יש לי שאלה...

jason newsted

New member
יש לי שאלה...

שאני שואל אנשים בדרך כלל על מה הם מנגנים הם ישר אומרים גיטרה, למה כולם על גיטרה? שאני התחלתי לנגן גם ניגנתי על גיטרה כי זה ישר מה שחשבתי.. למה אנשים שרוצים נגיד להתחיל לנגן משהו הם ישר חושבים גיטרה? ואלו שלא מנגנים על גיטרה הם לוקחים כלים אחרים רק כדי שיכלו לנגן עם חברים שלהם.. אבל אני לא חושב שגיטרה יותר טובה מבאס וגם הרבה גיטריסטים מוצאים את עצמם "חסרי עבודה" בגלל שיש יותר מדי.. אבל בבאס כמעט כל באסיסט שמנגן מוצה לעצמו הרכב כי זה ככה.. שאני עכשיו עברתי דירה ואני לא מכיר באיזור שלי אף באסיסטים אבל גיטריסטים לא חסר.. בקיצור מה שאני מנסה להגיד או לשאול יותר נכון למה אין יותר באסיסטים בארץ? אשמח לקבל תגובות על זה..

טוב אני חייבת להגיד משהו.

למה לעזאזל כולפם מתייחסים אל גיטרת באס כאל באס ולא כסוג של גיטרה?! דוגמא: "אני לא חושב שגיטרה יותר טובה מבאס" אבל גם באס היא גיטרה!! %&*_DGJd;E$
הקץ לאפליות! שוויון זכויות גם לג-י-ט-ר-ת הבאס!

jason newsted

New member
אוקיי אני יסביר..

כל מי שאני מכיר וכולל אותי לא אומר גיטרה באס כולם אומרים באס.. באס וגיטרה זה לא אותו הדבר זה שתי דברים שונים שמנגנים עליהם שונה והם נשמעים שונה וגם לומדים עליהם בצורה שונה..

לשניהם יש:

מיתרים גוף דומה צוואר ס(ש?)ריגים שתיהם מתחברות לחשמל ולמגבר הם נראות פרקטיקלי אותו דבר!!! ברור שהם לא אותו הדבר, אבל באס היא סוג של גיטרה, לא?!

jason newsted

New member
זה כן סוג של גיטרה בעיקרון אבל..

גיטרה באס זה בא מקונטרה באס הכלי המכוער הזה שמנגנים איתו בג´אז בדרך כלל.. אבל זה עדיין שתי דברים שונים בכל זאת..

JOE KALIBER

New member
קונטרא באס זה אחלה דבר

ואני מת לנגן על , בסך הכל זה נכון, לבאס ולגיטרה יש תפקידים שונים לגמרה בהרכב.. אחרת בשביל מה כל ההרכבים מחפשים באסיסטים? ואגב מי שלומד באס יודע שהוא צריך לעבוד אם התופים יותר מאשר עם הגיטרה

Oribius

New member
לא נראה לי שאתה צודק

קודם כל , לפי דעתי הבאס התפתח מהחלק של הבאס בגיטרה חשמלית , כמו שאתה אומר שבאס זה לא גיטרה , אז תגיד שקלאסית זה לא גיטרה .... יש גיטרה חשמלית , גיטרה אקוסטית , גיטרה קלאסית וגיטרת באס , הבאס פשוט מיועד רק לצלילים מסויימים , תוך שבחשמלית יש רק כמה מיתרים לבאס ........

3dba

New member
זה די בגלל ש...

רמת הבסיסטים בארץ נמוכה ולכן אין מודלים לחיקוי כמו:billy sheehan victor wooten victor bailyןכדומה |(להוציא את יוסי פיין כמובן)רוב הבסיסטים כמו יפרח וכמותו נאלצים בשל ההרכבים בהם הם מנגנים לנגן בסיס לגמרי ולכן אין שום גירוי לנגן בס ,בעוד שכולם רוצים לנגן רק "סולואים" אז זה המצב ,כך לפחות יש יותר עבודה לבסיסטים וטוב שכך . hbm

JOE KALIBER

New member
הבסיסט של מוניקה סקס

ממש טוב, אני לא יודע לכמה ממכם יצא לראות אבל היה לו הרכב ג´ז עד לפני שנה בערך בשם TIMEZONE והוא ניגן שם ממש טוב גם הבסיסט של היהודים מצויין, ואני מכיר כמה שמנגנים בס ומושפעים ממנו. והבסיסט של איפה הילד גם ממש טוב.

KamikazA

New member
אני דיי מושפע בנגינה שלי

מהבסיסט של מוניקה סקס, וגם מפיטר רוט שהוא הגיטריסט שלהם אבל הוא בסיסט מצויין

untitled

New member
פיטר רוט הוא הבסיסט שלהם

לפי ידיעתי לפחות, אה בעצם נזכרתי יש אחד אחר שהוא לא "בהרכב" ממש (לא מזכירים אותו אף פעם) חוץ מזה פיטר רוט יודע לנגן על כל דבר עם שיש לו מיתרים, ולנגן טוב. והוא מנגן בס כשצריך, הוא הליד גיטר, בעיקרון הוא האיש החזק בהרכב.

xflil

New member
יוסי חממי - בס

יהלי סובול - גיטרה ושירה שחר אבן צור - תופים פיטר רוט - גיטרה

untitled

New member
לא נכון

הא הבסיסט הישן שלהם עכשיו זה מישהו שגם מנגן על קלידים בחלק מהדירים גואטה משהו לא זוכר

red hot

New member
בס וגיטרה זה שני כלים שונים לגמרי

זה שלשניהם יש מיתרים וצוואר זה לא אומר כלום. גם לכינור יש מיצרי וצוואר ומנדלינה ועוד מלא כלים. נראה לי שהסיבה שאנשים בוחרים גיטרה על פני באס זה שגיטרה יותר נגישה ויותר קל למצוא מורים לגיטרה, ספרים ללימוד גיטרה ומידע וטאבים באינטרנט (או לפחות זה מה שאנשים חושבים) יש כאלה שפשוט לא נמשכים לבאס ובא להם יותר ללמוד על גיטרה. ומה שאמרת לגבי זה שאנשים מתחיליןם ללמוד על באס כדי לנגן עם חברים זה ממש לא נכון... יש אנשים שסתם מנגנים בשביל עצמם ולא מחפשים לעשות מזה מקצוע.

jason newsted

New member
אמרתי את זה בגלל..

שאני מכיר אנשים שלמדו באס רק כדי להכנס להכב עם חברים שלהם.. זה לא בהכרח מדובר לכולם..

סתם דעה קטנה:

לדעתי מי שלומד לנגן על כלי רק כדי להיכנס להרכב או להתפרסם, ולא עושה את זה כי הוא נהנה מהנגינה והלימוד עצמו על אותו כלי, לעולם לא ייהנה מזה ויהיה טוב כמו אחד שלקח על עצמו ללמוד לנגן בשביל עצמו.

למעלה