יש לי שאלה..

eviv

New member
האו"ם קבע הרבה דברים

הוא קבע שהכיבוש הישראלי הוא לא חוקי וצריך להסתיים, הוא קבע שהפליטים צריכים להיות מפוצים. אבל כאמור כרגיל את אומרת מה שנוח וממה שמפריע מתעלמת. ולחשוב שאת היית מוותרת על חצי מהמדינה שלך בשביל מיליוני סודאנים שיבואו לכאן והאום יחליט שמגיעה להם מדינה.

KatyRose

New member
ולחשוב שאתה...

היית מוותר על חצי מהמדינה שלך בשביל מיליוני פלשתינים

eviv

New member
לא הייתי נותן

אם מיליוני פלסטינים היו רוצי להיכנס למדינה או לשטח שאני גר בו מאות שנים הייתי מתנגד לכך. אם אנשים רוצים לבוא לאיזור שלי הם צריכים לעמוד בכללי ההגירה או כללי האזרחות.

eviv

New member
לא זה לא

הערבים לא פתאום באו לפה, הם היו פה. כאשר העליות השונות באו הפלסטינים כבר גרו כאן.

eviv

New member
אני נולדתי פה.

הדילמה המוסרית שסבא שלי עמד לפניה שונה מהדילימה המוסרית שאנחנו עומדים לפניה.

KatyRose

New member
אבל אתה לא מבין

שהפלשתינים רוצים גם את השטח איפהב שאתה יושב

eviv

New member
הפלסטינים רוצים?

חוץ מכמה תנועות קיקיוניות שעושות הרבה רעש רוב רובם של הפלסטינים מכירים בגבולות 67 כבסיס למשא ומתן. את יכולה לתת עד מחר דוגמאות של חמאסניקים שאומרים ההפך וגם קישורים של אירגוני סטודנטים התומכים בחמאס שאומרים זאת אבל זה לא ישנה את המציאות.

KatyRose

New member
תפסיקו להגיד

"כמה תנועות" דיי! גם מיליוני הפלשתינים שיוצאים לרחובות ורוקדים ושמחים ועולזים עם דגלישראל שרוף, "איטבח אל יהוד" , מהללים וצורחים בשמחה את הפיגועים ואת הרוצחים, "מוות ליהודים" צלבי קרס וכדומה גם הם רק "כמה תנועות?" נו באמתתת למה אף אחד לא עונה על זה אף פעם???? (ואל תתן את הדוגמא של המתנחלים המתפרעים שצועקים לרצח ראש ממשלה וכ"ו... אל תשווה אפילו בינם לבין החיות האלה) אוף ואני אוהבת בעלי חיים.. לא נעים לי להגיד ככה..

אתה לא מבין דבר חשוב אחד

מאחורי אותם אירגונים כמו חמאס, ג'האד איסלמי ודומיהם יש 4 מיליון פלשתינים בלבנון, ירדן, סוריה, 4 מיליון פליטים המחכים מבחינתם לחזור למדינת ישראל היום ומבחינתם אדמות פלשתיניות, הם לעולם לא יהיו "לא רלוונטיות", כדי שהם לא יהיו לא רלוונטיות, אבו מאזן חייב לאסוף מהם את כל כלי הנשק, לעצור את המימון שלהם לחלוטין, לסגור את המוסדות שלהם, לנתק קשר אם אלה מחו"ל, לגרום להם להפסיק לייצר נשק, לעצור ולכלוא על אמת את כל אלה המנסים ליצור פיגועים וכו'... בינתיים כמו שזה נראה וכמו שאבו מאזן הכריז לא פעם, הוא לא מתכוון לגעת בהם, הסיבה, מבחינתי, לא משנה.

noamgk

New member
או או או -

או שהוא פשוט צריך להיות מסומם ושטוף מוח (וזה מה שהם באמת), או סתם מאמין / קיצוני.

i am just me

New member
גם אצלנו יש הרבה מאמינים קיצוניים

וזה לא אומר שהם מייד הולכים והורגים, האיסלאם היא לא בהכרח אמונה "רעה" כמו שהיהדות אינה כזאת. את שתיהן אפשר לקחת למקומות מאוד מסוכנים אבל אפשר להאמין גם בלי לפגוע באיש. אחרי היציאה מהשטחים לא תהיה סיבה "לשתוף להם את המוח" ואני די בטוחה שהם לא מסוממים.

תפסיק להשוות ולאזן!

"האיסלאם היא לא בהכרח אמונה "רעה" כמו שהיהדות אינה כזאת", אנחנו לא באותו סל, אז אל תשווה, כ"ך עד כמה שהם מתועבים, הם עדיין לא רצחניים כמו אירגונים קיצוניים ודתיים באיסלאם.

noamgk

New member
ראית את הסרט?

