יש לי שאלה...

gig19

New member
יש לי שאלה...

אני יודעת לערוך על אויד ורציתי לדעת מה השינויים בין אויד לפרימייר והאם זה קל לעבור לתוכנה פרמייר מאויד? תודה מראש.....

OrlyNL

New member
כמה תשובות

קודם כל - תלוי בגירסאות. כמובן שאויד מדיה קומפוזר יותר טוב מפרמייר, אבל אם המעבר הוא בין אויד אקספרס לפרמייר, אז באמת אין הרבה הבדל. ההבדל המשמעותי הוא שאויד יכול לעבוד ברזולוציה יותר גבוהה מפרמייר, אבל אם את לא עורכת חומר שהולך לשידור, אז ההבדל הוא לא משמעותי. בעיקרון, אני חושבת שיותר קל לעבוד לפרמייר מאויד, ולא ההיפך, אז אם את יודעת לעבוד על אויד - לא צריכה להיות לך בעיה לעבור לפרמייר.

mandelbaum

New member
AVID-PREMIER

לפרמייר יתרונות ולאויד יתרונות לפרמייר יתרון בכך ש-: א. מקבל ומוציא כמעט כל פורמט ב. מקבל את כל סוגי התוספים (PLUGINS) ג. עם כרטיס טוב הוא יכול להיות אפי' יציב. לאויד יתרון בכך ש-: יש לו את האפשרות "לדבר" עם כל אויד שהוא (AVID EXPRESS, UNITY,SYMPHONY,ADRENALIN,DS,וכו') בכך יש את האפשרות לעשות סרט משלביו הראשונים ב-OFFLINE להעביר ל ONLINE במערכת אחרת וכן לעשותPOST יש לו יתרונות בכל מיני אופציות שלא קיימות בפרמייר כמו MATCH FRAME,CONSOLIDATE, STABILIZER ועוד.. תיקוני צבע ברמה גבוה.

gig19

New member
אוקי דוגי:)

תודה רבה... אבל למה יותר קל לעבור מפרמייר ואויד ולא להפך... הרי ברור שאויד יותר מקצועית:) ודרך אגב יש איזשהו אתר ששעוזר לדעת יותר על אויד/פרימייר עדיף בעיברית אבל גם אנגלית בסדר תודה מראש......

OrlyNL

New member
you misread my message

I said it's easier to go from Avid to Premier, because Avid is more proffesional. As for the other message, not every Avid has these options. In Avid express you don't have the option of component and composite (only if you add a mojo). so basically, there's not a lot of difference between Avid express and Premier. Sorry about the English - I'm having problems with my computer

Your english sounds much more

professional.... And it always looks better than hebrew !!

OrlyNL

New member
../images/Emo9.gif

that's what happens after 4 years of college in America. It's getting harder and harder for me to talk about editing in hebrew.

טל רום

New member
תוכנה או חומרה

כתוכנות, לפרימייר ישנן יכולות ממשק טובות יותר מאשר לאויד בכל גירסאותיו. דוגמה טובה לזה היא החלפה של שוט בודד באמצע ה-TIMELINE: בפרימייר ניתן פשוט לגרור שוט אחר עליו - שזה בערך, גרירה של הקטע הרצוי על הקטע הישן בTIMELINE. לעומתה האביד שבה צריך לסמן ב-TIMELINE מאיפה לחתוך IN ו- OUT, לבצע פעולת LIFT בגירסאות מסוימות לסמן שוב את האיזור הריק ולהכניס לשם את הקטע החדש. מבחינת חומרה, למערכות של אביד יש יתרון ברור על פרימייר, כי הו מערכות מובנות מלאות עם יכולות גבוהות בד"כ שגם עולות בהתאם כמה אלפי דולרים. כמובן חוץ מהאקספרס DV או הפרו שמיועדות לעבודה עם דיוי או בקניית MOJO שהוא לא זול במיוחד -1700$ או בארץ בסביבות ה2100, והוא מאפשר עבודה בקומפוזיט וסופר, ובתוספת של בערך 300 דולר גם קומפוממט. במחיר הזה אפשר לקנות לכל מחשב אחר, אפילו למק כרטיס וידאו מקצועי עם כניסות ויציאות אנלוגיות גבוהות - קומפוננט ובכרטיסים מסוימים אפילו כניסות דיגיטליות. אז כרגע היתרון של אביד הוא בחומרה בלבד של מערכות גבוהות טל

