יש לי שאלה

עמידות זן

שלום אמיר עמידות זן זה תרגום מלא מסינית? כמו zen? אני מכיר את התרגום עמידות עמוד. אוהד קדם

עמידות הזן זה פרוש רעיוני ולא מילול

שלום אוהד תרגול העמידות בצ'י קונג הושפע רבות מהבודהיזים הסיני. מה שניקרה ZEN ביפנית הוא CHEN בסינית. בעמידות מנסים להגיע לאחדות של האנגיה הנפש וההכרה ZHEN TI ללא הישתוקקות ודחיה. עיקרון זה בא מה CHEN . יש שקוראים לעמידות ה- ZHAN ZHUANG בשם נוסף CHEN ZHUANG (עמידות הצ'ן) אמיר ניסן http://www.qikong.co.il/

שלום אמיר

לצערי ענית, ורק חלקית, על השאלה הראשונה בלבד (או שאני לא הבנתי, זו גם אפשרות). למה העמידות קשות במיוחד למתרגלים מערביים? לסינים זה לא קשה? אני באמת לא מבין. האם מתרגל סיני ממוצע מסוגל לעמוד שעה בלי לזוז ובלי להתעייף מתחילת האימונים שלו? לגבי הפחד, איך נוצר פחד בזמן העמידה? פחד ממה? לגבי ביעילות, איך הגעת למספר 6-10? מה הכוונה בחיזוק האנרגיה? תודה על התשובות!

עמידות הצ'י קונג

כתבתי לך למה עמידות קשות למערביים לסינים המודרנים גם העמידות קשות. הסינים היותר בוגרים לא בורחים מקושי גם שקשה להם. לאחר שהגוף מתחזק רוב הקושי הוא מנטלי.. המתרגל לא פוחד מהעמידה, אלא שהוא אם עצמו מה שיש בפנים יוצא החוצה כולל כל הרגשות שהוא בדרך כלל לא מודע עליהם. לגבי חיזוק האנרגייה אני מציע לך לנסות לתרגל את העמידות חצי שנה כל יום ואז תוכל יותר להבין יש דברים שקשה להעביר במילים. אמיר ניסן

אני מבין למה אתה מתכוון ../images/Emo13.gif

או לפחות אני חושב שאני מבין, נחשפתי לעמידות כאלו בלימודי הקונג פו שלי ומהקצת שתרגלתי אני יכול להגיד שיש קשיים גם מנטליים גם פיזים וגם רגשיים. כשעומדים הרבה זמן ללא תנועה צפים המון דברים למעלה, הדבר הראשון הוא קושי גופני אחרי מס' דק', אי נוחות, רעד בשרירים, פתאום מרגישים כל מיני איזורים בגוף שיש בהם אי נוחות, כבדות, וכו'. אחרי מס' דק' גם הקשיים המנטלים מתעוררים, קשה לי אני לא מסוגל, אני לא בנוי לזה, איזה תועלת יש בזה, למה אני מכאיב לעצמי, משעמם לי, אני לא יצליח ויפסיק, ועוד כל מיני שקרים שהאמונות שלנו מנסות למכור לנו. זהו גם תרגיל ריכוז מאוד עוצמתי מלבד שעולים לפעמים רגשות כמו כאב או תסכול ושיפוט. בזמן הקצר שתרגלתי את זה ועדיין מתרגל את ה-CHENG BAO או שזה ממש דומה, גיליתי שכשאתה מתרכז בגוף, מרפה אותו, מרגיש שאתה יכול לעמוד ככה שעה, מתבונן בנשימה, ובמה שעולה בגוף, לא נכנע לקשיים המנטלים והפיזים כל אלה נעלמים אחרי מס' דק'. נכון לכרגע אני מצליח לעמוד ככה 15-20 דק' בשאיפה לעלות עוד.

