יש לי שאלה

• פותח הנושא 238
  • פורסם בתאריך

238

New member
יש לי שאלה

בס"ד ותנשמו עמוק לפני שאתם עונים.... מכבי ת"א. אני מבינה למה אי אפשר לאהוד אותם בליגה.הם הורסים את התחרותיות, וכשקבוצה זוכה כל שנה באליפות,זה בפירוש מוגזם. אבל למה לא לאהוד את מכבי באירופה? עד שיש קב' שמביאה כבוד בתחום הספורט בחו"ל(ואני יודעת שהפועל זכתה ביול"ב קאפ בשנה שעברה,אבל מה קרה העונה הזו?
-מכבי עושה את זה[ מעפילה לפיינלפור]על בסיס די קבוע)למה לא לאהוד אותה? למה לרצות שפזארו (לדוג') תנצח אותה? למה להפוך להיות אוהדים מגעילים,כמו אוהדי הפועל ת"א???[סליחה על השיפןטיות,אבל אוהדים שלא יודעים לפרגן,גם לקב' אחרות,פשוט מרגיזים אותי...] לא לאהוב קב' בליגה,כשהיא מתחרה נגד הקב' שלך-זה מובן. לא לאהוב מאמן נפוח של קב' מתחרה-גם זה ברור. למה לא לרצות שהקב' תצליח באירופה?במה זה פוגע?ולמה בתור אוהדים של הפועל י-ם במקום לדחוף את הפועל י-ם שתשחק ביורוליג(והיא יכלה לעשות את זה וויתרה),אתם מבזבזים אנרגיות בלקלל את מכבי?

AmiTutiT14

New member
ולמה אין תחרותיות בליגה?

על זה חשבת? אין תחרותיות מהסיבה שמכבי מצליחה באירופה ומקבלת מלא כסף. כל שנה האימרפיה שלהם מתחזקת יותר בגלל כסף שקיבלה בעונה הקודמת ואז בעונה הבאה היא מתחזקת עוד יותר, ממש מחזוריות. בכסף הזה הם קונים שחקנים ומרשים לעצמם הכל, אפילו להביא מעודדות. בגלל זה אני אישית לא אוהבת את מכבי באירופה, לא אוהבת את מכבי בכלל.

שiש

New member
ובנוסף לזה...

כל קבוצה ישראלית, ואני מדגישה - כ-ל קבוצה ישראלית (מלבד מכבי, ונעזוב לרגע את עניין ה"ישראליות" הרבה שלה...), שמשחקת באירופה - הכי בעולם אשמח בשבילה אם תצליח. אני אישית אפילו ראיתי את רוב המשחקים של גליל, נהריה והפועל ת"א(-אפילו הם!) באירופה, שמחתי עם ההצלחות שלהם והתבאסתי בשבילם כשנפלו. מה שקורה בשנים האחרונות זה שמכבי עושה לאירופה בדיוק מה שהיא עושה בליגה שלנו, דהיינו - מה שמתחשק לה. מציאות עגומה? בהחלט, אבל בכל זאת המציאות. מלבד זאת אני מתקשה ביותר לעשות את ההפרדה בין הליגה שלנו לאירופה, כמו שאני עושה בכיף עם יריבות הליגה האחרות שלנו, כשמדובר בקבוצה חסרת מוסר שדורכת על גופות בדרך להצלחה (ואף מוסיפה כמה משלה...). קבוצה כזאת אני לא יכולה להעדיף, גם אם היא לכאורה אמורה לייצג את הארץ שלי - לא מעוניינת להיות מיוצגת ע"י נציגת השחיתות הגדולה ביותר בספורט הישראלי. אוהדי הפועל ירושלים הם לא היחידים שישמחו לראות בנפילתה של מכבי באירופה, כל הארץ מלאה כאלה. אולי במקום לתת לנו לעשות חושבים בנושא הזה - כדאי שמכבי עצמם יעשו בדק בית ויראו למה זה ככה. זה בהחלט לא צריך להיות ככה, ועצוב שזה ככה. מבחינתי ומבחינת רבים אחרים - מכבי היא מכבי, ואיננה מייצגת את ישראל אלא את עצמה בלבד!

שלום! אוהדת מכבי

א.היו פה כבר שרשורים בנושא. ב.אני מוכן לפרגן לכל קבוצה חוץ מ... והאוהדים של הפועל יודעים גם למחוא כפיים למהלך יפה של קבוצה מתחרה במשחק נגדה. ג.וסיבות לשנוא את מכבי יש בשפע... עייני בשרשורים שהיו בעבר לי אין כח לכתוב

