יש לי שאלה

supercar

New member
יש לי שאלה

שלום לכולם אני השכן שלכם מפורום המכוניות בימים אלו אני עושה הסבה מרכב לאופנוע וכרגע אני בשיעור העשירי יש לי שאלה קטנה שמציקה לי ואני אודה לכל מי שיוכל לעזור לי. במהלך שיעורי הנהיגה מורה הנהיגה מדגיש כל הזמן שאסור לעצור עם בלם אחורי אלא רק בעצירות ישרות ולא בסיבובים מכיוון שהדבר מביא להחלקה. עכשיו מה שאני הבנתי מאנשים שרוכבים על אופנוע זה שאפשר וצריך לעצור גם עם האחורי, אלא מה "שלמורים אין כוח ללמד את העצירות הללו" שאלתי היא מי צודק האם המורה או החברים או ששניהם צודקים וישנה חלוקה מסויימת בסוגי הבלימות שבהם מותר או אסור רק עוד דבר אחד במהלך השיעורים כשאני מנסה לעצור עם האחורי אני באמת מחליק. האם זה כי אני לא מיומן או שבאמת אסור לעצור עם האחורי?

DevilMan

New member
../images/Emo31.gif לפורום מכוניות

לא פעם יצא לי לשאול שאלה שם וקיבלתי תשובות שלא שוות את פתיחת ההודעה שלהם. (לא קשור למשורשר)

UrbanDK

New member
שאל, שאל. יותר טוב אפילו - תביא

קישור למקרה שבו לא ענו לך - ואז נדבר. להאשים כולם יודעים.

DevilMan

New member
החיפוש לא מוצא כי מחקו את ההודעה

שאלתי על ביטוח וכל התשובות היו כגון:"תרים טלפון ותשאל". אם אתחיל להרים טלפונים אז למה אני צריך בכלל את פורום בנושא? כנ"ל לגבי השכרת רכב. לצערי אין קישור עקב העלמת ההודעות ע"י המנהלים החמודים.

Alfa156 GTA

New member
למה לך לשאול שם שאלות ?

לקבל תשובות מכמה ילדים בלי רשיון ? גם ככה אלו שיש להם רשיון הם "חבילה סגורה" ועוזרים רק לעצמם.
גדול.

וואלללה , אז אולי אנחנו לא בסדר

כשמסתובב כאן (בלי להעליב , כן?) אחד כמוך , שכל הידע שלו באופנועים הוא תיאורטי , אז למה נצפה? ולשלוח אנשים להרים טלפונים , זו הצורה הכי פשוטה להתעלם משאלות שאין להם תשובה! תראה כאן - תמיד כולם חרקו שינים כשצצה השאלה "GS מול ER" וכמעט תמיד אחד החליט לעזור , ונוצר לבסוף עוד שרשור. כיום כשמגיע מישהו חדש , מביני שאולי הוא לא יודע להשתמש בממשק , ומפנים אותו לעשרות מאמרים , שקובצו בלינק האדום למעלה. אז שם הם מקצועיים כי הם מגרשים אנשים? גם שם רובם ילדים שחולמים על "שיפורים" , אבל השיפור הגדול שהם צריכים לעשות זה בקופסה החושבת שלהם... תחשוב איך היה נראה הפורום הזה , בגישה מחמירה. אתה , קודם כל , לא היית יכול להשחיל דעות , כי אפילו רשיון אין לך , וכל שאלה הייתה מופנית לטלפונים. - שאלה לגבי מיסוי ציוד מחו"ל : תתקשר למכס - שאלה לגבי מנוע מגמגם - לך למוסך - שאלה לגבי צמיגים - לך למוסך / חנות אביזרים - שאלה לגבי היגוי הפוך - לך לקורס של גידי - טיולים : חפש ת'חברים שלך , לך לב\סאגה וכו' , וכו' , וכו'... אז שכל אחד יחיה איך שבא לו , רק אל תצדיק את הטועים , בכל אופן לא כאן , פורום שמספק לך ולשכמותך בית חמים ומקום להעביר בו את הזמן.

UrbanDK

New member
הופה הופה הופה, פתחנו, הא?

בוא נתחיל ממשהו אחד, טוב? אני רק קורא כאן. את מספר הפעמים שהגבתי כאן אפשר לספור על אצבע אחת בדיוק (לבחירתך: האמצעית), ולא יותר מזה. או שצריך שתהיה בבעלותך קסדה כדי שיהיה אפשר לקרוא כאן? שנית, בנוגע לפורום מכוניות. אני חלק מהפורום ההוא. לא תמיד אני אוהב את כל מה שהם עושים, ובטח שלא את כל האנשים שם, אבל במקרה הזה אני נאלץ להסכים. אנשים שמשתמשים בפורום כתחליף לטלפונים (אתה יודע כמה הודעות של: "מה המחירון של פיאט אונו 87?" יש לנו ביום?), או כי הם לא יודעים להפעיל את גוגל או את דפי זהב - מקומם לא בפורום. האלפא יודע טוב מאוד למה הוא כבר לא שם (כנ"ל חולה שטח\HEADSPIN\ALFA75) - אז להם אין לי מה להגיד מלבד |יד|. אני מבטיח לך שבפורומים אחרים (כן, תפוז זה לא הפורום היחידי בנוגע למכוניות) יש גישות שונות. כל פורום מקבל על עצמו צביון שונה שמשתנה באופן דינמי ע"י האנשים וע"י התקופות, וה"וותיקים" הם אלו שנותנים את הטון. ככה זה בכל פורום, ואאל"ט גם הפורום הנ"ל לא בדיוק חף מבעיות, נכון? אז אל תתחילו לזבל לי את השכל שאנחנו לא עוזרים, אני מבקש. לא אני ולא אף אחד אחר לא חייבים לכם שום דבר. לא טוב לכם? זבשכ"ם. נ.ב ואחרי כל זה, אתה עוד מתחבא מאחורי ניק פיקטיבי, הא? יפה.

