יש לי שאלה..

• פותח הנושא MS6
  • פורסם בתאריך

MS6

New member
יש לי שאלה..

קצת מוזרה אבל אני פשוט בוויכוח עם מישהו על העניין.. יש קן של השומר הצעיר בבית שמש? ואם לא בבית שמש אז במטה יהודה? מישהו כאן יודע על דבר כזה??

faith2

New member
מה איכפת לך...

העיקר שקיבלת ליווי הלילה צמוד......

MS6

New member
מה??

למה הלוואי והיה? אתה רוצה שמאל קיצוני בבית שמש? אנחנו לא עיר עם אוכלוסיה שכזאת. מישהו מבית"ר סיפר לי על חניכים עם חולצות כחולות ושרוך לבן בפסח וזה בדיוק עונה על התיאור הזה

שמאל קיצוני

*מטילה ראש לאחור וצוחקת* איפה אתה ואיפה השמאל הקיצוני. נכון, אם הכלומניקים של העבודה נחשבים שמאל, אז השומר הצעיר (ומר"צ) ונמצאים שמאלה מהם. אבל אני לא רואה מה ה"קיצוניות" פה. אני יודעת שחברי הנוער העובד יתנפלו עלי עכשיו, אבל תכל'ס אני לא מבינה (=לא התעניינתי) בהבדלי האידאולוגיות בין התנועות. אבל לא נראה לי שההבדלים כל כך חדים שתנועה אחת יכולה להתקיים פה והשניה לא. השומר הצעיר מחנך אולי לסוציאליזם, אבל לא לאנרכיזם, החניכים הולכים לצבא בשמחה רבה. השמאל המיליטנטי, ציונות סוציאליסטית וכיו"ב. ברגע שאתה אומר "אין כאן אוכלוסיה כזו" אתה מקעקע את האימרה הזו. כלומר, אתה לא נותן צ'אנס. אני לא מנסה לצאת כאן בהצהרות נון קונפרמיסטיות של "בואו נשנה את העולם" אבל ליצור מבית שמש מיקשה הומוגנית אחת של דיעה ותרבות (כולם ימנים) זה פשוט לא הוגן. יש כאן שמאלנים, מעטים ככל שיהיו. אבל אין כאן אף אחד שמעוניין להקים קן של השומר הצעיר, מפאת חוסר מוטיבציה. זה כבר משהו אחר. אני לא יודעת על מה אני מקשקשת, תנועות נוער זה לא כזה להיט מבחינתי. פשוט הטון בה אמרת "אוכלוסיה שכזאת" גרמה לי ליזול ככה על המקלדת. פעם הבאה זה לא יקרה.

MS6

New member
אני שמח שזה לא יקרה..

כי למשל את לא נחשבת שמאל קיצוני.. סתם אנרכיסטית. ואגב האידיאולוגיה של השומר הצעיר הרבה יותר שמאלית משל הנוער העובד. בשומר הצעיר יש חוגים קומוניסטים, וגם לא ציונים שסתם רוצים מסגרת (למרות שלדעתי כל השמאל וחלקים מהמרכז כבר לא ציונים.. אלא פוסט ציונים). אני מבין את הרצון שלך שכולם יפתחו לדיעות מגוונות, אבל אני לא אלך לפתוח מעו"ז בקיבוץ בגלל שאני יודע שהאידיאולוגיה הסוציאליסטית רווחת בו (למרות שאין ממש קשר בין סוציאליסטים בישראל לבין סוציאליזם.. יעידו כל עיירות הפיתוח שסבלו מהזנחה ע"י מפא"י במשך 25 שנים), ככה גם בבית שמש, אחת הערים היותר ימניות אם לא הימנית ביותר (אחוזי ההצבעה לגוש ימין-חרדים בבית שמש לא נורמלים), יש בקושי מקום לנוער העובד שאיכשהו יכול לייצג פה ציבור שמאלי מסוים (קטן אומנם, אבל קיים) אבל למחנות העולים או לשומר הצעיר?? אין מקום לשני תנועות הנוער של מרצ בבית שמש, אפילו סניף של המפלגה אין פה.