238

New member
אבל

בס"ד א.מה אשמה מכבי שהיא מגיעה לאירופה,ומצליחה שם? מילא בליגה.ברור שזה לא פייר לשים שחקן ברמה של שאראס פארקר או באסטון(שקורעים את רוב שחקני הקבוצות,שלא נדבר על השחקנים בארץ)לשחק פה,כשהמשכורת של שאראס נניח,שווה לכל התקציב של נהריה לדוג', אבל מה הבעיה לאהוד את מכבי באירופה?? ב.למה כשהפועל י-ם יכלה להצטרף לגדולות ולשחק ביורוליג,היא לא עשתה את זה?גם בזה מכבי אשמה?אין תחרותיות בליגה כי גם כשקבוצה ישראלית יכולה להצטרף ליורוליג,היא לא מוכנה להשקיע בזה(ועוד לא היתה אף קב' שהפסידה כספים מהצטרפות ליורוליג...) ג.אני לא אוהדת מכבי.אני בכלל אוהדת את גליל עליון,ומסמפטת כל קב' ישראלית שהיא לא מכבי בליגה ,וכל קב' ישראלית בחו"ל.

AmiTutiT14

New member
מתוקה...

א. לא אמרנו שמכבי אשמה, רק שאנחנו לא סובלים אותה. ב. מי האשים?! אני לא יודעת מה היו השיקולים של הפועל במהלך הזה, אבל אני בטוחה שהם היו נכונים. ג. סבבה, גליל עליון זאת אחלה קבוצה, אני מאד מעריכה אותה:)

238

New member
נו אבל זו בדיוק הבעיה../images/Emo4.gif

בס"ד אם מחר נהריה למשל תשחק ביורוליג,גם אז תאחלו לפזארו בהצלחה? אני מנסה להבין למה אנשים לא עושים את ההפרדה הזו,בין מכבי של הארץ,למכבי של היורוליג...

AmiTutiT14

New member
אני לא יכולה להסביר בדיוק,

או שזה פשוט הסבר מאד ארוך, אני לא יודעת בדיוק מה הבעיה שלי ושל עוד הרבה אנשים. אני אוכל לכתוב מחר את הסיבות שלי, פשוט עכשיו אני די לחוצה, הפועל תל אביב מובילים...

שiש

New member
אבל זה בדיוק מה שהסברתי לך

לא נראה שקראת את התגובה שלי. אם נהריה תשחק מחר ביורוליג, אין ספק שנהיה בעדה ושנעודד אותה. גם את עניין ההפרדה, או את חוסר האפשרות לעשות הפרדה בנושא של מכבי הסברתי למעלה. אנחנו לא *מאשימים* את מכבי, בכ-ל דבר, בטח לא בזה שאנחנו כרגע לא ביורוליג. אנחנו לא ראש בקיר ולא אנשים חסרי הגיון. השורה התחתונה היא שההרגשה הכללית שרווחת אצלנו ואצל שאר קבוצות הליגה היא שמכבי לא מייצגת אותנו. היא גוף עצמאי (ומאפיונרי) שמייצג את עצמו בלבד, וכשדרכי הניהול שלה פוגעות באחרים, כולל אותנו כמובן, אין סיבה שנעשה את ההפרדה ושנעודד אותם באירופה. אני חוזרת ואומרת שוב - השנאה הזו לא קיימת סתם. אנחנו לא אוהבים לשנוא. יריבות בין קבוצות קיימת ותמיד תהיה קיימת, זה בדיוק העניין בספורט, אבל מכבי קצת הוציאה עניינים מפרופורציות, כאשר ספורטיביות זה הדבר האחרון שהיא הפגינה. בת'כלס - זה אפילו לא עניין הכדורסל / ספורט / ישראליות שעומד בבסיס העניין, אלא ההתנגדות לשחיתות ולדרכיה הנלוזות. מכבי קבוצה מצוינת ואני בטוחה שאם ההנהלה שלהם היתה ישרה והם היו מגיעים להישגים שלהם ביושר ובצדק - גם אנחנו היינו משתתפים בשמחתם.

238

New member
איך בדיוק?

בס"ד מה בהחלטות שעשתה מכבי ת"א פגע בשאר הקב'?איזה 'דרכי ניהול נלוזות' או חוסר יושר בהנהלה שלה,גורמות לשנאה כזו?

לא יודע מה קרה לך!

לי יש חבר אוהד גליל ושונא מכבי יותר ממני! בכל אופן מכבי אינה קבוצה ספורטיבית אלא מאפיונרית. א.שנה שעברה הפועל זכתה בגביע מה היו התגובות של מכבי זלזול.! ב.כשהם רואים שיש מתחרה רציני לאליפות אז מדברים עם צ`ורה באמצע עונה עם מגש פיצה וכו` גואל נפש. ג.כשהפועל רוצה לקנות שחקן באה מכבי מציעה יותר ומשאילה את השחקן לאחרים כי היא לא צריכה! זה ספורטיבי! זה שיו"ר שלהם באיגוד זה מנהל תקין?! זה מאפיונרי! שופטים מפחדים! ויש עוד רק אין לי כח לכתוב!

שiש

New member
וואו...

את באמת לא יודעת על מה אני מדברת???? בכיף אני אעשה לך פה רשימה מפורטת, אם תוכלי להמתין עד הצהריים כי אני קצת ממהרת כרגע. מבטיחה תשובה יותר מאוחר. מה שבטוח - שנאה כזאת לא מגיעה סתם. בחיים.

