יש לי שאלה..

תודה

אבל אני לא צריכה את שיעורי אזרחות בשביל זה

Bassman

New member
קודם כל- אנחנו מדינה יהודית דמוקרטי

ת. אחר כך אני אגיד לך שהמדינה יהודית משום שאנחנו רוב דמוגרפי במדינה. וזה מספיק. זה לא משנה מה אני אוכל או מה אני עושה בשבת.

mysterious V

New member
אתה לא מבין שלאנשים

שמאמינים לא חייב חהיות היגיון? אמונה באל שכזה לא מתבססת על הגיון.

E טי

New member
ומאיפה זה הגיע?!

הרמב"ם היה (ועדיין) אחד הפילוסופים הגדולים בעולם. באוניברסיטאות ברחבי העולם לומדים את הספרים שלו.

E טי

New member
../images/Emo12.gif

אז במה מתעסקים בפילוסופיה? עזוב, זה גם לא משנה. לפי הרמב"ם אחת מתרי"ג מצוות היא לדעת ולחקור, בשכל, שיש בורא לעולם, שתורתו אמת ונבואת משה אמת.

Continuum

New member
זה פשוט לא נכון.

ואם תגיד לי שהדת לא מתבססת על היגיון, זה כמו שתגיד שבן אדם מאמין יכול פתאום ללכת לאנוס אנשים. כי הרי אין היגיון בעולם בשביל בן אדם מאמין.

זה רק עונה לך....

בס"ד... זה רק עונה לך- אנחנו יודעים את זה כי הוא נתן לנו את התורה. ומה שאמרת עונה לך ובגדול, הבאת דוגמא של חזיר, שאתה מסתקל על זה אתה אומר- מה למה לא לאכול חזיר מה ההיגיון? אז זהו בגלל שהדעת האלוקית היא לא דבר שמובן בשכל שלנו, ככה גם מה שהוא מצווה לא מובן לנו (לפחות לא הכל). יש עוד דבר להוסיף, התורה היא הדעה והחוכמה שעל פיה ה' רוצה שנפעל. שתלמיד חכם אומר פסק הלכה זה בגלל התורה שהוא למד וזה מה שהוא חושב שה' מצפה מאיתנו שנעשה. התורה היא לא רק ספק חוקים אלא היא גם דרך חיים כמו שכתוב "עץ חיים היא (התורה) למחזיקים בה ותומחיה מאושר" תראה הפתח היחידי שיש למי שאומר למותר לפנות זה בגלל שזה שאנחנו שם מסכן בני אדם ולזה קוראים פיקוח נפש וזה דוחה הכל.(ולכן אפילו בשבת מותר להסיע ולעשות הכל כדי להציל חולה בסכנת חיים.) אבל זה לא נכון כי אם נצא יהיה רק יותר הרוגים כנס ותראה: http://www.israel-wat.com/tilim.htm וגם: http://www.saveisraelnow.org//Missles.html תמשיך לשאול כאלה שאלות זה גורם לי לברר יותר על עצמי.... יומטוב....שאלה מצוינת...

Bassman

New member
אם אני לא מבין את אלוהים, איך אני

אמור להבין מה הוא רוצה ממני? למה תלמיד "חכם" יכול לתת פסק הלכה שכל העולם הדתי ילך אחריו ופרופסור חילונית למקרא לא יכול? למה אותו תלמיד יכול לשער שהוא מבין את אלוהים? ולחזות את העתיד זה מגניב.

E טי

New member
בדיוק

אתה לא יכול. ולכן אלוקים נתן לנו את התורה בהר סיני. כי אחרת לא נוכל להבין מה הוא רוצה מאיתנו. הרבנים, מפרשים את התורה שניתנה לנו מסיני.

Continuum

New member
...

זה לא עונה לי.. זה שאתה לא מסוגל להבין את אלוהים לא פותר כלום. זה רק מביא לעוד שאלות: אם אתה לא מסוגל להבין אותו, איך אתה יודע שהוא רוצה שלא תאכל חזיר בכלל? אולי הוא רוצה דברים אחרים לגמרי? אולי הוא מתכוון שרק מי שמגולל את החזיר שלו פעמיים ביום במיץ תפוחים הוא צדיק? זה אלוהים, אתה לא יכול להבין אותו! אז איך הוא מצווה עליך?

E טי

New member
אתה באמת צודק, אני לא יכול

ולכן הוא נתן לי את התורה.

Continuum

New member
...

ואתה חושב שאתה מפרש כמו שצריך את מה שאלוהים כתב? איך אתה יודע? כשאלוהים אומר "אל תרצח" יכול להיות שהוא מתכוון "תרצח כמו מניאק".. הרי הוא לא כפוף לחוקי ההיגיון אפילו!