נו שרשור על הנוע"ל ולא נגיב ?! ../images/Emo3.gif

למשה וטל, אני אישית ברגעים של יאוש, רציתי נורא לפתוח קן של השמו"צ. אבל מסיבות כאלה ואחרות זה לא יצא לפועל ! אני יודע שאתה לא יכול להגיד כמה שמאלנים יש ! כי לבחירות לממשלה אולי יש אנשים שהם שמאלנים בדעותהם אבל אין מפלגה שמצייגת אותם ! אמיר (AXRR) שאל אותי לא מזמן אם היו עכשיו בחירות למי הייתי מצביע, ובכן התשובה שלי הייתה: רע"ש (זכויות הגבר במשפחה). אין מפלגה כיום שאני תומך בה או סומך עליה ממש שתצייג את הדעות שלי בכנסת, אז למה לא לתת אותם למפלגה כמו: רע"ש, הירוקים, וסתם מפלגות שלא יכולות להזיק יותר מידי ! בעקרון אידיאולגית שינוי היא המפלגה שהכי קרובה לדעות שלי, אבל אני לא ממהר להצביע בשבילה, מסיבות כאלה ואחרות. ובחזרה לנושא, אני חושב שבהחלט יש מקום לעוד תנועות של חולצות כחולות בעיר כמו שטל אמרה. אומנם אני לא יודע כמה חניכים יהיו להם אבל אני אשמח להגיע יום אחד לביה"ס ולראות חולצות של השמו"צ מגייסים בעיר, בדיוק כמו שאני אשמח לראות ח'ברה ממכבי צעיר באים לגייס בביה"ס שלי. ובנושא הבדלי האידיאולגיה בין השמו"צ לנוע"ל. יש הבדל, אומנם לא הבדל ענקי שאי אפשר לגשר עליו, אבל בהחלט הבדל שגרם לכך שתנועת השמו"צ שפעם הייתה תנועת אחות לנוע"ל (כמו חטיבת בני המושבים היום) התפלגה מהנוע"ל. בכל מקרה שוב אני אומר: הלוואי, שבית שמש תהיה עיר מלאת תנועות נוער !

יש באזור קן של השמו"צ.

אבל בבית שמש אין ! אמממ, אני עם אמיר (המנהל), הלוואי ויהיה פה עוד תנועות של חולצות כחולות. השמו"צ, הנוער העובד הדתי, חטיבת בני המושבים, וכל שאר תנועות החולצות הכחולות ! מי יתן ובית שמש תהיה עיר עשירה בתנועות נוער. והשאלה שבני נוער ישאלו אחד את השני זה: "לאיזה תנועת נוער אתה הולך ?" ולא: "אתה הולך לתנועת נוער ?". אני אישית חשבתי להביא לפה ח'ברה של השמו"צ, אבל לא ממש יודע איך לעשות את זה !

MS6

New member
אני בסיפור הזה מ-ז-ה איתך...

אפילו כתבתי הודעה כזאת בפורום של השומר הצעיר כאן בתפוז.. אבל לדעתי אין מקום לתנועה כמו השומר הצעיר בעיר כ"כ ימנית כמו שלנו. הם פשוט לא מייצגים פה אף אחד.. אפילו סניף של מרצ אין פה.

MS6

New member
שהתכוונתי שאינ איתך בסיפור הזה...

התכוונתי לעניין שילדים ישאלו אחד את השני "לאיזה תנועה אתה הולך" ולא "האם אתה הולך לתנועה"... סתם כדרך אגב.

MS6

New member
אגב...

מזתומרת יש באיזור קן של השמו"צ? איפה באיזור?

איפה בדיוק אני לא יודע.

אבל אני יודע שיש כי יוצא לי לא מעט לראות אנשים שהולכים לפנימיות ובלגנים, עם חולצות כחולות ושרוך לבן. אני בטוח שבאחד הקיבוצים בסביבה יש השמו"צ !

למעלה