../images/Emo13.gif
אל תכריחי אותי להתחיל להרצות לך את כל מה שקלטתי משיעורי אזרחות בשנה האחרונה (אני את הבגרות שלי כבר עשיתי!!). את מתעקשת?.. באמת? טוב: ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. להיותה של מדינת ישראל מדינה יהודית יש 6 גישות. גישת מדינת התורה- מאמינה שמדינה יהודית היא מדינת הלכה, ובה צריך לנהוג ע"פ מצוות התורה. גישה דתית לאומית- מחויבת גם לדת, גם לציונות וגם לדמוקרטיה. דוגלת בדעה שיש לנהוג במדינה היהודית ע"פ מצוות התורה בפרהסיה (למשל, לאסור תחבורה ציבורית בשבת), אבל בבית כל אחד נוהג ע"פ ראות עיניו (למשל, מותר שכלי רכב פרטיים יסעו בשבת). גישה תרבותית לאומית- מאמינה כי היהדות היא לא בת אלא תרבות, ולכן יש לנהוג במדינה יהודית ע"פ התרבות היהודית- חגים, סמלים, דגל, המנון וכו'. עם זאת, אין להנהיג בישראל מדינת הלכה. גישת העם היהודי- גישה הסבורה כי מדינת ישראל נוסדה לכל היהודים בעולם, ולא רק לאלה היושבים בה- ולכן צריך לעזור לכל היהודים בגולה. לכן יש, למשל, לשלוח משלחות לאירופה להרצות נגד אנטישמיות וכו'. גישת מדינת היהודים- דוגלת בדעה כי ישראל היא מדינה ליהודים, ולכן הכי חשוב שיהיה פה רוב יהודי. לא משנה אם הם דתיים, חילונים, חרדים או אתאיסטים. החשוב הוא שהם יהודים, וכך יישמר הרוב היהודי בארץ. גישת כלל אזרחיה- ישראל היא מדינה דמוקרטית, ולכן חשוב לא להפלות בין אזרחים במדינה (הכוונה בעיקר לערבים). לכן יש להוציא כל סמל יהודי מהמדינה (מהסמל, מההמון, מהחוקים וכו') כדי לא להפלות בין אף אחד. בגישה מחזיקים בעיקר ערבים ושמאלנים קיצוניים. יש המון גישות מלבד גישת מדינת התורה...