יש לי שאלה...

ב-KCHF (נראה לי שזה השם)../images/Emo16.gif

בסנטה-פה, ניו מקסיקו, עובדים עם פרימייר... אבל נראה לי שהם היחידים בעולם
.
ניר

כי לאף אחד אין את הביצים

זה בדיוק כמו הסיפור עם SONY בארץ. כמעט כולם מצלמים עם סוני כשלמעשה לפנסוניק יש מצלמות איכותיות יותר. רוב הסרטים הדוקו' נערכים בפרמייר והם מעולים. לא רואים הבדל בעריכה או באיכות. לפחות לא במכשיר הטלוויזיה הביתי. תראו את הסרטים של אבי מוגרבי, כל עוד היוצר הוא מוכשר, מי שם לב לפירמה...

תרשה לי לחלוק עליך?

אני ערכתי בפרימייר כמה שנים. עם כרטיס עריכה וכל מה שצריך. עכשיו עברתי לערוך בפיינל קאט פרו, ובלי להכנס לפרטים, אני מרגיש שבזבזתי שנה וחצי מתוך אותם שלש שנים שערכתי עם פרימייר. אני שולט על פרימייר על כל הפונקציות שלה (פחות או יותר), אני גם מדריך פרימייר בזמני הפנוי, ואין להשוות. אתה לא באמת חושב שהסיבה שתוכנה לא נכנסת כמעט לשום אולפן מקצועי בעולם זה רק בגלל סנוביות. פיינל קאט פרו גם היא תוכנה צעירה מאד והיא הצליחה לקנות לה מקום של כבוד באולפנים מקצועיים בכל העולם וסרטים בתקציבים של עשרות מליונים (קולד מאונטן, מכירים) נערכים עליה. פרימייר עדיין זולה יותר ופשוטה יותר למשתמש הביתי. ובזכות הDV שהוא פורמט אוניברסלי גם אין ירידת איכות, כך שאפשר להגיע איתה לתוצאות מקצועיות, ובזה כוחה.

OrlyNL

New member
ואם כבר בסוני עסקינן

יש להם תוכנת עריכה חדשה, שכמו שהבנתי מעורכים שעובדים עליה, עולה באיכותה על אויד. יש לי הרגשה שזה הולך להיות הסטנדרט החדש בתעשייה. ואני שואלת: מה לקח לסוני כ"כ הרבה זמן להכנס לתחום הזה??

זה לא

סטנדרד בתעשיה נבנה במשך הרבה הרבה זמן. קחי לדוגמה את תוכנת Protools שהיא הסטנדרד באודיו, אין ספור תוכנות עם חומרה ובלי חומרה ניסו לתפוס את מקומה לשוא. גם אם סוני יצליחו להיכנס לשורה הראשונה יחד עם AVID וFCP זה יקח להם הרבה הרבה זמן. את זוכרת את התקופה שאוסם ניסתה למכור קפה? או שעלית ניסתה למכור חטיפים. איפה הם עכשיו?

ועוד דבר אחד

אדובי, היא אחת החברות החזקות בתעשיה. אין שום הגיון שתוכנה שלה לא תחדור לשוק המקצועי, בגלל סנוביות. רוב התוכנות שלה נהפכו לסטנדרד מקצועי אז למה שפרימייר לא?

OrlyNL

New member
אתה משווה את סוני לאוסם?

סוני, אחי, סוני. אתה באמת חושב שתהיה להם בעיה לחדור לשוק העולמי עם המוצר הזה? אצל אופרה ווינפרי, לדוגמה,, כבר החליפו את כל האוידים באקספרי

אני לא משווה

ואני בטוח שהם יצליחו. אבל לאורך זמן גם איויד ופיינל קאט לא יטמנו ידיהם בצלחת, ויש להם הרבה מאד מאופרות ווינפרי שמשתמשים בהם.

noa128

New member
מה שגורם לתוכנת עריכה לעבוד בשוק

אין לו דבר וחצי דבר עם איכותה, בדיוק כמו שלחברת נסקפה אין גושפנקא על קפה טוב - רק אנשי שיווק מוכשרים יותר שהפכו את המוצר שלה לשם נרדף לקפה. והקפה הוא דוגמה מצויינת למה שקרה כאן עם תוכנות עריכה. מדובר בשוק שמגלגל המון כסף, ושם המשחק הוא החדרה ושיווק. AVID חדרו לשוק בארץ לפני כ- 8 שנים בבליץ מקיף וממומן היטב, כמה עסקאות עם אולפנים מובילים, קצת הפסדים בהתחלה על הציוד, הקפדה על מיתוג נכון - והם הפכו לשם נרדף לעריכה - בהתחלה רק באוף ליין, ואחר כך גם השאר. חברות אחרות שניסו לא יכלו לעמוד מול כוחה של AVID שהקפידה לשים את הלוגו שלה ברולרים במקום שפעם נרשם "עריכת אוף ליין או עריכה אלקטורונית" (לדוגמא). מהר מאד הביאה הדרך השיווקית הזו את הבמאים והמפיקים לדרוש AVID מבתי הפוסט ולא להסכים על שום תוכנה אחרת - לא כי הם הבינו בזה משהו, אלא כי בכל מקום וברולר של כל דבר אחר שהם ראו - הופיע השם AVID . אתם חושבים שמישהו מאנשי המקצוע בארה"ב רואה את AVID ממטר? היא נחשבת לתוכנה סוג ב' או ג' שם - כי שם שולטת פירמה אחרת. כל תוכנות העריכה ל- BROADCAST הן כולם פחות או יותר אותו דבר ונותנות את אותה תוצאה (פרימייר נחשבה עד לא מזמן לתוכנה זולה לחובבנים וגם AVID EXPRESS - המיתון ודרדור הרמה הפכו גם אותן לסטנדרט), את הרף מיישרים אנשי המקצוע והיוצרים, בדיוק כמו שאמר ניר.

OrlyNL

New member
סליחה נועה?????

אויד נחשבת בארה"ב לתוכנה מסוג ב' או ג'???????? אז בואי אני אחדש לך. אני גרה בארה"ב ועובדת בעריכה בארה"ב ואויד לגמרי, אבל לגמרי שולטת פה בשוק. איזו פירמה בדיוק את חושבת ששולטת פה?

noa128

New member
זה לא מה שאני יודעת.

ועל שאלתך אני לא אענה מסיבות שלא זה המקום לפרט אותן, הנקודה היא שהעובדה ש-AVID שולטת פה בשוק לא קשורה לאיכותה ביצועיה או נוחותה, אלא לשיווק המאסיבי של היבואן. רצה לעבודה, יום טוב

OrlyNL

New member
אוקיי, רק רציתי להבין

כי בהודעה הקודמת כתבת שאנשי מקצוע לא רואים את אויד ממטר, ושהיא נחשבת לסוג ב', ורק רציתי להבין מאיפה את שואבת את המידע הזה, כי הוא פשוט לא נכון. את צודקת בקשר לשיווק המאסיבי, שהוא בטח אחד הגורמים להצלחה של אויד, אבל בבקשה לא לזרוק פה עובדות שהן לא נכונות. שיהיה יום טוב לכולנו

אולי היא מתכוונת לאיויד אקספרס

אבל נועה, יש לאיויד מערכות בשווי עשרות אלפי דולרים. שרוב הסרטים נערכים עליהם. איויד אקספרס נוצרה לתת מענה לשוק הזול שמשתמש בפורמט DV. ועדיין אין שום דרך להשוות בינה לבין פרימייר.

למעלה