יש לי שאלה....

יש לי שאלה....

אנחנו ביתרי"ם מאמינים שאסור לסרב פקודה.....האם בעת בפינוי אתם חושבים שצריך לסרב פקודה?? אני אישית חושב שלא כי אנחנו יודעים שאסור לסרב פקודה כמו שבאלטלנה רבין פיקד על התותח אבל מי שירה היה ביתרי כי הוא לא האמין שצריך לסרב פקודה מה אתם אומרים עלז ה צריך לסרב או לא????

אני חושבת

שזה אינדיבדואלי. כל אחד ירגיש אחרת ויקח את זה אחרת. אלו דברים שמנוגדים אחד לשני בבית"ר הפינוי והסרבנות כך שלדעתי זה באמת אישי אצל כל אחד. קצת קשה לי להשוות את זה למה שקרה אז עם רבין. אני לא הייתי יורה בחיים על יהודים אם הייתי מקבלת הוראה לפנות ישובים הייתה לי בעיה. הייתי מדברת עם המפקד ומסבירה לו את צדדי בעיניין. אם זה לא היה עוזר הייתי עושה כאילו אני מפנה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח רואים שעוד לא התגייסי אה? חחחח

לאושרת/ ולכולם

סבבה אבל אני חושב שאנחנו בתור ביתרי"ם אסור לנו לסרב פ'קודה כי זאת האידיולגיה של בית"ר.. ומה שקרה עם רבין זה ההפך כי לא אמרו לו לרצוח יהודים וכן זה רצח מה שהוא עשה... אני אומר ככה אנחנו חייבים לעשות פקודה אבל בלי להקין אותה כמו "מר" יצחק רבין

אני חושב שדווקא כן

אנחנו בתור בני אדם מוסריים, בתור יהודים ובתור בית"רים צריכים להיות מוסריים! הבית"רי שירה על אלטלנה ראוי לדיראון עולם- בבחינת תליין אחיו! מעשה זה הוא חמור מאוד והוא למעשה רוצח של אחיו. לדעתי עלינו לסרב פקודה כי בבית"ר לימדו אותנו את הערכים האוניברסליים והיהודיים- והדמוקרטיים. פשע הגירוש הוא טיהור אתני- פשע נגד האנושות. לדבר כזה חובה לסרב, וחובה להיאבק בו במרי אזרחי בלתי אלים. אין זו יציאה למלחמת אחים אם אתה חושש מכך, ובכל אופן מי שהחל במלחמה הוא מי אם לא שרון בעצמו. אסור שימשיכו לדרוך עלינו. אחת ולתמיד: לא אבצע טיהור אתני- ולא אמלט עצמי מאחריות בתוך הטיעון השטני שזכור לכולנו מזמנים אפלים של "רק מלאתי פקודות" בצער רב צריך לסרב לביצוע הדבר הזה ולשאת בתוצאות! לא לגירוש, כן לסירוב!

MS6

New member
אוקי...

אז אם שרון התחיל את מלחמת האחים מי אנחנו שנגיד לו לא? "אסור שימשיכו לדרוך עלינו"?! על ז'בוטינסקי לא דרכו? על בגין לא דרכו? על אצ"ל דרכו בצורה כ"כ מבישה שהיו מכים אנשי אצ"ל ברחובות, אוסרים אותם ומסגירים אותם לאוייב ולמרות זאת האצ"ל הבין את חשיבות מניעת מלחמת האחים ולא החזיר מלחמה... אין שום קשר בין בית"ר לבין מרי אזרחי. שום כלום. מה שאתה אומר בכלל לא נכון אתה טועה ומטעה.. והדוגמא לכך הוא הסזון, מלחמת האחים נמנעה בכל מחיר למרות ההשפלה והמחיר הכואב שהבית"רים נאלצו בזמנו לשלם. המעשה של שרון הוא לא חוקי, אנטי ציוני ואנטי דמוקרטי ועדיין צריך למנוע מלחמת אחים בכל מחיר!

מתבייש בכם

אני מתחיל לחשוב שבית"ר הם פשוט סופר פוצים, שהבית"ריות הפכה אצלם למטרה במקום לאמצעי שבעזרתו מגשימים את מטרותיה של בית"ר. אני באמת מתבייש בכם, שבמקום לקחת את מקום חוד החנית במאבק ולהיות המובילים של הנוער החילוני, אתם מעדיפים להתפלפל כמו םפוצים מהצד וליפול לטיעוני מלחמת אחים שקריים. לא תהיה מלחמת אחים ממרי אזרחי כמו שבזמן לותר לא היתה מלחמת אזרחים בעקבות המרי האזרחי שלו בארה"ב. אני מתבייש ברגעים אלה להיות בתנועה הזו.

