לפניהם. כנ"ל לגבי סיפורים. והם לא היו הראשונים שביססו שיר שלם על הסינת'. תעשה בדיקת היסטוריה חביבי.

FunkyMonk

New member
זאפה?

ממש לא. אולי לא הבנת למה אני מתכוון כשאני אומר "אלבום קונספט". אבל יכול להיות שאתה צודק, אני לא כל כך בקיא בזאפה. אבל אני בספק אם זה נכון. אבקש ממך בנוסף גם לגשת לבדוק, אני בטוח שיש המון רשימות על האנשים המשפיעים ביותר בפסיכדליה, סיד בארט הינו אחד המשפיעים הגדולים יחד עם הביטלס והנדריקס. תזכור שסיד בארט התחיל את דרכו עם הפלויד ב-66', לא הרבה זוכרים את זה ומתבלבלים בזמנים. ב-66' כמדומני הנדריקס עוד לא התחיל לפעול! תן לי עוד להקה שיצרה שיר כמו OTR לפני 73'. לא סתם הוא נחשב לטראנס הראשון אי-פעם. בוב דילן עשה זאת לפני, אתה צודק, אבל לא בצורה של ווטרס. ווטרס כתב ביוגרפיה על עצמו באמצעות האלבום "החומה", לא ראיתי את דילן עושה משהו כזה. דילן יודע לכתוב ראפ ולנגן בסדר.

The Cabana Boy

New member
זאפה

הבנתי טוב מאוד מה אתה אומר. Pet Sounds של הביץ' בויז, Tommy של דה הו, S.F. Sorrow של הדברים היפים, כמה אלבומים של הקינקיז, Days of Future Passed דל המודי בלוז ושלושת האלבומים הראשונים של זאפה הם דוגמאות לאלבומי קונספט לפני 1973. " אבקש ממך בנוסף גם לגשת לבדוק, אני בטוח שיש המון רשימות על האנשים המשפיעים ביותר בפסיכדליה, סיד בארט הינו אחד המשפיעים הגדולים יחד עם הביטלס והנדריקס." חביבי,The Psychedelic Sounds of the 13th Floor Elevators, ביטלס, פרנק זאפה וג'פרסון איירפלין הקדימו את פינק פלויד. סיד בארט לא היווה השפעה לאף אחד מהם. לא זכור לי כרגע דוגמא, אבל השנה היא 1973, הפרוג-רוק כבר מבוסס ומגיע לשיא שלו, בסוף שנות השישים כבר עשו דברים כאלה, אני בטוח שאם תלך ותחפש, אתה תמצא בקלות. במיוחד בKrautrock. " דילן יודע לכתוב ראפ ולנגן בסדר." בוב דילן לא בא לשעשע אותך מוזיקלית, הוא התמקד בליריקה ואין הרבה כמוהו.

FunkyMonk

New member
אתה שוכח דבר אחד

זה שסיד הוא לא ג'פרסון איירפליין או ביטלס או זאפה לא אומר שהוא לא השפיע. כפי שציינתי, סיד בארט עוד "קיים" מ-66', לפני ההתחלה של ביטלס הפסיכדלית. סיד בארט הוא *בין המשפיעים*, הוא לא המשפיע היחידי, כמובן, אבל הוא נמנה עם המשפיעים הגדולים של הפסיכדליה. לפי הדוגמאות שהבאת אני מבין מעולה שלא הבנת מהו אלבום קונספט. כפי שאמרתי, גם סרג'נט פפר היה משהו קרוב אבל לא בדיוק זה. "התמקד בליריקה ואין הרבה כמוהו"? כל ראפר בחצי דולר בMTV מתמקד בליריקה בדיוק כמוהו. אז לו גם הייתה אחלה ליריקה, לעומתם, אבל ההבדל הממשי.. נה, אני לא ממש רואה אחד כזה. נשמע שיש לך סלידה מהפלויד. מצטער לאכזב אותך, אבל חוץ מהביטלס, עד כה כל מי שהזכרת ברשימות שלך הם יוצרים מינוריים שלא עשו כלום וההשפעה שלהם נחותה (טוב נו לזאפה היו כמה יציאות מוצלחות במיוחד). הפינק פלויד השפיעו על מאות אם לא אלפי להקות שקמו אחירהם.

The Cabana Boy

New member
אוקיי

" לפי הדוגמאות שהבאת אני מבין מעולה שלא הבנת מהו אלבום קונספט. כפי שאמרתי, גם סרג'נט פפר היה משהו קרוב אבל לא בדיוק זה." אלבום קוסנפט הוא אלבום שיש מוטיב מוזיקלי שמלווה לכל אורך האלבום. מצחיק שאתה לא רואה הבדל בין דילן לבין ראפר בשקל וחצי, אבל תהיה בריא. אין לי סלידה מפינק פלויד, הוצאתי יותר מ-1000 שקל על הלהקה, אני מחר/היום הולך לרוג'ר ווטרס. נכון, אבל הנדריקס ורולינג סטונס גם הם השפיעו רבות. אין לי מושג למה אתה תוקף ומתבטא בצורה כל כך מזלזלת.

FunkyMonk

New member
מצטער,

צודק. התכוונתי שאני לא רואה הבדל במהות בין דילן לכל ראפר אחר - שניהם עושים אותו דבר בערך, מתמקדים יותר במוסיקה ופחות בנגינה.. אני לא מזלזל כלל וכל בדילן, שהשפיע רבות ואף על הפינק פלויד עצמם ללא ספק (נעזוב עכשיו שאני גם אוהב את החומרים שלו). ושוב פעם, אני אגיד, גם הנדריקס וגם הרולינג סטונס יכולים להשפיע המון (ובאמת עשו זאת), זה לא מונע מהפלויד להשפיע גם כן.

FunkyMonk

New member
לא אמרתי את זה

אבל בכל זאת, סיד בארט יחד עם עוד להקות, פרץ דרך בתחום הפסיכדליה והשפיע על רבים. גם אם זאפה או ג'פרסון עשו פסיכדליה לפניו, סיד עשה את זה בצורה אחרת, מכל מיני סיבות (ואולי בגלל שהוא היה הכי מסומם מבין כולם).

למעלה