יש לי שאלה

xfwind

New member
../images/Emo41.gifפעם אחת בחיי שאלתי שם

שאלה - ומנהל הפורום ענה לי בסבלנות ולעניין!! כולל שאלות משנה.

xfwind

New member
המורה לא צודק אבל כרגע

המטרה שלך לעבור טסט ולא להתבלבל. תוציא רשיון ואז תקנה ספרות מתאימה ותלך לקורסי רכיבה - שם תלמד כיצד להשתמש בבלמים בתבונה.

supercar

New member
תודה הבנתי אבל

אני לא מבין את המורה נהיגה האלה באמת מה שהכי חשוב זה לעבור טסט ולא לדעת לרכב? אני יכול להגיד בביטחון מלא שמהשיעורים האלה לא למדתי כלום על האופנוע וההתנהגות שלו, אלא כל היום שמיניות ושמיניות באמת כל המורים מלמדים רק כדי לעבור את הטסט
ת'כלס אני מצטער שלקחתי שיעורים כי אם הייתי יודי שזה ככה הייתי לוקח אופנוע מאחד החברים מתרגל קצת במגרש והופ עובר טסט ולא מבזבז 1200 ש"ח על מורה שלא מלמד נהיגה.

lsky

New member
וכשלמדנו "נהיגה"...

מישהו מהמורים באמת לימד נהיגה? הם מלמדים בשביל לעבור טסט, וכך רוב נהגינו נראים. באופנועים זה מעט שונה, כי מיד אחרי שהרשיון ביד (והקליפאון בידיים) הרוכב מבין שחייו מופקרים, לכן רוכבים רבים מבינים כי הם צריכים לבצע השלמות ידע. מן הסתם יש (עדיין??) חוק שאומר כי עליך לבצע X שיעורים אצל מורה ורק אחריהם אתה יכול לגשת לטסט. מאחל לך כי תעבור בטסט ראשון, וכי תפנים כי אם הצלחת לעשות שמיניות זה לא אומר שאתה באמת שולט באופנוע. יש מבחר ספרים, בית ספר לרכיבה מתקדמת, מפגשים של חברי הפורום שמהם תוכל להרחיב את ידיעותיך. כעת (בשיא הרצינות) תתרכז במה שהמורה מלמד ועשה כדברו, רק כך תוכל לעבור טסט!! בהצלחה.

Moo Moo

New member
מזה למה לקחת מורה?

איש יש מינימום שעורים שאתה חייב לקחת. ובלימה זה דבר מאוד מורכב, שמשתנה לפי האופנוע, מהירות, אחיזה, סוג בלם ועוד ועוד. בגדול היחס הנכון לבלימה עומד בערך על 75-25 לטובת הקידמי (משתנה בגלל הפרמטרים הנ"ל). תוך כדי פנייה (השכבה) לגלגל האחורי יש יותר סיכויים להנעל = החלקה, או במיקרה הגרוע Hi-Side. תעבור טסט, קנה אופנוע, קרא את הספר של סטפן, ואחרי שאתה לומד את האופנוע רצוי לעשות את הקורס של גידי פרדר (המרכז לרכיבה מתקדמת).

C O L T

New member
אני מתעצבן על ../images/Emo80.gif../images/Emo80.gif

הוא כל פעם ניתן תשובות כאילו הוא מבין, והכי גרוע, שהוא כל פעם צודק! תעשה איזה טעות, תכתוב איזה שטות לפעמים, בנאדם! אתה בגיל הנכון בשביל זה, אף אחד לא יגיד לך מילה! די כבר עם התשובות המלומדות האלה, עוד מעט יעשו אותך אדום! או גרוע מזה!

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif לקורס של גידי פרדר

נכון, גם אני כמו מומו וקולט, מעולם לא עשיתי אותו, אבל אם כולם ממליצים זה בטוח טוב ושווה.
ועוד דבר קטן - HI SIDE זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך. רוב הסיכויים שאת ההחלקה הראשונה שלך בתור רוכב מתחיל, אתה תעשה מנעילת קידמי בסיבוב בגלל חוסר רגש עם הבלם הקידמי. לא שזה בא להפחית מחשיבות השימוש בבלם הקידמי, להפך. (הדברים מכוונים לפותח השרשור כמובן)

malganis

New member
וזה מגובה במקורות כן? במדבר פרק יט

...וְיִקְחוּ אֵלֶיךָ פָרָה אֲדֻמָּה תְּמִימָה אֲשֶׁר אֵין-בָּהּ מוּם...
יואדם המו מו .

tygger

New member
המורה שלך טיפש.

אבל כמו מרבית מורי הנהיגה, הוא פשוט לא יודע אחרת וכך לימדו אותו. תלמד איך לעבור טסט. אחר כך תלמד לרכב. רצוי עם אנשים שיודעים על מה הם מדברים. יש את בית הספר לרכיבה של גידי פרדר. מומלץ בחום.

klx250

New member
תחליף מורה

כשאני התחלתי ללמוד היה לי מורה שנתן ל7 תלמידים אופנוע לעשות איתו שמניות וישב לו בבוטקה בצל.
החלפתי למורה אחר
שלימד לעצור בשמי הברקסים, הגוי הפוך ובאופן כללי איך לשמור על החיים שלך ועוד ועוד. קבל במסרים אבל זהירות המורה הזה קפדן קפדן (על גבול הפסיכוזה). אהה ורצוי שתהיה מאזור תל אביב.

למעלה