יש לי שאלה

liav1104

New member
יש לי שאלה

היא כתובה בהודעה הקודמת שלי אבל בגלל שאף אחד לא ענה פתחתי עוד הודעה אז אם אפשר לעזור לי אני ישמח.

bluexx

New member
שלום ו

אנשים לא עונים כי זה פורום חדש וכמעט אין בו אף אחד אז אני מציף פה בלי הפסקה כדי שזה יראה פעיל , כעיקרון אני פה בשביל החידות ^^ http://kgs.kiseido.com/en_US/applet.jsp זה מקום טוב לשחק עם אנשים, תנסה וברוך הבא לפורום הצנוע הזה

liav1104

New member
תודה

תודה רבה ובזמן שחיכיתי מצאתי הודעה עם קישור לאתר שמסביר את המשחק והחוקים אז יצא לי להתאמן קצת.

liav1104

New member
תודה

תודה רבה ובזמן שחיכיתי מצאתי הודעה עם קישור לאתר שמסביר את המשחק והחוקים אז יצא לי להתאמן קצת.

dannyshadow

New member
נצל"ש- ספר על טרטוריה?

אני מפסיד כול הזמן:p אני מנסה להבין למה לעזעזל תמיד מצליחים לקחת לי טרטוריה. אולי יש ספר שעוזר בקטע הזה? לא נראה לי שפה אני אשתפר רק בזכות המשחק.

dannyshadow

New member
הממ , ועוד שאלה

ראיתי דרגת M בשרת של KGS, זה יותר מדאן?:O אם כן, לכמה דאן צריך להגיע כדי להגיע לדרגת M?

LeCagot

New member
תשובות

קודם כל כדי להגן על טריטוריה צריך לדעת טוב מאוד איך להרוג קבוצות ולמנוע מהן ליצור 2 עיניים, וכן איך לחבר נכון קבוצות שלך. ספר טוב בנושא:" Elementary Go Series Vol. 5 - Attack and Defence" . בקשר לשאלה השניה, אני לא מכיר דרגה M. אם ראית "מ" זה דבר אחר: "מ" זה מקצוען.לכן 2מ מדורג גבוה יותר מ-9ד אם תסדר את השמות בחדר לפי דירוג. הדירוג המקצועני הוא מערכת נפרדת לחלוטין מהדירוג החובבני, ובעצם אין דרך ממשית להשוות בין השתיים, אם כי לרוב דאן 1 מקצוען (1מ) יהיה חזק לפחות כמו דאן 7 חובבן.

dannyshadow

New member
אה, כן, ראיתי מ:p

ותודה על התשובה:O זאת אומרת שכדי להגן על טרטוריה צריך לפתור בעיות? המ, מספיק לעבור על בעיות-זאת אומרת להציב אבנים על הלוח ולפתור את הבעיה, או שצריך ממש לזכור בע"פ?

LeCagot

New member
זה בעיה מאד מסובכת להגן על שטח.

יש הרבה מאוד טכניקות לפלוש לשטח, וצריך גם להכיר אותן, וגם לדעת איך להגן מפניהן. זה נושא מאד נרחב, כך שקשה עד בלתי אפשרי להסביר ע"ג הפורום איך לעשות את זה. למתחילים מאוד מומלץ לפתור בעיות חיים ומוות ולהכיר צורות חיות ומתות, ואז זה הופך את הבעיה לקצת פחות קשה.

imdark

New member
החולשה של מתחילים

היא א' רפלקסים וב' פתיחה כדי לשפר את הרפלקסים פותרים בעיות ומשחקים משחקים מהירים ולפתיחה יש ספרים ענקיים אני מציא להכיר את התאוריה ולראות כמה משחקים של שחקנים יותר מתקדמים כדי לנסות להבין קצת ולפענח (המורה הטוב ביותר הוא אתה) אחרי זה תקרא ספר אני ממליץ לחפש אחד שנשמע לך כיפי לקרוא קצת ואחרי זה אתה יכול להתחזק בגדול