UrbanDK

New member
ואחרי קריאה שנייה: אני חושב שאתה

צודק בכמה מהדברים, בסדר? גם אני לא אוהב הרבה ממה שהולך שם, אבל אני לא חושב שיש זכות לאנשים מבחוץ ש"נעלבים כי לא עוזרים להם" להעביר ביקורת. פורום הוא בהגדרתו קהילה, וככזה יש לו חיים משלו ואופי משלו. כל ניסיון חיצוני להעביר ביקורת על פורום, לדעתי - נידון לכישלון.

® Road Runner

New member
אז בוא תקשיב...

גם אני שאלתי שאלה על רכב מסויים(פולו, אם זה מעניין מישהו..) ולא קיבלתי אף התייחסות... העלתי את הנתונים של הרכב כולל מודל, ק"מ, יד ומחיר מבוקש וסה"כ רציתי לדעת איך הרכב והאם עם הנתונים הנ"ל כדאי ללכת על זה. מה קיבלתי? נה בעין... אחרי שהשאלה נעלמה לה בתחתית הדף השני של הפורום רשמתי :"אולי בכ"ז?" ובתוכן כתבתי "הקפצה". ההודעה נמחקה ומנהל הפורום שלח לי מסר שאסור להקפיץ שאלות...
ואם הייתי פותח שרשור(שרשור..?) חדש עם השאלה הנ"ל? יותר טוב? עושה רושם שיש להם עוד קצת מה ללמוד על ניהול מפורום האופנועים... או כמו שנאמר בסרט TORQUE : "??What is it with driving cars that makes u such an Assholes"

UrbanDK

New member
תראה, אני לא אעביר ביקורת על מנהל

הפורום במקום שבו הוא לא קורא, וחוצמזה זה לא תפקידי להגן עליו. יש שאלות שעליהן לא צריך לענות (כמו שאלות מחירי ביטוח), ויש שאלות שפשוט לא יודעים או שאין כוח לענות עליהן. גם זה קורה. אני לא תמיד מסכים עם מדיניות מנהל הפורום או חלק מה"וותיקים" - אבל אני עדיין חלק מהפורום לטוב ולרע. אל תשכחו שכמו בכל קהילה - תמיד לאאוטסיידרים יותר קשה לקבל תשובה. אם אני אשאל שאלה אני בטח אקבל יחס יותר סלחני משאתה קיבלת, בדיוק כמו שפה אתה מקבל יחס הרבה יותר טוב ממה שאני מקבל. חלק מזה הוא בצדק וחלק הוא סתם בגלל שאנשים מעדיפים לעזור לאנשים שאותם הם מכירים. זה רק אנושי. שוב, כמו שאמרתי, יש הרבה פורומים אחרים של מכוניות, וכל אחד מתנהל תחת "מנדט" אחר, אופי אחר והנהלה שונה. אני מסכים שפורום 207 הוא לא כמו שהייתי רוצה שהוא יהיה, בטח לא כמו הפורום שלכם שבאמת כיף לקרוא אותו, אפילו אם אני לא מבין כלום באופנועים. אצלכם, פר הגדרה, יש תחושה הרבה יותר קרובה אחד לשני בגלל שאתם עוסקים בתחום מצומצם ו"מסוכן" - ויש לכם סוג של "גאוות יחידה" שייחודי לכם. לא סתם זה בין הפורומים הגדולים בתפוז. "סצינת המכוניות", אם תרצה, נהנית ממספר אנשים רק יותר אך בהתאם גם מחומר אנושי בעייתי יותר. לצערי מדיניות תפוז בכלל והפורום בפרט היא מתירנית יותר ממה שהייתי רוצה - אבל בשביל זה יש פורומים אחרים שממלאים את החסר. טוב, יצא ארוך, ובכלל לא התכוונתי לזה. אבל בשורה התחתונה תזכור שקשה לשפוט קהילה כאשר אתה אאוטסיידר שמבקש עזרה - כי לא תמיד יש לנו זין לעזור. ככה זה. ואתה מוזמן לשאול את פייזר והשדון מה דעתם על הפורום, או על האחרים. בברכה.