ליונתן בן שאול

אתה אחד מהבני אדם הכי מופלאים שחלמתי עליהם!!!.... אני דתי וכל הזמן אני חושב הלוואי ואני ימצא אדם חילוני שאם אני ישאל שאלה באמונה או משהו יהיה לו תשובה לא דתית... אשריך שאתה מברר על חייך

זה לא שאלקים לא יכול-

אלקים הוא מעבר ליכולת, זה משהו שאי אפשר לתאר-זה מעל ליכולת האנושית, וחוץ מזה שאלקים לא צריך לברוא אבן שהוא לא יכול להרים, ואם אתה רוצה תשובה קצרה אז כן, הוא יכול לעשות את זה! ועכשיו, עדין לא הבנתי מה הקשר לשאלה השניה, אם אנחנו לא יודעים מה ה' יכול לעשות ומה לא, אז זה לא סותר את זה שאנחנו כן יודעים שהוא ציווה לשמור שבת!

nehtab

New member
יש לי תשובה...

אנחנו יודעים שאלוקים רוצה שעם ישראל ישמור שבת ולא יאכל חזיר ויעשה את כל שאר המצוות לפי התורה קיבלנו לפני כמה אלפי שנה במעמד הר סיני. ואיך אנחנו יודעים שבאמת קיבלנו את התורה? במעמד הר סיני השתתפו כל העם. כל היהודים כולם ואומרים שאפילו מי שלא היה קיים אז הנשמה שלו היתה נוכחת במעמד. וגם החירשים נהפכו לשומעים והעיורים נהפכו לרואים. המיוחד בעם שלנו הוא שלנו יש נעדות של עם שלם. לשאר הדתות- הנצרות והאיסלאם (שדרך אגב הן מתבססות עלינו) יש עדות של אדם אחד בלבד- מוחמד/יש"ו שאומר שאלוקים התגלה אליו. דבר כזה כמובן שאפשר לשקר ולהמציא והרבה אנשים הצטרפו לדת של אותו אדם כי הדתות האלו הן דתות שקל לקיים, אין בהן הרבה מצוות, אז אפילו שהן לא נשמעו כל כך הגיונית האנשים החליטו להצטרף אליהן. לעומת זאת, להבדיל אלף אלפי הבדלות, אנחנו היהודים יש לנו עדות של עם שלם שזה דבר שאי אפשר להמציא. כי איך יתכן שבכל המשפחות יספרו על המעמד הזה וזה יעבור במסורת מאב לבן במשך אלפי שנים ובכל המשפחות!. הרי אם עכשיו יבוא מישהו ויגיד- תקשיבו, לפני אלפי שנים היה איזה מעמד מיוחד שבו קיבלנו את התורה ולפי התורה אתם חייבים לקיים מעכשיו 613 מצוות. אף אחד כמובן לא היה מאמין לאדם כזה, כשבנוסף לכל זה מחייב אותו. האמת היא שאולי למישהו מבחוץ זה נראה קשה לקיים את כל המצוות וכאילו יש מלא מגבלות, אבל האמת שזה לא ממש ככה, כי זה דוקא מאוד כיף לקיים את התורה, וכל מה שנראה כמגבלה זה לטובתו האישית של האדם. בנוסף לכך,(מתוך ספר "חפץ חיים") אם יהיה אדם חולה קשה ואז יבוא רופא גדול ויציל את אותו חולה ממחלתו הנוראית הזו, וגם בחינם, אז כמובן שלפי הדין שאותו חולה יהיה עבור זה אוהב גדול של אותו רפא ויראה את אהבתו כלפיו שזה אומר שירוץ לכל מה שהרופא מצווה אותו וכמובן שבודאי שלא יעיז בשופ פעם להתריס בדיבורו כנגד הרופא הנאמן הזה אחרי שריפא אותו. והרי אלוקים הוא הרבה יותר מהרופא הזה, הוא סיבת קיומנו בעולם, הוא נותן לנו אוכל, בגדים, מקום לישון, משפחה, אפשרות לתקן ולחזור בתשובה, שכל ובינה שבלי זה היינו כמו החיות, הוא גם מחייה אותנו כל בוקר מחדש ומחזיר את הנשמה לפגרים מתים, והרשימה עוד ארוכה מאוד. אז כמובן שאנו צריכים להכיר טובה לריבון העולמים ולקיים את מה שהוא מצווה אותנו. ועוד משהו. יש אנשים שמתו מוות קליני, ולאחר שהם חזרו לחיים הם מספרים מה היה להם בשמים. הם מספרים כיצד הם רואים את כל מהלך החיים שלהם בסרט ואיך