MS6

New member
אתה יכול להתבייש...

אבל לדעתי אתה לא מחזיק בכלל בדעות בית"ריות... מרי אזרחי מנוגד לעקרונות התנועה וגם אם ממש ממש תתעצבן או תתבייש עדיין הוא יהיה מנוגד. מטרותיה של בית"ר לא יוגשמו בכל מחיר, לא במחיר של מלחמת אחים. מלחמת אחים סותרת את עקרונות התנועה בדיוק כמו שמסירת שטחים סותרת את עקרונות התנועה, רק שמלחמת אחים הרבה יותר מסוכנת ברמה האידיאולוגית והמדינית.ובלי שום קשר לכך מרי אזרחי אינו תורם לרעיון הבית"רי אלא רק מרע את מצב המחנה הלאומי ומרחיק אותו מלב העם. כל אלו עובדות, ת'כלס. אני לא מדבר פה מגבוה אלא מהשטח.ילדים מופרעים מהציונות הדתית, שאחדות העם ותחושת ה'ביחד' לא מעניינת אותם, והדבר היחידי אותו הם רוצים להגשים הוא מעשים לא חוקיים שמבטאים קריזות רגעיות שלהם- הולכים ומתפרעים. לעומת זאת אדם המגדיר עצמו בית"רי חייב ללמוד מהמורשת הבית"רית שלנו שידעה לעשות הכל ע"מ למנוע מלחמת אחים.

להרגע.

א'- אתה פשוט פאתטי. אתה מתרפס שמקלל את אחיו מהימין כדי לרצות את אויביו הפוליטים בשמאל. ב'- כזכור לי אתה לא זאב ז'בוטינסקי ואתה לא זה שקובע מה מנוגד ומה לא מנוגד לעמדות הבית"ריות ג'- אתה בעצמך נראה לי יותר רחוק מבית"ר וממטרותיה, וכל מחאה לגיטימית אצלך היא מלחמת אחים. ד'- במקום ללכת ולחקור את תוצאות המרי האזרחי הבלתי אלים במקרה לותר בארה"ב אתה מדבר שססמאות, שלטעמי הן עלובות למדי של מרי אזרחי לכאורה שווה למלחמת אחים- הסיבה לנימוק הדל הזה כרגע לא נראית לעין בטיעוניך. ה'- נגיד במצב היפותטי שאיני כרגע הולך בעקרונות בית"ר- דבר זה לא מעליב אותי כי כרגע האנשים שבית"ר יצרה הם לימור ליבנת ציפי ליבני- בגין שעשה טיהור אתני לתושבי סיני, דני נווה דני דנון המושחת, אולמרט והיריעה עוד ארוכה ברשימת הקלון. אני עצמי חושב שאני הולך היטב עם האידיאולוגיה הבית"רית, ושאף אחד לא יגיד לי שאני לא מכיר אותה- כי אני כן, ואם מישהו בכל זאת אומר לי שאני לא בית"רי ואיני קופא על שמרי כמוך זה רק אומר שאני כמו ז'בוטינסקי עוסק בריאל פוליטיק ולא בשגיונות עלובים חסרי שחר. מלבד זאת אני לא עוסק בלהתיז טינופת על חברי למאבק. עם גישה כזו היינו נשארים בלי מדינה מלכתחילה.

MS6

New member
...

א. "אחיו מהימין"?! ומי הם היריבים מהשמאל?! בני דודים שלי? כולם אחים שלי, ובגלל זה כשאני מתייחס לויכוחים פוליטים אני מבין כמה חשוב לשמור על אחדות המשפחה, כי אם יווצר קרע אז כלום לא ישאר מהמשפחה, גם לא הדירה שבגוש דן. ב. ילד יש לך עוד הרבה מה לעשות בשביל להגיע לקורסליים שלי מבחינת הרעיון הבית"רי והתרומה לבית"ר... ואני יודע טוב מאוד מהו מעשה לגיטימי ומהו מעשה המנוגד לרעיון בית"ר. המעשים שלך הם לגיטימים, אם אתה חניך בנוער כך. אך אם אתה חניך בתנועת בית"ר המעשים שלך מנוגדים לעקרונות התנועה, ושוב גם אם אתה עכשיו בגיל שאתה חושב שאתה יודע הכל או שנתפסת באיזשהו שגעון גדלות (ובלי ספק נתפסת באחד כזה) עדיין דעותיך אינן תואמות לאידיאולוגיה הבית"רית. ג. אתה לא יודע כלום עלי, איך אני פועל ובמה אני פועל ואני פועל. הרבה. אז תחסוך ממני מחמאות... ד. המצב בתקופת מרטין לותר קינג היה שונה לגמרי, מרטין לותר קינג חי בתקופה שבה הוא החייה רעיון מסוים שבתקופתו רוב העם רצה לקדם, חוץ מזה המעשים שהוא עשה היו הרבה יותר חכמים מאשר ההתאבדות הלאומית שהשוליים של הציונות הדתית מציעים לנו: במקום לגרום לאהדה הם גורמים לשנאה. בתור איש ימין אני צריך לגנות הרבה יותר מאשר איש השמאל את אותם שוליים. כי הנזק שהם גורמים לי הוא עצום, הם מבריחים אנשי מרכז מהימין ובכך הופכים את הימין יותר קיצוני, פאנטי ומרוחק מהעם. אתה אומנם בן 16-17 אבל אני חייב לציין שאתה מדבר כאילו אתה צעיר בהרבה, הגישה המתנשאת שלך לא מועילה לטיעונים הקלושים שלך, מלבד זאת אין ספק שאתה די מנותק מהעם. אני מציע לך ללכת ולהכיר קצת את הציבור שאותו אתה רוצה לשכנע לפני שאתה מתחיל לשכנע אותו.

