יש לי שאלה

tuty fruty

New member
יש לי שאלה

אחרי דיונים ארוכים על הנושא הזה בביצפר ובכלל עם ההורים האם לדעתכם חייב להיות מה שנקרה מחויבות אישית בבית הספר?

NKstuff

New member
אני לא מאמין ב"חייב"

אבל כשבית הספר נותן לך את הפתח ועוזר לך להגיע למקומות שלא היית שומע עליהם אלמלא הפרוייקטים של "מחוייבות אישית" - נראה לי שהיוזמה הזו נחוצה. זה שער לאנשים לגלות מה קורה מחוץ לבועת החיים שלהם. החל מילדים שמתנדבים בספריות, ועד מד"א, מא"ז וגני חינוך מיוחד. אם יהיה בית ספר שלא יציע את האפשרות הזו - הוא פשוט חוסם את התלמידים שלו.

tuty fruty

New member
מסכימ ה איתך חלקית

נכון שזה פותח אפשרויות. אבל האפשרויות האלה יכולות להפתח גם ללא מחויבות אישית אפשר להציע התנדביות אלו ללא מחויבות אישית ומי שרוצה שילך ללא חובה התנדבות זה לא חובה.

המצחין

New member
נראה לי

שהרעיון הוא לא רק בקשר לאנשים כמוכם שיש להם את העיניין של תרומה בראש. ראיתי הרבה אנשים שדווקא זה שחיבו אותם חיזק להם את הסיבה הראשונית לעשות. לאחר מכן חלק ממשיכים. ולחלק נמאס. אבל כל מי שהשקיע זוכר את זה כחוויה טובה. יש המון אנשים שאם מחייבים אותם, הם נהנים וממשיכים לתרום מרצונם. הבעיה כמו תמיד היא באנרגית השפעול(לצאת מהברוך ההתחלתי)

נ ו ם

New member
אצלי בבי"ס לא היה

(אבל היו הרבה דברים יפים אחרים שבד"כ אין). אולי אפשר לעשות שזה לא יהיה חובה.

tuty fruty

New member
מסכימה איתך

אני לא חושבת שזה צריך להיות חובה זה צריך לבוא מהלב עד כמה שזה נשמע פלצני אבל רובם מאלו שמתנדבים עושים את זה לפני המחויבות האישית וגם אחרי זאת התנדבות אמיתית לדעתי לא שהיא נעשת בכפייה

נופ123

New member
לפי דעתי...

צריך לעשות את זה בשביל להראות לאנשים שלא יצא להם להתנדב ולתרום שזה חשוב ושיש אנשים שזקוקים לעזרתם. הבעיה שלי היא שאני יודעת על אנשים שלא רוצים לעשות את זה,ועושים את זה רק בשביל הציון והתייחסות לזה ולא מתוך רצון וככה זה נראה. כדאי שזה יהיה חובה אבל שיסבירו טוב טוב את החשיבות של תרומה,עזרה לחלש וכו' יומטוב

fate spinner

New member
מחוייבות אישית=עבדות

מחוייבוץת אישית זה הדבר הכי גרוע בערך שבית ספר יכול לעשות לתלמידים שלו. נעזוב רגע את בעייתץ החוקיות שבעניין הזה. הפרוייקט הזה יוצר סלידה מהתנדבו. ככה שהרבה מהאנשיפם שעושים את זה לא יתנדבו כדרך קבע יותר מאוחר. בנוסף מרגיז אותי שמכריחים אותי להחתים מישהו על הכרטיס הזה. זה ממש מוציא לי את כל הרצון להתנדבות ואפילו את הערך מההתנדבות. אני מתנדב בכמה אירגונים (מש"ציםף צד"צים ומד"א) ואני לא רוצה ךלהחתים אף אחד על זה. אני רוצה להתנדב בשביל ההתנדבות נטו ולא לקבל על זה שום תמורה או ציון