OrlyNL

New member
טל - אתה לא לגמרי צודק

תמיד כמדברים על ההבדל בין אויד ופרמייר עולה הקטע הזה של הכנסת קליפ לטיימליין. אבל...גם באויד אפשר לעשות את זה בדיוק כמו בפרמייר. יש מתחת לטיים ליין שני חצים - אחד אדום ואחד צהוב. שניהם מאפשרים הכנסה ישירה של קליפ לטיים ליין. האדום - אינסרט והצהוב - ספלייס. אתה צודק בכך שלאויד יש יתרון בחומרה של מערכות גבוהות, וזה בדיוק מה שאמרתי קודם. אם לא עורכים חומר שהולך לשידור, או שחייב להיות ברזולוציה של 1:1, אז אין ממש הבדל בין אויד לפרמייר.

vidman

New member
למה פרמייר לא לשידור?

האם רק בגלל שהיא לא דוגמת בטא ? כי לדעתי בפורמט הדי וי היא מצוינת ודי וי עבורי הוא איכות שידור ... אם משהו לא הבנתי אנא תקני אותי

אני הייתי באולפן (לא בארץ) ../images/Emo16.gif

שעבדו בו עם פרימייר ובטא- לשידור (למעשה, זאת המערכת עריכה היחידה שהייתה להם שם).
ניר

mandelbaum

New member
יותר מזה

תחנת עבודה של פרמייר עם כרטיס קומפוננט יותר טובה לשידור מAVID EXPRESS עם MOJO מהסיבה הפשוטה שה-MOJO ממיר את הקומפוננט ל-DV ולא דוגם אותו NONCOMPRESS

mandelbaum

New member
התרגלת

וזו היא הסיבה שתבחר בפרמייר באופציות עריכה האויד נותן הרבה יותר אפשרויות מהפרמייר כולל מה שציינת כמו LIFT וה-OVERLAY נותן אופציות שיקח שנים עד שאנשים ב-ADOBE יחשבו עליהם דברים כמו STABILIZER, MATCHFRAME,DECOMPOSE,CONSILEDATE TRIMMER שבחיים לא תראו בפרמיייר אפשרויות העברה של פרויקטים מכל סוג מערכת של AVID לכל סוג מערכת של AVID עם יציבות שלא קיימת בפרמייר עבודות ONLINE ו-OFFLINE שאף אחד לא מסתכן לעשות בפרמיייר חוץ מזה ישנם כרטיסים לפרמייר שלא זולים במיוחד כמו ה-TARAGA3000 ה-DIGISUIT שהופכים את הפרמייר לתחנה חזקה במיוחד ואפי' ישנם כרטיסים עם אופציות SDI ו-HD שורה תחתונה, כן בהחלט היא פשוט מאוד עממית תומכת בכל סוגי הקבצים והתוספים כך שלמשתמש PC כמוך זה בהחלט פתרון

vidman

New member
מנדלבאום עכשיו הבנתי

כלומר גם פרמייר יכולה לשמש לעריכת חומר לשידור ואפילו לHD זה מה שהנחתי כל הזמן ולא הבנתי למה מזלזלים בתוכנה שאיתה התרגלתי לערוך...

gig19

New member
אההה

הבנתי.. תודה.. ויש למישהו המלצה על אתר בעיברית/אנגלית של הסברים על אויד/פרימייר?

videoart

New member
עברת ל DVD

MANDELBAUM כבר זמן רב מנסה לעביר פרויקט מה PREMIERE 6.5 ל סריבה לDVD- התוצאה היא רעה. אולי אתה יודע איזה רמז?

OrlyNL

New member
אוקיי...אבל

אני באמת לא רוצה להשמע מתנשאת או משהו, אבל מהנסיון שלי בארה"ב (ויש לי נסיון), עוד לא ראיתי אף חברת עריכה שעובדת עם פרמייר. רק אויד, וגם פיינל קאט פה ושם. אני מבינה שפרמייר זה הפתרון היותר זול, אבל שוב, מהנסיון שלי, עוד לא ראיתי פה חברת עריכה שעובדת עם פרמייר ולמה? תענו לי אתם

mandelbaum

New member
ממש לא

שוב.. זה תלוי בכרטיס העריכה ובחומרה שהיא יכולה לייקר מערכת פרמייר ולהשוותה באיכות למערכת אויד שעובדת בקומפוננט הסיבה שלא הרבה אולפנים עובדים בה זה עניין של: א. נוחות עבודה ב. קבילות האינפורמציה בכל מערכת ממשפחת אויד כמובן שלאויד יש מערכות גדולות במיוחד שהאינטגרציה בין החומרה לתוכנה מושלמת דבר שנותן יציבות למערכות, וכן מערכות HD

למעלה