יש לי שאלה

יש לי שאלה

תהיו איתי סבלניים כי יכול להיות שהיא לא תצא הגיונית. אז ככה: אני לא יודע איך לנסח את השאלה בנוסח כללי אז אני יתמקד בדוגמא האם יש שוני בתהליך החשיבה של טבח, נגיד, שעובד עפ"י תחושות ושעובד כבר הרבה זמן והפעולות הקולינריות שלו נעשות כאילו בצורה אוטומטית ללא תהליך חשיבה רב לבין טבח שמשלב חשיבה רבה בתהליך הקולונרי - מחשב כמויות, מחשב התאמה בין סוגי טעם. כי נראה לי שאחרי שאתה עושה משהו הרבה זמן תהליך הפעולות שלך הופך להיות פרימיטיבי יותר - משולבת פחות חשיבה. והדברים נעשים בצורה אוטומטית יותר בדומה לחיות.

ASHY

New member
זו יותר שאלה

לפורומים פילוסופיה או "עובדות החיים" (אם יש פורום כזה). בכל מקרה תשובה קצרה - ברור שיש. הטבח הראשון (אשתמש בדגמתך, ברשותך) אינו חושב על הדברים יותר מדי, הוא מעפיל פחות כוח עיבוד (סורי בא מרקע של מחשבים) על התהליך, ואילו הטבח השני מעפיל יותר מחשבה על כל דבר. אישית, אני בוטח יותר בתבשיל שיצא לטבח הראשון, למדתי (ואני עדיין לומדת לצערי) לסמוך על תחושת בטן כמו גם על הגיון בריא. כמו שנאמר: "הדרך הכי טובה לעשות משהו, היא לא לחשוב איך לעשותו בזמן עשייתו" (לא ציטוט מדוייק מתוך הספר "שושלת הרואים למרחק" לא זוכר של מי (אבל הסדרה מומלצת בחום))

מה שאני אומר...

זה שתהליך ביצוע הפעולה של הטבח השני הוא נסיגה אחורה מהפעילות המוחית המתקדמת אל כיוון "החשיבה" האינסטיקטיבית הקדמונית המצויה אצל החיות. אפשר לחשוב על זה כך, במקום שהטבע יחדיר בנו מערכת אינסטיקטיבית של פעולות אנו מסגלים אותם לעצמנו. כמו מחשב שמתקינים בו תוכנה(בדומה למה שעשו לגיבור במטריקס שהתקינו לו את כל יכולות הקאנג פו וכדומה) להמשיך את חוט המחשבה... אולי הסיבה שמתפתחות מחלות, פגמים גנטיים וכו' היא בגלל שסטינו מהדרך המוגדרת שהטבע סלל לנו אל כיוון הבחירה החופשית שברוב הפעמים גורמת לנו לעשות פעולות מזיקות לנו.

2_be

New member
אבל

האינסטיקטיבית נובעת מהרבה מחשבה ותרגול קודמים ולא מאיזה תכונה טבעית מושרשת. וברוך הבא נועם לפורום

אורן51234

New member
מבקש להסתייג

הטבח הראשון עובד אמנם מתחושת בטן אך תחושת הבטן הזו נובעת מלימוד מוקדם והתנסות עם חומרי הבישול. האינטואיציה שלו היא תוצאה של תהליך לימוד שנובע מניסוי וטעייה (מי כמוני יודע...) ולאחר ההתנסות הבישול הרבה יותר פשוט כי הטבח למד מנסיונו ויצר תחושת בטן. כעת כשהתהליך פשוט יותר יכול הטבח להגיע לרמות גבוהות יותר של מורכבות קולונרית או עיצוב אומנותי של המנות, אם תרצו, כי ראשו פנוי למחשבות חדשות.

Chief san

New member
לא פרימיטיבי - כן אוטומטי

תהליך לימודי אשר במהלכו פעולות הופכות אוטומטיות יותר (דורשות פחות מאמץ מחשבתי מודע) אינו הופך הפעולות לפרימיטיביות יותר. אפשר לתת דוגמאות כמו נהיגה של נהג מנוסה או חישוב פעולות כפל פשוטות ע"י מתמטיקאי. פעולות נהיגה וכפל אינן פרימיטיביות לדעתי. יותר מזה, הפיכת פעולות ל"אוטומטיות" או תהליך למידה מוצלח מעידה לדעתי על מוח מפותח במיוחד.

טנקר

New member
לא מפותח במיוחד ,מפותח יחסית

יש במח ,בין היתר,את המערכת הפירמידלית אשר אחראית על תנועות נלמדות ואת המערכת האקסטרה פירמידאלית אשר אחראית על שמירת טונוס קבוע ותנועות אשר מבצעים באופן בלתי מודע, זה קצת יותר מסובך אך ,בעיקרון יש איזורים שונים במח שאחראים על כל דבר שאנו עושים כך שאין הרבה פילוסופיה בדבר(למרות שאחד המרצים שלי פלט שדווקא יש משהו פילוסופי בטרמינולוגיה של כלי הדם הפרנטים ואפרנטים

lir O

New member
אני יכול לת רק השארות שמבוססות

על ספרים כגון אינטילגנציה ריגשית וכאילו... יש לנו במוח בעיקר שתי דרכי חשיבה, חשיבה סידרתית וחשיבה קבוצתית. החשיבה הסידרתית עובדת כמו מחשבון, אתה מתחיל מלחבר 1+1 וממשיך הלאה.. החשיבה הקבוצתית מאופיינת יותר בזיהוי תבניות. לדוגמא : שחקן שח מתחיל יסתכל על לוח השח ויתחיל לחשב צעד צעד עבור כל כלי מה הוא יכול לעשות איתו בצעדים הקרובים. זו כמובן חשיבה סידרתית שלוקחת הרבה זמן ומאמץ. שחקן מנוסה לעומתו כבר יכיר סביר להניח את הסיטואציה ממשחקים קודמים וידע כבר איזו תבנית משחק תשרת אותו טוב ביותר, בלי מאמץ, מניסיון העבר או מאינטואיציה לגבי המשחק... לעומת זאת כאשר השחקן המנוסה נתקל במצב שהוא לא מכיר גם הוא "נסוג" לחשיבה סידרתית וחישוב צעדים. מה עדיף ?? סביר להניח שלרוב הבעיות המוכרות לנו ביום יום עדיפה החשיבה הקבוצתית... לעומת זאת מה שמאפיין אנשים יצירתים הוא היכולת "לשבור" תבניות חשיבה ולנסות משהו שהמוח אינו מכיר !!

למעלה