אחד מהמנהיגים הדתיים שלהם קרא להם להרוג את היהודים כי כך כתוב בקוראן (לא במילים האלה, אבל הרעיון מובן). אז זו כן דת רעה. והם כן מסוממים. כשחדר מחבל למכינה בעצמונה הוא עבר על פני כל החדרים ולא שמע שבאחד החדרים - כשהדלת פתוחה - ישב בחור וניגן בגיטרה. לאחר שהרגו אותו בדקו בגופו ונמצאו בו סמים שטישטשו אותו, ולכן הוא לא שמע את הנגינה. וזה גם מסביר למה במואסי טרחו כל כך לגדל 12,000 שתילי מריחואנה.

זה רק ההגיון הפרטי שלך מדבר ומפרשן

"ניקח מהם את הסיבה להתאבד והם יפסיקו להתאבד", האמת היא שזה לא כל כך פשוט, זה לא "עובד", אתה מניח שה"כיבוש" הוא הסיבה שהם מתאבדים (הם לא המציאו את זה, הפאדיון התאבדו עוד ב55'-56', ללא קשר לכיבוש, הטאמילים בסרי לנקה מתאבדים כדרך לחימה, מה לעשות? זה יעיל, קשה לתפוס והתוצאה קטלנית), אולי חייהם הקשים, ישנם מספיק מקומות עם חיים קשים, למה שמה לא מתאבדים?, תבין אין סיבה, אין תירוץ, אין כלום, התאבדות על אזרחים, כאלה שלא עשו לך כלום מראה על שנאה עיוורת, לא על "אין מה להפסיד", מראה על טירוף, מראה על איבוד צלם אנוש, מי שמבין אותם אז גם אצלו חסר קצת צלם אנוש, מי שקונה את ההסברים שלהם משהו לא בסדר אצלו בנפש. אני ראיתי את חייהם הקשים של הפלשתינים, הייתי בשטחים, קשים ככל שיהיו הם עדיין טובים בהרבה מרוב מדינות העולם השלישי, למה שמה אנשים לא מתאבדים (לאו דווקא על אזרחים או גופים כלכליים, פשוט מתאבדים?). מאחורי ההתאבדות עומדת אידאולוגיה, לא ייאוש, ייאוש הוא תירוץ שמנסים למכור לנו, מושג במערכת ההיגיון המערבי, משהו להזדהות איתו ואז בעצם לרחם על המתאבדים ולהתייחס בסלחנות אליהם, התוצאה, פנאטים ששמים את צה"ל והחמאס באותו סל, והכיבוש כסיבה יחידה, כאילו חזרה לקווי 67' תביא שלום (חאלד משעל בעצמו אמר שזה לא יהיה הסוף, החיזבאללה אמר שהוא לא יפסיק עד שיחרור פלשתין המלא, פלשתין = ישראל). אני לא מפרשן, אני אומר את מה שהם אומרים ומתייחס לזה בשיא הרצינות, אני לא מסביר אותם כאילו מדובר במפגרים שלא יודעים להתבטא, זאת יומרנות והתנשאות להתייחס עליהם ככה, זה בעיקר רמיה עצמית, רחשי לב במקום להסתכל להם בפנים. כל עוד הם דורשים את זכות השיבה, סיום ה"כיבוש" הוא לא סיום הסיכסוך, בטח לא סיום הפיגועים, יש 4 מיליון פלשתינים מחוץ ליש"ע, אתה רוצה גם לפרשן אותם. כל עוד יש לאום נוסף בתוך ישראל, לא מיעוט, לאום, הסיכסוך מונצח עד שהלאומים מגיעים "למסה קריטית" כלומר שני הלאומים נהיים דומים במספרם, דומים בחלקם בתוך האוכלוסיה, היום יש מעל 1.3 מיליון פלשתינים בתוך ישראל, בעתיד הלא רחוק הם יהיו יותר וידרשו את מה ש"מגיע" להם מתוקף גודלם מתוך אוכלוסיית המדינה.

אתה לא יודע הכל כמו שאתה חושב...

"ניקח מהם את הסיבה להתאבד והם יפסיקו להתאבד" רק על זה אני יגיב בינתיים כי לא קראתי את השאר יש הרבה אנשים שמתאבדים כי מכריחים אותם אומרים להם אם אתה לא תתאבד נרצח את המשפחה שלך .... וילדים למשל אומרים להם ניתן לך 200 אם תבריח בשבילי את זה ואת זה ולאלה שהם בראש של המעשיי התאבדות לא מעניין אותם שהתנתקנו והפסקנו את הכיבוש הם רוצים שלא נהיה בכלל קיימים

KatyRose

New member
בדיוק

החוגגים ברחובות אחרי פיגועי ההתאבות לא בראש של: "יש! הבן שלנו התאבד ואולי עכשיו היהודים יראו כמה שאנחנו סובלים מהכיבוש ויפסיקו אותו" הם חושבים "יש הרגנו עוד יהודים!" ושורפים דגל ישראל ומציירים צלב קרס

למעלה