יש לי שאלה..

אז בגלל שהוא מכוער את שונאת אותו?

יש לך העדפה לדמויות מסוימות רק בגלל תיאור המראה החיצוני שלהן?

InBaR 85

New member
אני דווקא מאוד אוהבת אותו

אבל צדקת בקטע שהוא מכוער

בספר החמישי שנאתי אותו

כי הוא היה כזה מעצבן
אבל בספר השישי הוא כבר בסדר.

דווקא כאן....

אמרתי לעצמי יופי רולינג סופסוף את התחלת לבנות אותו בצורה עקומה.... אבל אני דווקא מבינה אותו בספר החמישי ולמה בדיוק הוא היה מעצבן? אני אישית חושבת שהוא היה משכמו ומעלה כאן ( הנה הנושאים סנייפ, דמבלדור\ הקרפדה/ הג'יפה שריטה סקיטר עשתה עליו מהספר הרביעי/ החזיונות הרעים שהתגשמו/תחושת בדלנות בבית ספר וכמעט ממשפחת וויזלי) לא אני באמת חייבת להבין אחת ולתמיד מה רע בו?

אני מתעצבנת מהר

הוא עשה כמה דברים מעצבנים, מה שהדליק אצלי את הפיוזים. באופן כללי הספר החמישי די עיצבן אותי, אז בטח זה היה שיכלול של הדברים.

מה רע בו?

אוקי אני אנסה להסביר: הוא לא ניצח או עשה משו מהיכולות שלו בלבד מבלי מזל ועזרה...נכון שכל העצבים שהיו לו הם מובנים..אבל הוא צריך לשים לב שמולו עומד המנהל דמבלדור ולא יעזור שום כעס וצער בעולם כדי להשמיד את המשרד של המנהל...הנה אתם אומרים שהארי שקול בדעתו, הנה ההוכחה שלא: אם הוא היה שקול בדעתו אז הוא לא היה הופך את המשרד וגם לא היה בורח מבית דודיו בספר 3...למה בגלל החלטותיו הפזיזות משרד הקסמים ודמבלדור צריכים להכנס ללחץ??למה דמבלדור צריך להתחנן להארי שיקשיב לו?? איפה מצינו שהמנהל מתחנן בפני התלמיד?! זה מה שמרגיז ומעצבן בהארי!

קקטוסץ

New member
בחייך.

דמבלדור התנהג בטיפשות בספר החמישי, וסיריוס שילם על זה. להארי יש את כל הזכות שבעולם לכעוס על זה. אם אני הייתי מאבדת אדם אהוב הייתי הופכת הרבה יותר מאשר את המשרד של דמבלדור. לא לנו הזכות לשפוט אנשים בעת צערם. הארי איבד אחד-אחד את האנשים שאותם אהב. הוא לא סתם תלמיד! הארי הוא האדם שאמור להרוג את וולדמורט וככזה הוא אמרו לקבל את כל המידע שרק יכול לעזור לו.

הנה תשובתי

אני מקווה שאתה תנסה לזרום ולא ללכת לפי קו מחשבה קבוע... ובכן, בספר השלישי אני רואה שזה היה משהו שנבע מתיסכולים וייאוש ועוד. הארי חווה במשך 13 שנה חיים של כלב עזוב היה צריך לשרת אותם ועוד ובנוסף לשתוק בקיצור הוא עבר טרור פסיכלוגי ובלי טיפת חיבוק או מילה טובה.... נראה אותך עובר את זה בשלווה... בספר החמישי אני העתקתי את זה מהתשובה שלי שהייתה בדיוק על הנוסח שלך למה זה ולמה הוו... בספר החמישי הוא היה פצצה מתקתקת שחיכתה לזמן להתפוצץ (ככה גם ספר השלישי) הוא היה מוקף אנשים שמיררו לו את החיים כמו הקרפדה, כל הפחדים שהיו לו מוולדמורט (והתגשמותם)שיעורים שהיו לו עם סנייפ והקרפדה ובנוסף הצעקה שעשה על דמבלדור היא הייתה מין פורקן על מותו של סיריוס ואני מזדהה עימו. זה מראה שהוא אדם אנושי. זה היה יכול להיות כל אדם אחר ובמקרה הזה זה היה דמבלדור ותראה שזה היה מוצדק הוא בעצמו אמר שזה כמעט באשמתו (בגלל קריצר וגם בגלל שלא הצליח למנוע מסיריוס לבוא למשרד הקסמים) וזה לא היה רגש רגעי שנבע מכאב אלא חלק מהתוכניות שלו ובנוסף בעקבות זה הוא סיפר על הנבואה. במקרה זה אינני חושבת שצריך לכעוס עליו. ובנוסף תשים לב שאחרי שהתפרץ ואחרי שגילה על הנבואה הוא שינה מיד את עצמו והוא נעשה מכונס בתוך עצמו שרק לונה הצליחה להוציא אותו מזה איכשהוא וגם ניק שהעניק לו תקווה מסוימת... וסופסוף דמבי מוריד דמעה על הנבואה ועל הארי עצמו ואני בטוחה שאחרי שהארי יצא מדלתו, הוא בעצמו בכה כמו שלא בכה מעולם על סיריוס, על הוריו ועל העוול שהארי נושא על כתפיו מרגע שפקח את עיניו כשהיה תינוק כל אדם אשר שרוי במצב של הארי אחרי מות מישהו הוא לא אותו אדם שהיה הארי לא רצה לפגוע בדמבלדור הוא רצה לברוח משם אבל דמבי "כלא" אותו והארי בהתקף זעם שנבע משכול השתולל... כל אדם מגיב לשכול בצורה שונה אם תרצה אני אתן לך דוגמאות: 1)מודע למה שקרה בהלם זמן קצר ובורח במהירות מסחררת שהוא רוצה רק להידרס או משהו כזה.. 2)בהלם מעכל את מה שקרה מתפרץ וצורח צרחות כאב 3)מגיב באלימות מסוימת כמו אצל הארי שהוא שובר חלק מחפציו אף אדם לא יכול להיות שקול ושלוו אחרי רגע כזה... זה לא מרגיז ולא מעעצבן ככה אני רואה את זה שוב כל אחד ודעתו