לא יפה.

1. קודם כל אמורה להיות לך איזשהי תמיכה עם חביך למאבק ובמקום זה אתה רק מאדיר את אויביך הפוליטיים משמאל- שלא רואים בך אח. 2. מי שמתנשא פה זה אתה. אני לא חושב שיש לך זכות לקבוע עד כמה אני בוגר או עד כמה אני יודע באידיאולוגיה הבית"רית, וכמו שאמרתחי, לא קוראים לך ז'בוטינסקי, וגם אם היית ז'בוטינסקי היה מותר לי לחלוק עליך מבחינה רעיונית בלי שאני אחשב "בוגד בערכי התנועה" זה פשוט מזכיר לי את השימוש של השמאלנים לנגח אותנו עם טיעוני "דמגוגיה" כנ"ל לגבי טיעוני "ערכי התנועה". אני חושב שההתייחסות הגילאית בפורום הזה עוברת כל גבול- מן התנשאות של אנשים מבוגרים כביכול- בעוד שרק להזכירכם: א' אנחנו תנועת נוער- המחשבה הממוסדת והמבוגרת מדי שלכם היא המחסום של התנועה הזו והסיבה להזדקנותה! ב' רק להזכירכם רבים מחברי המחתרות למשל, שאתם כה מעריצים היו בני16-17 ולא שמעתי אתכם מפקפקים בשיקול הדעת הצעיר שלהם. הטיעון הזה של הגיל הוא פשוט טיעון לא לעניין מתנשא ומזלזל. 3. לגבי לותר- מה שהוא עזה היה הפרת חוק המונית, לא נעים לי להגיד לך וממש אבל ממש אני לא אומר את זה מהתנשאות אבל אתה פשוט לא מכיר את הנושא הזה כנראה- לותר סבל מדעת קהל נמוכה בארה"ב- המאבק שלהם שהיה כמו הבמאבק שלנו- הפרות חוק המוניות בלתי אלימות וכניסה לכלא לשם כך- זהה למאבק שלנו. ועובדה- לא היתה מלחמת אחים- להיפך, העם האמריקני שינה את דעתו והדמוקרטיה והעם בארה"ב יצאו מחוזקים. אין כל בסיס לטענת מלחמת האחים המופרכת שלך. 4. לא אמרתי שלא תרמת לתנועה חס וחלילה! אין לי ספק בתרומתך ואפילו לא בהבנת ערכי בית"ר שיש לך, אבל אל תשכח שיש פרשנויות שונות לערכי בית"ר- אם אתה מכיר את מירון לדוגמא- שנינו נמצאים בויכוח גדול מאוד על אופי המאבק- ובכל זאת שנינו דוגלים באידיאולוגיה הבית"רית. אל תפסוק שמישהו הוא פחות בית"רי ממך רק כי לך נראה הפירוש שלך לאידיאולוגיה הבית"רית כפירוש האולטימטיבי. 5. לא להתנשא, שוב! וגם ההעלבות האישיות שלך אינן במקום- נראה ששכחת לרגע את ההדר הבית"רי. 6. לגבי השגעון גדלות שלי.. אממ.. אני לא חושב שהוא קיים אבל אם כן, אז מרחבאן. 7. שוב להזכירך אנשים מבוגרים ממני ובעלי שיקול דעת חזק ממני תומכים בעמדותי. אז אל לך לזלזל בי. 8. שוב - זכותי לעשות מה שאני מוצא לנכון כפירוש של הרעיונות הבית"ריים, וגם אם אתה חושב שאתה יודע הכי טוב, אין לך זכות לקבוע אם מה שאני עושה מקומו בתנועה או לא.... 9. אם לא היתה לי המסגרת הבית"רית הייתי עושה זאת בלעדיה. בית"ר, שוב, היא אמצעי ולא מטרה!!!! לא לשכוח שלעיתים הבעייה של דברים בארץ היא אובדן תוכן וקידוש האמצעים! זהירות מפני תהליך כזה בבית"ר.

