יש לי שאלה..

אני לא פיסקאי

אך נראה לי שאתה טועה, קרינה מתפקדת לעיתים כגל ולעיתים כחלקיקים, כשעושים ניסוי בו "צריכים" שהקרינה תבוא כגל, היא אכן באה כגל, ועושים ניסוי בו צריכים שתבוא כחלקיקים, היא אכן באה כחלקיקים, ככה שזה פשוט קורה, היא פועלת גם וגם לגבי האלקטרון, כאן אתה טועה, אנחנו לא "מסתנוורים" ממהירות האלקטרון, אבל להסביר לך מה קורה בדיוק, קטונתי חוששני שהשניות היא תכונה ממשית ולא עזר טכני, בשביל לבטל אותה אנחנו צריכים לקבל תאורים מוזרים לא פחות של המציאות(שהתודעה האנושית משפיעה על החומר, יקומים מקבילים וכו') ככה ש...

Bassman

New member
היא מתפקדת כגל כי אנו אומרים שהיא

כגל ולהפך.. ניסוי מפורסם הוא אם אני אהרוג חתול בקופסא אטומה- האם החתול היה מת לפני שפתחתי את הקופסא?

Bassman

New member
בעע עאני עילג. התכוונתי לחשיבות

התצפית ואיך היא משנה את התוצאה

אני חושב שלא הסתכלת בקישור

שהבאתי, אינני מבקש שתקרא אותו, אלא רק שתעיף מבט על האיורים לגבי ניסוי החתול, אתה עושה יתר הפשטה שלו, וזה גם לא הרעיון אם תהרגו חתול אתה יודע שהוא מת...הרעיון הוא שישנו אטום שבו אלקטרון שלו נמצא במצב של "סופרפוזיציה" יענו בשני מקומות בו זמנית שאחד מהמצבים שלו הוא מפעיל מכשיר מדידה שמשחרר רעל שהורג ת'חתול (בקיצר יוצר תגובת שרשרת שהורגת את החתול) אז החתול מת או לא? אם האלקטרון נמצא בשני מצבים, אז גם מכשיר המדידה בשני מצבים, ואז גם מבחנת הרעל נמצאת בשני מצבים ואז גם החתול נמצא בשני מצבים! זה הרעיון

Bassman

New member
טוב, אז בקשר לאלקטרון אתה צודק.

בקשר לקרינה- שוב, אין גלים ואין חלקיקים... יש תנועה שונה שצריך לתת לה שם אחד. זה שבמקרה היא מתאימה לתאוריות האחרות לא אומר ששתיהן קורות. ואני כן יודע מעט קוואנטים

Continuum

New member
למעשה אתה טועה.

לא ניתן, אפילו באופן תיאורתי, לבדוק את מיקום האלקטרון מסביב לפרוטון. מה שאמרת לגבי מהירות הוא אינו נכון - מהירות האלקטרון לא תגיע למהירות האור, ועם זאת הוא נמצא בכמה מקומות בו זמנית. לכן, הבחור האתאיסט צודק.

דתי בלב

New member
דבר אחד ברור שאין קשר בין לשמור שבת

שזה איסור מהתורה לבין לפנות שטחים כבושים שזה סתם לא מוסרי

שאיטן

New member
טעות.

יש איסור דאורייתא למסור שטחים מארץ ישראל לנוכרים (קל וחומר מרצחים)

חמדונה

New member
אין צורך להתנשא.

לא כל אדם שמתחבר ליהדות, הוא חלק מחבורת משיחיים חסרי הבנה. בכל אופן, אני לא בטוחה אם אלוהים קיים, אבל אם הבנתי טוב את הקונצפט אז כן, הוא יכול. ה' יכול לבחור להגביל את עצמו לעד, אם יראה לנכון לעשות זאת. לדעתי כל העניין הוא טעות. אלוהים אמור להיות ישות, לא איש עם יכולות.

Continuum

New member
*שימו לב!!!!!!!!!!!*

כתבתי את השאלה *בהקשר הפוליטי שלה*, כי זה פורום *אקטואליה*. לכן, התייחסתי לאותם משיחיים חסרי בינה, ולאו דווקא לכלל הציבור המאמין. אני סבור, והוכחתם את טענתי יפה מאוד, שדווקא אותם משיחיים חסרי בינה אינם יודעים ואינם מסוגלים לענות על השאלה הזאת, ולכן *אין להם זכות לכתוב בשם ה'*. עם זאת, את הפיתרון של יונתן בן שאול עדיין לא הצלחתי לסתור.. שימו לב שהוא האתאיסט היחיד שענה לי. מ.ש.ל.