אממ...

אני זורם אל תדאגי! אבל יש משפט שאומר: ``עדיף להיות חכם ולא צודק מאשר צודק ולא חכם``...ובמקרים הללו, הארי היה צריך להתנהג בחכמה ולא לפי הצדק...נכון! הוא מאוד צודק אבל צריך להתנהג לפי השכל והחכמה...

שמחה

ברגעים כאלו כמו אובדן סיריוס הסנדק ועוד מצבים כאלו קשה מאוד להתנהג בחוכמה כי הרגש משתלט יותר מתמיד.... בנוגע לבית בספר השלישי כן יש משהו אבל שוב הרגש שלו שיחק כאן (הוא לא יכל לסבול בצדק את המשפטים של הדודה הדפוקה הזאת) כן הוא צריך ללמוד לשלוט ברגשות שלו אבל יחסית לגילו הוא משכמו ומעלה... אי אפשר לשפוט אנשים עד שלא נמצאים בנעליים שלהם.

yakovf2

New member
לפני

כחודש וחצי אבדתי את אמי.וזה עשה לי להיות קצת עצבני לפעמיים.כן,אני יודע שלמרות האסון האישי חיבים להיות חכמים יותר ולרסן את הכעס.אבל לפעמיים זה מאוד קשה והרגש שולט על השכל.ועם לי זה קורה בגיל 28 בגלל שאיבדתי אמא. אני יכול רק לתאר לי מה קורה במוחו של נער,שאיבד את שני הוריו. ועוד את האיש שהוא ראה בו כמין תחליף,זמני לפחות לאב ואם.

היי, אגב,

'הספר השלישי' עדיף יותר, כתיבה במספר סודר לא הכי הגיונית בהקשר זה....

רזושש

New member
צודקת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif|!

מהסיבה הפשוטה שהפכו אותו

למין קדוש מעונה. הכי אהבתי אותו בספר ה5 שהוא צרח על רון והרמיוני, סוף סוף ראו שהוא בן אדם נורמלי. אני יותר מתחברת לדמויות שמעונות אבל לא הקדושות למשל סיריוס (אהוב לי בי :) )

אבל משהו קצת הפריע לי פה

כולם בטח שמו לב על המתנות לחג מולד ותמיד מדגישים את מה שהולך לו ביום הולדת אבל מה שלא מצויין כאן ואני פה קצת כועסת עליו הוא: שהוא לא מביא להם מתנות ליום הולדת ואם כן זה רע. עובדה בספר השישי הוא הביא בטעות שוקולדים מורעלים.... מה קשה לו ללכת להוגסמיד ולקנות מתנות בכמה אוניות או חרמשים הרי הוא עשיר לא? הוא מתוק ומאמי אבל בדברים הקטנים הוא לא בסדר.... בסך הכל הוא בסדר ואני אוהבת אותו.....

meital f

New member
אני לא שונאת אותו

אבל פשוט הוא תמיד מנצח את וולדי באלי פעם שיפסיד

Fairywitch

New member
מה זה כולם? מי זה כולם? אני אוהבת

את הארי. בגלל כל הסיבות שציינת ועוד כמה.

קקטוסץ

New member
מה הארי עשה לי?

שלא תדעי! הוא גנב לי את עט המזל שלי, שרף את החביתה ועשה לי חור בגרב ובגלל זה אני שונאת אותו. אני מקווה שתצא לו סוכריה בטעם זיעה. אמן.

למעלה