זה רק ההגיון הפרטי שלך מדבר ומפרשן
"ניקח מהם את הסיבה להתאבד והם יפסיקו להתאבד", האמת היא שזה לא כל כך פשוט, זה לא "עובד", אתה מניח שה"כיבוש" הוא הסיבה שהם מתאבדים (הם לא המציאו את זה, הפאדיון התאבדו עוד ב55'-56', ללא קשר לכיבוש, הטאמילים בסרי לנקה מתאבדים כדרך לחימה, מה לעשות? זה יעיל, קשה לתפוס והתוצאה קטלנית), אולי חייהם הקשים, ישנם מספיק מקומות עם חיים קשים, למה שמה לא מתאבדים?, תבין אין סיבה, אין תירוץ, אין כלום, התאבדות על אזרחים, כאלה שלא עשו לך כלום מראה על שנאה עיוורת, לא על "אין מה להפסיד", מראה על טירוף, מראה על איבוד צלם אנוש, מי שמבין אותם אז גם אצלו חסר קצת צלם אנוש, מי שקונה את ההסברים שלהם משהו לא בסדר אצלו בנפש. אני ראיתי את חייהם הקשים של הפלשתינים, הייתי בשטחים, קשים ככל שיהיו הם עדיין טובים בהרבה מרוב מדינות העולם השלישי, למה שמה אנשים לא מתאבדים (לאו דווקא על אזרחים או גופים כלכליים, פשוט מתאבדים?). מאחורי ההתאבדות עומדת אידאולוגיה, לא ייאוש, ייאוש הוא תירוץ שמנסים למכור לנו, מושג במערכת ההיגיון המערבי, משהו להזדהות איתו ואז בעצם לרחם על המתאבדים ולהתייחס בסלחנות אליהם, התוצאה, פנאטים ששמים את צה"ל והחמאס באותו סל, והכיבוש כסיבה יחידה, כאילו חזרה לקווי 67' תביא שלום (חאלד משעל בעצמו אמר שזה לא יהיה הסוף, החיזבאללה אמר שהוא לא יפסיק עד שיחרור פלשתין המלא, פלשתין = ישראל). אני לא מפרשן, אני אומר את מה שהם אומרים ומתייחס לזה בשיא הרצינות, אני לא מסביר אותם כאילו מדובר במפגרים שלא יודעים להתבטא, זאת יומרנות והתנשאות להתייחס עליהם ככה, זה בעיקר רמיה עצמית, רחשי לב במקום להסתכל להם בפנים. כל עוד הם דורשים את זכות השיבה, סיום ה"כיבוש" הוא לא סיום הסיכסוך, בטח לא סיום הפיגועים, יש 4 מיליון פלשתינים מחוץ ליש"ע, אתה רוצה גם לפרשן אותם. כל עוד יש לאום נוסף בתוך ישראל, לא מיעוט, לאום, הסיכסוך מונצח עד שהלאומים מגיעים "למסה קריטית" כלומר שני הלאומים נהיים דומים במספרם, דומים בחלקם בתוך האוכלוסיה, היום יש מעל 1.3 מיליון פלשתינים בתוך ישראל, בעתיד הלא רחוק הם יהיו יותר וידרשו את מה ש"מגיע" להם מתוקף גודלם מתוך אוכלוסיית המדינה.