kedeman

New member
צודק וטועה

מצד אחד - יש את אלה שמתנדבים כי הם מתנדבים. להם זה נראה ממש טיפשי שצריך להכריח מישהו להתנדב (ומעכשיו בגלל שזה חובה נקרא לזה לתרום ולא להתנדב) מצד שני - אנשים שלא היו מגיעים בכלל לתרום לחברה מגיעים לזה דרך הפרוייקט הזה. יש חברה שחונכים ילד מפגר ובגלל זה הם יותר רגישים לנושא הזה. יש כאלה שעובדים בגני ילדים וממש נקשרים אליהם אז נכון שתמיד יהיו את אלה שהם אנטי ואלה שגם אם יעזרו להם הם ילכו עם הראש בקיר אבל עדיין הפרוייקט הזה פותח לאנשים את הראש - וגם אם זה לחלק קטן מהם, בימינו כשזה לא ברור מאיליו לתרום לחברה לפחות בתי ספר מכוונים לשם.... הבעיה היחידה שלי היא שמציגים את זה בתור "אתם חייבים להתנדב" במקום להציג - אתם מחוייבים לתרום, תמצאו את המקום שבו תתנו הכי הרבה

NKstuff

New member
אתה צודק. וטועה.

נכון - מטומטם להחתים מישהו על כרטיס התנדבות (מעכשיו "תרומה" - אהבתי את הניסוח של שי). בדיוק כמו שמטומטם להכריח. אבל לא כל המוסדות (יעני - בתי ספר) שמתעסקים עם מחוייבות אישית מכריחים אותם. יש הרבה דרכים שונות לגרום למוטיביציה - כנראה שאצלך בבי"ס הם מצאו דרך שלא מתאימה לתלמידים. יש בתי ספר שלא קורה כלום אם לא מתנדבים. אבל מי שכן מתנדב, מקבל צ'ופרים (החל מתוספת כתובה בתעודה, ועד סוג של יום כיף). ככה הם גורמים לתלמידים לרצות להתנדב...

fate spinner

New member
זאת גם לא תרומה

במילון מוזכר שתרומה היא בעיקר מנדיבות לב. וזה בא מתוך הכרח. אני מאמין שבתי הספר צריכים לפתוח את האפשרות. לעשות שיעורים על חשיבות ההתנדבות ולעודד את זה כמה שיותר. אבל אני לא מוצא את ההכרח כמשהו חיוני.. אני לא עושה מחוייבות אישית רק בגלל שזה גורם לי להרגיש שמה שאני עושה הוא לא התנדבות וגורם לי להרגיש חרא לגבי זה (אני כן מתנדב פשוט לא מחתים על הכרטיס)

NKstuff

New member
למען האמת, לא נתקלתי במקום שמכריחים

הבית ספר לוחץ, אבל - מי שלא עושה נעזב לנפשו בנושא

THE sky angel

New member
אצלנו בבצפר זה כל הזמן משתנה..

מאז שאני הגעתי היה נהוג שכולם עושים מחוייבות אישית, זה נפתח בהצגה (דיי טיפשית) ואז מתחילים לדבר.. בתקופתי הרוב היו מדצים, וזה המחוייבות אישית, אני לא ראיתי בזה כמחוייבות אישית, כי זה משו שאני גם עושה בשבילי ו.. לא יודעת איך להסביר את זה, ורציתי להתנדב בעוד מקום.. אבל אמרו לי שזה יותר מידי זמן וכו' אז וויתרתי. חשוב לציין שאצלי בבצפר זה חובה, ומי שלא עושה את המחוייבות במלואה- לא מקבל תעודת בגרות. אאני יודעת שהיום כבר הנושא יותר מפותח בבצפר שלי, מי שמסיים את המחוייבות שלו מגיש עבודה מסודרת על הפעילות, כולל תמונות וכו' וזה דיי ממריץ אותם לעשות את העבודה. מה דעתי?? אני בעד, זה מפתח להם (לאנשים שעושים את המחוייבות) את החשיבה, ואם זה הצליח לגרום רק ל1 או 2 אנשים שתרומה זה טוב- אז מה טוב! כל השאר? לונורא, לפחות בתיקי משטרה הם יוכלו להגיד שהם עשו מחוייבות אישית..! =) יום טוב!