עושים להם שם דין וחשבון על הדברים הלא טובים שעשו. לדוגמא, שמעתי מקרה על אחד בשם שרון שהוא היה בהתחלה בחור מסורתי. ויום אחד הוא הלך לרב כדורי. הרב כדורי ביקש ממנו לשים ציצי. אותו בחור בהתחלה לא רצה, "מה אני? ציצית?" הרב כדורי ביקש ממנו שוב ואמר "בבקשה ממך, בשבילי תשים" בסופו של דבר הוא הסכים. עבר כמה זמן מאז אותו יום. שרון נוסע בכביש לפתע בא כלי רכב גדול ונתקע במכוניתו של שרון. ההגה נכנס לו לתוך הגוף, האיברים שלו נמעכו, ואז הנשמה שלו נפרדה מהגוף והוא מתאר איך הוא רואה את הגוף שלו מעוך והנשמה שלו מרחפת מעל ואז היא מתחילה לעבור במין מנהרה כשמרחפים מסביב כל מיני קרובי משפחה שלו שנפטרו. בסופו של דבר הוא מגיע לקצה המנהרה ואז הוא מספר שהוא רואה את דודה שלו- דודה מרים. לפני התאונה הווא ידע שהיא חיה והוא לא מבין מה היא עושה פה. מתחילים לעשות לו דין וחשבון ושואלים אותו בדיוק את שלושת השאלות שכתוב בגמרא ששואלים אדם שנפטר- האם קבעת עיתים לתורה? האם נשאת ונתת באמונה? ועוד שאלה שאני לא זוכרת.שרון מתחיל לראות את הסרט של החיים שלו. הוא מתחיל להתחרט על כל העבירות שעשה. לגוגמא, היתה פעם שהוא השתמש בטלפון של סבתא שלו בלי רשות, וסבתא שלו ממש אהבה אותו, אבל בכל זאת זה לא משנה, ובשמים אמרו לו- גזל. הוא מתחיל לראות כמה עבירות יש לו וממש מתחלי לפחד. כי הוא יודע שלכל מעשה יש תוצאה. ואז הוא רואה את הרב יורם אברג'יל, הרב בצרי, הרב מורדעי אליהו (אם אני לא טועה) ועוד כמה רבנים ששכחתי את השמות שלהם (והם חיים היום) שהם מרוב קדושתם באו ועלו לשמיים לסנגר עליו ולעזור לו. בשמים אומרים לשרון שהיום גם דודה שלו נפטרה ואחד מהם צריך לחזור לחיים. בסופו של דבר מחליטים ששרון הוא זה שיחזור. באמת זה מה שקורה. שרון מתעורר לחיים, ברגע שהוא יכול לדבר הוא שואל את המשפחה שלו- איפה דודה מרים. בהתחלה הם לא רצו לצער אותו ולספר לו, אך בסופו של דבר, הם גילו לו שהיא אכן נפטרה. שרון מבקש מהם להוריד תעודת הערכה שהוא פעם קיבל ותלה אותה בקיר, כי בשמים אמרו לו שזה גאווה. הסיפור עוד ארוך. הרופא אמר לשרון שמקרה רגיל ההגה היה אמור להיכנס ולצאת מהצד השני והוא לא מבין איך זה לא קרה וזה ממש נס. שרון כבר הבין וידע- הציצית של הרב כדורי. אני כמובן לא סיפרתי את הכל, שמעתי את זה ממישהו ששמע את זה מפי שרון בעצמו ברדיו והוא סיפר את זה במשך כשבע שעות. היתה פעם אחת ששרון סיפר את הסיפור והיה מישהו שאמר לו- אני לא מאמין למה שאתה מספר. שרון אמר לו- אם אתה לא מאמין אז בוא איתי עכשיו לרב מורדכי אליהו, הוא היה איתי שם למעלה והוא יספר לך. באמת זה מה שהם עושים. הם מגיעים לרב והוא אומר להם שבאמת הוא היה שם למעלה ביחד עם שרון. צריך לדעת שאלוקים אוהב כל אחד, ולכל אחד יש הזדמנות לתקן, ואם לא עכשיו אימתי. בנוסף לכך, משהו שלא כל כך קשור. זה מאוד חשוב שנהיה מאוחדים. לא משנה איזה דיעה יש לשני, לא משנה לאיזה זרם השני משתייך. כולנו יהודים, כולנו אחים. אנחנו צריכים להיזהר מאוד מסטיגמות, מכינויי גנאי, לא להגיד דברים רעים על אחרים. ושנידע לאהוב אחד את השני. כי סוד ההצלחה- האחדות. באהבת ישראל ננצח.

למעלה