יעלי78

New member
רק הערה קטנה

"אוייבים משנמאל"?!!?!? הם לא האוייב שלנו... הם חלק מהעם שלנו.. כן.. גם שמאלנים, אפילו אלו האנטי ציוניים הם חלק מעם ישראל וברגע שאנחנו מגדירים אותם כאוייבים אנחנו : א- מפרקים את העם שגם ככה נמצא בקשיים. ב- נותנים סיפוק לאוייב האמיתי שלנו

חס וחלילה, קיראי היטב!

לא לחינם כתבתי אויבים פוליטיים ולא סתם אויבים- כי מבחינה פוליטית יש פה מאבק. חס וחלילה שאגיד שהם האויבים שלנו. לא למלחמת אחים. כן לחסימות ולמרי אזרחי. (כמעט כל החברים שלי הם שמאלנים אז קצת קשה להאשים אותי בזה שאני חושב שהם האוייב שלי)

יש לי תשובה

1. עודד יפה על השאלה יצרת פה דיון טוב. מש"ל--- לפי הדת היהודית אישה שנאנסת באיזור מגוריה יש לה חלק באשמה אז לפני שאתם קופצים ושואלים שאלות תקראו עד הסוף. כשאישה נאנסת אין לה הרבה סיכוי להתנגד ולגרום לכך שלא יאנסו אותה. אבל אם היא בעירה כפי שכתוב היא חייבת להתנגד בכל כוחה גם אם הסיכוי הוא אפסי. נמשל--- גוש קטיף נמצא כיום בסכנה. עד עכשיו הייתה סכנת פיגועים פצמרי"ם ואני לא מבין בכל הסוגים. כיום ישנה סכנה גרועה יותר שהיא אחינו היהודים שטועים בדרכם הפוליטית וזאת מתמימות. הם חושבים שבכך שיפנו את גוש קטיף זה יגרום לשקט ברצועה. חבל מאוד שזה לא ככה ושזה רק יעודד טרור. אחד הדברים שחיסלו את הטרור בשנים האחרונות זה מבצע "חומת מגן". כשמו כן הוא. הוא זה שהגן על כל מדשינת ישראל בכך שיזם התקפות על מחבלים עוד לפני שיצאו. אז כמו במשל שהיאשה חייבת להתנגד כך גם אנו עם אחינו מגוש קטיף וצפון השומרון חייבים לעזור להם במאבקם בכל הדרכים- סירוב פקודה, עלייה לישובים, קליטת משפחות וכו'. מסקנה: חובה לסרב פקודה!!

יעלי78

New member
אם כל הכבוד למשל היפה

הוא מזעזע... בואו לא נכיס אונס לתוך הסיפור הזה.... אם אישה מרגישה שחייה ( או מהש ישאר מהם אחרי אונס) ינצלו על ידי כך שהיא לא תתנגד- אז שהיא לא תתנגד... ועכשיו לעניין אני מסכימה שצריך להתנגד, וכן מי שמרגיש שזה מה שהוא צריך לעשות, צריך לסרב פקודה.. אבל לא לבוא ולהגיד לאחרים מה לעשות.

ששששששששש

למה לא להכניס אונס לתוך הסיפור הזה? הרי מה זה אונס? אנוס ע"פ מילון אבן שושן: מוכרח, נאלץ. והרי מתיישבי גוש קטיף אנוסים בכך שמפנים אותם מבתיהם ומיישוביהם שזה מנוגד לכל האידיאולויות שעליהם הם מחנכים את ילדיהם. אז מה נותר להגיד לילדים ששומעים סיפורים על היטלר ימח שמו ועל עוד אנשים שלא רצו בקיום העם היהודי בארץ ישראל ועכשיו המנהיג היהודי מגרש יהודים?? רבים טעו בכך שחשבו שאם נקים מדינה יהודית בארץ ישראל לא יהיה מי שיגרשנו מכאן אבל קם מתוכנו יהודי ציוני ופועל בניגוד לאידיאולוגיה שעליה הוא נבחר אלא ממלא את המצע של מתחרו בבחירות להזכירכם זהו- מצנע! נ.ב. עם ולא אם בכותרת

למעלה