יש לי שאלה

DTfromBT

New member
אמממ

תראי, הבנאדם אומר שהוא יכול לעבור אחורנית בזמן... אז זה לא כל-כך מוזר :), סה"כ - אם זה היה קורה בפורומים אחרים, בכלל היו מוחקים הודעה כזאת :). יעני, יש סיבה :).
 

ההגמון

New member
את זוכרת אולי את

התקופה שהיה כאן בחור בשם Im a Freak? אז לא, אני לא הוא. אבל זו הייתה תקופה ש"הסתובבתי" פה, למשל.
 

ToryMaster

New member
המ

זה אל כזה חשוב, סתם תהיתי
 

gwizard

New member
אז תפסיקי לעשות את זה !

את המנהלת של הפורום ולפי כך צריכה לשמש דוגמה. במקום את עושה בדיוק מה שאת אומרת שלא צריך להיות - פוסלת דעתם של אנשים באופן מעליב.
 

ToryMaster

New member
אני לא חושבת שזה עניין של דעה

למעשה זו עובדה, שום פורום שאני מנהלת לא ישמש במה להעלבות.
 

DTfromBT

New member
לא אמרתי שהם משוגעים...

אמרתי שהרעיונות שלהם משוגעים :). נעזוב הוכחות, לא ניסחתי טוב, אז נעזוב את זה לרגע, אך מה הלוגיקה מאחורי זה? איך בדיוק זה פועל? מה גורם לזה לפעול, למה דווקא 3?! אין לזה הסברים ממש טובים, זה הכול בשביל לשמור על מוראלים... ו... אני בכיף יכול לפסול דברים, למשל, אם אני אגיד לך שאני בעצם יכול לעבור מימדים, לחזור בזמן, ושאלוהים שלי הוא החד-קרן הוורודה הבלטי ניראת(הו, כמה שאני אוהב את הקטע של ה Invisible Pink Unicorn) - לא תפסלי את זה? אם לא, אז הרי את Gullible - את תבקשי ממני הסברים על איך ומה, ואם הסברים אלה אינם סבירים, את תפסלי את זה, או לפחות זה איך אני, רק לפעמים אני מדלג על שלב ה "בקשת הסברים" כי יש רעיונות שישר רועים שהם דפוקים מההתחלה... אז מה שזה פוגע? שאנשים ישקרו פחות, ויאמינו פחות בשטויות, אולי הם יפגעו פחות? או אולי שהם פשוט יסבירו איך דבר זה או זה עובד, ולמה... גם זה יהיה נחמד. זה לא התפקיד שלי לאכול רעיונות שטותיים ולישתוק.
 

ToryMaster

New member
לא התפקיד שלך

אבל התפקיד שלי לשמור שלא יעליבו כאן אנשים, ואני אעשה את זה. תחשוב מה שאתה רוצה, אבל אם אתה חייבל בטא את זה אתה מתבקש להתבטא בצורה לא פוגעת ["הרעיונות שלהם לא הגיוניים בעיני", לדוגמה. יש לזה אותה משמעות וזה לא מעליב]
 

DTfromBT

New member
אבל לא העלבתי אותם...

לתקוף עמדה כלשהי, זה שונה לגמרי מלתקוף בנאדם... כמובן, שבבית הספר כולנו שמענו יותר מדי פעמים ש"יש לכבד את הדעות של האחרים אפילו אם הן שונות מאלו שלנו" - די, אילו מן שטויות אלו? האם עליי לכבד את דאותיו של היטלר למשל? לפי לוגיקה זאת כן, אך זה די טיפשי... יש רעיונות שהם פשוט חסרי ביסוס, לא מציאותיים וכו', אין שום רע בלתקוף רעיונות אלו - זה נותן לקוראים האחרים חומר למחשבה, ואולי אפילו לאדם האחר, ואם אני לא צודק, אז אני פשוט אתנצל. כמובן, אני בעצמי נמנע מלהעליב, אך לקרוא לרעיון "משוגע" זה לא כזה סופר מעליב... איינשטיין אומרים היה משוגע :) (טוב, אני לוקח את זה כבר מחות ל Context :))... קיצר, הבנתי אותך, אני אנסה להמנע משימוש במילות המרושעות האלו כאשר אני תוקף עמדה זאת או אחרת :). אהף וריקי, דה, יא גאבאריו פה רוסקי :).
 

ההגמון

New member
זה

"אז מה שזה פוגע? שאנשים ישקרו פחות, ויאמינו פחות בשטויות, אולי הם יפגעו פחות?". זה לתקוף עמדה ולא בנאדם? זה נשמע לי מאוד כמו לתקוף בנאדם, ולא את עמדתו.
 

DTfromBT

New member
...

זה שונה :), אם למשל יש מישהו שמאמין שאמא שלא היא ערפד, ואבא שלו הוא קינג-קונג, ואני אומר לו "יא, זה ממש טיפשי" - והוא נעלב, אז זאת לא הבעיה שלי :), שלא ישקר לי, אני לא אוכל שטויות כאלו :), ולכן, אם הוא נעלב, בעיה שלו :). לתקוף עמדה כלשהי זה בסדר גמור, נכון, עדיף להמנע מקללות, ואני לרוב לא שם אלו כאשר אני מדבר, אך לפעמים זה שם, וזה לא נורא כל-כך :).
 

ההגמון

New member
לקרוא לבנאדם שקרן

זה לא לתקוף את העמדה שלו, זה לתקוף אותו. אני שמח שהבהרנו את זה.
 

DTfromBT

New member
כן, זה נכון :).

אך אמרתי לך לגבי אותו המקרה, לא כך? אמרתי שאתה "לא דובר אמת" או אולי"משקר" לגבי אותו המקרה, זה כי זה ככה :). לא אמרתי לך שאתה טיפש, נכון? לא אמרתי לך שאתה שמן - נכון? אמרתי לך חד וחלק בקשר לאותו המקרה, אני לא חושב שאמרתי לך שאתה שקרן, נכון? אם כן אמרתי לך במילים האלו - צטט לי את זה, אני אתנצל, אך אני לא אתנצל אם אמרתי את זה בהקשר לאותו המקרה(או אם אמרתי לך את זה בפרטי :)). אני הולך לקרוא לדברים בשמות שלהם, לא פוליטיקלי קורקט? לא הבעיה שלי, הדברים הם כמו שהם.
 
למעלה