שiש

New member
טוב, אז בקצרה...

גור שלף מארק בריסקר יואב ספר תומר שטיינהאוור מה משותף לכל הנ"ל? כולם, כל אחד מהם, היה אמור להגיע להפועל י-ם, עד שמכבי החליטה שזה יכול לאיים עליה, הלכה ושילמה להם סכומים גדולים יותר וייבשה אותם על הספסל הצהוב עונה שלמה. תומר שטינהאוור מקרה עצוב במיוחד. הם פשוט גמרו לו את הקריירה. למי אכפת? העיקר שלא יחזק קבוצות אחרות, אה? תמיר גודמן - נשמע מוכר? "ג'ורדן היהודי", כן, ההוא ששינו מועדי משחקים שלו במכללות באמריקה כי הוא לא היה משחק בשבת, עד כדי כך הוא היה חשוב להם. מועמד ל-N.B.A מה עשו מכבי? קנו אותו, זרקו אותו בגב"ש, ו... מישהו שמע ממנו מאז? והנה נעלם לו עוד כשרון אדיר. את פרשת צ'ורה והפיצה צריך בכלל להזכיר? קבוצה שמרשה לעצמה לדבר עם שחקנים באמצע עונה, דבר שאסור בתכלית האיסור, אבל מה? מה שאסור לכולם, לא תקף לגבי מכבי. למה? כי למכבי מותר. למכבי יש את שמעון מזרחי. ואם כבר אוהדת גליל- אז בוודאי שמעת לפני כמה חודשים על הקביעה של פיני שליאור אליהו יהיה במכבי בעונה הבאה. זה מותר?? מה פתאום. אבל זה הרי פיני, וזו הרי מכבי ת"א... ואם כבר פרגון לקבוצות ישראליות בחו"ל- יפה מאד הפרגון של מכבי לנהריה באירופה. הם כל כך פירגנו עד ששלחו את דן שמיר לרגל נ-ג-ד נהריה. מה קרה לישראליות לפתע פתאום? יש עוד מליון דוגמאות. אני כותבת מהזכרון בלבד, ומתנצלת על חוסר הרהיטות, אבל ככה לא מתנהגת קבוצה ספורטיבית. ככה מתנהגת קבוצה מושחתת שלא מוכנה להתמודד בצורה הגונה, ועושה הכל, אבל ה-כ-ל כדי להיות בצמרת, בלי להתחשב במי ובמה הם פוגעים בדרך. אני לא מצליחה להבין את ה"אוהדים" שלהם, הם באמת נהנים מהנצחונות שלהם? הרי אין דבר משעמם מזה! משעמם, ודוחה. לא סובלת את מכבי.

EL CHE VIVE

New member
וואי ענק! יש לי רעיון;

בואו נעשה ככה שלכל אחד מהפורום שיש סיפור על מכבי ששוש שכחה ואני בטוח שיש עוד הרבה רק אני לא זוכר תנסו אתם להיזכר נכתוב עלוי קצת ונוסיף למאמרים! ואז כשיבואו עוד הודעות ששואלות למה אנחנו לא אוהבים את מכבי פשוט נצטרך לתת להם קישור.

EL CHE VIVE

New member
אני אוסיף את דרק שארפ שאצלי הסיפור

שלו בסימן שאלה ענקי דרק שארפ שיחק בהפועל חדרה לפני מכבי ת"א אליה הגיע אם אני לא טועה ב96 דרק שארפ שיחק לדעתי שנה או שנתיים בחדרה ואז מכבי לקחו אותו דרק שארפ קיבל אזרחות ישראלית לפני 4-5 שנים לפחות. השאלה שלי מדוע דרק שארפ אחרי שש שנים בארץ קיבל אזרחות ישראלית בעוד ג'ובאני רוסו ממתין עד היום אחרי עשור שהוא קשר את גורלו למדינת ישראל (יודע עברית אוהב את הארץ אוהב את האנשים ואם הייתה לו אזרחות היה מתגורר כאן) מחכה לאזרחות וקיבל רק לפני שבוע תעודת תושב קבע. לחלופין מגמאדוב. לחלופין אובראוב שהיה צריך להשתתף בתעמולת בחירות של מר"צ כדי לקבל אזרחות

EL CHE VIVE

New member
אוקיי בדקתי...

הוא התחתן עם ישראלית הוא וציון תומאס התחתנו עם ישראליות. בכל זאת גם מקרה בלות'נטאל מתקבל פה. דיויד בלות'נטאל נראה משחק טוב במכבייה האחרונה סוכני מכבי תל אביב צפו בו והחליטו להציע לו סכום נכבד של כסף+ אזרחות ישראלית בגלל שהוא יהודי הנ"ל קיבל אזרחות תוך חמש דקות והפך להיות שחקן ישראלי מהשורה.

למעלה