dannyshadow

New member
אממ, אם כבר דיון על טרטוריה

יש לי שתי שאלות: 1. האם שחור צריך להקיף לגמרי טרטוריה (זאת אומרת- אם היא בפינה למשל, להקיף את כול הפינה, בלי הצדדים והפינה עצמה כמובן שמוקפים אוטומטית), או שמספיק שהוא שם כמה אבנים (כמה באמת צריך לשים) כדי להראות שהיא שלו? 2. אם יש מצב שיש ללבן למשל קבוצה מתה, והוא לא יכול להתחמק מהמוות, השחור יכול לא ללכוד אותה ולקבל על כול האבנים האלו את הנקודות שהוא יקבל על זה שהוא הרג את האבנים+הנקודות על הטרטוריה? תודה=)

imdark

New member
נסביר

תאורטית גו נע מהפתיחה שלו כדי ששחקן יוכל להשיג שטח מדומה עד תחילת הקרבות הרעיון בפתיחה הוא להשתמש בכמה שפחות אבנים כדי להרוויח כמה שיותר אחרי שתגיע לרמה בסיסית של יכולת משחק תראה את זה הרבה יותר טוב במשחקים שלך כאשר אתה יכול להשתמש ב2 אבנים להרוויח שטח שעם 7 אתה לא יכול עם האויב יתקיף ויהיה קרב היד שלך תהיה על האליונה במקום הזה 2: כן כל עוד האבנים של שחור הם חיות כלומר למשל עם ללבן הייתה קבוצה של שלוש אבנים ושחור מאיים שיוכל אז עם הוא באמת יוכל תשאר לו קבוצה על עין אחת אשר תהיה שייכת ללבן עם העיום יתממש ולכן במצב הזה זה לא כך כדי שתוכל להבין יותר טוב בסוף המשחק שמים אבנים מתות ואבנים שנאכלו בשטח של האויב

dannyshadow

New member
אממ, אולי מישהו יוכל להבחין:p

היה לי עכשיו משחק טוב, הרבה זמן לא היה לי אחד כזה: היריב לא ברח בהתחלה, הוא לא היה חלש מידי אבל גם לא חזק מידי, בקיצור, משחק שקול וטוב. מקווה שיהיו לי עוד משחקים כאלו. הוא נכנע באמצע, אמרתי לו שלדעתי עוד יש לו סיכוי, אבל הוא אמר שהוא הפסיד כנראה. סביר להניח שהפינה התחתונה תהיה שלו- לגבי האמצע, אני לא בטוח, מה דעתכם? מי היה מנצח בסופו של דבר? doumo=) (אני הלבן אם לא מובן:p)

dannyshadow

New member
ואם כבר צירפתי תמונה

במצב כמו בפינה השמאלית למעלה, בו הלבן מקיף את השחור- בסוף המשחק, האם זו תחשב נקודה ללבן, והאם הטרטוריה הזאת תחשב בכלל ללבן? כנל לגבי הצד השמאלי התחתון, בו השחור מקיף אבן אחת לבנה תודה רבה שוב=)

imdark

New member
דעתי

המשחק אצמו לא ממש טוב לא סיימתם את הפתיחה וישר הלכתם לקרב עם הוא שחקן חזק מספיק הוא היה מסוגל להרוויח את ה25 נקודת בזמן שהוא מנתק אותך ומחזק שטח אבל כמו שאני רואה את המשחק זה לא היה מגיע לזה ואתה היית זוכה בשלוש פינות ומנצח למרות שאין לך שטח טהור אין לך גם שום צורך לפלוש אלא רק לחבר (אני מצטער אבל לוקחים לי את המחשב עוד מעט אז אני ממהר) ובקשר לספראיך שהמשחק הזה בנוי אתה אדיין לא מוכן לספר הוא רק ישאיר אותך מבולבל תתעמן אני ביום טוב פתרתי לפחות מאה בעיות בלי הפסקה פשוט ישבתי מול המחשב וחשבתי וזה מה שאתם צריכים מעבר לזה תוריד משחקים למדתי המון ממשחקים של מקצוענים וגם כשאדיין לא למדתי המוח שלי למד בלי ידיעתי

למעלה