UrbanDK

New member
<ואחרי שנזכרתי מה הייתה ההודעה

שהעלית - אני ארחיב> ההודעה שאתה העלית שקולה לזה שאני אעלה שאלה כמו: "מצאתי TS50, שנת 97, 20K בקילומטראז', במצב מעולה. שווה לקנות?". עכשיו, תיאורטית התשובה היא "כן", נכון? דא עקא, אתם חכמים בדיוק כמונו, והתגובה הנכונה להודעה כזו תהיה "אולי. תלוי מה הצרכים שלך". אם יסתבר שאני אדם בן 35, בגובה 1.90 שצריך לסוע כל יום ת"א-חיפה, לא הייתם ממליצים, נכון? באותה המידה, הפורום לא נועד כדי לחוות דיעה על מכוניות סציפיות (כלומר על אקזמפלר ספציפי) - אלא לסייע בבחירה של סוג המכונית שהכי מתאים לצרכיך. סוג של התאמת המוצר ללקוח, אם תרצה. שאלה כמו שלך לא משאירה לנו שום דרך לעזור (אלא אם ציניות היא עזרה לדעתך) - אם הרכב במצב טוב, וזה מה שאתה צריך - אז תקנה. ואם הוא במצב טוב וזה לא מה שאתה צריך - האם זה באמת התפקיד שלנו לשמור שלא "תיפול על עצמך"? אתה אדם מבוגר ויכול לעשות את השיקולים לבד. הרבה פעמים אנשים מתעלמים מהעובדה שאיכות התשובה תלוייה באיכות השאלה. שאלות גרועות מניבות תשובות גרועות (במקרה הטוב) או לא מניבות תשובות בכלל (במקרה הרע). במקרה הזה זהו משהו שהפורום מתמודד איתו יום-יום - ולכן חוסר הסבלנות הזה מובנה בפורום בצורה אינהרנטית כמעט. זה המצב. תזכור שהרבה יותר אנשים "קופצים" לשנייה לפורום 207 רק כדי לשאול שאלה קטנה, בגלל עצם העובדה שלהרבה יותר אנשים יש מכוניות. ויותר מזה - אחוז האנשים שיש להם מכונית ובאמת "מבין" במכוניות - הוא אפסי יחסית לאופנועים. מכאן שאנחנו צריכים להתמודד הרבה יותר עם "עוברי אורח" ששואלים שאלה אחת או שתיים, לא תורמים לפורום בשום צורה אחרת, ונעלמים. בד"כ הם גם מתאפיינים בחוסר סבלנות ובחוסר הבנה בסיסי בנוגע למהות המדיום האינטרנטי. לצערי - לפעמים אנשים (כמוך) נופלים בין הכיסאות. אנחנו מנסים שזה לא יקרה.

® Road Runner

New member
ההקבלה הזאת חוטאת לעניין...

לא זה שלא קיבלתי תשובה הפריע לי אלא זה שגם אחרי שלא קיבלתי תשובה ועשיתי עוד נסיון לראות אם יש מישהו שאולי יודע ולא ראה את ההודעה שנדחקה אחורה, זכיתי לחוסר סובלנות כגולש חדש בפורום ומחיקה ללא שום צ'אנס לקבל עזרה... חלק מרכזי מעניין הפורומים הוא שאנשים ללא ידע שהם לפעמים חדשים בקהילה ייעזרו באנשים ותיקים בפורום ובעלי ידע בתחום מסויים אבל עזוב..אני אישית הבנתי די מהר באיזה פורום רוצים לעזור ובאיזה "קצת" פחות...

® Road Runner

New member
שקל

אחשלי, "יצאת חוצץ" כנגד מה שכתבו על פורום המכוניות אז כתבתי את מה שהיה לי לומר בנושא.. סיפרתי לך את הסיפור האישי שלי (שדרך אגב הרבה ממה שסיפרתי כאן עבר ביני לבין מנהל הפורום במסרים) וזה הכל - ממך אין לי שום דרישה, סתם שתדע איך מרגישים אנשים חדשים שחושבים לקבל שם עזרה...

ניק פיקטיבי? לא. תקרא אחורה ותראה

אני כותב בניק הזה , אפילו שלא כתוב לי "אללה וואכבר" בתעודת הזהות. תתבע אותי על התחזות. ולגבי שאר הדברים: לקחת את זה אישית , וחבל. לא זו הייתה כוונתי , בתגובה השניה שלך עושה רושם שהבנת את המסר שניסיתי להעביר , אני מאוד מאמין שלכל אדם יש מה לתרום , כל עוד הוא זוכר לא להגיב למה שלא קשור אליו. מצידי שגם ילד בן 8 שעזר לאחיו לנקות את האופנוע יכתוב כאן איך להוריד שמן מהג'אנטים , ואיך להבריק ניקלים. מבחינתי שאדם ללא רישיון יסביר למישהו איך מוציאים טופס לתיאוריה - אם הוא התנסה בכך. איזהו חכם - הלומד מכל אדם

UrbanDK

New member
../images/Emo45.gif הקסדה הזו עושה עבודה טובה

בלשמור לכם על המוח, מסתבר. קיבלתי.

למעלה