מה ההבדל בין התחושות הללו לבין

התחושות שעולות אצל מי שרץ ריצות ארוכות, עושה מסעות ארוכים או עובר אימונים קשים אחרים? אני לא מכיר את העמידות שעליהן אתם מדברים, אבל התחושות נראות לי מוכרות גם ממקומות אחרים, לא?

אין הסחות-דעת.

בריצה צריך לחשוב על הריצה, על הפעולה הפיזית, על הנוף וכו'. בעמידה אין מה שיסיח את הדעת, חוץ מהעמידה.

רק להמחשה, נסה לשבת בלי משען, וראה

כמה זמן יעבור עד שיעלו תחושות לא-נוחות, וכמה זמן יעבור עד שתהיה חייב לזוז, וכמה זמן עד שתזוז בפועל.

fa jing

New member
../images/Emo41.gif עמידות ומעגלים

הכובש אחרים הוא חזק, הכובש את עצמו הוא כל יכול.

מהנסיון שלי

הן בעמידות והן בריצות למרחקים ארוכים, אני יכול לומר שישנו אפקט דומה, מבחינת התחושות שעולות. הבדל מהותי בעיני הוא שתחושות כאלה היו לי בריצות ארוכות לעיתים נדירות הרבה יותר, כאשר הגוף היה באמת בכושר טוב והצליח להגיע למין "אוטומט", ואז אין מחשבה על המאמץ, הנוף וכו' כמו שציין דוד. מיותר לציין שבתחרויות, שבהן ישנו אלמנט טקטי לריצה, קשה מאוד להגיע למצב הנפשי/גופני הזה. העמידות דומות בעיני מהבחינה שיש איזשהו אלמנט של "התשה". השוני הוא (שוב, בעיני) שבעמידות העיקר הוא התהליך הפנימי, ובריצות למרחקים ארוכים זוהי תופעת לוואי. יניב

ננדין

New member
אולי בגלל שהרגליים של הסינים חזקות

יותר בגלל שהם משתמשים בשירותי בול פגיעה ולא באסלה
...

Toledano9

New member
מדידת יעילות נעשית באמצעות

מד-יעילות (אפישנסיומטר), הכולל בתוכו גם מד אנרגיה (אנרגיומטר). בתמונה המצורפת נראית תוצאת מדידת אנרגיה של סיני ממוצע (לא כחוש) לאחר תרגול עמידת זן. נא לשים לב לתוצאת קריאת המכשיר.

jossel

New member
שלום אוהד

לפי מה שאני מבין, תירגול התחלתי של עמידות יחל מחמש ד קות בבתי ספר מסויימים בעוד שבבתי ספר אחרים יתחיל מייד מן השיעור הראשון בשמירת תנוחה לשעה רצופה.התלמידים של מורי{כולם} עומדים מייד מן השיעור הראשון שעה אחת. אני יודע שכיום לסינים קשה לעשות עמידות{בהתחלה} בדיוק כמו למערביים{בהתחלה}.לא חסרו תלמידים סיניים שהתחילו ללמוד בכיתה שלנו שלא החזיקו יותר מ2 שיעורים ויש לי לפחות 2 דוגמאות טובות למערביים שהתחילו והמשיכו להתאמן עם מורי לתקופה מסויימת.למרות שעליי לסייג שהרוב המוחץ של התלמידים של מורי הם סינים. מה שהיה בעבר,לגבי קושי או קלות לסינים שהתאמנו בעמידות-לא יודע.

אהלן יוסל

סטטיסטית, יכול להיות שרוב התלמידים סינים כי אתם גרים בסין?

ואם כבר,

אז אמנם הוין צ'ון הויאטנמי שונה מההונגג קונגי, אבל מאיפה המסקנה החטופה ששם נשמרה המסורת, ובויאטנם הומצא משהו חדש? למה ויאטנמי "נוצר בגולה"? מאיפה ההנחה הזו?

tiger claws

New member
חחחח..תראו לאן לקחתם את זה.

אבל כמובן שאינני מגביל אתכם - הרי זה הפורום של כולם.

למעלה