tuty fruty

New member
אני יגיד לכם מה דעתי בנושא

דעתי חלוקה בנושא זה אני מאוד מסכימה עם אלה מכם שאמרו שזה פותח אפשריות לילדים שלא מכירים התנדביות מסוימות של התנדבות כמו מד"א וכו' הילדים האלה שלא מתנדבים מתחלקים לשניים אלה שלא מכירים התנדביות ומתנדבים מכל הלב ויש את הסוג השני שאני ידבר אליו קצת יותר בהרחבה. כשהמורה באה עם הנושא הזה של מחויבות אישית אני בטח לא צריכה לספר לכם כמה שאגות ותלונות באות מצד התלמידים הלא מתנדבים " אין לי זמן" " יש מספיק אנשים שתורמים להם" " אמא ואבא משלמים לאגודה הזאת והזאת בעבודה " יש המון תרוצים למה לא ואז המורה הנחמדה אומרת שחייבים להתנדב ושזה יהיה רשום בתעודה ואפילו מאיימים שבאוניברסיטה ובמכללות מסתכלים על זה אלוהים יוד כמה זה נכון אני לא מאמינה בזה. קודם כל אני בכלל לא מאינה שיש כזה דבר חובה להתנדב כי התנדבות זה רשות אף מורה לא יכול להכריח אף תלמיד להתנדב וחוץ מזה שאני באמת מאמינה שמי שמתנדב כי הוא רוצה עושה את זה מכל הלב ולא כדי לסמן
שהיה שם! זאת רק צביעות אני שמעתי מלא פעמים אנשים שאומרים שיט יש לי היום מחויבות אישית אין לי כוח לזקנים האלו וכו' וכו' וכו'. וכן אני באמת מאמינה שמי שרוצה להתנדב ילך להתנדב ולא צריכה את המורה שלו בשביל זה ולאלו מכן שאמרו זה פותח הזדמניות לאלו שלא מכירים התנדביות שונות מה לא יכולים לבוא מרצים ממד"א או מכל מיני מקומות אחרים ולהסביר על ההתנדבות שלהם ומי שרוצה שיבוא בלי שיכריחו אותם למחויבות אישית סתם כמעין הרצאה בביצפר תאמינו לי שמי שירצה ללכת למד"א לא ילך כי יש לו מחויבותאישית אלא כי זה נשמע לו מעניין אלא כי הוא מעוניין לעזור לאנשים הסיבה שלו לא צריכה ולפי דעתי אסורה כי יש לי מחוייבות אישית בביצפר. אני מצטערת שרשמתי המון עוד יכולתי להמשיך ולהמשיך אבל אין לי ממש כוח עכשיו אני הולכת להגיב לכל אחד.

כחילה

New member
ומה לגבי סימני פיסוק?....

טוב לא חשוב, הגבתי כבר אז אני אגיד את דעתי, זה נכון שיש בזה הרבה מאוד צביעות, לחייב אנשים כאילו כדי להתנדב והם כאילו עושים את זה מרצון, אבל צריך להסתכל על מה שזה גורם. זה גורם להרבה מאוד אנשים להגיע למקומות שבחיים לא היו מגיעים אליהם, ולעשות דברים מדהימים למען החברה והקהילה. מה שאני אומר זה שהדגש צריך להיות על 'מה שנעשה' ולא על 'למה זה נעשה' או מה מי שעושה משיג כתוצאה מזה. אם כבר רוצים שזאת תהיה התנדבות אמיתית, אז צריך מגיל צעיר לחנך לערכים כמו סולידריות, קבלת האחר והשונה, ובכלל, לפתוח את הראש ולהסתכל מסביבך, אי אפשר לעשות הוקוס פוקוס ולצפות שכל הנוער בישראל יהפוך להיות פתאום פעיל ואכפתי.

tuty fruty

New member
מסכימה איתך לחלוטין

צריך לחנך אותנו מאז שאנחנו קטנים ואני שוב אחזור ואגיד שנכון שזה פותח אפשרויות לילדים שלא היו מגעים לשם ללא זה אבל למה היא אפשר לעשות את זה ללא מחויבות אישית אי אפשר להראות לילדים את הטוב שבהתנדבות ובתרומה לקהילה במקומות השונים ללא מחויבות אישית? ובקשר לסימני פיסוק אני מצטערת אני לא יודעת הייתה לי מורה דפוקה ללשון ועכשיו אולה מורה להבעה אז תצטרך לסבול אותי ככה

נ ו ם

New member
יאוו אנחנו מופיעים בהודעות נבחרות

בדף הראשי של הפורומים!

למעלה