יש לי שאלה

Silver Ghost

New member
../images/Emo45.gif וזה הולך ככה:

מחויבות אישית לא צריכה להיות חובה, אבל(!), צריך לפתוח את הנוער לנושא הזה, לשכנע אותם ללכת להתנדב, להביא נציגים של עמותות, לעשות להם ימי התנדבות אולי (רק יום אחד, כדי שיראו מה זה) אם הם נהנים שם, אם אוהבים את זה. ושמעתי שעושים את זה בכיתות י' ו-ט' (לנו ב-ט'), וזה ממש לא מתאים בגיל הזה. לדעתי צריך ביא' לעשות את זה (כשעוד אין לחץ של יב' וכשמבינים את הנושא כמו שצריך). צריך לפתוח את המודעות של הנוער שיכול לעזור לנזקקים ולהתנדב, אבל לא להכריח אותו בשביל לקבל ציון. וזהו!

נופ123

New member
אולי באמת עדיף...

שפשוט יראו את החשיבות של התנדבות,של עזרה לחלש,שיש אנשים שזקוקים לך. שאנשים יבינו שכדאי להם לתרום כי הם נתרמים מזה גם ולא בשביל ציון בתעודה שאתה רץ לסיים את ה-60 שעות האלו או כמה שזה לא יהיה,רץ אחרי בנאדם שיחתים לך כרטיס וחוץ מציון...לחלק לא יוצא מזה כלום אבל צריך לזכור גם את אותם אלו שלפני זה פשוט לא ידעו שיש אנשים שצריכים אותם ולא ידעו איך להביע אליהם והינה,פתאום הם רואים שיש מה ויש איך... יומטוב נופר

אני רוצה להבהיר משו...

המחוייבות אישית היא לאו דווקא "עזרה לחלש".... לדג' התנועה, את עושה מחוייבות אישית בתור מדריכה - עזרה לחלש? לא תמיד יש פה עזרה לחלש.. ועוד דג'.. אני מתנדבת בבצפר פה ליד הבית ועוזרת לילדים בכיתות א' עם השיעורים שלהם.. אלה לא ילדים מסכנים, נכים, מאותגרים אומשו.. אלה ילדים כמו כולם.. אז הנה.. איפה פה העזרה לחלש? לא שאני אומרת זה שהמחוייבות אישית היא גם לא תמיד עזרה לחלש אם בכלל יש את ההתנדבות בבתי ספר ספריות הדרכה תזמורת להקה ועוד הרבה! אלה לא בדיוק מקומות שעוזרים לחלש.. הדרכה אולי באיזשהו מקום כן.. אבל עדיין..

נופ123

New member
אבל למה מנסים לחנך בזה?

שתעזור איפה שצריכים אותך.... אצלנו לפחות יש יותר דגש על "תהיה איפה שצריכים אותך,איפה שיש אנשים שזקוקים לך" פחות על הקטע של עשייה שינוי וכד'. זה נכון מה שאת אומרת שזה לא תמיד עזרה לחלש...וטעיתי בניסוח אבל עדיין לפי דעתי צריך להקפיד ולחנך לעזרה,נתינה,רצון לעשות שינוי וכד' ואת החשיבות של כל אלו. לפי דעתי אם עוזרים,בכל מקום שהוא,גם אם זה לילדים בשיעורי בית שהם באמת לא מסכנים,מוגבלים,נכים או משהו בסגנון עוזרים ממקום שהם צריכים עזרה וזה יקל עליהם במידה מסוימת,ובדרך מסוימת.לפי דעתי התורם גם נתרם,ואת בודאי נהנית לראות שהם מצליחים בשיעורים וזה...מה שאני לא בטוחה שקורה עם כל אחד שמתנדב כי אמרו לו בבית ספר. קיצר,מה שאני מנסה להגיד שזה לא משנה אם זה עזרה לחלש או עזרה במקום שצריכים שינוי,שרוצים שיהיה יותר טוב למרות שהמצב הקיים הוא בסדר השאלה היא מאיזה מקום אתה רוצה לעזור ואיך אתה מתייחס לזה יומטוב נופר

צודקת..

אבל כמוש אמרו פה, הרבה לוקחים אתזה "אוף יש לי היום מחוייבות" וכחובה לעשות ולא מתייחסים לאיך זה באמת משפיע עליהם!! - אם הם ירצו ואם הם לא זה משפיע עליהם. בכלאופן רק הבהרתי שכשאומרים מחוייבות אישית זה לאו דווקא לעזרה לחלש..

ע ד ן 101

New member
בעייני מצד אחד זה טוב ../images/Emo45.gif

אבל העובדה שבצפר מחייב אותך לעשות את זה.. זה כבר הופך את הרעיון לפחות התנדבותי... נכון שבכל מקרה זה תורם ועוזר כי זאת התנדבות וזה טוב, אבל עדיין... אני חושבת שיותר כדאי שזה יבוא ממך, ושבאמת תרצה לעזור, מאשר שיכריחו אותך, כהה תעשה את הדברים האלה יותר טוב.

למעלה