light angel

New member
אני חושבת

שאתה וה"משיחיים חסרי בינה" מדברים בשתי שפות נפרדות. הם מספרים לך על כוחו הבלתי נדלה של הקדוש ברוך הוא, אתה מדבר איתם על היגיון, וכל מה שיוצא מרב השיח המרתק הזה הוא בעיקר הכפשות הדדיות. אז אני שואלת, בשביל מה להיכנס לזה בכלל? הרי בתור אדם הגיוני ומשכיל אתה בטח יודע שאין לערבב אמונה בהיגיון. זו לחוד וזו לחוד, וטוב שכך. לא צריך הוכחות שאלוהים קיים, כי כל מה שקיים באופן ודאי הוא בעל פגמים וחסרונות, שבאלוהים אין. לכן לעולם לא נדע. אבל למה לך סתם לפגוע ברגשותיהם? בסדר, הבנתי את הקישור להתנתקות. אבל אני לא בטוחה כמה מהם עושים את זה בשם אלוהים, וכמה סתם מתקשים להיפרד ממקום שהיה כל כך חשוב להם. גם אל תסתמך כל כך על הרבנים שקוראים לסרבנות ומתירים ירי על חיילים. הם רק מנסים לעשות רושם על הבוחרים שלהם, לשמר את מעמדם הפוליטי והתרבותי. בתכל'ס? אלה אנשים טובים שהחליטו להאמין בסיפורי התנ"ך. זכותם. תעזוב אותם בשקט עם ההיגיון שלך, הם לא מבינים אותך ואתה לא מבין אותם. למה לא לכבד איש את רעהו? יש מי שנלחם לגילוי האמת האוניברסלית, ויש מי שבוחר להאמין בצורה עיוורת למה שכתוב בספר כלשהו. גם אלה וגם אלה יכולים להיות אנשים טובים, למה כולם מתעקשים לריב? ולשם הפרוטוקול, אני לא אתאיסטית ולא דתיה. אני באמצע... לא מאמינה בתנ"ך, אבל אלוהים הרי יש גם מחוץ לתנ"ך.

Continuum

New member
...

כל מה שאמרת נכון. אבל לקבל את זה שאנחנו מדברים בשתי שפות שונות, במקום למצוא שפה משותפת - אני לא מתכנן לעשות את זה בפורום אקטואליה. אפילו אם השפה המשותפת הזאת גוררת הכפשות שרק מוסיפות קצת אקשן מבורך.

Bassman

New member
אז לחילונים אסור להכנס לזה,

אבל מצד שני סוגרים לי חנויות בשבת ולא נותנים לי לאכול חזיר "כי ככה צריך להיות יהודי ואנחנו דואגים לך" וכן, כבר שמעתי את תאורית ה"דאגה" של הדתיים. כאילו הם גומלים אותנו מסמים או משהו ולכן הם כופים עלינו דברים. אז אני דואג להם. שלא יבזבזו את החיים שלהם.

יש לי שאלה

ולא בקטע של לעקוץ.... אם אנחנו מוגדרים כמדינה יהודית? איפה מתבטאת היהדות? ואם לא...אז מה כ"כ מיוחד במדינה שלנו?

light angel

New member
../images/Emo13.gif

אל תכריחי אותי להתחיל להרצות לך את כל מה שקלטתי משיעורי אזרחות בשנה האחרונה (אני את הבגרות שלי כבר עשיתי!!). את מתעקשת?.. באמת? טוב: ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. להיותה של מדינת ישראל מדינה יהודית יש 6 גישות. גישת מדינת התורה- מאמינה שמדינה יהודית היא מדינת הלכה, ובה צריך לנהוג ע"פ מצוות התורה. גישה דתית לאומית- מחויבת גם לדת, גם לציונות וגם לדמוקרטיה. דוגלת בדעה שיש לנהוג במדינה היהודית ע"פ מצוות התורה בפרהסיה (למשל, לאסור תחבורה ציבורית בשבת), אבל בבית כל אחד נוהג ע"פ ראות עיניו (למשל, מותר שכלי רכב פרטיים יסעו בשבת). גישה תרבותית לאומית- מאמינה כי היהדות היא לא בת אלא תרבות, ולכן יש לנהוג במדינה יהודית ע"פ התרבות היהודית- חגים, סמלים, דגל, המנון וכו'. עם זאת, אין להנהיג בישראל מדינת הלכה. גישת העם היהודי- גישה הסבורה כי מדינת ישראל נוסדה לכל היהודים בעולם, ולא רק לאלה היושבים בה- ולכן צריך לעזור לכל היהודים בגולה. לכן יש, למשל, לשלוח משלחות לאירופה להרצות נגד אנטישמיות וכו'. גישת מדינת היהודים- דוגלת בדעה כי ישראל היא מדינה ליהודים, ולכן הכי חשוב שיהיה פה רוב יהודי. לא משנה אם הם דתיים, חילונים, חרדים או אתאיסטים. החשוב הוא שהם יהודים, וכך יישמר הרוב היהודי בארץ. גישת כלל אזרחיה- ישראל היא מדינה דמוקרטית, ולכן חשוב לא להפלות בין אזרחים במדינה (הכוונה בעיקר לערבים). לכן יש להוציא כל סמל יהודי מהמדינה (מהסמל, מההמון, מהחוקים וכו') כדי לא להפלות בין אף אחד. בגישה מחזיקים בעיקר ערבים ושמאלנים קיצוניים. יש המון גישות מלבד גישת מדינת התורה...

light angel

New member
בסדר, בסדר ../images/Emo13.gif

אז הנה, הסברתי. בטח תלמדי את זה באזרחות בי"ב.

למעלה